SISTA DAGEN I DUBAI.

Goood söndag mina kära vänner! 

Jag smög mig precis ner från övervåningen där mina J fortsatt ligger och sover och alltså det är så vackert ute idag att det ser ut som en kuliss från en film… Snacka om winter wonderland deluxe!!!  och nu började det precis att snöa också. Helt magiskt! Och igår var vi iväg på en trevlig & god middag hemma hos mamma och H och då vi kom hem så fick jag ett ryck och satte igång att flytta på ett par stora skåp inne i vår “lounge” så dagens blir prosjekt blir att avsluta den om möbleringen och sedan fortsätta att skapa julmagi här hemma.  3 granar och 5 stjärnor är redan på plats och fler ska det bli!

Men nu lämnar vi julkänslan, kylan och vintermörkret en stund för att förflytta oss till vår 5:e och sista dag nere i fantastiska Dubai! Nämligen fredagen. Och fredagar är söndagar i Dubai (alla har fri från skola & jobb på fredagar och går i skola + jobbar på söndagar) så här är det “friday brunsj” som is the shit. Det dukas upp fantastiska brunsjer runtomkring på hotell och restauranger och man behöver boka bord i förväg för att vara garanterad plats. I priset ingår ofta “floating alcohol” om man önskar det och just den här dagen så var det halloween tema eftersom det var 1/11.  Men jag och mina J var mer keen på att ligga i en solsol och njuuuta sista dagen så vi droppade brunsjen och njöt dagen vid poolen och nere på beachen istället! Det blev en perfekt, avkopplande & skön avslutning på vår resa! 🙂

 

Jag kan inte få nog av palmer… Älskar dessa vackra växter!  Och vädret i Dubai är så solsäkert, jag tror att det regnar typ 2-3 dagar per ÅR så betydligt bättre solchans här än det kan vara i Phuket… 

Den här dagen så möttes vi av super coola halloween detaljer i området kring restaurangen inne på Jumeirah Mina A´Salam inför dagens brunsj…

…det var ingen tvivel om att det var halloween tema…

…och en ena dekorationen var läskigare och större än den andra…

Och alltså hur coola bröd hade de inte bakat?!?  De finaste, läskigaste och häftigaste halloween bröd jag någonsin sett!

…och dessertbordet var bra läskigt det också…  Missade tyvärr att fota den stora “blod fontänen” men filmade den så lägger upp min story… 

Poolområdet där vi låg är uppe vid parasollerna som skymtar till höger…  och då man går ner till beachen så rundar man det här “huset” där man även “anmäler” sig då man som oss kommer som gäster från Jumeirah Emirates Towers. 

My pool view…. Jag är så glad att vi dropped brunsjen och låg i solstolarna och myste istället…

…och min lunch den blev en fräsch ceasar sallad + pommes också ett glas kallt vitt till det. En klassisk favorit kombo!

Jag fotade extra mycket den här dagen eftersom det var vår sista för den här gången…

Och alltså beachlife…. så underbart super härligt!!! 

Att gå runt så här med sand mellan tårna vid vattnet är 100% feelgood deluxe för mig!  Och vet du varför jag har så otroligt lite bilder av mig själv från den här resan? jo, för att jag fortfarande inte har fixat håret sedan jag tog ut mina extensions så jag känner mig absolut inte som mig själv…  Är så van att ha mitt stora svall att jag känner mig helt naken utan… har inte riktigt vant mig… 

Därför är det desto roligare att fota mitt älskade hjärta! Och den här dagen blev verkligen en “foto-dag”. Alltså den här bilden… så magiskt vacker att den ska förstoras upp här hemma… 

Vi tog en runda på en av de gondol liknande båtarna inne på området och det är hur vackert som helst här…  Vi passerade mängder av vackra hotellbyggnader, enorma sviter (hus för typ 150.000 kr / natt…) den souk som finns inne på området + ett gäng restauranger… 

… innan vi var tillbaka där vi klev på, vid “vårt” poolområde.  Åh detta blev verkligen en helt perfekt avslutning på dagen innan solen gick ner en stund senare… 

Han som fotade oss i år fick inte till lika bra bilder som förra året så , bjuder på en familjebild från vår semester i Dubai 2018 då vi var ute på samma runda med en lik båt. Älskade Johanna ser så mycket yngre ut här… vilken skillnad det är när de går från att vara 12 till 13 år!  Och här har jag HÅR! ha, ha. 

När vi packade ihop för att åka tillbaka till vårt hotell så var det helt magiskt vackert ute precis efter att solen gått ner…  

Önskar att vi stannat kvar så mycket längre… Men vi fick 5 fantastiskt fina dagar! 

Bye, bye Mina A´Salam för den här gången! vi ses förhoppningsvis samma tid nästa år igen… (om inte förr).

Eftersom vi hade en super tidigt take off på morgonen dagen efter så gick vi för en lugn kväll hemma på vårt vackra hotellrum och beställde upp room service till middag, packade, myste och somnade tidigt för klockan var ställd på 04.30.

Johanna älskar roomservice och om hon fick välja så skulle vi köra på det varje dag.  Och inte mig och JIG emot! vi älskar det vi också och föredrar ofta det framför att gå ut på restauranger. 

 

Nu ska jag gå ner i källaren och hämta upp mer pynt! och sen blir det en soft dag på oss fram till att vi kör JIG till flygplatsen i eftermiddag + att J har sin dans som vanligt kl. 18.

Önskar dig en riktigt, riktigt avkopplande & skön söndag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Dubai 2019 | 3 Comments

3 responses to “SISTA DAGEN I DUBAI.”

  1. Lena says:

    Åh va härligt med sol och värme och Dubai ser ju så mysigt och riktigt lyxigt ut 🙂

  2. Tina ME says:

    Åhhh vad jag längtar efter sol och bad just nu. Vi har aldrig varit i Dubai men nu blir man ju lite sugen på det när man ser dina härliga bilder. Kram //Tina

  3. Viktoria-pinkpastry says:

    Där ser verkligen helt magiskt ut, så vackra bilder och miljöerna ser helt magiska ut. Och som tidigare kommentar åhh va man längtar efter värme. Vi har nedräkning här hemma tills vi lyfter mot Phuket, ska bli så skönt. Blir det Thailand för er i jul? Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *