SÖNDAG PÅ EN ONSDAG.

Goood Trettondag mina kära bloggvänner! 

Ja, idag är det röd dag i Sverige, söndag, så vi njuuuter dagen extra mycket utan några to do´s. Jag hade ställt klockan på 09 men var såå trött att jag låg kvar i sängen till kl. 11. Looovely!  Och nu sitter vi girls och äter en väldigt sen frukost samtidigt som det pågår onlinge-jobb-möten ute i ljusgården för JIG eftersom det är en helt vanlig dag i Norge.  Det är just på ländernas olika helgdagar som vi märker av som mest att vi är en Norsk / Svensk familj. Vem kunde tro att jag skulle leva mitt liv så? Med en dotter som är 50% norsk och 50% svensk. Livet är verkligen en spännande resa… !

Och trots att det är en söndag idag så är det onsdag och nu närmar sig skolstarten och det var en intressant debatt sak i Dagens Nyheter idag ang. om att högstadieskolorna borde hålla stängt minst 2 veckor till istället för att starta upp på måndag. Och nu kl. 14 så håller Norge ytterligare en presskonferens ang. Corona läget så misstänker att även den kan handla om skolorna. Jag följer detta med stort intresse och om Johanna fick välja så skulle hon välja fjärrundervisning alla dagar i veckan för hon känner att hon fick gjort så mycket mer under de veckorna eftersom inget störde.  Men samtidigt förstår jag problematiken hemma-skola innebär för de som inte har ordnade förhållanden hemma så förstår att det inte är någon lätt sak att ta beslut om. Jag är oavsett en av de som hoppas att vårterminen startar med fjärrundervisning eftersom det skulle kännas tryggast så ur smittosynpunkt.

Nej, bäst att jag tar tag i dagen här innan den är över för nu har solen redan börjat att gå ner. Ska passa på att gå ut och knipsa lite pics kom jag på nu så uppdaterar med bilder då jag varit ute !

Så! då är bilderna i box! 🙂

 

Alltså det är sååå fantastiskt vackert ute här uppe i norr nu med all snö & frost på alla träd. Som ett vykort!  Och från de här vinkeln så ser vårt Casa ut som att det är placerat uppe på någon alptopp. Typ.  eller ja, i alla fall i fjällen. 

Nu blir det många ganska lika bilder här bara för att jag inte kunde välja vilken jag skulle lägga upp…  Och jag är så glad över att jag gick för en stor gran till terrassen eftersom vi varit hemma hela jullovet. 

Jag ska strax gå ut och skotta undan lite snö, fälla upp parasollet och duka upp där ute till höger på terrassen inför besök av mamma & H. Tänk att vi skulle få användning för utemöblerna hela vintern,  det kunde man inte tro… !

Alltså när alla grenar / träd ser ut så här… Jag skulle lätt kunna bli snö-på-träd-och-gran-fotograf. Ha, ha. 

Och detta är dagens snödjup ute på gården. Det är alls så mycket snö som det brukar vara vid den här tiden på året men samtidigt så är det så klart mycket mer än hos många av er i södra Sverige / Norge. 

Då har klockan hunnit bli 16.15, jag har uppdaterat inlägget med bilder,  J har besök av en bästa vän och jag ska gå ut och duka upp med bubbel på terrassen.  Sen blir det en mysig filmkväll på oss,  vi såg klart den 3:e Harry Potter filmen igår så om J får välja så blir det den 4:e idag men jag skulle gärna ta en paus och se någon mysigare film eller serie så om du har något tips så får du väldigt gärna dela! På förhand tack!!!

Önskar dig en riktigt, riktigt skön, härlig & avkopplande dag fylld av feelgood! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

72
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “SÖNDAG PÅ EN ONSDAG.”

 1. Mian says:

  Hej! Samma här! Svårt att vakna på morgnarna… Är själv lärare på gymnasiet & bland lärare så övergick vi till distansundervisning alldeles för sent…Elever som inte klarar att arbeta hemma tar vi in till vår elevstudio och när jag är förlagd där så sitter jag hemma & kan ringa upp elever. Endast enstaka lärare och elever på plats så att vi också kan följa rekommendationer. Sen är det ju socialtjänstens uppdrag att säkerställa att vårdnadshavare tar hand om sina barn. Det är inte skolans uppdrag. Dessutom tar ju/ vill ju vårdnadshavare ledigt för diverse utlandsresor så högstadielever klarar 2-4 veckors avstängning…. Dessutom mår många barn/ungdomar bra av distans precis som din dotter. Många är också mycket rädda för viruset som sprids i klassrummen….

 2. Elin says:

  Så deilig vinterstemning. Her i Oslo er det iskaldt (-8) men snø kun i høyden. Var på ski i Holmenkollen i helgen.
  Jeg håper skolene holder åpent. Har en jobb der jeg ikke kan være hjemme, men datteren vår vil ikke på skolen når ikke venninnene er der, så vi har ikke søkt om plass, kun jobbet (og dermed tjent) mindre da skolen var stengt. Nå er alle fritidsaktiviteter for barn og ungdom stengt i Oslo, så det er fint at barna får noe sosial kontakt utenom internett.
  Nå krysser vi fingre for at vaksineringen får fart på seg og at vi unngår britiske tilstander.
  Ha en fin siste del av juleferien.
  Klem fra Oslo!

 3. Nilla says:

  Hej.. igen 😉
  Förlåt att jag brusade upp i min sita kommentar, menade egentligen inte att vara så besviken, men just då var jag det.
  Jag tycker det är så kul att få feedback när man har en nära kontakt med sin bloggis, och du var så bra på att svara förut, men så blev det tomt i svarfälten, och jag förstår nu att du har haft så mycket annat att tänka på.
  Hursom, jag kunde inte hålla mig härifrån, så du får hållas med mig ett tag till <3
  Johanna har en sån fin lampa i sitt fönster, med lite bubblor på, vart har du hittat den?
  Nu ska jag njuta torsdagen och ladda för en sista dags jobb imorgon, sen lite helg igen.
  Hoppas att jag är förlåten, ha det bäst!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *