SÅ PEPP PÅ ESC FINALEN!!!

Happy weekend mina darlings! 

Hur galet att det redan är helg i.g.e.n.? Och hur galet att det är helt vitt ute?! Nej men alltså det började att snöa igår och ska fortsätta i helgen så bara att skotta snö igen. Ha, ha. Nejdå, riktigt så illa blir det inte för det regnar – snöar – regnar – snöar men ändå. Vitt ute nu?! Jag vill ju ha gröööönt och blommigt och vårligt! Men bara att gilla läget och se det positiva i detta trista väder: nämligen att vi kan ha en riktigt, riktigt mysig innehelg utan någon som helst “vi borde vara ute” stress och det passar oss väldigt bra just nu känner jag.  Så: 100% inne-mys it is!

Och jag startade min morgon med lite shopping. Det piggar alltid upp och nätshopping känns väldigt tryggt nu då vi går mot ännu en vecka med rekordhög smitta här uppe i Norrbotten, det är snart bara Indien och Seychellerna som har mer smitta än oss!? Hur pinsamt är inte det?! Och jag såg att ni är flera som har kommenterat att jag kallade Norrbotten för glesbygd men nog är det ändå glesbygd här uppe och just därför så tycker jag att det är pinsamt att smitt talen är så höga så jag hoppas verkligen att alla såg gårdagens presskonferens och agerar därefter för tillsammans så kan vi göra stor skillnad.

Och lördag idag och lördagskänslan är verkligen den allra bästa!!!  Och det är ju inte vilken lördag som helst för idag är det finalen i EUROVISION SONG CONTEST!!! En av årets höjdpunkter om du frågar mig! så den här veckan har verkligen varit den festligaste. Först 17:e maj på måndag, sen första delfinalen i tisdags, så den andra i torsdags och idag fiiiiinal! Har du sett delfinalerna? Den första, i tisdags, var den bästa jag någonsin har sett! Alltså sååå många starka bidrag och så mycket glitter och härlig Eurovison feeling! Love, love, love it!!!! Sen var det inte riktigt lika stark delfinal i torsdags men ändå många riktigt bra bidrag då också om du frågar mig så det känns som att kvällens final kommer att bli den bästa ever ! Så mycket bra musik, glitter, löshår, dans och konfetti på en och samma gång och vi älskar norska TIX och är så klart glada över att Tusse tagit sig till final så vem vinner? Well, det är ovanligt m.å.n.g.a.  riktigt starka och BRA bidrag i år så det känns nästan omöjligt  att tippa vinnaren men jag håller ändå en knapp på Malta. Sen kan ju allt hända i ESC så plötsligt kanske värsta tråk bidraget går och vinner trots att det är så många danslåtar med i år men jag hoppas i alla fall att TIX och Malta är med och krigar om topp placeringar! Och Tusse så klart men jag är tyvärr inget större fan av hans låt…  däremot så är hans framträdande betydligt maffigare nu än i Mello så stor cred till svenska delegationen som piffat till vårt svenska bidrag så bra!

Åh jag är såå pepp på kvällens final! Ska du också se? Vem tror / hoppas du vinner? 🙂

Jag tror som sagt Malta! – eller något skumt tråkigt “svårt” bidrag – men jag hoppas så klart på TIX!

(och självklart alltid kul om Sverige vinner så heja Tusse! men jag tror att det blir tufft för honom i kväll)

 

Och ni som tänker: men har du inte tagit bort 17:e maj flaggorna? Nej, nej, jag flaggar för TIX! 😉  Och ja, tyvärr tom blomkruka där ute på terrassen för det är för kallt att ha ute hortensior ute på nätterna så de står inne.  Och nej, ingen snö i sikte på den här bilden för den är inte från idag… 

…men den här bilden är från idag. Alltså hjälp!  Så wake me up when it´s summer!  (och ja, jag har köpt fler olivträd! ställde bara ner det i krukan i farten så ska självklart fixas till snyggt sen).

 

Önskar dig en looovely lördag och en riktigt festlig ESC kväll! Må bästa man / kvinna vinna!!! 🙂

Och GLAD Pingst!!! Herregud jag hade helt glömt att det är Pingstafton idag! var så upptagen av ESC. Ha, ha.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

48
Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “SÅ PEPP PÅ ESC FINALEN!!!”

 1. Tina says:

  Och jag har aldrig förstått mig på hypen med mello… beror nog på att jag är så kvällstrött och aldrig orkar hålla mig vaken!

  Smittotalen hos er är en följd av att ni (nu åker alla med 😉 ) inte följer rekommendationerna. Här infördes personlig lovkdown och smittotalen pressades ner. Vissa av oss har levt så under hela pandemin andra inte. Det finns idag heller ingen anledning att springa i affärer. Allt kan handlas online och mat levereras till ens dörr eller hämtas i skåp på butiken. Oavsett om man handlar åt en eller 10. Umgås och resa gör vi post-pandemi inte under pågående pandemi. Hoppas att etc blir en trevlig kväll för er!

 2. Miann says:

  Hej!
  Svårt att hålla restriktionerna när man jobbar på gymnasiet & har son som gymnasieelev. Vi måste ta oss till skolan & vara där i trånga klassrum… Dessutom måste maken vara på jobbet & ta sig dit… Sonen tränar sin idrott inomhus med andra… Jag tror att många eller fler här uppe hararbeten som inte går att sköta hemifrån. Vi är fler arbetare än tjänstemän. Dessutom har vi massor med utländsk arbetskraft som pendlar till Facebook, LKAB, biltestare i Arvidsjaur med mera med mera. Vi gör alla så gott vi kan och följer restriktioner. Jag tog en fika på ett lagligt öppet fik idag.., Skäll ut mig men det förintelsen Tegnell…

  • C says:

   Pendlar till Facebook?

  • Tina says:

   “Lagligt öppet fik” – det är ju sånt vi inte kan reglera i lagen utan bara via rekommendationer. Såg just er smittskyddsläkare på Nymo. Han var inte nådig. Bra doktor. Han var mkt tydlig. Håll er hemma. Umgås inte. Det är tråkigt men man klarar det. Även du som är vaccinerad ska hålla dig till rekommendationerna. Du kan fortfarande smitta andra. Ingenstans sa han att vi inte ska gå till jobbet. Jag gör också det med ändringen att jag inte dricker mitt kaffe i personalrummet och använder munskydd i nära kontakter. Synd att din sons skola inte bedriver distansundervisning. Det har dom gjort här med goda resultat – både för covid och skolreslutat. Och att dom tränar inomhus är en fråga att ta upp med kansliet, här har barn över 16 inte fått träna inne på sen mars förra året.

   • Miann says:

    Ja, Tina det är väl det som är problemet att allt är så rörigt… En del får träna inomhus andra inte.Men ungdomar rekommenderas att träna & vara i skolan…Rekommendationer hit & dit; rörigt kring munskydd, bara en vid bordet vid galleriafik men inte annars. En del stänger skolor andra inte…Inget fel att gå till jobbet men där & från & till driver smittan. Inte lätt att vara svensk och göra rätt. Vi måste dock stötta varandra i detta! Kram!

   • Miann says:

    Hej igen Tina,
    Ja, Sverige har nu en pandemilag som möjliggör en nedstängning av caféer. Vår smittskyddsläkare vägrar stänga skolor & agera. Det verkar lättare att ryta och skälla på medborgarna… Lättare av de styrande att låta mobben (vi vanliga) skälla ut varandra…Men värst är nog de som ständigt måste berätta om hur fantastiska de är & följer rekommendationerna medan alla andra är idioter. Igår kväll fick jag veta att två mycket skötsamma & stillsamma elever har corona. Vad ska vi göra med dem? Hänga ut dem på sociala medel och skamma dem?

 3. Miann says:

  Ursäkta autokorrect: det skulle stå : men det gör inte Tegnell”

 4. (en annan) C says:

  Det är verkligen tråkigt att vi i norr inte kan sköta oss. Hör ofta hur människor hittar på ursäkter för ”sina” shoppingturer och middagar, som de alltid tycks få till är okej, eller också skyller de på otydliga rekommendationer när de inte egentligen vill förstå att man i sitt privatliv helst bör beställa hem varor och bara träffa de man bor med. Är rädd att vi får strängare regler än andra under sommaren. Stod på reservlistan och fick ändå som tur är snabb vaccination förra veckan! Hoppas ni har samma tur.

 5. Despina says:

  Tycker också det är så kul med detta spektakel! Även om jag varje år säger att det är för många bidrag med, hehe. Önskar en fin start på veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *