SLEEP, HOSPITAL, EAT, REPEAT…

Happy fredag mina darlings! 

Kan det verkligen stämma att det redan är fredag? Och den sista fredagen i juli månad dessutom. Alltså igår fick jag för första gången inse att hösten närmar sig då det var sååå mycket löv ute på terrassen och hela luften var fylld av löv som seglade mot marken… Nej men snälla, är inte det l.i.t.e. tidigt ???  Oavsett så är det i alla fall en väldigt tydlig reminder om att vi ska ta tillvara våra sommardagar nu och verkligen maxa de för hur vi än vänder och vrider på det så är det trots allt Augusti på söndag.

Och sommaren 2021 blev inte alls som vi planerat med många långa härliga veckor i mitt älskade Oslo, istället blev det sjukdom och fler sjukhusbesök än jag någonsin tidigare upplevt.  Och igår var vi där hela dagen igen och jag är så obeskrivligt tacksam för att vi får värdefull tillsammans med pappa.  Den läkare som jobbat på avdelning 35 de senaste 2 veckorna: Johannes, är inget annat än årets stjärna !!!  Vården skulle behöva fler som honom och jag hade gjort vad som helst för att få honom att stanna kvar de kommande veckorna som pappa blir kvar på sjukhuset.  Men tyvärr så lämnar han Luleå idag så på måndag väntar en ny läkarkontakt. Det blir den 7:e läkaren som ska sätta sig in i pappas journal och som jag ska etablera en kontakt med och jag har en känsla av att han inte blir den sista för oftast byter de varje vecka.  Hur som helst –  jag är så otroligt tacksam över att det är Johannes som finns där för pappa t.o.m. idag och jag skickar honom världens största T.A.C.K. !!

Idag är det första gången som vi har en mulen dag på evigheter så vi ska passa på att fixa en del men – jag sitter här “enögd” just nu och kan tyvärr inte göra så mycket p.g.a. att det känns som att jag har en frans som fastnat på insidan av ögonlocket som jag inte lyckas få ut så det gör så sjukt ont i ögat för mina fake fransar är tjockare än vanliga. Någon som har tips på vad jag ska göra för att försöka få ut skräpet? Ögondroppar? Ögonvatten? Tipsa gärna! 🙂

Uppdatering: nu kom JIG hem från Apoteket med ögondroppar, ögonvatten, ögonsköljkopp etc. Har testat allt. Inget hjälpte. Inte ännu i alla fall…

Att komma ut till detta på morgonen… Så många löv redan ?!? Det märks att juli går mot sitt slut… 

Så otippat att jag skulle få så mycket användning av den här picknick korgen i år.  Den har varit med på alla sjukhusbesök och så här såg det ut då vi besökte pappa i torsdags.  Sen har fake blommor varit mitt bästa Life hack i sommar.  Jag använder de både så här, i korgen, och hemma på terrassen. 

Jag hade tidernas klädkris häromdagen och provade mig igenom miljoner outfits…  Bl.a. den här som jag köpt i Thailand på min favorit butik Lola på Surin Plaza. Åh som jag längtar till vi kan vara där igen ! 

 

Nu fångar vi dagen och tar in fredagskänslan… !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

38
Kategori: Allmänt, Sommaren 2021 | 7 Comments

7 responses to “SLEEP, HOSPITAL, EAT, REPEAT…”

 1. Sofie says:

  Uff, vet hur jobbigt det är när man måste byta läkare .. Håller tummarna att nästa blir lika bra!

  När jag fått skräp i ögat har jag köpt ögonvatten (?) på apoteket och även en liten sköljkopp som man fyller med vattnet och sedan håller över ögat samtidigt som man blinkar … 🙂 Har dock inte fake fransar så kan inte uttala mig om det fungerar för det:)

 2. Johanna says:

  Läste på Kuriren att Norge öppnar upp nu, Norrbotten är grönt tänkte på er direkt !

  Och ja sjukhus är inte kul.. spenderat mkt tid där
  Då både min bror och pappa varit sjuka, och inlagda till och från.

 3. Tina says:

  Vänd ut och in på ögonlocket,ta hjälp av en tops att höra det om det känns läbbigt och stryk sen bort ögonfransen med en annan våt tops. Enklaste sättet!

  Här regnar också löven, men inte pga höst utan för att det varit så torrt att träden vissnar ner. Vilket extremt väder det är över hela världen – det är bara att vänja sig med följden av våra klimatförändringar. Så trist!

  • Tina says:

   Det finns instruktionsvideo på YT hur man vänder på ögonlock. Sök på evertering av ögonlock

   • Tina says:

    Och förlåt för spam. Sök en distriktssköterska på hälsocentralen om det inte är en ögonfrans, en ögoninflammation kan kännas som ett helt gruslast i ögat!

 4. Kerstin says:

  Det är för att vår sommar i år är så varm och torr som gör att bladen singlar ner redan nu. För varmt och torrt helt enkelt.

 5. Miann says:

  Hoppas allt går bra med din pappa! Ja, man är så tacksam över alla som orkar plugga till läkare & sedan orkar med arbetsbördan & det enorma ansvaret! Hatten av för läkarkåren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *