SÅ OTROLIGT TACKSAM.

 

Glad torsdag mina vänner! 

Åh jag kom precis hem från Utvecklingssamtal på skolan med Johannas 2 mentorer och jag blir alltid lika rörd då jag sitter där och lyssnar på när J svarar på de frågor hon får. Hon är så otroligt klok, reflektera, engagerad, målmedveten, duktig på att formulera sig och bara super modig som säger vad hon tycker och tänker på ett fantastiskt fint sätt. Mitt mamma hjärta svämmar över av stolthet!!! speciellt eftersom det inte är någon självklarhet att hon ska vara som hon är efter allt hon fått vara med om. Hon hade lätt kunna vara deppig, sur, arg, och hon hade kunnat namngett personer osv osv Men – hon vet bättre än så och lever verkligen efter att hat bara skulle föda mer hat så hon står upp för alla andra som får ta skit istället och gör sitt yttersta för att alla som hon har omkring sig ska få må bra i skolan eftersom det ger henne en bättre arbetsmiljö. Så bra tänkt!

Men de kommentarer man får ta emot sätter sig tyvärr och jag minns själv, idag, en kommentar som någon i 9:an slängde till mig då jag gick på Tunaskolan. Jag minns ögonblicket så tydligt att jag nästa kan känna doften av då jag passerade de i trappen på väg upp till övervåningen.  Och nu pratar vi om något som hände för 35 (!) år sedan! Men häromdagen då Johanna skulle prata om sitt dop på konfirmationen så kom jag inte inte ihåg varken vad prästen hette eller vilket datum hon döptes!?!? Ganska intressant ändå vad som lagras i hjärnan…  (och TUR jag har mitt bloggarkiv som visade att hon döptes den 6:e maj 2007).

Och bara för att förtydliga så var jag inte alls utsatt på samma sätt som Johanna, vad jag minns så var det bara den enda gången någon sa något dumt, men min poäng här är att vi ska verkligen vara försiktiga med våra ord och välja de med omsorg. Alla har sin historia och sin resa genom livet och något som inte betyder något för dig kan betyda enormt mycket för någon annan. Så var rädd om dig och de du har omkring dig och kom i håg att något så enkelt som ett smil kan göra enormt stor skillnad! 🙂

 

Såg att jag fått en kommentar om att mitt hår påminde om Dolly Parton. Det har jag aldrig tänkt på! jag har alltid mer liknat det med Maria Montazami…  Men hur som helst –  plötsligt var jag igång med att googla bilder på Dolly och då hittade jag bl.a. den här härliga bilden + pricksäkra quoten som är väldigt bra för Johanna, och oss alla!, att ha med sig i livet. (och ja, jag håller med om att håret är likt! Love it!!!)

1:a skoldagen 20:e augusti 2012 på Uranienborgskole i Oslo. Min älskade Johanna som först gick årskurs 1-3 i Norge och då bara pratade 100% norska,  sedan flytt till Sverige och gick årskurs 3-6 på Östraskolan i Luleå och lärde sig svenska så ett blink! Internationell sommar skola i Thailand på sommarlovet mellan åk 5-6. Sen ny skola och ny klass igen då hon startade 7:e klass (Östraskolan går bara upp till åk 6) och där går hon nu i årskurs 8! Att flytta mellan länder och byta klass flera gånger har gett henne en fantastisk social kompetens. 

Årets skolfoto, åk 8. Tänk – om 1,5 år så går hon på gymnasiet!!! Alltså vad är det som händer?! 

 

Nu ska jag köra ut och handla till mina älskade föräldrar. Att kunna hjälpa dom under pandemin är något jag är så enormt tacksam över. Tänk – jag bodde inte nära de på 26 år. Också plötsligt bor vi i Luleå då pandemin bryter ut. Det är i såna lägen som jag tänker att allt har en mening…. !

Med det sagt så önskar jag dig en magisk torsdag fylld av glada smil och lyckliga stunder!!! 🙂

P.S förra inlägget är äntligen uppdaterat med bilder. förlåt förseningen. min J kom hem från en tuff dag i skolan igår så fastnade i samtal… 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

77
Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “SÅ OTROLIGT TACKSAM.”

 1. Ida says:

  Kloka ord och go go Johanna! Jag tycker vi tar med oss just detta! På samma sätt skall vi hylla personalen på Coop och Lagerhaus som säkert gör sitt bästa (men kanske inte når allas krav) för trots att de iklär sig en företagsskjorta och vissa därmed tycker att de kan recenseras högt o lågt så vet vi inget om hur de blir behandlade av sina chefer eller vilka fighter de tar på sidan av jobbet. De kanske är väldigt introverta och kanske helt enkelt inte kan “mingla” (vanlig fenomen att dessa uppfattas som “otrevliga”). Eller kanske har ett jobb som inte alltid är så kul. En kan kritisera polices eller rutiner eller dåliga bonusar men låt oss visa våra ungdomar att vi inte heller ettikerar fellow vuxna som dåliga på ditt o datt efter endast ett kort möte. Känner som sagt personal på både Lagerhaus o coop och vet att de inte förtjänar sånt. Vägen till lycka är att inte värdera/bedöma allt och alla hela tiden, sa en klok person till mig en gång!

 2. LLA says:

  Hon verkar fin din dotter. Helt rätt att du känner dig stolt, du har stor del i den hon blivit. Jag blir ledsen att höra att hon har det jobbigt/får ta skit. Det ska ingen behöva göra. Särskilt inte skolbarn. Kram

 3. Lena says:

  Vilken vacker och fin dotter ni har !

 4. Anna says:

  Men nej vad är det som händer? Låter fruktansvärt att din dotter är utsatt? Förstår om du inte vill gå in på vad som sker men jag mår så dåligt av sånt här. Vad har vi för samhällsklimat?!
  Kramar!❤️

 5. C says:

  Så ledsamt att läsa om Js skolgång -jag hoppas verkligen skolan tar tag i det på ett bra sätt! Har själv en son i åk9 som blivit utsatt på snap och av en kille i hans klass- älskar att hans rektor tog beslutet att flytta killen till en annan skola! Ofta hör man att det är offret som får flytta på sig…

  Och vilken vacker dotter ni har – otroligt fin på alla sätt!
  (jag hoppas du ser att vi är två som använder ”C” som namn)

 6. Elin says:

  Det er bare så viktig at skolen tar sånt på alvor!! På vår datters skole har de hatt mye fokus på klassemiljø, inkludering og hvordan man snakker til hverandre helt fra 1.klasse. Det merkes og de har heldigvis (foreløpig) det veldig fint på skolen. Håper det ordner seg for din datter.

 7. Madeleine says:

  Johanna verkar så otroligt genomgod och hon är så vacker, både på insidan & utsidan. Tråkigt nog är det säkert mycket avundsjuka bakom elaka kommentarer.
  Heja Johanna, så klok hon är!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *