REALITY CHECK.

tumblr_o0d18kutFc1qc4uvwo1_r1_500

Dagens pepp. 

Gooodmorgon kära bloggvänner! 

Min lilla peanut kom tassande i natt, hon är inne i en period med ovanligt mycket mardrömmar. Kan det vara åldern? Är det fler av er som har barn i 10-års ålder som drömmer mycket läskigt?  Som tur är så lyckades hon somna om och sen var vi båda riktigt trötta då klockan ringde men vi piggnade snabbt till för Johanna har sovit med flätor i natt för hon ville ha rafsa hår idag sa hon.  Alltså rafsa hår?!? Vad är det? Ha, ha. Jag försökte förklara att hon kanske menade rasta? men nej, rafsa. SOM jag skrattade och som vi båda skrattade då vi tog ut dem. Ha, ha.  Lösningen blev 2 hästsvansar och då blev det en riktigt cool frilla. Men jag kan inte helt släppa att hon kallar det rafsa. Väldigt kul.

Sen hittade jag en kommentar om att jag berättar vad jag gör här hemma men inte v.i.s.a.r. vad jag gör…!? Och som jag brukar säga så är er wish my command så – ja, här kommer en varning till alla pendanter där ute för nu ska ni få se hur det ser ut här hemma precis just nu.  Och nej, det är ingen vacker syn men jag är som sagt mitt i att göra om där uppe så skåp har tömts, möbler har flyttats och ja, allt är ett tooooootalt K.A.O.S.!  Men jag får bjuda på det. Det blir lite som när de öppnade bastun hemma hos Pernilla Wahlgren igår. Alltså SOM jag skrattade för det var så otroligt befriande att se att fler har det lite kaosigt hemma i en värld då vi matas med så perfekta bloggbilder att jag undrar om någon verkligen bor i de miljöer jag ser?  Men okej, här kommer på begäran några bilder från Johannas rum och det rum som ska bli vårt kreativa pysselrum men som just nu även är kontor knipsade utan någon som helst styling, städning, piff eller fix. 🙂

14492466_10153854389485796_94300270122538249_n

Nu känner jag instinktivit för att skriva om att tavelväggen inte är klar och att det saknas en blomma i ena krukan i fönstret men jag släpper det, så här ser det ut nu och jag ser fram emot att piffa klart!  Sen är det i.n.t.e. jag som satt upp hästbilderna… vi är inte helt överens om sånt piff jag och darlingen. Ha, ha. men det är ju hennes rum och livet ska levas! 

14572756_10153854393150796_3346922924409354888_n

Hallååååå!!! var är skrivbordet? Jag hittar det inte?!? Ha, ha. Det gula skåpet har precis flyttat upp, allt på golvet ska in. Dörren går in mot master bedroom.

14462909_10153854395645796_794597310754531347_n

J älskar fortsatt sin våningssäng. Hon hade en annan säng nyss som ni kanske minns? innan vi bytte tillbaka rummet för en stund sen? Den sängen står kvar på det rummet men här kör vi som sagt på med denna på J´s egen begäran. Och vad är då allt på golvet? Well – de pysslade med loombands igår så allt är kvar framme och fotbadet är rester från häromdagens SPA.

14632950_10153854393910796_3474092066712097878_n

Den här öppningen in mot kontoret / pysselrummet har en skjutdörr (väldigt praktiskt! älskar skjutdörrar) och ja – det är bl.a. i det rummet som jag påbörjade en förändring igår så det ser I.N.T.E. ut där inne just nu.  Och de där skåpen – det var de min bror kom och hjälpte mig att flytta, de stod tidigare i “hallen” man kommer in i då man kommer upp trappen till övervåningen. 

14485006_10153854391295796_6285442927619870544_n

BAM!!!! nu hoppas jag v.e.r.k.l.i.g.e.n. inte jIG tittar in på bloggen för det högra skrivbordet är hans och jag har lovat att det ska hållas fint då han inte är här. Well… det går kanske inte så jätte bra med det just nu. Ha, ha.  TUR för mig att han inte landar förren sent i kväll!!!  Och  – då har jag inte bara städat bort allt från bordet – jag har även FLYTTAT båda dessa skrivbord (och kanske glasskåpen också) in till ett annat rum som ska bli vårt kontor.  Och jadå – nyss skulle det här vara vårt kontor men nej, det blir inte alltid som man tänkt sig så – en kreativ oas är vad detta rum ska bli istället. 

14479531_10153854388765796_6123880445889733908_n

Som sagt – vi flyttade in dessa skåp igår och de ska nu fyllas med ALLT Johannas pyssel. Vi snackar glitter, lim, saxar, pärlor, målarfärg, pennor, tyger, garn, pysselböcker etc etc etc. Mitt mål med detta: att allt ska vara lätt att hitta och framförallt: lätt tillgängligt!,  så att det alltid kan vara nära till kreativitet!  för jag märker att då jag stänger in pysslet i ett skåp (dörren till höger är ett litet rum med hyllor, typ som ett gammaldags skafferi, och där inne har mycket pyssel förvarats tidigare) så är det som att J och hennes vänner glömmer att det finns… Men då de ser det – då får de lust att pyssla! 

Oh my – det känns sådär att visa er detta enorma kaos men då vet ni status och ni vet också vad jag ska göra idag. Sen hoppas jag att mina ostylade reality pics kan var igenkännande för några av er eller är det bara jag som inte har det så där insgram-perfekt hemma…?! Också undrar jag om ni vill se sånna här bilder? eller om de blir så jobbiga att titta på att du föredrar de där overkligt perfekta? vore spännande att höra!

Nej, nu tar vi tillvara den här sooooliga fredagen och bockar av det sista på veckans to-do-list så att vi kan ta helg med gott samvete! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 33 Comments

33 responses to “REALITY CHECK.”

 1. Monica says:

  Nettopp derfor jeg elsker deg og din blogg 😉 Kjenner meg så igjen! 🙂 Herlig! Real life! Ha en herlig weekend!

  • gizmolina says:

   Åhhh tusen miljoner TACK för feedback som gick rakt in i mitt hjärta Monica! 🙂 Jag smiler och känner mig faktiskt lite rörd… så: t.a.c.k. !!! Underbart att du känner igen dig!

   Önskar dig en strålande dag och en weekend fylld av lyckliga stunder! Stor klem!

 2. Men vilket kreativt kaos Johanna har på rummet- älskar sånt!
  Såg förresten att Du och JIG hade samma IKEA-skrivbord (tror jag) som Gunilla Persson (Hollywood Fruar) köpte till sin dotter – enligt henne var ju benen så vassa att de kunde hugga benen av hennes dotter….så akta er! Haha! 🙂

  Happy fredag!
  Kram!

  • Ha, ha, ja, vi kör Hollywood – style på vårt kontor! 🙂 Men alltså vi har haft de där borden i flera år och inga skador ännu men Gunilla fick ju mig helt klart att vurdera att byta ut dem. TÄNK om de kommer skada Johanna? Hemska tanke…! Ha, ha. Och så härligt att du gillar det kreativa kaos som råder på övervåningen här i Casa Gizmolina. Jag står mitt i det nu kan jag avslöja och vet inte riktigt vart jag ska börja? Får jobba mig från golvet och uppöver tror jag. Ha, ha.

   Önskar dig en festlig fredag fylld av solsken! Kram! 🙂

 3. Mari says:

  Åååå jeg bare elsker rosa kaos! Mer slike innlegg!! Love it, you made my day!!

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för bubblande glittrig feedback Mari! Nu gjorde du MIN dag här! 🙂

   Njut din fredag och fyll den med lyckliga stunder! Klem!

 4. Mussi says:

  Så utrolig befriende og se at også du som er så flink til å style også kan ha det litt kaotisk – Herlig 🙂
  Har et sånt kaos i et rom som liksom aldri bli ferdig, jeg bare flytter rundt på ting 😉
  Lykke til – det kommer til å bli såååå bra.

  God helg!

  • gizmolina says:

   Men åh så underbart att höra att du gillar mitt kreativa kaos Mussi. Tack!! 🙂 Men alltså vad är det med de rum som vi liksom aldrig blir helt färdig med…? jag har 2 sånna, det jag visar bilder av + det jag ska flytta skrivborden till… Kryssar fingrarna för att vi båda kommer i mål med våra flytta-runt-prosjekt en gång… ! 😉

   Önskar dig en magisk dag och en fantastisk weekend! Klem!

 5. Marit says:

  Det är det här som är så härligt, man får följa hela den kreativa processen. Inte bara text, även bilder på vad du fixar och trixar med 🙂 Nu väntar vi med spänning på slutresultatet 🙂 Ni har ett så härligt hus, inspirerande

  • gizmolina says:

   Tusen tack för härlig feedback & fina ord Marit! 🙂 Jag väntar själv också med spänning på slutresultatet för just nu har jag ingen aning om hur detta ska bli… ? Allt är kaos. Ha, ha. Men- lovar att visa bilder då det finns något att visa.

   Jag önskar dig en festlig fredag och en weekend fylld av solsken! Kram!

 6. Viola says:

  Du har en så härlig och inspirerande blogg! Tycker att det är kul att se även kaos bilder. =)

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner TACK för härlig feedback och fina ord Viola! Nu blev jag riktigt, riktigt glad! 🙂

   Önskar dig en underbar weekend! Kram!

 7. Em says:

  http://blogg.amelia.se/jenniehammar/2016/08/24/den-ultimata-la-guiden-del-1/

  Poster denne på nytt, så jeg er helt sikker på at du får den med deg 😉

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för länken med tips Em! 🙂 Sätter stor pris på att du tar dig tid att försäkra dig om att jag fick den. Omtänksamt!!

   Önskar dig en underbar helg fylld av lyckliga stunder! Kram!

 8. Elin says:

  Det är förstå gången jag kommenterar (någonsin) på en blogg men jag måste bara skriva att det här var det bästa jag sett på länge. För – handen på hjärtat – hemmet kommer aldrig att bli perfekt för det är inte så livet ser ut. Tänk vad mycket tid och ork som skulle frigöras om vi slutade eftersträva det. Det är den kreativa processen som gör att vi mår bra, inte att leva i ett “perfekt” hem, så låt det fortsätta vara ett kreativt kaos (och visa gärna upp det)!

  • gizmolina says:

   Åh vilken ära att få vara den som fick din allra första bloggkommentar! Det värmer mitt hjärta enormt Elin! och tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för makalöst härlig feedback och underbart fina ord! Jag smiler från öra till öra här…! 🙂 Och ja, det tar verkligen energi att eftersträva att visa upp en perfekt bild av verkligheten… jag märker att det kan stressa mig i mitt bloggande för då jag själv surfar in hos andra som visar upp 110% perfektion på alla bilder så känner jag att jag inte har något som kan matcha det… och sånna dagar droppar jag ofta att lägga upp inlägg faktiskt för det känns som att mina blir så otroligt mycket “sämre” om du förstår vad jag menar? Så – din fina kommentar gör mig verkligen otroligt glad ! den peppar mig att fortsätta blogga och påminner mig om hur fantastiskt kul jag tycker att dialogen med er är!

   Önskar dig en magisk helg fylld av lyckliga stunder! och jag hoppas att jag hittar fler kommentarer från dig i framtiden! Kram! 🙂

   • Elin says:

    Vad glad jag blev att du svarade mig! Kommer definitivt att kommentera fler gånger framöver – det här är ju riktigt roligt!:-) Jag vill också lägga till – på tal om det du skrev om hur du känner när du jämför dina bilder med andra “perfekta” bloggbilder – att din blogg är den enda jag har fortsatt följa genom åren och det är för att jag försöker bli smittad av din glädjefyllda och okonventionella livssyn. Bloggare som visar upp en “perfekt” (och verklighetsfrånvänd…) bild av sig själva och sitt hem tröttnar jag snabbt på, för det signalerar varken lust eller livsglädje för mig, däremot ganska mycket prestationsångest… Jag älskar att du går din egen väg och att du njuter av sådant som gör dig glad och inspirerad – det är det jag försöker eftersträva också!

 9. Yvonne says:

  Härliga bilder, skall synas att man lever och speciellt när barn finns med, heja….. Från det ena till det andra såg att du var sugen på cape från Busnel…. finns en som är supersnygg Heartmade by Julie Fagerholt (finns på webshop Wakakuu), ja där fick jag in lite flärd med tanke på LA, kramar

  • gizmolina says:

   Åh Heartmade! Det märket sålde jag i min butik !! Älskar det! Och Julia är bara världens vackraste kvinna. Så flott! Och för att inte tala om deras showroom i Cph…. fantastiskt fint! Lika fint som hennes kollektioner alltid är. Sen är det ju så kul att prinsessan Mary ofta bär hennes plagg. Hon är den bästa ambassadör de kan ha!

   Så – tusen tack för tipset Yvonne! jag ska absolut ta en titt på den!

   Önskar dig en underbar helg fylld av solsken! Kram! 🙂

 10. Mingar says:

  Underbara bilder! Jag hade tänkt städa i vårt kaos men nu tillåter jag mig att fortsätta njuta av ledig fredag. Städa kan jag göra en annan dag..

  • gizmolina says:

   Åh så underbart att jag inspirerade dig till att strunta i städningen och njuta fredagen istället. Hoppas att du gjorde det också?! Vi måste blunda för stöket ibland, annars hinner vi ju aldrig leva… !

   Önskar dig en helg fylld av skön avkoppling och glädje! Kram! 🙂

 11. Pia says:

  tur att du är människa med kaos och oordning emellanåt helt mänsklig är du!

  Härlig helg på er ! Lite bubbel får du unna dig efter allt !

 12. C says:

  Hej!
  Bra gjort av dig att visa det som inte är perfekt!
  Men jag måste fråga:
  Jig vill att du håller skrivbordet rent när han är borta…? Eh va? Borde inte han vilja att ni gör vad fanken ni vill när han är borta och mår bra?
  Jag hoppas att du tar det på rätt sätt, men det lät märkligt…
  Ta hand om DIG!

  • Ingela says:

   Fast jag kan förstå om han vill ha sitt skrivbord tillgängligt när han kommer hem, kanske med kort varsel, och inte fullt med glitterlim och pärlor 🙂

 13. Nilla says:

  Älskar dessa bilder, att allt inte är perfekt, och ska jag vara ärlig så blir jag lite glad att det inte bara är jag som har gått upp några extra goa kilon i vikt, vi är 2 😉 Men jag närmar mig 50 och tänker att jag är frisk och har ett härligt liv, vad gör några kilon hit eller dit, eller lite stök här och där. Nej mer sånna här inlägg, verkligheten och inte bara det rosa och gulliga. Du är bäst!! Trevlig helg, och vet du, jag tänkte på dig nyss när jag blandade min holiday dip hihi.

 14. Bertih says:

  Härligt att du delar ditt kaos,men inget nedlåtande om hästbilder på väggen,det är bara början,snart har du inte något att säga till om.Men vad mycket prylar ni samlar på er.Själv har jag och mina tjejer gjort en rensning den yngsta fyller 13 och då blir det helt andra saker som ska få plats allt har sin tid.Ha en riktigt mysig helg

 15. ElinH says:

  Hei Gizmolina! For et herlig blogginnlegg! Jeg ble skikkelig glad, deilig å se at ikke alt er glamour og skinnende rent i bloggverden en gang i blant! God ryddings, jeg holder på med noe av det samme, men jeg bruker laaaang tid, må tenke så fælt underveis

 16. Susan says:

  Uuuunderbart! Men till och med din röra ser piffig ut… 😀

  (Hoppas på fler halloweenkalastips från er, för som jag tidigare berättat här, fyller våra döttrar år ganska nära varandra i tid och jag älskar din kalasinspiration. Vi har precis skickat ut inbjudningar till halloweenkalas. Förresten, hon fick den fina Zararyggsäcken du visade för ett tag sen. We love it!)

  kramar till dig!

 17. L says:

  Jag ÄLSKAR sådana här bilder! Tack för att du bjuder på “the real life” ;-).

  Jag är så nyfiken på själva planlösningen i ert hus! Får man vara så fräck att fråga ifall du hade kunnat fota av en bild på er planritning?! Det hade varit såååå kul att se….:-)

 18. Camilla says:

  Härligt att se att det finns kaos även hos andra ;o)) Men det är väl av kaos kreativitet skapas. Såg att du letade efter en Busnel cape. Kan det vara denna: http://jackie.nu/shop/poncho/milano-cape/551
  Kram

 19. Alexandra says:

  Åhh vad glad jag blir men samtidigt lite stressad.

 20. Annette says:

  Godt å se at vi alle bare er mennesker 🙂
  Du er herlig!! Det er jammen mye å holde styr på, spesielt med barn i hus!
  Jeg skal i gang med å rydde og sortere selv, men finværet skal også nytes!!
  God helg!!

 21. Karin says:

  Vilken härlig och färgglad “röra”. Där skulle jag trivas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *