SCHOOL – GYM – EAT – REPEAT.

Hello darlings! 

Alltså vi måste prata lite om vädret… för igår kväll fick jag plötsligt ett tok bryt på detta katastrof väder vi bjuds på här nere i Phuket efter att jag tittat igenom insta flödet och konstaterat att A.L.L.A., precis alla, utom jag… har KLARblå himmel och stråååålande soool vart de än är i världen. Typ.  men så fick jag ta och skärpa till mig efter att Johanna sa: Men mamma, jag är oavsett mycket hellre här än hemma i Luleå. Här har vi pool, beacher, beach clubs, jag går på skolan och det är varmt hela tiden…  Min kloka lilla Johanna. Vad hade jag gjort utan henne? Och hon har sååå rätt, klart vi hellre är här.

Så – idag bestämde jag mig för att tänka positivt kring vädret och gick ut och la mig vid poolen efter att jag kört 1,5 time på gymmet. Jo, det är faktiskt sant, jag gick dit idag i.g.e.n. efter att jag lämnat hjärtat på skolan. Först gick / sprang jag 1 time på löpbandet och sen körde jag vikter. Alltså såååå skönt!!! Och sen låg jag där nere vid poolen, under molnen och fick faktiskt se en liten glimt av klarblå himmel då och då under de 3 timmar jag låg där (några regndroppar kom det i och för sig också men de låtsades jag inte om. Ha, ha.) , alltså såååå skönt!!  Sen hämtade jag hjärtat på skolan och på väg hem fick hon premiär åka på JIG´s moped. Han hyr alltid det när vi är här men jag och J brukar aldrig sitta på (är lite nojig p.g.a. olycksrisken) men nu hade han hyrt med en rosa hjälm till henne så att hon kan sitta på till / från skolan så – på min insta story hittar ni en film av dagens åktur.  Vi satte oss i restaurangen här på resorten då vi kom hem och sen var jag och J iväg och shoppade en ny fläkt (jag lyckades ha sönder vår igår) innan vi chillade hemma. Det blir många softa hemmakvällar nu p.g.a. skolan och vädret men det tar vi igen till helgen för då har jag beställt KANON väder! ha, ha.  🙂

 

Vi bor i huset till vänster så när jag ska till gymmet så går jag bara över bron som du ser över poolen och sen är gymmet i huset till höger. Sååå smidigt och skönt att ha så nära!  

När jag hade lämnat J på skolan så passerade jag den här skylten vid entrén till vår resort. Det är ju bra att det är Clean Food & Good Taste i vår restaurang som vi äter i typ varje dag. Ha, ha.  Very Thai Style.

Och igår då vi hämtade hem darlingen så följde en ny kompis från skolan med oss hem. Girlsen badade i poolen och vi passade på att äta i restaurangen med den fancy reklamskylten.  Alltså thaimat… såååå gott !! 

Jag har glömt att fråga om jag får lägga upp bild av tjejen på bloggen så blir den här så länge… från då de satt och pysslade uppe på vår terrasse. Hon lärde J hur man göra pappers-blom-kort.  Såå fina!  Vännen pratar flytade engelska + thai och Johanna har blivit så fantastiskt bra på att prata engelska bara på de 3 dagar som hon varit i skolan och idag sa hon t.o.m. till mig att hon ville att vi skulle prata engelska med varandra då vi var ute och handlade så det gjorde vi. 

Ny dag – ny skollämning.  På morgon lämnade jag i en favorit klänning och den lilla väskan köpte jag här i Phuket förra gången vi var här. 

Sen låg jag som sagt här nere vid poolen några timmar och det här var min utsikt. Vi bor bakom de högra palmerna.  Och neeej, ingen klarblå vacker himmel här inte, bara massa gråa moln… *suck*…  Men jag känner på mig att det vänder nu.  har som sagt beställt kanon väder till helgen… ha, ha. 

 

Bäst av allt är i alla fall att det är super varmt och skönt och underbart trots molnen som fyller himlen och det här var min dagens pool + hämta på skolan outfit.   Älskar att gå runt i mina tunikor & kaftaner här nere! 

 

Nu har båda mina J lagt sig och jag ska också dyka i säng strax. Ska bara fixa till lite här hemma först för städerskan kommer i morgon och just nu är det ett bombnedslag inne på vårt gästrum med halv upp packade resväskor… Alltså dessa stora resväskor… v.a.r. ska man ställa dom?! Jag önskar alltid att de hade en knapp och när man tryckte på den så sa det POFF! så blev de små och kunde läggas i en liten låda till man behöver de nästa gång…  Det vore så perfekt!

Önskar dig en riktigt festlig kväll vidare! det är ju trots allt lille-lördag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Kategori: Allmänt, Thailand 2018 | 12 Comments

12 responses to “SCHOOL – GYM – EAT – REPEAT.”

 1. Anna says:

  Var köper du dina fina väskor i Thailand? Är det på marknD eller butik?
  Tack för tips! Hoppas vädret vänder! Här hemma i Sverige har vi ju värmebölja.
  Kram

  • Åh så underbart att ni har värmebölja! Det förtjänar alla att ha på sommaren ! 🙂 Och så kul att du gillar mina väskor. Tack !! Jag är sååå svag för korgväskor och köper alltid fler än jag behöver… De flesta jag har är faktiskt köpta i Oslo men några kommer härifrån också !

   Önskar dig en riktigt fin kväll Anna! Njut de varma dagarna! Kram! 🙂

 2. Kerstin says:

  Ni har ju verkligen otur med just vädret på er semester…Här i Umeå är det tropisk värme och klarblå himmel sen flera dagar tillbaka och det ska tydligen fortsätta minst en vecka till………

  • Ja, det har inte varit så festligt med alla moln… men – till min stora lycka så var det faktiskt sol idag. Underbart!! 🙂 Och jag är så glad över att alla ni hemma i Sverige verkar ha så fint väder, det förtjänar ni !!

   Önskar dig en riktigt fin kväll Kerstin och njut sommarvärmen! Kram! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Hon är klok din lilla höna.håller med henne här är med jättevarmt och sol och blå himmel men det är ju en annan slags värme och inga 35 grader i havet som det var när vi var i Thailand förra veckan. Jag har mycket hellre varit i Thailand gillar den där tropiska värmen bättre än den torra här. Men visst lite solsken är härligt så håller tummarna för ett du får sol snart. Stor kram

  • Åh ja, men visst är hon klok. Och jag , precis som dig, är också sååå mycket hellre här i tropiska värmen och njuter än hemma. Och idag hade vi t.o.m. soool !! DEN lyckan ! 🙂 Så – jag åkte till beachen och låg där och kände att det inte fanns någon annanstans jag ville vara… !

   Önskar dig en riktigt mysig kväll Viktoria! Kram! 🙂

 4. L says:

  Vad kul att följa duktiga Johannas äventyr i sommarskolan 🙂

  Jag är nyfiken på hur mycket skolan kostar?

  • Så kul att höra att du gillar att följa Johannas skoläventyr! 🙂 Sommarskolan som hon går på kostar , om jag inte minns helt fel nu…, 7.000 bath per vecka. Så ca 2.400 kr. (beroende på valutakurs).

   Önskar dig en riktigt fin kväll ! Kram! 🙂

 5. Maria says:

  Njut! Man reserbju inte bara för vädrets skull! Min familj reser för miljöombyte & flr att bryta vardagsrutinerna, för att slippa stöd & för att få njuta av varandra! Att bara hänga i Luleå var dag ett låångt sommarlov blir nog väldigt enahanda… Njut av att du har möjligheten till miljöombyte! Kram!

  • Jag håller med dig 100% Maria! Man reser absolut inte bara för vädret men – det gör inget om det är fint väder dit man reser… ! 😉 och precis som du skriver så är det underbart att komma ifrån vardagsrutinerna. Vi älskar att vara här nere i vårt andra hem oavsett väder och vind. Sen kan jag personligen få lite noja ibland när det är dåligt väder för många dagar på raken men så skiner plötsligt solen och då är allt glömt. Ha, ha. Som idag tex: vi har haft super väder med strålande sol. Lycka!

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en underbar sommar! Kram! 🙂

 6. Maria says:

  Att slippa städ skulle det stå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *