UTAN DIG – INGEN BUSINESS…!

 

Goodmorning mina vänner! 

Jag ringde precis till Ellos… Som du kanske minns så beställde jag 2 plagg därifrån (Isabella x Stylein) förra veckan och det var verkligen sååå lång leveranstid på det paketet. 1 vecka tog det och det tar det a.l.d.r.i.g. från andra webshopar som jag brukar handla ifrån. Så – då jag nu beställde 2 nya plagg i tisdags så tog jag Express leverans och betalade med glädje extra för det eftersom jag snabbt ville ha plaggen a.s.a.p. då jag ska testa en annan storlek på byxorna (samma byxa som i första leveransen). Jag fick trevlig service och damen sa att jag g.a.r.a.n.t.e.r.a.t. har mina varor på tooorsdag! Alltså igår. Har jag fått något paket? Nej. Och det står 3 (!!!) dagar kvar till leverans när jag spårar paketet hos Postnord. Så – ringer Ellos igen och får tidernas mest slöa ursäkt: jag tar bort express kostnaden och sen måste det här bero på Postnord… 

Det är såå lätt att alltid skylla på någon annan! och framförallt för alla webshoppar som lätt kan ge skulden på förseningar till den part som står för själva frakten av varorna. Men här menar jag att det är Ellos problem 100%.  De måste ställa krav som gör att deras expressleveranser fungerar. Annars tappar de kunder i en värld där konkurrensen är stenhård!  Åh som jag går igång på sånt här…  Jag kan skriva kilometer långa inlägg om hur jag ser på såna här saker. Men det ska jag inte. Ha, ha. Men en jämförelse bara: jag klickade hem ett par byxor till Johanna från Zara igår och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om de kommer idag eller på måndag. Jag har a.l.d.r.i.g. väntar mer än max 2 vardagar (nu kommer ju helgen mellan…) på paket från dom UTAN att jag klickat i expressleverans.  DET mina vänner är amazing!!!  Vem har du bäst / sämst erfarenhet från när det gäller webshopar? Alltså vilka står på din svartalista? Och vilka står på din bästalista?  För mig är är det alltid Zara på bästa listan. Alltid!! och på svartalistan hamnade precis Ellos.  Det är en tuff värld idag för alla inom retail och vi som är kunder har verkligen makten. Utan oss = ingen business så , stå på dig när du får dålig service och ös på med beröm då du får bra för det är vår feedback som är deras värdefullaste tillgång. Synd bara att inte alla företag ser det på det sättet… ! Men, i slutändan så är det deras förlust om de inte gör det för kunden är kung och utan oss har de inget jobb! Så enkelt är det! 🙂

Det var så fantastiskt vackert ute på morgon och när jag passerar den här ankdammen så är jag nästan hemma igen efter mitt varv runt sjön.  Jag var tvungen att stoppa och fota på morgon för det ser ut som att sjöfåglarna har börjat samla ihop sig här inför då de ska flyga vidare. Har nämligen aldrig sett så många här samtidigt. 

Vi får inte glömma att stoppa upp och se oss omkring ibland för när vi gör det så finns det så mycket vackert… 

Första rundan med så mycket löv på marken…  Det är verkligen höst i luften nu.

Och på tal om kundservice… Ni vet ju hur otroligt glad jag är i ballonger! så varje gång jag är i Oslo så kör jag inom Balloon Company och shoppar ballonger. Men servicen har egentligen alltid varit katastrof här men jag har hittat “min tjej” som jag alltid handlat av så jag har fortsatt som kund. Men så är ju inte alla… och i förra veckan gick de i konkurs. Helt förfärligt trist men absolut i.n.t.e. oväntat eftersom servicen varit under all kritik.  Personalen m.å.s.t.e. möta alla med ett smil, även de som bara kommer in och tittar… 

 

Nu ska jag hoppa i duschen efter en underbart härlig power walk i strålande solsken!  Åh helt klart bästa starten på dagen! Och tänk att det är fredag idag. Så otroligt super skön känsla att jag inte har ord!

Önskar dig en FAB dag fylld av glitter & solsken! 🙂

P.S fick precis ett sms från Lindex, de har 25% rabatt på ett valfritt damplagg t.o.m. söndag.  och Stadium har -20% på alla kläder.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “UTAN DIG – INGEN BUSINESS…!”

 1. Anna says:

  Media Markt står överst på min svarta lista. Sämre kundservice har jag aldrig skådat. Så illa att jag inte ens vill prata om det. Ellos och H&M är annars två jag gärna undviker pga. dålig kundservice och lååånga leveranstider.

  På bästalistan ligger helt klart SkinCity i topp, världsklass både på kundservice, leveranstider och det lilla extra. Sen är Zara alltid i topp. Och Lenson, har alltid leveransen i lådan dagen efter. MatHem har även en oerhört proffsig och trevlig kundservice.

  Lite ris och massor av ros!:)

  Ha en underbar helg finaste!

  • Tusen tack för att du delar dina listor Anna! 🙂 Alltså Zara är verkligen helt unika med sina blixt snabba leveranser som alltid överträffar mina förväntningar. Och så kul att höra att SkinCity är så bra! då kan jag tryggt låta Johanna beställa därifrån.

   Önskar dig också en helt underbar helg fylld av feelgood & happiness!!! Kram! 🙂

 2. L says:

  Nu är det väl sällan att just kläder behöver skickas med expressleverans, kanske apoteksvaror och medicin. Så klart skall det fungera med express om man betalt extra för det men annars klarar jag mig nog några dagar extra.

  • Det hade kunnat vara så att jag skulle ha de kläder som jag beställt på ett viktigt möte eller en fest i helgen. Då hade det varit helt kris att de inte kom fram i tid ! Och har man expressleverans som en service då ska det också vara express. Annars måste företaget droppa det så att de slipper missnöjda kunder.

   Önskar dig en riktigt fin weekend! Kram! 🙂

 3. A-L says:

  Jag beställer ju så sällan på nätet… Tycker shopping är ÖVERLÄGSET i fysisk butik. Och jag vill gärna gynna fysiska butiker, när jag kan.

  Och på tal om fysisk butik har Scorett, där jag bor ska tilläggas, seglat upp på min svarta lista. Köpte sandaler i somras, som gick sönder efter 1,5 dag. Eller eg första gången jag försökte spänna remmarna. Jag gick tillbaka med skorna och ville reklamera. Men nix, det fick jag inte. De skulle laga dem först sedan kunde vi ta en diskussion om ev reklamation. 2 veckor senare kommer skorna tillbaka, lagade. Och jag är inte direkt supernöjd med att dels fått nya skor som gick sönder direkt och sedan behöva vänta två veckor på lagning. Så jag ville lämna tillbaka dem. Men nej, det gick inte. För de var använda. That’s it. Det var allt jag fick till svar. Jag vet att de har konsumentlagen på sin sida, men bemötandet jag fick var KATASTROFALT. De lade skulden på mig som kund för att skorna gick sönder. Big NO NO!

  Efter det handlar jag mina skor på andra ställen!

  Men när det gäller dina tankar kring att det är så lätt för företag att skylla på sina leverantörer, håller jag helt med. Det är alldeles för många som inte vill ta tag i de problemen deras leverantörer orsakar. Jag är kund hos företaget jag kontaktat. Inte deras leverantör.

  Hoppas du får en strålande helg 🙂

  • Anka says:

   Fast där kan du faktiskt gå tillbaka igen. De har inte konsumentlagen på sin sida (den gäller mellan företag) -du har konsumentköplagen på DIN sida. De har rätt till lagning och omleverans men om det inte hjälper kan du häva köpet. De kan då inte skylla på för använda skor. Gå tillbaka igen är mitt tips!
   Min värsta köpupplevelse var annars när jag behövde tjafsa med gizmolinascloset i Oslo som inte heller hade koll på konsumentköplagen

 4. Anna says:

  Köpte från Zalando när jag spårade paketet så stod det att det var frösenat en dag. Vid hämtningen så var påsen uppsprättad och innerpåsen också men varan var ok. När jag sedan anmälde detta till Zalando orkade de inte bry sig utan gav mig en tidsbegränsad rabatt på 10%. Tydligen så var det leveransföretaget PostNord som hade sprättat upp för att kolla om det var något intressant och jag tyckte att Zalando som betalar PostNord borde bry sig men nej. Paketet innehöll en dyr t-shirt i enkel modell så där gjorde tjuvarna en nit.

 5. Marit says:

  Jag beställer en del på nätet och skulle säga att Gina Tricot är snabba på att leverera sina paket, till butik då kan man få det dagen efter annars kanske två dagar. Bestseller brukar också vara snabba på att skicka, det skickas ju från Polen tror jag men har ändå paketet efter 2-3 dagar. Sen apoteken brukar vara snabba på att skicka kanske 1-2 dagar. Sämst är nog ändå Ellos måste jag säga, en sak dem absolut borde ta bort är kostnaden för retur, det kollar jag alltid har inte en butik det så beställer jag inte därifrån. Sen HM ett så pass stort företag borde kunde skicka samma dag om man beställer före ett visst klockslag att man har paketet efter 1-2 dagar. Sen Lager157, har beställt en gång aldrig mer, så lång leveranstid kanske 6-7 dagar. Sen returfrakt plus att jag måste betala frakten trots att jag inte behöll ngt (en del butiker tar bort frakten)

 6. Petra says:

  Nelly hamnade nyligen på min svarta lista. Beställde en klänning för ca 1000kr, som gick sönder i sömmen vid första användning. Mailar att jag vill reklamera. Får till svar att det kan jag göra, MEN om de bedömer att det är ”mitt fel” att den gått sönder kommer de att skicka tillbaka den trasiga klänningen till mig och DESSUTOM debitera 200kr. Dvs jag riskerar att behålla en trasig klänning och betala ytterligare kostnad. Nej tack.
  Högt på min lista står Boozt. Snabb leverans och bra service!

 7. Lisa says:

  Apotea! Bra hemsida, supersnabb leverans och så trevlig kundtjänst. Aldrig behövt vänta mer än ca 1-2 dgr på paket! De är suveräna!

 8. Pia says:

  Ja många apoteksbolag är toppen nästa morgon så hänger paketet på dörren levererad av tidningsbudet, i alla fall i Stockholm.

 9. Lena says:

  Samtliga apoteksbolag har supersnabb leverans. Tummen upp 🙂

 10. Sofie Gradin says:

  Åh va jag håller med dig. I dagens samhälle ska det inte behöva ta mer än 2 dagar att få hem varan inom Sverige tycker jag.

 11. Anne says:

  Du som älskar ballonger, på kioskpiraten på bergnäset finns det mkt fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *