S.P.O.R.T.L.O.V.!

Good måndag och happy new week mina fina vänner! 

Men HUR lyxigt härligt är det inte att få vakna upp till Sportlov!?! Vi här uppe i norr är ju sist ut med detta lov i Sverige så det var verkligen efterlängtat av vår skatt! Men lovet blir ju inte alls som andra lov eftersom vi inte kan resa på samma sätt som vanligt. Johanna gick igenom tidigare sportlov i sin telefon igår och för 3 år sedan var vi i Thailand, för 2 år sedan i Oslo, för 1 år sedan i Los Angeles och så har det sett ut.. Så det här blir vårt 1:a sportlov någonsin hemma och som med allt nytt så tar det en liten stund till man har “kommit in i det” så vi får se vad veckan bjuder oss på? Vi har faktiskt inte några stora planer p.g.a. rådande pandemi läge så kommer att göra det bästa ut av veckan och hitta på saker här i Luleå + att vi kanske tar en natt eller två i någon stuga i fjällen. Vi får helt enkelt se!

Men jag ska inte sticka under stol med att jag blir sååå inspirerad av att flyga iväg till sol & värme när jag tittar in på instagram. Hela mitt flöde svämmar över av bilder från de som är ute och reser i världen som om de inte hört talats om någon pandemi. Jag slutar inte att förundras! och måste blunda hårt och flytta tankarna till varför vi gör som vi gör: att vi stannar hemma i Sverige för allas bästa och för att det är det enda rätta att göra just nu.

Och vad gjorde vi då i helgen? Well, på fredag så firade J + 2 klasskompisar in lovet här hemma hos oss med “after school chill” några timmar efter skolan. Såå mysigt och trevligt eftersom det i.n.t.e. är ofta vi har besök nu. Men jag och JIG höll oss undan så klart så JIG var på kontoret och själv passade jag på att göra ärenden till både mamma & pappa.  Sen såg vi så klart Talang och tyckte att det var såå fel att inte de duktiga dansande syskonen gick vidare.  Och lördagen den bjöd på tidernas mest oväntade snöstorm så det blev en riktigt chill dag också såg vi så klart på Mello. Men var inte detta den mest märkliga Andra Chansen vi någonsin sett? Det var mer än en gång som jag trodde att jag av misstag hade bytt kanal för inslagen var så otroligt olika att jag inte såg något sammanhang överhuvud taget?! Och sen hade vi gärna dansat Ding Dong i finalen också eftersom det bidraget var betydligt festligare än tjejen med gitarr…  Vad tycker du? Var det rätt bidrag som gick vidare? Själv hade jag röstat Benjamin & Felix rakt till Eurovision om det gått för deras inslag var världsklass!  Helgen avslutades sedan med en liten om-möblering på övervåningen då vi flyttade en byrå (den dubbla Malm byrån från IKEA) från vårt sovrum till J´s också såg vi en riktigt kul film på Netflix som heter “Long Shot”. Vi visste ingenting om filmen (mer än den korta resumé som stod på Netflix) och hade aldrig hört talats om den så det var en chansning och därför var det extra kul att den var så bra! Vi ger filmen G G G G och kan varmt rekommendera den om du vill se humor! 🙂

 

Lite mer påskdukning… Tänk att det här blir den 6:e påsken som vi bor i Luleå. VART tar åren vägen??? Här ser du hur mycket äggljusen och Lindt chokladen gör till dukningen. Också påskliljor så klart…  Sen gillar jag att duka med de små träbrickorna från IKEA. De är perfekta till bröd. 

 

Nu ska jag passa på att fortsätta vår-fixa huset för ja, nu är jag i vår modus trots att det fortfarande är vinter här upp i norr. Vi har såå mycket snö och runt -9 grader idag men här inne blommar påskliljorna för fullt och jag har börjat plocka fram påskpyntet trots att det är tidigt just because it makes me happy!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin start på veckan!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

24
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “S.P.O.R.T.L.O.V.!”

  1. Miann says:

    Vi är i Åre & är ute i friska luften från morgon till kväll! Nitiska liftskötare som övervakar oss skidåkare! Mycket bättre ordning här i butiker & restauranger än hemma! Här har man vakter & butiksvärdar vid dörren som håller koll på hur många som är inne. Hemma är det bara en skylt utanför butiken som informerar om hur många som får vara inne och jag som kund måste själv hålla räkningen. Skrattretande! Och det bästa är att dottern och jag som lärare slipper trängas långa dagar i klassrum med 30 andra!

  2. Gina says:

    Åh vilken fin dukning! Älskar verkligen påsken, man blir så glad av alla fina påskblommor och pynt i alla möjliga pastellfärger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *