ROADTRIP TILL PITE HAVSBAD.

Simple as that…! 

Hellooo mina kära vänner! 

Men hur härligt är det inte att få vakna till lite soool?! Love it!!!  och fingers crossed för att vi slipper regn idag. Känner att vi verkligen förtjänar det efter många regniga dagar i juli.

Och igår var jag till frisören från kl. 17.45 – 22.00. Det tar tiiid att fixa med håret då man har extensions för först så tas mina Hair Talk av, sedan slingas mitt egna hår,  sen sätts mina extensions på igen med ny tape också en styling på det men tiden går alltid fort då man har trevligt och jag blev dessutom riktigt nöjd.  Men låt oss nu prata om Pite Havsbad! Vi hade som sagt aldrig varit där, eller jag var dit någon gång då jag var liten men det är ju en stund sedan nu…  Så – vi satte oss nyfikna i bilen och körde dit förra veckan för att se hur det ser ut! Bilturen Luleå – Pite Havsbad tar ca 45 min och då vi kom fram så var det bara  att parkera bilen, utan någon avgift, och sen fick vi fråga oss fram till någon form av huvudentré men plötsligt var vi mitt bland stugorna och gick rakt ner till stranden. Vi såg en fräsch SPA byggnad till höger så vi gick dit direkt!  Där kunde man betala en avgift för att få bada i deras pooler, basta och ligga på de solstolar som de hade ute på ett soldäck. Priset var runt 200 kr / person och då ingick handdukar.  Men vår plan var att luncha så vi valde att bara ta en liten runda för att se hur det ser ut. Det var några få solstolar ute (typ 4-5 stycken) och sen var det ett stort soldäck uppe på taket med loungegruopper + en liten pool. Där var det även en restaurang / bar men den är stängd i år p.g.a. Corona.  Själva byggnaden var riktigt fin och potentialen till att det skulle kunna vara super fräscht och mysigt här var stor men tyvärr så föll det på överfyllda sopkorgar (de svämmade över så där det blåste så flög skäp ner i huvudet på de som låg och solade under…) och uppe på taket så såg det ut som ingen bryr sig om att fixa till där p.g.a. stängd restaurang så det såg allmänt trist ut… (men en av poolerna är där uppe så de borde absolut se till att det är fräscht!)

Sen gick vi över stranden bort till en restaurang för att luncha och helt kortfattat så var det lite samma sak där.  Det var riktigt skitigt överallt med ostädade bord (stod kvar ölflaskor, glas, tallrikar…), låg glasspapper, tomma pet flaskor etc på golvet / bakom bord och allmänt runt omkring i hela restaurangen. Och detta trots att det inte var någon som satt inne och väldigt få som satt ute så det var inte att det var kaos med folk och personalen inte hade tid… Men hur som helst – vi tog ett bord ute och fokuserade på att blicka ut över beachen istället.  När vi skulle beställa mat så kunde man göra det via en app (väldigt bra tillrättalagt p.g.a. corona för att slippa spring och köer in till kassan) eller inne vid kassan och eftersom vi bara var där över dagen så gick vi in till kassan och beställde.  För oss 3 gick lunchen på runt 700 kr (Johanna tog oxfilét + pommes , den kostade runt 395…)  och då drack vi läsk alla 3.  Och när jag betalar så pass mycket för en lunch så förväntar jag mig 1. att det är rent och fräscht runt omkring, 2. att det finns servetter!  Men det var inte riktigt så… Så för att göra en lång historia hyfsat kort så kände vi att Pite Havsbad har en super stor potential att vara ett helt fantastiskt familjeställe! Här finns ett stort äventyrsbad, ett tivoli, studsmatta på stranden, en stoooor vacker strand så stället är ju drömmen för familjer med mindre barn!  Men – de har ett jobb att göra när det kommer till service, renlighet och känslan av att vara på en “resort”. Jag saknade den där “hej och varmt välkommen till oss!” feelingen och de behöver absolut en personal som går runt och håller rent på området för när det är skräpigt överallt så ger det ett väldigt ofräscht intryck vilket sänker stället i mina ögon.

Och ja, de har så klart med största sannorlikhet varit tvugna att dra in på personal i sommar p.g.a Corona och uteblivna norska gäster osv men , det ska inte behöva vara skitigt och skräpigt…  Så med det sagt så kan vi absolut tänka oss att åka dit igen men vi känner ingen större lust att bo där. Då gör vi hellre som en vän till mig tipsade om:  åker ut till havsbadet på dagen men bor på Kust och äter middag + kör SPA där! 🙂

 

Jag uppdaterar med fler bilder från Pite Havsbad senare.

 

Nu ska jag hoppa i duschen för jag ska strax iväg och fixa mina fransar!

Önskar dig en riktigt festlig lille-lördag fylld av happiness!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “ROADTRIP TILL PITE HAVSBAD.”

 1. Mia says:

  Tack för inlägget! Låter bättre med beachen + Kust!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Ja jag är så trist men tycker det är såååå dyrt att turista i Sverige och gå ut och äta och sånt. Det har varit helt ok om upplevelsen, servicen och maten va bra, men oftast är det bara skit. Typ micropannkakor på barn menyer för över hundra kronor, för två micrade torra pannkakor och sen en snorkig servitris/servitör på det. Vi går typ aldrig ut och äter hemma i Sverige längre. Stor kram

  • Tina says:

   Varför tror du att det är dyrt att gå ut och äta i Sverige? Jag tänker att personalen (förhoppningsvis)bla har avtalsenliga löner och inte är beroende av drickspengar för sin försörjning. Många gånger när vi tar del av servicepersonal utomlands har dom (ursäkta uttrycken) pissdåliga löner och måste fjäska och vara “seviceminded” så dom nästan vänder ut och in på sig själva för att ta del av våra allmosor till dricks. Det är en problematisk fråga tyvärr – fattiga människor som flyttar från sina hembyar och ofta får lämna sina barn där för att jobba och passa upp på rika västerlänningar för dom kronor vi är beredda att betala för detta. Och en av anledningarna som jag som sagt tror att detgör det dyrare att äta ute i Sverige.

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Absolut visst har du rätt i det. Men jag tycker ändå att det är trist o jag tror ofta att maten kunde va bättre, utan att de skulle behöva ha större utgifter, va vet jag. Som sagt går vi typ aldrig ut och äter i Sverige iallafall.

 3. Pitebo says:

  Stod i PiteåTidningen idag om hur kommunen redan i början av juli upptäckt brister gällande livsmedelshantering, hygien och kontrollrutiner på Havsbadets restauranger. Nästa kontroll visade att bristerna inte åtgärdats.

 4. Therese says:

  Visste ni att detta var priserna innan? Om jag hade vetat att det låg i den prisklassen och första intrycket inte var trevligt hade jag gått direkt.. förstå hur det ser ut i köket om restaurangen var ofräsch

 5. Katrin Lindenhall says:

  Hej!
  Service A till Ö..varit där för något år sedan jättefräscht afterbeach lite utlandskänsla med stranden lite gott att dricka. Vilken besvikelse när man har krav på sitt vanliga resande förväntar man sig att i Sverige ska allt vara fräscht. Jag tror när man är utomlands är det mycket tryggare att äta på restaurang rent snyggt står aldrig sista kundens tallrikar sånt gillar vi inte.. knappt Hej.. där, bra mat råvaror och de är välkomnande, det är en bristvara i Sverige SERVICEKÄNSLA. Vi får konstatera att vi saknar våra resmål ordentligt trots hur det ser ut i världen. Priserna på mat i Sverige då kräver jag kvalité eftersom man betalar dyrt. Utomlands betalar man deras priser men får bättre service rikliga portioner, och god mat samt det viktigaste jättefin service inte påklistrat utan genuint de vill att man ska känna sig välkommen redan då smakar maten bra! Nu måste jag rekommendera KUST de lux/,minisvit så mysigt hotell mitt i stan garage. Inredningen stilren sobra färger mysigt lobby öppen spis från taket i plåt, läckert! Trevlig personal och restaurang Tages högst upp även utomhuspool..samt AW, rekommender detta om man är kräsen gillar kuddmeny lite mer vinglas snyggt i hylla espresso maskin lite smått och gott möttes av ett kort välkommen och 2 små vinflaskor det är som en liten detalj som gör det mysigt. Rekommenderas sviten.
  På salong Znygg gör de fina förlängningar de har ett jättemysigt rum bara för det och mysig salong, du borde prova så gulliga och duktiga. Går hos Mia hon som äger det. Hög mysfaktor med vattenfall osv liten salong alltid glada och trevliga man möts av tända ljus när man kommer in.Mysig och rofylld känsla ligger vid Floras kulle bakom lekparken i backen. Nu i Coronatider har de visir allt spritar stolar,bord ja precis allt. Bara ett tips om du vill prova, jag tror inte du kommer bli missnöjd. Jag är väldigt kräsen och hittade denna salong för något år sedan och blev fast.De är utbildade hudterapefter så jag gör alltid bryn,fransar, de gör olika slags fransar otroligt noggrann Linnea jätteduktig tjej,på samma gång,så nöjd brynen höll färgen 14 dgr på vår semester i februari med lashlift så praktiskt.Gillar när man har allt på ett ställe och att de är rätt utbildade. Rekommenderas varmt. Nu blev det som en säljannons ha ha. Hoppas ni provar KUST. Trevlig kväll och vi hoppas på sol imorgon för idag fick man ta tillvara allt.
  Så bra att du inte lät trollen vinna tidigare, har varit ifrån din blogg ett tag men blev nästan rädd när jag kikade in då vilka personliga påhopp…inte roligt men det är alltid så att alla har rätt att tycka men det har de inte. Vara elak mot eran dotter..allt är avundsjuka det finns så många som kan göra saker LIVET..väljer istället att inte göra något annat än tycka!!
  LIVET ÄR TILL FÖR ATT LEVAS SÄTTA GULDKANT VARJE DAG!! Behöver inte alltid vara stort utan ibland eller ofta uppskattas de små sakerna i livet. Så starkt att du inte gav trollen rätt att du skulle ändra på vissa saker. Hejja på hår,bryn,fransar,väskor,kläder, naglar låter säkert ytligt men oj så bra man mår. Bästa investeringen är i sig själv ibland att göra dessa saker. Speciellt nu i dessa tider behöver vi piff eller hur.
  Vänligen Katrin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *