SISTA HELA SOMMARLOVSVECKAN!

Gooodmorning mina darlings! 

Det här är den tiden som jag stigit upp i princip hela sommaren…  Alltså lyxen att inte behöva ställa någon väckarklocka och istället vakna när man vaknar… Loooovely!!!  Och det är nu vi verkligen ska njuta dessa softa sköna förmiddagar för snart knackar vardagen på dörren och då är det back to rutiner & väckarklocka.  Vilken sommar alltså…  Det känns som att den varat i en evighet samtidigt som det känns som att sommarlovet startade igår.  Och att vi inte kunnat byta miljö och resa iväg till varken Thailand, Oslo eller någon annanstans påverkar mig enormt…. Men det är som en av er kära bloggvänner skrev till mig igår: bättre att vi stannat hemma så att vi är en del av lösningen istället för en del av problemet… Och det känns så klart fantastiskt bra i hjärtat att vi är hemma så att vi kan fortsätta att hjälpa mina föräldrar att handla och göra ärenden.  Family first!  Så får vi se fram emot att maxa vårt resande senare istället! Men –  det kan hända att vi gör en roadtrip i Sverige och söker oss mot Köpenhamn i väntan på att Norge eventuellt öppnar upp för oss (fast nu verkar de mer gå mot att stänga ner totalt mot Sverige… )  Det vore en perfekt avslutning på sommarlovet med lite härligt miljöombyte!

Och idag ny vecka och nya möjligheter och solen den strååålar från en klarblå himmel. Vi är inte så upptagna av att åka till någon strand då vi har vår härliga terrasse så jag tror att dagen blir en mix av att sola här hemma och att fortsätta att fixa. Det blev verkligen sommarens grej för oss: att göra om, röja, sortera, kasta, förnya…  för vi har ju aldrig tidigare varit hemma så här länge i sträck sedan vi flyttade in i huset så:  inget ont som inte har något gott med sig! och det känns underbart att kunna starta hösten med att saker som vi tänkt fixa i ÅR äntligen är i box! 🙂

Morgon inne på J´s rum… Har lovat henne att inte visa mer av rummet innan hon gjort en room tour på sin Snap för flera av hennes vänner tittar in även här…  Så – visar mer vid ett senare tillfälle.  Och olivträdet ska självklart få en kruka, vi har som sagt detaljer kvar att fixa…  Sen älskar Gizella att sitta här och titta ut… vår fluffiga lilla älskling som för första gången i sitt liv får ha oss hemma hela sommaren.  Bara en sån sak! 

Vi hamnade väldigt spontant på en liten shoppingtur häromdagen. Alltså vi har knappt satt vår fot inne på Storgatan (Luleås enda shoppinggata…) på hela sommaren, istället har vi klickat hem det vi önskat oss…  Men, nu var det kul att support the locals och det här är vad som bl.a. blev med mig hem. Alltså de där fluffiga tofflorna från Gina Tricot… nej men sluta så sköna de är!!! Det började med att Johanna köpte ett par, sen var jag tvungen att köra in och köpa de till mig också dagen efter. Ha, ha. Och mysbyxorna längst ner har jag sedan tidigare i beige och jag har på mig de varje kväll så kul med ny färg inför höstens hemmamys!  Tofflor + myxbyxor + örhängen kommer från Gina Tricot, blusen från H&M. 

 

Min lilla darling sover fortfarande och jag ska hoppa i duschen innan bikinin åker på. Sen blir det frukost ute på sol loungen och när vi sitter där varje morgon så är det liiiite som att sitta vid poolen på The Roosewelt i Los Angeles…  Åh den resan var helt magisk!!! så när pandemin är över så står en resa tillbaka dit på vår lista…!

Nu tar vi tag i veckan och tar tillvara de soliga vackra härliga sommardagarna!!! Och det här är som sagt den sista h.e.l.a. sommarlovsveckan på oss,  för J´s skola startar upp igen torsdag 20:e augusti, dagen före Johannas 14-års dag!  🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommaren 2020 | 14 Comments

14 responses to “SISTA HELA SOMMARLOVSVECKAN!”

 1. Lena says:

  Förstår på ett sätt att man vill resa. Känns dock som du inte lever i nuet utan hela tiden önskar att du var någon annanstans. Jag har själv väldigt svårt för dem som reser i dessa tider, tänk att sitta på ett fullt flyg med massor av andra människor? Sen finns det dom som reser och klagar på än det ena än det andra, buffén är för dålig, eller ofta finns det ju ingen, det var ju konstigt, eller? Tycker vi alla skall ta vårt ansvar, denna pandemi är långt ifrån över.

  • Jag lever absolut 100% i nuet men jag har alltid en längtan till våra andra hem. Det blir så när jag känner mig lika hemma precis överallt… Thailand… Norge… Sverige… Det har varit vår livsstil i alla år att resa runt så det är helt OK att få sakna nu då vi plötsligt hamnat i en pandemi som förändrat våra liv så markant. Sen känner jag att vi, om några ! , har tagit vårt ansvar i sommar genom att bara vara hemma. Vi har inte ens gått på restaurang i sommar! Det är stor skillnad mot de som reser till Grekland och klagar på buffén… eller ligger på fullsmäckade beacher nere på rivieran…

   Önskar dig en riktigt fin dag Lena ! Kram!

   • S says:

    I ärlighetens namn: Ni reser väl inte i Thailand pga att ni inte får? Samma sak med Norge? Alltså att ni hamnar i karantän. Att ta ansvar är att inte ens tänka sig att resa just nu.

 2. H says:

  Jag tänker också som Lena, att det på din blogg låter som att du inte trivs med att bo i Luleå. Du längtar alltid bort och du verkar tycka allt annat är bättre, oavsett om det är Oslo, Thailand, USA. Inte ens när du kommer hem från resor verkar du glad att vara hemma i Luleå igen utan verkar mest nedstämd över att resan är över. Är det inte bättre att ni bosätter er stadigvarande på ett av de ställen där ni verkligen trivs och vill vara? Livet är kort och det är ju bättre att trivas med sin vardag än att leva för korta semestrar.

  • Som jag skrev till Lena, jag längtar alltid till våra andra hem för de är också hemma… Och sen är det en livsstil för oss sedan många år att ständigt vara i rörelse och på resande fot. Jag trivs bäst så ! 🙂 Till skillnad mot andra som kanske trivs bäst på ett ställe… Livet är som sagt kort så det gäller att vi alla njuter det på det sätt som gör oss lyckligast!

   Önskar dig bästa starten på veckan ! Kram!

 3. Mia says:

  Hej! Tack för ditt inlägg! Förstår hur du känner! Precis som du behöver människor åka i väg; många åker till sina stugor flera gånger i månaden, man åker på skidreso; solresor, fiskeresor, fjällresor; man åker till släkt och vänner på andra platser & i andra länder. Många har hem på varmare breddgrader. Jag längtar ständigt till Paris där jag har levt & så är jag ju fransklärare. Jag längtar ständigt efter att resa med min familj för att uppleva annat än vardagen. Jag tycker inte att Borta bra men hemma bäst, för mig är det bäst där jag har min familj! ! Men vi trivs hemma ockå!

  • Så befriande att få en kommentar från någon som förstår hur jag tänker. Tusen miljoner TACK för att du delar din syn på saken Mia! Jag känner 100% exakt som dig ! Det är en fantastisk känsla att ha en resa att se fram emot. Det förgyller dagarna ! 🙂

   Önskar dig en magisk fortsättning på dagen och en vecka fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram! 🙂

 4. Tina says:

  Jag längtar ofta också till nått annat. När vi reser är jag ofta lika tacksam att komma hem som jag var när vi landade på resemålet (hatar att flyga) När vi är hemma längtar jag till stugan. När vi haft för mpnga husmanskostmiddagar längtar jag efter att nån serverar nått exotiskt och jag slipper diska. När jag ätit buffé på semester i 14 dagar längtar jag efter stuvade makaroner och falukorv… jag känner mig dock inte som nån som inte lever i nuet eller inte kan njuta av det jag har. Jag känner att jag lever. Och önskar mer av livet.

  • Men alltså så underbart härligt att höra hur du tänker kring livet Tina! Jag känner igen mig 100% i din beskrivelse! 🙂 Och det viktigaste är precis som du skriver att man känner att man lever och att man hela tiden önskar mer av livet !

   Njuuut din kväll och fånga veckans lyckliga stunder! Stor kram! 🙂

  • Mia says:

   Så bra formulerat! Tänk hur olika vi kan tolka Anna-Stinas inlägg! Antingen ”glaset är halvtomt” eller ”glaset är halvfullt”! Jag är alldeles för positiva av mig för att välja att se det negativa. Fortsätt Anna-Stina och vara precis som du är! Lyssnade på senaste podden av Säker stil där Ebba fått mycket kritik över att hon låter stressad men då svarade hon att hennes uppgift är inte att få alla att känna harmoni i livet utan att visa hur livet faktiskt kan vara.

 5. Elin says:

  Vi har kun vært i Norge i sommer. Noe på besøk hos familie men mest hjemme i Oslo. Jeg har savnet å bo på hotell! Liker å slippe å sette på/ta ut av oppvaskmaskinen, planlegge middag og se støv rundt omkring. Jobber i helsevesenet og mistenker at også sommeren 2021 blir hjemmesommer Håper jeg tar feil!

  Nå er vi tilbake på jobb etter 4 uker fri. Vi har jo hatt det fint, selv om det har vært annerledes. Ser ut som dere også har hatt en så bra sommer som man kan forvente med covid-19. Når du får tid igjen etter ferien, hadde det vært morsomt og hørt om en vanlig arbeidsdag/arbeidsuke hos deg. Synes alltid det er interessant å høre fra noen som har en helt annen arbeidshverdag enn meg (0730-1530).

  Hilsen bloggleser fra 2009

 6. Josefin says:

  Hei hei,

  hur går det for din man da? Han må vel i karantene når han reiser til Norge? Blir jo sikkert vanskelig når man bor og jobber i ulike land..
  Nå blir nok din region snart grønn og da finnes det jo kanskje muligheter for dere også:) men Norge strammer jo inn nå og anbefaler ikke noen reiseaktivitet i det hele tatt … og mange bedrifter/legesenter etc vil ikke ha deg inn før det gått minst 10 dager etter reise..tom fra grønne områder…så..man får vel helt enkelt bare vente å se…

 7. Iris says:

  Kjenner på den samme følelsen som deg, lengter meg så bort til feriestedet vårt! Og det har ingenting med som mange sier at en ikke lever i nuet eller trives der en bor! Jeg elsker hjemmet mitt, elsker å bare være hjemme, men jeg elsker også å reise! Og da må en få lov til å kjenne på savnet når sommeren ikke ble som en er vant med! Og selvom jeg ser frem imot tiden hvor jeg kan igjen få lov til å reise dit jeg vil, så lever jeg fullt ut hver en dag og det får jeg inntrykk av at du til de grader gjør!

  Lag en magisk siste hele ferieuke!

 8. Lin says:

  Att längta bort behöver inte vara likställt med at inte vara i nutet eller nöjd. Jag har samma känsla ofta ! Men det beror nog på mig som person. och jag mår inte dåligt av det. Jag skulle hellre inte uttrycka mig till andra kring hur ” det verkar som”. Det vet jag inget om och det kanske inte landar positivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *