SOMMARTIDER HEJ, HEJ…!

Good söndag finaste vänner! 

Åh äntligen är den här: sommartiden!!! jag älskar att vi får starta dagarna ljusare och att vi har årets härligaste månader framför oss: april, maj, juni, juli… Nej men hur skön känsla är inte det?!? Och 1 time kan verkligen göra stor skillnad. Klockan på köksväggen är 09 vilket känns som en perfekt “start-tid” på en söndag men så tittar jag på telefon och inser att klockan redan är 10 så det var den morgonen… ha, ha så nu får vi fånga dagen och ta tillvara vår tid!

Och igår blev det en chill hemma lördag på oss. Jag & J började förbereda ett “hemligt påsk uppdrag”, jag fixade ute på terrassen, min kära mamma bjöd oss på middag som vi körde och hämtade (super goda köttfärsbiffar som jag lagade mjölkstuvade makaroner till), vi såg Let´s Dance och sen avslutade jag dagen med att se de 2 sista episoderna av norsk serien Exit. Har du också sett? Jag blev inte lika fängslad av 2:a säsongen som av 1:a men jag ser absolut fram emot den 3:e ! 😉

 

It’s that lovely easter time…  I går åkte påskkransen upp på ytterdörren och idag… 

…ställer jag ut dessa tete-a-tete  på grindstolparna. Det har varit så kallt och framförallt kalla nätter med minusgrader här uppe i norr så jag har inte vågat ställa ut de tidigare men men idag har vi +3 så nu kör jag ! Och vi behöver verkligen lysa upp med allt som påminner om VÅR i snökaoset.

Dagens påsk present tips: fyll en korg med godsaker och påskpynt! Så här såg den korg ut som jag gav till min pappa förra året och jag gjorde en lik till mamma.  Bingo lottor är en perfekt “hemma happening” att bjuda på, chokladkaniner ger påsk feelings och en kul påsk-dekor att krydda köksbordet med kan göra stor skillnad till de som sitter fast hemma p.g.a. corona även denna påsk.  (korgen på bilden kommer från Dollar Store, kycklingen hittade jag hos Stora Coop).

Och idag förbereder jag garderoben för “påsk-veckan-2021” och tar fram alla mina gula vårfräscha plagg och matchande väskor! (min gula Balenciaga är perfekt till påsk!). Och den här klänningen från Zara är en av mina absoluta favoriter. Den har “alla rätt” för mig och jag älskar klänningar med fickor.  Klär du dig också extra mycket i gult i veckan som kommer?   (bild från påsken 2020).

Men alltså det här med att julen varar helt till påsk… Så här har det sett ut i matbutiken där jag handlar de senaste veckorna. V.a.r.j.e. gång jag är där! Så frågan är om de är tidigt ute? eller om de försöker hålla fast i julen så länge det bara går? Ha, ha. 

Nu ska jag njuta min egentid innan huset vaknat. Nyhetsmorgon rullar i bakgrunden och jag ser fram emot en härlig dag. Sen känns det helt magiskt att vi har Påsklov i sikte! J har skola måndag – onsdag och sen: LOV helt fram till den 12:e april! Wohoo!

Önskar dig en skön söndag fylld av feelgood!!! 🙂

P.S. idag får vi veta vad Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias nyfödda son ska heta! och för mig som älskar allt som har med kungligheter att göra så är det super spännande! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

56
Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “SOMMARTIDER HEJ, HEJ…!”

 1. Tina says:

  Jag går igenom min garderob i huvudet nu och inser att jag inte äger ett enda gult plagg. Det gulaste jag har är nog nått leo-print…

  Det känns härligt med ljusare tider men jag så så klar för miljöombyte nu. Den här påsken ställde covid in vår tredje planerade sandstrandssemester. Funderar på att kanske köra dom 10 milen till stugan (samma region) och se till den efter
  vintern nån av påskdagarna. Jag behöver se annat än vår lilla stad och samma 7minuterstur till jobbet . Det kanske låter ego men jäklar vad mitt psyke behöver det!

  Hoppas er dag blir fin!

 2. Lena says:

  Så fint och vårigt med gult. Inser även jag att jag inte äger så många gula plagg, men lite ljusa fräscha blommiga blusar funkar bra det också.
  Njut din söndag – ja va härligt – påsklov i sikte.

 3. Fanny says:

  Nej, vi startar dagarna mörkare! Och onödigt nog blir det ytterligare ännu ljusare på em/kväll, fast det redan blivit ljusare som det är. Kropp och hjärna behöver få ställa om gradvis. Jag mår inte alls bra av tidsomställningen. Och på hösten när det redan börjar bli så mörkt på eftermiddagarna, blir det mörkarer ÄNNU tidigare pga DEN tidsomställningen. Helt värdelöst.

 4. Lena says:

  Håller med, borde vara vintertid som är den ”riktiga” tiden. Ljuset hinner ju ikapp så småningom. Äger inte heller några gula kläder, inte min favoritfärg. Har inte mycket färg överlag i med n garderob.

 5. Miriam says:

  Älskar gult och hur fin är du inte i den klänningen, så snygg!!! Skulle vara så roligt om du kunde visa lite mer från din garderob och även att få kika in i din walk-in-closet? Tack för all inspo och härlig energi, ha en fortsatt fin söndag! Kram

 6. Anna Wessberg says:

  Alltså Exit, i love it! Jag tittar med skräckblandad förtjusning då, är verkligheten ens i närheten så blir man ju mörkrädd
  Det finns ju bara till avsnitt 5 på SVT eller tittar du på norsk tv!?
  Tack för en fin och inspirerande blogg. Gillar dina tips, allt från inredning till kläder och det är befriande att du inte mår tiptop och allt inte är perfekt hela tiden för så är livet! Önskar dig en Goood Påske!
  Med vänlig hälsning, Anna

 7. L says:

  Jag uppskattar dina inlägg om kundservice så jag hoppas verkligen att du inte slutar med dem!

  Jag har tjatat om detta förr men snälla snälla snälla du starta upp en youtubekanal! Det hade varit ett perfekt komplement till bloggen:):):)

 8. Kerstin says:

  Det blir ju mörkare på morgonen! Det är ljusare på kvällen istället.

 9. Ida says:

  Vart finns exit att kolla hela säsong 2? Tycker det är så jobbigt att det baracker ett avsnitt i veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *