SÅÅ LÄSKIG BILTUR… !

Gooood natt mina kära vänner! 

Ja, idag blev det ingen godmorgon utan en god natt… Och alltså vilken dag jag strax lämnar bakom mig…  Allt startade med att vi väldigt spontant bokade en resa ! Jag veeet, här kommer jag och pratar om att resa när jag precis skrivit ett långt inlägg om att jag inte alls förstår mig på de som reser men vi ska inte resa utomlands utan håller oss i Sverige. Och om det är rätt eller fel är svårt att veta… vi är hela tiden osäkra… Men – nu väljer vi att ta ett par dagar i Stockholm och håller tummarna för att det kommer att gå bra.  Och precis efter att jag checkat ut från SAS bokningen så kom vi girls på att vi skulle köra till IKEA!

Och ni som har följt mig en stund vet att det är typ 26 mil dit tur & retur så ja, det var den dagen kan man lugnt säga. Och eftersom jag absolut inte gillar att köra bil i mörker så var planen att vi skulle komma hem innan det blir mörkt. Men – problemet var att vi körde iväg mot Haparanda kl. 14 och solen går ner kl. 15.20 så ja, ni kan ju räkna ut hur status var då vi checkade ut från IKEA runt kl. 18.  Alltså jag överdriver inte då jag säger att det var KOLSVART.  Så det var sååå läskigt och sååå jobbigt att köra.  Jag låg i typ 60 (max!) på 110 väg och skapade kö och hade mängder av enorma långtradare som körde förbi och sladdade upp regnvatten så att jag plötsligt såg ÄNNU mindre…  FY så obehagligt!  Och hade det varit snö så hade det i alla fall lyst upp litegrann men – det var 0% snö norr om Luleå. Såå märkligt!  Hur som helst – att köra hem var en mardröm och jag har aldrig någonsin varit så tacksam över att parkera framför vårt hus som då vi kom hem. Och jag är sååå tacksam över att jag har världens bästa Johanna som peppade mig i körningen. “Mamma, tänk på allt fint vi ska packa upp när vi kommer hem!” sa hon flera gånger då hon såg att jag kämpade på.  Oh my… Jag kan säga så mycket som att det kommer att dröja till nästa sommar, då det är l.j.u.s.t. 24/7,  innan jag kör till IKEA igen! That´s for sure ! Eller okej, en solig vinterdag kan också fungera… men då gäller det att starta turen t.i.d.i.g.t. ! 😉

 

När vi hade middag här hemma i lördags så serverade vi en läskigt enkel och god dessert.  Glasstårtan Vienetta (en klassiker som jag hade glömt i mååånga år…) med spooky maränger som J fixat av vanliga maränger (i påse på COOP) som hon gjort ögon på av smält bakchoklad. Ett tomtebloss på det och halloween feelingen är i box ! 

 

Nu är klockan 01.27 och jag är verkligen helt slut efter kvällens bilkörning så nu ska jag dyka i säng.  Hantverkaren kommer som vanligt kl. 07 och jag har bokat tid för styling kl. 07.45 så det blir en tidig start på vår höstlovs- torsdag…

Men alltså känslan att vi ska iväg på en liten resa i morgon. Alltså jag smäller av så underbart härligt det ska bli!!! Tänk att vi inte lämnat Casa Gizmolina en enda natt sedan vi kom hem från L.A. i mars ! Det har aldrig tidigare hänt så lite miljöombyte några dagar nu kommer att bli helt magiskt…  !!!  🙂

Önskar dig en riktigt god natt och en underbar torsdag!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 41 Comments

41 responses to “SÅÅ LÄSKIG BILTUR… !”

 1. Tina says:

  Hoppas ni får det fint! Så länge ni följer dom restriktioner som finns bör ni vara safe och hålla andra safe tänker jag. God tur!

  • Tina says:

   Läste aftonbladet nu att FHM inte rekommenderar affärer, restauranger eller museer i Sthlm,Gbg. Så jag hoppas Ni valt ett annat ställe nu när Ni äntligen fick komma iväg!

 2. Lena Karlsson says:

  Trevlig tripp 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Det gör ni helt rätt i hoppas ni får det riktigt härligt. Stor kram

 4. Johanna says:

  Här i Stockholm tycker jag tyvärr folk är jättedåliga på att hålla avstånd. Håll er friska och stay safe. Be om avstånd om folk kommer för nära. Kramar

 5. C says:

  Åker ni till Stockholm? Har du sett att man från och med idag enligt FHM inte längre ska besöka några butiker, köpcentrum eller museer där?

 6. Elin says:

  Jeg var på besøk hos mine foreldre i sommer (innenlands i Norge) og på hyttetur med 4 venninner en helg i september, ellers har jeg vært hjemme siden januar. Nå når smitten har tatt seg opp i Norge, reiser jeg ikke engang til mine foreldre. Kjenner at reiselysten er sterk, men det er bare å puste med magen og gjøre det koselig hjemme!

 7. Malin says:

  Tyvärr valde ni fel dagar att åka, men försök njuta ändå ✨

 8. C says:

  Inga butiker, köpcentrum och museer….
  och man ska enbart umgås med folk man bor med vanligtvis, så miljöombyte blir det ju, men ingen shopping direkt.

 9. Majsan says:

  Men alltså… Vad är det ni inte förstår?!
  Stanna hemma!!
  Har du ens lyssnat på FHM?!

  Nämen visst åk du till Stockholm. Där o i några regioner till ökar Coronan.
  Så kan du ta med dig lite virus hem sen

  Inte undra på att smittan sprider sig när du o alla andra egoister fortsätter sitt ogenomtänkta resande

 10. Lena says:

  Vet ni att dom rest till Stockholm?

 11. Berit says:

  Lite oansvarigt kan man tycka,att åka kl 14 till Haparanda när man inte vill köra i mörker,hur tänkte du då? Och välja att åka till Stockholm för shopping just nu,är det så smart,då kan du ju inte träffa dina föräldrar igen på ett tag,men att shoppa är väl det viktigaste för dig trots riskerna ,fy dig!!

 12. Lena says:

  Missade att det stod i texten. Man blir ju otroligt beklämd när man läser det. Hur kan man vara så egoistisk? Smittspridningen ökar dramatiskt men människor väljer att resa, man utsätter både sig själv och andra för risk. Ordet ”avråder” verkar inte ha affekt!

 13. Gunde says:

  100% Gizmolina smartness SOM VANLIGT! Och sen ba’ ”what happen oh my gadd ?!?!”

 14. C says:

  Oj- Stockholm är nog sista stället man ska åka till?
  Att inte varit på ngn resa sen mars (dvs drygt ett halvår) är nog inte såååå ovanligt 😀
  Men ja, alla gör som dom vill – och förhoppningsvis så väljer de allra flesta att stanna hemma!

 15. Anna says:

  Hon är säkert i Stockholm och shoppar runt. När hon var i Dubai så skrev hon att hon blundar för sådant som bristen på jämlikhet med mera för att bara njuta av sol och shopping.

  Hon gör nog tyvärr samma i Sthlm just nu.

  Tyvärr är pandemin verklig och många människor blir sjuka, mister livet eller sliter som djur ( tack till alla hjältar inom vården) just nu.

  Alla borde respektera FHM:s råd. Inte sätta eget nöje framför andras.

  Så tråkigt för så mycket fint hon verkar göra för dotterns skola och så roligt att läsa om inredning och pyssel. Nu känns det mindre roligt att titta in här. Besviken.

 16. V says:

  Herregud vad det finns bittra människor. Alla har olika åsikter och rätt att uttrycka dem men man kan tänka på vilket sätt man säger olika saker på. Man kan berätta för någon vad man tycker om det denne gör men man behöver inte göra det på ett otrevligt sätt.

  • Anna says:

   Som du gjorde precis nu menar du? Kallar okänd människa för bitter och otrevlig. Så det är helt okej för dig att vara en mobbare?

 17. S says:

  Du måste ju ta bort ditt inlägg om att alla ska ta sitt ansvar! Du har gjort bort dig nu. Oj jäklar om det börjar spridas corona runt er sen i Luleå. Du och dottern kommer ju bli så illa omtyckta. Du måste ju snälla förstå att alla vi vill resa!!! Men för att vi ska kunna resa så måste ju vi alla få stopp på corona!! Folk tänker vad gör det för skillnad? Tänk då på att det började med EN person.

  • C says:

   S: Ja, jag fattar inte hur man kan utsätta sin omgivning för detta?! Mina barn hade inte fått umgås med Johanna efter den resan….

 18. C says:

  ”Mamma, tänk på allt fint vi ska packa upp när vi kommer hem” 😀 😀 😀
  Så snedvriden bild av verkligheten- shopping är det viktigaste som finns! Inte att vara trygga, inte att försöka dämpa en pandemi…nej, shopping och resa – det är det allra viktigaste!
  Tom Johanna har insett det nu och peppar mamman genom denna ”peppande” kommentar…vet inte om man ska skratta eller gråta åt dom!

 19. Benedicte says:

  Du har vært inspirerende og feelgood, men nå blir det bare trist! Egoistisk og galskap. Du vet folk kan dø og flere dør hver dag? Mange mister jobben pga corona og dere shopper store lass med dyre vesker i et område med mye smitte? Har ikke ord!

 20. Viktoria-pinkpastry says:

  Oj oj vilka kommentarer. De ville åka i väg lite och ha lite kul på höstlovet. Det är väl inte så konstigt. I dessa tider är det inte lätt att veta vad som är rätt eller bäst. FHM ändrade väl sina råd för sthlm efter att de hade rest dit så då är det ju inte så lätt. Oavsett vilket tycker jag att man kan tänka lite på hur man kommenterar speciellt att nämna dottern tycker jag känns onödigt. Anna-stina har hela tiden här i bloggen i inlägg försökt på alla sätt att tänka på Corona med bjudningar och annat..Det svänger väldigt snabbt i dessa tider, jag tror att alla försöker göra så gott de kan även Anna-stina med familj. Stor kram

  • Caroline says:

   Men snälla Victoria!
   Tänk lite längre än shoppingkassarna räcker. Vad arbetar du med? Bidrar du till samhället? Är det din familj som får vänta på att träffa dig för ditt yrke betyder övertid, risker att smittas av Corona av patienter?
   Me, myself och min jävla rätt till att resa.
   Tänk till.

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Jag är lärare och kände mest att jag tycker barn ska lämnas utanför. Vi lever i en extremt utmanade tid allihopa just nu på olika sätt. Min tanke var mest att vara snäll, tänkte att om det va jag som hade fått kommentarerna hade jag blivit ledsen, men om det kom ut fel ber jag omursäkt.

  • C says:

   Nu åkte de ju iofs långt efter att rekommendationerna angavs!
   Dina återkommande försök att rättfärdiga vad AS gör blir lite tröttsamma – jag tror hon klarar att rättfärdiga sig själv utan hjälp- fint att du tycker att det är okej att resa ”för att ha lite kul på höstlovet” medan folk dör och sjukvården går på knäna….och ja, det är inte olagligt att åka MEN de allra flesta fattar att man bör stanna hemma, för att inte utsätta oskyldiga personer för smitta och för att inte ev lita på en redan utarmad sjukvård!
   Men ja, Victoria – vi förstår att AS ”vill ha lite roligt” – det är vi många som vill men som de flesta klarar av att ha utan shopping i Stockholm!

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Ursäkta om det är tröttsamt, ville mest uppmuntra lite, då jag tänkte om det va mig kommentarerna va skrivna till hade jag blivit lite ledsen. Tänker mest att vi alla lever i en extremt utmanade tid just nu och jag upplevde kommentarerna som hårda. Speciellt tycket jag att barn ska lämnas utanför. Men jag ber omursäkt.

    • C says:

     Exakt vad är det du vill uppmuntra?
     AS val att resa trots att vi lever i en pandemi?
     AS val att resa just till Stockholm där smittan är som värst?
     Hennes val att riskera att smitta folk i Luleå (tex hennes mammas sambo som verkar vara svårt cancersjuk?)…

     Du Victoria kanske ska försöka tänka lite själv?
     Inte förblindas av AS ”låtsas-lyxiga liv”…att utsätta sig för både bilkörande i kolmörker (som hon naturligtvis inte kan hantera) och därmed riskerar både sin dotters och andras liv samt att resa under en pandemi är inget att beundra!
     Hade mina barn dig som lärare hade jag bytt skola för dom – en lärare som inte kan tänka själv känns sådär!

 21. Marit says:

  Att folk reser om det så är utomlands eller inom landet är för mig helt fel i den tid vi lever i nu. Att det inte kan gå in i huvudet på dem att smittspridningen ökar på det viset. När vi som följer restriktionerna till 100% känns det som en knäpp på näsan när andra gör sådana här idiotiska resor, inte håller avstånd i butik eller går på fester. Att man inte under en kort period i sitt liv kan avstå från dem här sakerna för att vi ska ta oss igenom det här på bästa sätt. Jag brukar besöka Sthlm ngr gånger per år och saknar det enormt, men jag har inte ens tänkt tanken på att åka dit. Det här är en inspirerande blogg på många sätt men efter den här resan tappade jag respekten för dig, tyvärr. Så nu gick du miste om en läsare. Stor respekt till er som kämpar inom vården, tack

 22. Sofie says:

  Jag kan bara tala för mig själv men vi har också gjort kortare resor under pandemin… Anledning till detta är att jag (såsom många andra) jobbat hemifrån mitt vardagsrum sedan i mars, så för att inte bli psykiskt knäpp så har det varit nödvändigt att få miljöombyte emellanåt .. Dock har vi alltid åkt bil dit, varit mycket på rummet och ätit all mat på rummet. Ingen shopping osv men mycket långa promenader:)Dvs inte har speciellt många kontakter vilket ju är det viktiga.. Och precis som Tegnell säger är är det ju antalet nya kontakter som är problemet och hur vi beter oss på resmålet..

 23. Josefin says:

  Helt stille på din insta..er nok for at du ikke følger FHMs anbefalinger…ditt reisefølge legger jo ut skrytbilder fra shopping på Chanel og LV. Så trist at shopping går først.

 24. Unni says:

  Återigen harvdu visat att ditt otroliga köpbegär gör att du fattar idiotiska beslut!
  Är du så köpgalen att du ger dig ut i mörkret och blir en stor trafikfara så kan jag bara säga att du är totalt blåst!

 25. Majsan says:

  *olllaaaaalaaa jag heter AS jag*
  *jag håller för öronen o låtsas vidare jag*
  *lever i rosa fluff o sockervadd*
  *skiter i världen omkring mig huvudsaken jag..jag jag jag*
  *kan leva som JAG vill var dag*

 26. Lottie says:

  Ja världen går säkert under för att AS åker till Stockholm… På riktigt??? Roligt liv ni verkar ha…Kryp under en sten och stanna där för alltid hemska nättroll! Usch! Tack för all inspiration du delar med dig av Anna Stina!

  • Lena says:

   Världen går kanske inte under men det är ett otroligt dumt och egoistiskt beslut. Speciellt eftersom myndigheterna avråder. Kan inte vara så svårt att förstå. Finns många risker i detta. Själv bli smittade och tvingad uppsöka sjukvård i ett redan högt belastat område eller ta smitta med sig hem.

 27. C says:

  Ingen är väl inte ett troll för att man vill att alla ska agera ansvarsfullt? Jag vill också resa, bo på hotell och shoppa i andra städer, men avstår och har avbokat både resa till London och Stockholm eftersom vi är mitt i en pandemi. Då känns det ju trist att vissa bara tänker på sig själva och struntar i smittspridningen. Bor själv i Luleå och har barn på Johannas skola och bävar inför att AS och Johanna nu bidrar till smittspridning i min närhet. Vilket drabbar mig och mina äldre föräldrar. C ( inte samma C som skrivit sura kommentarer ovan)

  • C (som skriver sura kommentarer) says:

   Haha- vilka av mina kommentarer är sura?
   Jag tycker iaf din kommentar var väldigt bra och jag förstår absolut din rädsla inför att ha barn på samma skola som Johanna – och tyvärr kan det faktum att AS delar sånt här slå tillbaka mot hennes dotter som redan verkar ha det kämpigt i skolan…

 28. Tove says:

  Du uppmanar alla att följa råden men väljer att åka till Stockholm på nöjestripp trots att råden ändrats? Du säger ett du är van att köra i snö, så pass van att du kan köra med sommardäck i vinterföre, men du klarar inte av att köra i mörker (vilket du ju borde vara lika van vid som boende i norr – och jo, att köra för sakta ÄR farligt). Har läst din blogg i många många år, och tyckt mycket om den, men nu känner jag mig faktiskt lite besviken på hur du resonerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *