SKARP KRITIK & DUBAI DAG 2.

Gooodmorning darlings! 

Alltså det är sååå fantastiskt vackert här uppe i norr nu då det ligger ett lager av glittrig frost på alla träd, buskar ja, på allt… Så det ser ut som ett vykort!  Love it!!! Johanna gick precis iväg till skolan och jag ska göra mig klar för dagen! JIG kommer upp till Luleå i morgon och blir här ca 1 vecka (lika chockerande varje gång det händer, ha, ha) så idag ska jag jobba undan en del saker också tänker jag fortsätta att blogga om vår resa eftersom jag vet att ni gillar mina reseinlägg.

 Men –  det gäller inte alla av er för under alla år som jag har bloggat tror jag aldrig att jag mött så hård och skarp kritik som jag gjort nu efter vår Dubai resa. Och jag vet inte helt vad det är ni som riktar kritik mot mig önskar att jag ska göra? Ska jag köpa en tidsmaskin och resa tillbaka i tiden och ändra min semester till Gran Canaria istället? Nu har jag varit till Dubai 2 gånger (förra året + i år) och jag kommer absolut att resa dit igen och det står jag för. Mycket mer än så kan jag inte säga. Vi är alla olika och vi tänker olika om olika saker och det är helt OK. Jag respekterar dina val och jag hoppas att du kan respektera mina.

Och med det sagt så förflyttar vi oss nu till förra tisdagen i Dubai så ni som inte vill “hänga med” dit får lämna sidan nu, alla ni andra får njuta sol & +35 gradig värme genom mina bilder!  E.n.j.o.y.!! 🙂

 

På väg till frukosten på morgonen… Jag gillar att bo på hotell som inte känns så “turistiga” så vårt hotell som ligger i “business district” i Dubai passar mig helt perfekt! Här, i foajén, pågår det business meetings hela dagarna och det känns så exotiskt att det alltid sitter “oljeschejkar” där…  (jag kallar alla i den där outfiten för det…).

Att sitta här och äta frukost med utsikt över poolen, palmerna och skyskraporna… Love it! 

Direkt efter frukosten hoppade vi in i en taxi och åkte till det hotell som vi har Beach access till, ett hotell i samma kedja som det vi bor på men som kostar X kronor mer att bo på så – därför bor vi där vi bor och tar taxi hit på dagarna istället. En perfekt lösning! Och  Mina A´Salam är sååå vackert!  (det är här man åker gondolliknande båtar…).

Och alltså beachlife…. I loooove it!!! 

Sen är det så fantastiskt vackert här! och rent! och snyggt!  Ja men se bara på glassbaren! Den står så här vid beachen hela dagarna och glassen var den godaste. Du kan t.o.m. få guldöverdrag på glassen i 23 karat guld.  Och en otroligt smidig sak är att man kan sätta upp allt på rummet, det underlättar när Johanna plötsligt vill gå ner och köpa en glass… 

Vi låg uppe vid poolen den här dagen så vi körde lunch by the pool och jag åt en ljuvligt god caesarsallad.

Solen går ner ca kl. 17.40 i Dubai men det blir inte beckmörkt förren runt kl. 19…  Och alltså solnedgången här är helt fantastiskt vacker !  Så – vi packade ihop våra saker vid poolen och gick ner till stranden för att knipsa lite bilder… 

Paparazzo bild av oss girls… ha, ha. 

När vi hade knipsat runt 258 bilder så gick vi vidare till en super fräsch strandrestaurang för att njuta ett glas kalla bubblor i solnedgången….

…och det är ju bara helt magiskt att promenera barfota längst stranden i vågorna som slår in…!

Restaurangen, Shimmers, tillhör även den hotellet så allt kunde skrivas upp på rummet… Det är lite farligt enkelt så man får se upp så att det inte blir en stor surprise då man checkar ut för att resa hem.

Vi startade med att knipsa pics för här, i loungegrupperna , så var det tyvärr en åldergräns på 18 år p.g.a. vattenpiporna som alla rökte ur så vi fick inte sitta här med Johanna. Och först så satt jag här…  och sen så … kom jag på att det nog blir finare utan soffan i bakgrunden så… 

… då flyttade jag hit… men nej, det blev nog bäst i 1:a soffan ändå så då flyttade jag tillbaka… 

…och HUR typiskt är det inte när man får till den finaste bilden preiiiis när det kommer ett sällskap som ska sitta i soffan bakom mig?  Orkar inte… ha, ha, ha …   Vi gav upp och jag beställde in ett glas kalla bubblor istället. Det blev en perfekt avslutning på en underbart härlig dag!  (min klänning kommer från By Malina och väskan har jag köpt på Surin Plaza i Phuket, Thailand).

 

Nu önskar jag dig en underbar dag och avslutar inlägget med de 2 kloka visdomsord som jag och Johanna fick då vi drog våra “Happy Cards” vid frukostbordet på morgon:

“Happy women don´t hate and hating women ain´t happy.”

“A beautiful day ends with a beautiful sunset but begins with a beautiful mindset.”

Det känns nästan som att det var meningen att vi skulle få just precis dessa 2 kort idag! 😉

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Dubai 2019 | 9 Comments

9 responses to “SKARP KRITIK & DUBAI DAG 2.”

 1. Elin says:

  Hei! Vi var i Dubai i vinterferien i fjor, hovedgrunnen til at vi reiste dit var å besøke venner som bodde der en kort periode. Alt du sier er helt sant, det er rent, folk er høflige, klimaet perfekt for en nordboer som vil ha litt sol. Vi satt likevel igjen med en litt ugrei følelse og er veldig usikre på om vi kommer til å reise dit igjen. Det ble litt mye kjøpe-kjøpe-kjøpe, noe som er lite tidsriktig i disse tider.
  Jeg tror det er dette som kritikerne prøver å formidle, men er helt enig i at det kan gjøres på en mye hyggeligere måte – som sannsynligvis også vil føre til større ettertanke hos mottaker.
  Med vennlige hilsener Elin

  • Så intressant att du upplevde att det var så mycket kjøpe-kjøpe-kjøpe i Dubai för riktigt så känner inte jag. Men visst, det finns hur mycket som helst av butiker och upplevelser och allt kostar… Men – jämför jag med Thailand där alla drar dig i armarna och vill sälja saker till dig så är det skönare här tycker jag. Det finns inga försäljare på stränderna i Dubai och det blir mer upp till mig själv om jag väljer att uppsöka shopping eller inte och just det tycker jag är enormt skönt ! 🙂 Men visst – hela Dubai är ju lite uppbyggt på att vi ska resa det och konsumera… lite så som Las Vegas…

   Önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! Stor klem! 🙂

 2. Ulrika says:

  Tack för att jag fick hänga med, roligare med äkta
  upplevelser än att bara titta på resebolagens
  bilder 🙂
  Ta hand om er
  Kram från Ulrika

  • Åh men varsågod Ulrika! 🙂 Jag blir så glad när mina reseinlägg uppskattas och det peppar mig till att bjuda på ännu fler !

   Önskar dig en härlig fortsättning på dagen ! Stor kram! 🙂

 3. Camilla says:

  Åh, som jag uppskattar dessa inlägg! 🙂 I februari åker jag dit och hälsar på min dotter som jobbar där, och det ska bli så härligt! Tack för att du hjälper till och bygger upp mina förväntningar!
  Stor kram!

  • Men åh så glad jag blir över att du uppskattar mina reseinlägg Camilla! 🙂 Och så underbart att du har en resa till Dubai att se fram emot! Jag är helt övertygad om att du kommer att få en helt magisk semester hos din dotter!

   Önskar dig en riktigt mysig kväll och en strålande morgondag! Kram! 🙂

 4. S says:

  Happy smart women dont support countries who treat women terrible. Ett kort jag läste.

 5. Jossan says:

  Du gör precis som du vill … precis som vi alla andra.
  Men responsen på folks kommentarer känns som typ en tjurig 5åring.
  Som ställer sig med armarna i kors o säger jag vill inte.
  Istället för att ta till dig o liksom ”jahaj tänker ni så”… så kontrar du med ”Ska jag köpa en tidsmaskin…?” O säger att du minsann tänker fortsätta resa dit.

  Inget land i världen är verkligen inte perfekta.
  Men just Dubai står för en massa förtyck.

  Men res du du dit i fortsättningen med.
  O shoppa ihjäl jorden både där och hemma.

  Jag tackar för mig.
  Ha ett fortsatt bra liv

 6. Rosa Oman says:

  Jag vill dela mitt underbara vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min man till mitt liv, jag vill berätta för människorna i världen att det finns ett riktigt stava caster online och är kraftfullt och äkta. Hans namn är Baba Wale Wiseman, han hjälpte mig nyligen för att återförena min relation med min man som dumpade mig, När jag kontaktade Wiseman kastade han en kärleksförtrollning för mig och min man som sa att han inte har något att göra med mig igen kallade mig och började tigga mig. För alla som läser den här artikeln och behöver all hjälp Wiseman kan också erbjuda alla typer av hjälp som återförening av äktenskap och förhållande, botning av alla typer av sjukdomar, domstolsmål, graviditet stavning, vi är nu mycket nöjda med oss ​​själv. Wiseman får honom att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är på riktigt och bra. Han kan också hjälpa dig att fixa ditt trasiga förhållande. Jag hade min man tillbaka! Det var som ett mirakel! Ingen äktenskapsrådgivning och vi klarar oss mycket bra i vårt kärleksliv.Kontakta den här fantastiska mannen om du har problem med en varaktig lösning
  via e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *