SOVMORGON DELUXE…ZZZ…!

Godmorgon sköna bönor! 

Idag hade jag verkligen bestämt mig för att stiga upp kl.09 så ställde klockan men vad hände? jag vaknade kl. 10.30! Alltså hjälp vad vi sover… men det hänger så klart ihop med att vi lägger oss galet sent på kvällarna så ja, vi är mer på thai-tid än på svensk. Det är så nära jag kommer Thailand i jul. Ha, ha.  Och nu ligger J och spelar på det nya Playstation som flyttade in hos oss på julafton. Vi är nog sist av alla med att äga ett sånt men bättre sent än aldrig och desto roligare nu då det är i hus!

Men vi ska strax klä oss och sticka ut. Jag har lite nyårs-ärenden att fixa och darlingen ska med vänner på badhuset innan vi ska på basket hela familjen.  Det är BC Luleå som har match redan kl.16.04, och sen, efter basketen ska vi ha middagsgäster så ja, vi har en minst sagt festligt fullspäckad lördag framför oss!  Och igår hade i middagsgäster, mamma, Hans och min bror var här och vi åt god thai mat och lekte lite lekar. Trevligt! 🙂

En dukningsbild från igår….  Fler bilder kommer. Måste bara fixa frukost här först, eller ja, blir väl mer som lunch nu då klockan passerat 12… zzz… ha, ha. 

 

Och du, jag fick en förfrågan om tips på nyårspresent som passar alla i åldrarna 4-40. Mitt bästa tips är en dagbok! eller en notatbok. Där man summerar året som gått (jag brukar lista årets resa / maträtt / dryck / låt / film, bästa minne, sämsta minne osv… osv…) och skriver in sina förväntningar på det nya året. Sen kan man gå tillbaka och se vad man skrev nästa nyårsafton och då fylla i en summering av året och se hur ens tankar och verkligheten stämde… Och nej, barn på 4 år kan inte skriva men – de kan teckna! och klistra in bilder / stickers som symboliserar året som gått, kanske en födelsedag de firat som varit kul eller något roligt som hänt i barnehagen…. ! Eller köp ett lerret / en canvas och låt de göra en “nyårstavla”! som ska handla om året som gått… Tänk så kul att till slut ha minnen av alla år samlade på en vägg!  Låt helt enkelt kreativiteten flöda!

När jag växte upp så hade vi som tradition att alltid stöpa tennfigurer på nyårsafton hemma hos min pappa i snickarboden… ett fantastiskt fint minne som jag är väldigt glad över att jag har med mig.

Har du någon nyårstradition? Dela gärna! 🙂

Önskar dig en riktigt, riktigt FIN dag!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Julen 2017 | 3 Comments

3 responses to “SOVMORGON DELUXE…ZZZ…!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fantastiskt fin dukning som alltid. Måste va en lycka att få bara din häst. Älskar dina tips på roliga happenings med. Nu är vi hemma från Thailand och älskade det. Längtar så tillbaka. Dock så har maken lite svårt att få ledigt så vi funderar på att åka dit i sommar. Vet ju att ni brukar det. Snälla berätta allt om det. Är det bra att åka på sommaren? Väder? Är marknader och så öppna?

 2. Caroline says:

  Hoppas du haft en fin nyår!
  För femtonde året i rad firade vi med samma (förutomnpgra bortfall ) gäng och menyn vet vi då vi får maten på bordet. Vi har varsin rätt och sedan rullar det på varje år! Så kul!

  Kram

 3. Josefine says:

  God fortsättning! Hoppas nyårsfirandet var trevligt. Hade varit kul att höra och se hur ni hade det☺️ Med andra ord…jag “saknar” dig här på bloggen! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *