SKOLJOGG & FÖRÄLDRAMÖTE.

Happy torsdag mina fina vänner! 

Solen strååålar och jag är på väg ut på ännu ett varv runt sjön.  Åh jag riktigt längtar ut idag eftersom regnet stoppade mig igår.  Men regnet stoppade inte Skoljoggen på Johannas skola och det var så kul att se Johanna + klasskompisar köra uppvärmning för hela skolan innan startskottet till joggen gick.

Sen, på kvällen, så var det föräldramöte. Johanna har 11 lärare (om jag räknat rätt…) och en ny mentor (hon som har huvudansvaret för klassen kallas för mentor) så det var några nya ansikten och det var fint att få en genomgång av de Nationellaprov och betyg som väntar. Nya ämnen för J i år är Hemkunskap och Franska, och båda är på en annan skola, den skola där de kommer att gå åk 7-9 och gymnasiet, så det är en inskolning till vad som väntar…  Och ang. betyg… jag känner att jag behöver läsa på lite om vad varje bokstav i betygsättningen betyder, A – F är ju inte riktigt helt likt det system som 1-5 som jag hade då jag gick i skolan.  Nu är tex ett E det som då var en 3:a…  När jag gick och la mig i går så kände jag verkligen att Johanna närmar sig högstadiet med stormsteg! Och eftersom hon slutar på Östraskolan då (den är endast åk 1-6) så innebär det en öppning…. så vem vet vad den kommer att innebära för oss? Johanna har 2 skolor att välja mellan i Luleå då och hur många som helst ute i världen… ! 🙂

 

Där uppe på balkongen står hon min lilla darling, tillsammans med en klasskompis och jäklar vad de körde. Jag var så imponerad! speciellt eftersom jag visste att de inte haft mer än 1 rast samma dag till träning och val av musik.

 

Jag passade på att städa i J´s bänk då jag var på mötet igår och tog med lite saker hem, glömde bort det i samma stund som jag klev innanför dörren hemma och när jag senare på kvällen skulle hämta mitt läppstift i väskan så var det som att sticka ner handen i en slime burk…  Ett DIY som J gjort och som jag, med facit i hand, INTE skulle tagit med mig, hade läckt ut…  Så i natt har min Chloé väska + Gucci plånbok varit på tork…  Som tur var så har slimet inte lämnat några spår i skinnet men DEN stressen…   Det hade kunnat bli en dyr bänk-städning. Ha, ha.

Önskar dig en fantastisk dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “SKOLJOGG & FÖRÄLDRAMÖTE.”

 1. Cissi says:

  Ang betyg, vi fick se denna filmen på vårt föräldramöte. Tycker den var jättebra!

  https://www.youtube.com/watch?v=MOKqtoy6UP4

  • Tusen tack för omtanken i att dela länken med mig! 🙂 Tekniken krånglade på mötet igår så den film som de skulle visa gick inte att se… men vi fick en länk med oss hem. Men perfekt att jag har 2 att se nu, det kan nog behövas!

   Önskar dig en underbar dag Cissi! Kram! 🙂

 2. Pia says:

  Härligt att du fick en promenad i solen.

  Hmm kanske en påminnelse att dottern är stor nu och du behöver inte städa hennes bänk.

  Ha en bra dag !

  • Åh men kan man någonsin bli för stor för lite omtänksam-mamma-städning i skolbänken? Jag väljer att inte tro det! 😉 Och det har blivit en “grej” att jag gör det varje föräldramöte… också skriver jag alltid en lapp med en hälsning…

   Önskar dig en riktigt bra dag Pia! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Så klok det kan aldrig bli för mycket omtanke eller kärlek. Jag antar att du har hört om begreppet curla och curling föräldrar har aldrig gillat det då jag tycker man ska ta hand om de man älskar och min mamma tog alltid hand om mig. Har aldrig känt mig bortskämd även om andra sagt det bara älskad. Min man har haft det tvärtom och även känt tvärtom. Det var ju en forskare som själv kom på det där med att han inte gillade curling han hade ju ingen vetenskaplig grund för det alls och endå så är det så många som har tagit sig till det. Men nu har de följt upp hans studie och det visade att han hade fel de föräldrar som “curlade” sina barn hade lyckligast barn som vuxna, de hoppade minst av utbildning och var mer väl utbildade samt mådde psykiskt bättre och hade bättre relationer till sina föräldrar. Så jag skämmer bort min lilla höna allt jag kan som Astrid Lindgren sa ge dem bara kärlek så kommer folkvett av sig själv och jag tycker jag märker det så på min 3 åring. Tex Hon får frukost i sängen varje dag med ljus för hon blir så glad! Så tycker du gör helt rätt att visa omtanke kring den du älskar mest.

    • Men åhhh så mycket klokhet och härlig inställning du bjuder på Viktoria! Som att jag hade kunnat skriva det själv! 😉 Jag har aldrig någonsin förstått det där curlig begreppet för precis som du skriver, och som A.L sa: ge dem bara kärlek så kommer folkvett av sig själv. Jag skämmer bort Johanna så mycket jag kan med omtanke, kärlek, uppmärksamhet, att jag lyssnar, finns där, också sätter jag guldkant på hennes dagar så mycket som jag bara kan. Hon får tex pannekake till frukost så ofta ho vill ! 🙂 Och att du bjuder din 3 åring på frukost på sängen med ljus varje dag är det finaste och sötaste jag hört på länge. Vilken f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. mamma du är och så lyckligt lottad dotter du har!!!

     Önskar dig en underbar dag fylld av kärlek och glada barn! Stor kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *