SKAPA FESTLIG STÄMNING!

Hello darlings! 

Plötsligt så var det bara 7 grader på morgon så ingen ordentlig sommar här uppe i norr riktigt ännu och därför känns det underbart skönt att vi snart lyfter mot varmare breddgrader.  Oh yes, för 12:e sommaren på raken så blir det Thailand på oss. Johanna kommer att gå på den Internationella skolan igen (jag är så otroligt imponerad över hennes drivkraft!) och vi ser fram emot att några fina veckor tillsammans hela lilla familjen.  Men – det är tyvärr inte 100% klart när vi kommer oss iväg, först måste vi se hur det går med JIG´s brutna fot… så fingers crossed att allt går bra och att vi lyfter om inte allt för länge.

Och tusen miljoner TACK för alla underbar feedback jag fått på mitt förra inlägg. Jag är så glad över att ni gillar mina tips och som lovat så kommer nu mina bästa tips på hur du kan dekorera upp hemma inför skolavslutningen så att det blir extra festlig stämning på den stora dagen! 🙂

Mitt absoluta numero 1 tips till att få festlig stämning hemma inför skolavslutingen är att pimpa huset med ballonger!  För alla blir glada av ballonger och de skapar så härlig stämning på ett-tu-tre.  Ballonger + pom pom´s + vimplar, kör på med allt du gillar och fäst tex. ståltråd i taket från ett hörn till nästa (så har jag gjort ute i vår ljusgård) också hänger du bara på dekorationerna på den.  Och om du droppar helium så kan du köra en budget variant och hänga upp ballongerna med snören i ståltråden (så ser det ut som att de flyger i luften fast de inte gör det).  Jag såg tex. en lik unicorn ballong som denna, igår på Dollar Store, för 30 kr.  Om du köper den jag håller i och får den fylld med helium så kostar det ca 150 kr så, välj det alternativ som passar din plånbok bäst.

Jag har köpt sifferballonger senaste åren som en symbol för den årskurs som Johanna lämnar och så här såg det ut vid frukostbordet då hon gick ut 4:an.  Att duka upp en extra festlig frukost med en surprise (tex ballonger) gör det lilla extra på avslutningsdagen. Och det måste inte vara så märkvärdigt. Som du ser har vi inga stora maffiga frukostar hos oss med nybakat bröd etc. Den här dagen blev det pannekaker…  Och i gavepåsen gömde sig en liten present… ett tips är att ge barnen en “sommarbok”, alltså en fin notatbok som de kan samla minnen i under sommarlovet (klistra in biljetter till aktiviteter de varit på etc…) och skriva dagbok i.   

Som tradition så har vi bjudit hem familjen på middag på avslutningsdagen och då har jag alltid dukat upp med Johannas favorit snacks.  Och ballongerna de gör ju hela dukningen! 

Sen är ju den här kiosken från IKEA bara världens bästa tips! Men, jag köpte min för flera år sen så då jag var inne hos IKEA igår så såg det tyvärr ut som att den inte finns kvar i deras sortiment längre? men jag är osäker…  Kiosken är grön / röd när man köper den så jag har målat denna rosa.  Sen har jag pimpat den med tassels & pom pom´s och dukat upp till en riktig glassfest. Åh som jag har älskat att stå här och servera Johanna + vänner glass!  Det har verkligen varit succé och att ha en egen “glass/is bar” på avslutningsdagen är ett tips!  alla barn älskar det! 

Jo! en sak till! En såpbubbleamaskin!  Ställ ut en såpbubblemaskin som matar ut bubblor vid entrén när barnen / gästerna kommer hem så kan jag lova att alla blir sååå glada!  Jag köpte precis en ny till oss då vi var i Oslo, du hittar de i 2 olika storlekar (en mini som är perfekt att ha med sig om du ska gå bort på fest och plötsligt vill överraska med bubblor…) hos TGR till ett ok pris. (de finns även hos de flesta leksaksbutiker).

Här ser du såpbubblemaskinen in action då vi bjöd in till sommar/födelsedagsfest i hagen i Oslo den sommar då vi flyttade till Sverige. Så det blev även en “hej då” fest till den klass som hon då gått i årskurs 1-3.

 

Det är som sagt inte så mycket som ska till för att det ska kännas att degen är speciell… Några ballonger i taket, en lite finare dukning, en glassbar, såpbubblor… och du är i box!

Nu fångar vi denna soliga dag och fyller den med happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Skolavslutnings tips | 1 Comment

One response to “SKAPA FESTLIG STÄMNING!”

  1. Viktoria-pinkpastry says:

    Så fantastiskt festligt och fint! Den glasskiosken är ju helt magiskt fin, åh en sån hade jag med velat ha, har beundrat den hos dig länge. Här nere är med grått och kyligt igen. Hoppas din man kryar på sig så ni får komma till värmen snart. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *