SOLIGA DAGAR ÄR MINA DAGAR!

Mina darlings!

Efter en vecka med tidernas snöstormkaos här uppe i norr (tror aldrig jag sett så mycket snö på en och samma gång) så strååålar äntligen solen på oss och det är inget annat än helt underbart!!! Åh den energi solen ger alltså… Love, love, love it!!! Jag är verkligen skapad för soliga dagar, that´s for sure! och allt känns lättare och gladare när solstrålar glittrar mot snön… !

Och idag tisdag och jag ska försöka få ner julen i källaren. I know. Det är dags! ha, ha. Men det var så otroligt mysigt att ha alla julsaker framme att jag drog ut på att städa bort allt in i det sista… Men häromdagen hände det så nu ligger allt i högar och väntar på att packas ner ordentligt…  Sen är jag liiite sugen på att behålla de snöiga granarna i ljusgården med ljusslingor i en stund till…  Utan julpynt på så klart!  för att skapa känslan av att man tagit in skogen… Vad säger du? Är det heeelt galet, eller?  Kanske man tänker för mycket på julen då man ser de… ?  Jag har verkligen svårt för att lämna julen…  Det kan vi i alla fall konstatera! ha, ha.   En annan sak som jag har konstaterat är att jag varit dålig på att lägga upp bilder från senaste dagarna så – här kommer ett samlat bildregn från både det ena och det andra! 🙂

Då är möblerna som stod på kontoret här nere uppe hos Johanna!  Men allt är inte klart… Det ska upp en tavelvägg (jag hämtade ut ett gäng posters på posten igår som ska ramas in) och mattan är den som var på rummet sedan tidigare men som nu är för liten så en större (likadan) ska på plats + en del annat fix (den rosa väggen vill j att vi ska måla vit men det får bli ett senare prosjekt) men så här ser det i alla fall ut på J´s “study room” just nu och det känns som att det här kommer att bli riktigt, riktigt bra!  

I tidernas värsta snöstorm i fredags så var jag och min vän (och granne) Karin iväg på “Soulution”, den club som arrangeras ett par gånger i året och den här gången så var den på invigningen av nya Bistron (gamla Bistro Norrland som byggt om…). Det var så trevligt att få tid tillsammans men själva festen var sådär den här gången… jag var inte speciellt imponerad över Bistron så det känns inte som ett ställe som jag springer tillbaka till… 

Igår kom äntligen solen på besök!!! och jag och JIG var iväg och lunchade på Kulturens Hus och där mötte vi plötsligt Mr. Kulturens Hus himself! Nämligen mammas mann Hans som är arkitekten bakom huset.  Och alltså utsikten här är verkligen helt fantastisk ut över isen. 

Jag åt en fräsch laxrätt och konstaterade att jag ska bli mycket bättre på att gå ut och luncha 2020.

Alltså check kontrasten mot den vackra gårdagen!  Så här insnöade var vi förra veckan + i helgen… Dörren som skymtar till vänster gick att öppna då vi kom hem från Thailand!  Såååå galet! ha, ha. 

Min bästa vän K hade skickat med present och magasin till mig med JIG från Oslo och alltså DEN lyckan att få en surprise mitt i vardagen… Jag blev såå glad!!!  (tusen miljoner TACK kära bästa vännen!)

 

Nu fångar vi denna fantastiskt vackra soliga dag och fyller den med kreativitet & inspiraion!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “SOLIGA DAGAR ÄR MINA DAGAR!”

 1. Maria says:

  Utebelysning kvar – stort JA på den! Här i Helsingborg är julen borta hos de flesta sen ett tag men utebelsyningar ser jag överallt på väg till och från jobbet på min morgonpromenad (och ja, vi har både ljusslingor och en lysande pingvin, en ren, en uggla och ett litet ljusträd hos oss, rena zoo:et ;-)). Ljuset piggar upp, så jag säger behåll. Stor kram från Skåne (regn och blåst!)

  • Åh jag uttryckte mig lite klumpigt. Jag menade belysningen ute i ljusgården, alltså INNE i ljusgården, för ljusgården är inne fast den känns ute för att den är längst ut i huset. Så snurrigt! Ha, ha. 🙂 Men – jag är 100% enig med dig om att utebeslysningen blir kvar! Den lyser upp sååå fint i mörkret på kvällarn och jag liksom du har också flera djur framför huset. Det är så fina! Sen – ang. granarna inne så känns det som att de ryker strax… det är nog dags… vare sig jag vill eller ej. 😉

   Önskar dig en riktigt riktigt fin dag nere i Skåne! Här i norr strålar solen från klarblå himmel och glittrar så vackert i snön. Kram!

 2. Evelina says:

  Åhh klart du ska ha granarna kvar, jag tycker det låter supermysigt!! Härligt med en överraskningspresent från en fin vän, misstänker att hon får ett tillbaka.

  • Ja men visst är det mysigt med granar! älskar att du håller med mig om de Evelina! 🙂 Och ja, vi är bra på överraskningspresenter både jag och min bästa vän så självklart får hon en tillbaka ! Sen delar vi alltid magasin med varandra , hon får svenska av mig och jag får norska av henne. Perfekt lösning!

   Önskar dig den bästa dagen ! Stor kram! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härliga bilder du bjöd på i förra inlägget. Så underbart att fira. Dottern fyllde 5 i går, så har därför inte haft tid att kommentera på några dagar. Men lika härligt att titta in här som alltid. Åh fyller ni båda jämt så roligt att göra det samma år så man kan fira tillsammans, blir så nyfiken på hur ni ska fira?! Maken fyller 40 i år, så behöver tips, han är så där svår, vill nog bli firad, men säger bara nää jag vet inte, jag får fundera, typ till dan innan och då säger han ja nej jag vet inte nu är det lite sent så vi får skita i det så jag och dottern får styra upp nått men svårt. Jag tycker det låter coolt att behålla granarna du får testa. Här är full jul till efter helgens julaftonskalas, men sen blir det skönt att få ner det. Nu ska jag koka julgodis. Stoooor kram

  • Åh där var du! 🙂 Jag blir så glad över dina trevliga glittriga härliga kommentarer och all underbar feedback som du bjuder mig på Viktoria! Tusen miljoner TACK !!! Det blir ju så med er som skriver till mig ofta att jag saknar er då ni inte är här… ! Och stooort G.R.A.T.T.I.S. till din 5-åring!!! Åh att fira födelsedag är ju det bästa som finns så jag förstår att du njuter ! Och julaftonkalas är ju ett magiskt tema! Tänk så glada alla gäster kommer att bli ! Sen håller jag med dig om att det är svårare att fira mannen… jag vet inte riktigt hur vi ska styra upp JIG´s firande ännu men jag har ju flera dagar på mig… ha, ha. 😉 Nej men det är svårt! Vi kommer att ha en gemensam fest senare i år men lite ska vi så klart fira till helgen. Men exakt hur vet jag inte ännu så jag återkommer om tips senare då jag tipsar mig själv först… ha, ha.

   Önskar dig bästa dagen och lycka till med julgodisbaket! Stor kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *