SNÖ UTE…TAKFLÄKT INNE…!

Happy tisdag sweeties! 

Jag veeet, jag var tyvärr frånvarande igår men vet du vad som hände? Jag sov bort eftermiddagen!! alltså dessa sömnlösa nätterna påverkar verkligen mina dagar så runt kl.16 var det kört, jag somnade och sov till kl.18.  Andra gången det händer.. så nu måste jag verkligen fixa till sovrummet så att det blir en riktig feelgood oas där jag – förhoppningsvis –  sover som en prinsessa. Har shoppat ny fluffig kudde, har slängt sängkläderna i tvättmaskin, nya gardiner ska upp och sänglampor, med perfekt läs-belysning, ska på plats… Vi tillbringar ju sååå mycket tid i sovrummet så all denna piff blir en investering i välmående.

Sen är jag grymt avis på den takfläkt som J fick på sitt rum i helgen, åh så underbart skönt den svalkar och snurrar runt luften i rummet. Jag hade en sån i taket i min första lägenhet (det var trendigt då…typ 25 år sedan…) men senaste åren så har jag bara förknippat såna här fläktar med Thailand, där vi har lik på terrassen, men – så fick jag se en till -50% i en butik i stan och plötsligt fick jag fläkt-feeling… så när J en dag säger: mamma, jag vill ha en takfläkt!  så var jag hur klar som helst och åkte raka vägen till butiken och köpte den jag sett.  Ha, ha.   🙂

Jag älskar alla mina fina detaljer som hänger med mig då jag kör runt… they make me happy!! och ja, störst nyckelring vinner. Ha, ha.  (att ha en så stor är min enda chans att hitta nycklarna i handväskan).  Sen är jag väldigt glad i min lilla Gucci väska (som jag har läppstift, plånbok, spegel etc. i…) och min plånbok,  båda är presenter…  

Okej, då jag kom hem med fläkten (som var färdigmonterad – därför -50%) och placerade den vid den tavla + växt som ska till kontoret så blev suget efter en lik fläkt där vääääldigt stor….   men, nu var det som sagt Johanna som skulle ha en…

…och världens snällaste bror kom hit och hjälpte mig att montera fläkten mellan alla pom pom´s  då J fortfarande var på sleepover (det här var lördag förmiddag!) . Tänkte att det blev en fin surprise för henne att den var på plats då hon kom hem! 

Och älskade lilla fluffiga Gizella ä.l.s.k.a.r. att vara med då Johan är här och monterar, så så här låg hon och följde med på allt han gjorde. Sötisen…! 

BAM! så var den på plats! och det blev sååå BRA! för fläkten skapar “liv” i rummet och svalkar så otroligt skönt. Blir helt perfekt i sommar då solen värmer… ! (kan hände jag plötsligt flyttar över den till mitt sovrum… J får se upp! ha, ha.) 

 

Nu snöar det här uppe i norr (hjälp!) och det påminner verkligen om vilket avlångt land vi bor i… men, snön ute på gården har tack och lov börjat smälta så det finns hopp om våren här också!

Önskar dig en riktigt, riktigt FIN dag fylld av glädje! 🙂

Kramar & Kärlek!

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Interiör inspo., Johannas rum. | 8 Comments

8 responses to “SNÖ UTE…TAKFLÄKT INNE…!”

 1. Maria says:

  Vilken nostalgi med takfläkt!! 🙂 Hade också en i rotting om jag inte minns fel..kanske finns kvar i några gamla gömmor!
  De vart verkligen jättefint! Och vilken snygg tavla,.vart har du hittat den!?
  Kram Maria

  • Åh tusen tack för härlig feedback Maria! 🙂 Och Ja visst är takfläktar nostalgi på hög nivå! i alla fall här hemma i Sverige, i Thailand är de “vardagsmat”… ! 😉

   Och vad kul att du gillar tavlan! Jag beställde den för nästan 1 år sedan på nätet och fick den äntligen inramad för en stund sen. köpte den hos http://www.artilleriet.se Hoppas den finns kvar!

   Önskar dig den bästa dagen! Kram! 🙂

   • Maria says:

    🙂 Var upp på vindan och sökte efter min gamla men den har nog passerat bäst före datum 😀 Kanske får ta den till ön i sommar? Hoppas på massor med sol och värme!! 🙂
    Tavlan fanns kvar, vilken tur! Vart helt kär i den så nu är den beställd, tack för inspiration!
    Önskar samma till dig, bara tända ljus i detta gråa väder! Kram! 🙂

    • Åh så kul att du fick tag i tavlan! den är verkligen underbart fin! 🙂 Och klart du ska ta fläkten ut till ön, en takfläkt ger en super härlig känsla i rummet och svalkar dessutom skönt i sommarvärmen… !

     Önskar dig en festlig lille-lördag Maria! Kram! 🙂

 2. Therese says:

  Jag tänkte i förra bilden ”lägg av! Har hon som är inredningsintresserad en takfläkt som inte åkt ner än?!” Döm om min förvåning när den åkte UPP! Haha tur att smaken är olika själv både tycker jag dom är bland det fulaste som finns och ger fruktansvärd luft, fladdrar lixom bara runt den redan dåliga luften upplever jag. Inget illa menat, du skulle säkert hitta nåt minst lika hemskt i mitt hem ur ditt perspektiv ☺️ För övrigt ser Johannas rum ut som en riktig feelgood oas, du får klämma ner dig hos henne för bättre sömn 😉

  • Ha, ha. Takfläktar är Thailand feelings för oss. Älskar dem! 🙂 och du ser dem i hem både här och där om du börjar tänka på det… Speciellt där det är New England stil… som tex hemma hos Leila Lindholm (älskar hennes inredningsbok och hämtar ofta inspo. från den).

   Och tusen tack för fina ord om Johannas rum! det är verkligen feelgood oas inne hos henne.

   Önskar dig en underbar dag Therese! Kram! 🙂

 3. D says:

  Haha, så påvirket man kan bli! Jeg tenkte litt som hun som kommenterte her om takvifter. Vi har akkurat kjøpt oss et hus (hurraaaaa!)og der er det takvifte i loftsetasjen (som jeg tenker skal bli en slags lounge/tv-stue). Har hele tiden tenkt at den er det første som ryker når vi overtar, men nå fikk jeg litt feeling, og kanskje skal la den være likevel.. 🙂 Enig med deg ang Leila, hun har et fantstisk hjem! Kanskje må klikke hjem boka for enda mer inspo!

  Ha en fin dag!:)

 4. Jeanette says:

  Hej! Jag måste fråga var du köpt takfläkten? I södra Sverige där jag bor verkar dom inte existera och jag måste ha en haha!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *