SOMMARENS PLAGG = KJOL/SKJØRT!

Glad tisdag kära vänner! 

Vi hade fredagsfeelings här hemma på morgon eftersom det är fridag i morgon då vi ska fira vår nationaldag. Det är ju en ganska ny grej det här med att det är röd-dag / fridag på nationaldagen i Sverige och  man firar absolut inte i närheten av på samma sätt som man gör i Norge på 17:e maj. Men, jag hoppas och tror att många har börjat skapa egna “6:e juni” traditioner… för denna dag passar ju perfekt att fira så som vi gör i Norge, med obegränsat av glass till barnen, grillfester, mingel i trädgården och lekar för både små & stora.  Själv kommer jag att pynta huset inför morgondagen (sverigeband, ballonger, flaggor…) också byter jag ut pølserna (varmkorv m. bröd/lompe) vi hade på 17:e maj mot smörgåstårta, så blir det hur svenskt som helst! ha, ha.

Och vet du vad jag har bestämt mig för? Att strunta i att jag har massor av fula märken, blodådror/åderbråck och celluliter på mina ben och börja gå mycket mer med kjol! och de senaste helgerna då Oslo bjudit oss på en tropisk värme så har de kjolar / skjørt som jag shoppat under våren varit helt perfekta! (det har ju aldrig funnits så mycket fina kjolar / skjørt i butikerna som i år, det kryllar av dem!) Så kära tjejer, kan vi inte bara bestämma oss för att sommaren 2018 blir den sommar då vi omfamnar livet med de kroppar vi har för livet är för kort för att vi ska gå omkring och skapa onödiga begränsningar för oss själva.  Jag har både xtra kilon runt livet, otränade överarmar och fula ben men – jag är s.t.o.l.t. över min kropp (att jag nämner att jag vill gå ner ibland är bara för att jag vill komma i alla mina snygga kläder som hänger i garderoben…) och jag tar på mig precis de kläder jag har lust till så får hellre andra stirra om de inte har något annat att göra…! 😉

 

Det händer inte så ofta… men, igår satt vi alla 3 och åt middag tillsammans ute i ljusgården. Härligt! Och jag överraskade JIG med att jag ägnat typ 10 timmar i helgen åt att hjälpa honom med en sak som jag visste att han inte skulle få tid över att ta tag i själv…   Det var en “present” från mig och jag vet att den betydde mycket för honom.

Så himla dumt att jag glömt att stänga dörren till badrummet, vem vill ha en toalettstol på bild liksom? ha, ha. Anyway – det var ju såååå varmt i Oslo, +30  (!)  att det inte var lätt att klä sig utan att svetten rann på ryggen…  så den här kjolen från Åpent Hus har faktiskt räddat mina 2 senaste Oslo weekends.  Jag har “bott” i den och på bilden så är jag på väg ut genom dörren till en champagne dejt i solen med en bästa vän.  Jag matchar den med en tee från favoriten American Vintage, skor från Steve Madden (shoppade i L.A.), väska från Gucci, solbriller från Chloé och ett smil!  (p.s. jag är så trött på bilder av opererade kroppar i sociala medier,  min kropp är 100% naturlig och kommer så att förbli).

 

Åh nu såg jag precis på Carola´s insta att de firar 6.e juni med “barnens nationaldag” i Steninge Slottsby! Det är ju precis så dagen ska firas!  Barnens dag ska det vara, precis så som 17:e maj är i Norge! Love it!

Nu fångar vi den här soliga dagen och laddar för en festlig morgondag! 🙂

P.S svenska ordet klänning heter kjole på norska och norska ordet skjørt heter kjol på svenska.  Kunde bli total förvirring i min butik i bland, var det klänning eller kjol kunden var ute efter? kjole eller kjol?  så snurrigt, ha, ha. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 20 Comments

20 responses to “SOMMARENS PLAGG = KJOL/SKJØRT!”

 1. Lena says:

  Klart du skall vara stolt över din kropp!! Du är alltid fin. 🙂

 2. JohannaH says:

  Hej!

  Lustigt, kände precis samma sak igår. Bestämde min för att strunta i att jag är blek och otränad och beställde världens finaste klänning till mig själv igår – nu kör vi!! <3 🙂

 3. Yvonne says:

  Heja Anna-Stina, håller med till 100 %, nu är jag ju några år äldre än dig men denna kroppsfixering har blivit helt galen,,,, ha nu en superfin nationaldag kram Yvonne

 4. Ulrika says:

  Ä N T L I G E N någon som står upp för det naturliga. Det är det vackraste och unikt, allt annat är på låtsas, tycker jag 🙂
  Kram från Ulrika

 5. A-L says:

  Underbart!!
  Klart vi ska ha de kläder vi vill. Omfamna och älska dig själv för den du är, med celluliter och andra “fartränder”. Ibland kanske lättare sagt än gjort, men om vi hjälps åt att påminna varann om att vi är FANTASTISKA som vi är. Så blir det kanske lite lättare.

  Ååååhhh, så glad jag blev av att läsa ditt inlägg. Tack för det!! 🙂

 6. Pia says:

  Visst skall vi vara naturliga så egentligen är jag glad att jag har en del år på nacken och inte behöver ha och att det inte fanns i min 20-årsålder lösfransar plumpade läppar hårextensions opererade bröst osv.

  Låt oss alla accepteras oss som vi är 🙂 ! Blir så ledsen när jag ser unga tjejer som hamnar i lyxfällan för de vill ha allt det där extra för sin kropp/utseende.

 7. Monika says:

  Så härlig du är! Läst din blogg länge i är glad över att följa era äventyr! Gladaste idag dock när du hyllar naturliga kvinnokroppen! Jag är själv 50+ o har hela mitt vuxna liv gömt mina kurvor.. när jag nu ser foton från 20 är tillbaka ser jag en fin kvinna, det kände jag inte då och visst fasen blir man arg på det vrickade idealet!! Du är jättefin och jag väntar alltid på följande inlägg! Kram från Monika i Finland!

 8. Deseree says:

  Exakt så har jag tänkt nu i sommar för mina ben är så ful med alla blåmärken jag får så lätt, men du har rätt!! Vad dumt att försöka dölja det när det är så mina ben ser ut…tack för påminnelsen

 9. Silje says:

  Du ser alltid smashing ut!

 10. Viktoria-pinkpastry says:

  Har precis tänkt när jag sett dina storys att Gud så snygg och så snygg kjol! Jättefin på dig och jättesnygg kjol. Min syster brukar alltid säga om man har kroppsnoja ja ja om fem år kommer du säga men varför klagade jag ja såg ju Fab ut och det är ju sant ;). Om du vill sälja av det som du växt ur tycker jag det vore mega kul med en bloppis du har så fin smak. Stor kram

 11. S says:

  Du har så hårda krav på dig själv. Skriver som om du inte ser bra ut och är överviktig. Du har ju snygga ben! Ser du inte bilden? Det jag ser är snygga ben och en kvinnlig kropp som ser sund ut.Och kan garantera att Ingen stirrar på dig. Folk är för självupptagna för sånt. Tro mig.

 12. Charlotte says:

  Bra inlägg och så sant!
  Lustigt att du och Josefin skrev exakt samma sak idag☺️

  • Tusen miljoner tack för feedbac Charlotte! 🙂 Och ja, lustigt att hon tog upp samma sak just idag, kanske hon gick in på min blogg och blev inspirerad…? 😉

   Önskar dig en riktigt fin nationaldag! Kram!

  • N says:

   Vem är denna Josefin som jag sett nämnas i kommentarer tidigare?

 13. Maria Bolland says:

  Bra där, heja dig !!!

 14. T says:

  Good for u! Synd att det behövde bli 2018 innan du kom till insikt. Tänk vad mkt du missat! skönt att vi alltid får en ny chans!

 15. N says:

  Du är jättefin och har en helt NORMAL kropp. Man ska ju aldrig jämföra sig med andra, särskilt inte med modeller i glossiga magasin eller filtrerade och manipulerade bilder på sociala medier.

 16. Anna Johansson says:

  Tack för inspo! känner precis som du att jag inte har tillräckligt snygga ben längre, och har vägrat ha kjol utan strumpor och har bara köpt byxor som går ned på vaden. Men nu får det vara slut med det! kram!

 17. Lisa says:

  Helt rätt, en självklarhet. Har med självkänsla att göra. Sitter ens värde i hur snygga ben man har? Fö tror jag att du skulle vara smashing i en snygg omlottklänning! Du kanske gillar mer den flickiga stilen (som på detta fotot)men jag ser för mig något mer kvinnligt! Och med håret i en lös nackknut!

 18. Maria says:

  Så sant! Mina ben ör också härjade av alla år jag gått men ska göra som du! Tack för inspo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *