SPORTLOV, LÄXOR & NATTMARKNAD.

Mina kära bloggvänner! 

FÖRLÅT min frånvaro… !  Jag har gått in i Thailand koman… ha, ha. Ja, jag brukar kalla det så när jag lämnat jet-lag och landat på thaitid för då börjar direkt dagarna att flyta ihop och jag tror att jag bloggade igår men så har det plötsligt gått några dagar. Och att vi redan har varit här i en hel vecka är ju helt galet!  Vi njuter såååå softa sköna dagar att jag inte har ord… och vädret är bara helt a.m.a.z.i.n.g.!!! Kan faktiskt inte minnas sist jag var här och fick se så mycket klarblå himmel (det brukar vara dis…) men så har vi heller inte varit här i februari på 6 år, inte sen J startade skolan.   Eller det har vi kanske? Jag kommer inte i håg…ha, ha,  men – länge sen var det i alla fall!

Och nu är kl.12 här och vi girls har kickat igång Sportlovet (vinterferien) med att köra läxor + blogg på terrassen innan vi ska gå ner till poolen och njuta. Det blir lite “hemma-liv” på oss eftersom JIG jobbar och vi bor i vårt egna hem här nere. Men till helgen – då ska vi ta en semester från semestern och checka i på hotell och då blir det en helt annan dygnsrytm eftersom man ska passa frukost-tider. Åh jag längtar!!! för lika mycket som jag älskar att bo här på vår resort så älskar jag att checka in på ett ställe där jag får släppa allt praktiskt, där någon annan bäddar sängen och jag får njuta en FAB frukostbuffé! 🙂

 

Min utsikt just nu…  Åh jag är så otroligt glad över att ha alla nya växter på plats och check vädret! det kan verkligen inte vara bättre. Jag fullkomligt älskar solen & värmen!! och att jag inte behöver ha på mig något annan än bikini.

Utsikten åt andra hållet….  Ser du att terrassen är lite högre borta till vänster? På den platån är vår bubbelpool som vi i princip aldrig har använt så vi planerar att ta bort den för då får vi plats med en loungesoffa där istället. Och check min stylish vas … ett vattenglas… ha, ha.  Så går det då man haft sitt hem uthyrt och inte hittar sina saker… (grr…).

Min duktiga lilla working girl. Det är Sportlov den här veckan så egentligen har hon skolefri, men – det passade fint med en läxstund nu då vi väntar på att en kille ska komma och reparera AC´n . Och J´s super fina topp – den shoppade vi på nattmarknaden igår kväll. Oh yes, det blev en tur dit, enligt tradition… 

…och som alltid var det varmt på marknaden så vi startade med att köpa flaskor me iskallt vatten. 

J shoppade mest smink (ögonskuggor, sminkborstar…) och här betalar hon sina fynd efter hård prutning. Hon har verkligen blivit helt RÅ på att pruta själv. Jag håller mig alltid lite bakgrunden… BRA träning på alla möjliga sätt med förhandling + att hon får prata massa engelska = win / win / win… ! 

Det säljs en hel del mat på marknaden + fejk väskor, kläder, solbriller, smink (som sagt…) + + +  Vi har varit där så många gånger att vi vet precis vart vi ska gå så vi stannade bara 1 time. Det var precis lagomt. 

Happy shopping girls på väg hem. Min fångst blev bl.a. den väska jag håller i handen.  Jag har på mig tunika från Filippa K och J har topp från H&M och byxor från Kapp Ahl. Min glittriga guldväska är perfekt “marknadsväska” eftersom jag kan bära den nära kroppen + stänga den med en knapp + att jag kan lägga ner alla små shoppingpåsar i den.  (mina öppna korgväskor går bort då jag är på markanden för de kan tjuvar så lätt sticka ner handen i…).

 

Nej, nu ska vi fortsätta med läxorna här. Vi kör svenska idag i boken Språkskrinet (ni som har barn i 5:e klass känner kanske igen den…) men snart väntar pool + lunch.  Livet är som sagt sååå soft & härligt här nere!!! och som Johanna precis sa: hon älskar att sitta och skoljobba här på terrassen för det är ett helt annat lugn än i klassrummet… Och där kom AC killarna, perrrrfekt! den vi har på sovrummet har krånglat ett par är så det var dags att för att någon kom och tog en check… Men det var ju inte direkt så bra att JIG precis drog i väg på sin motorcykel för att ta massage och jag har noll cash… Hoppas jag kan låna pengar av Johanna… hon brukar vara vår xtra bank… ha, ha.

 

Önskar dig den bästa starten på veckan! 🙂

 …och till er som precis som oss har Sportlov (vinterferie) nu: N.j.U.t. ledigheten!

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina Phuket, Thailand 2018 | 18 Comments

18 responses to “SPORTLOV, LÄXOR & NATTMARKNAD.”

 1. L says:

  Hur länge kommer ni att vara i Thailand? Är inte sportlovet bara en vecka?

  • Svar till L –

   Ja, Sportlov är bara 1 vecka, det tror jag de flesta känner till och vet? Det ar väl ingen skola som har flera veckors Sportlov? Och att vi tagit ledigt från skolan övrig tid tror jag faktiskt att alla förstår. Vi kommer att vara här i 3 veckor. Så otroligt super härligt ! 🙂

   Önskar dig den bästa dagen ! Kram! 🙂

   • L says:

    Underbart för er så klart men måste kännas konstigt för alla som någon gång velat ha längre ledighet i samband med lov eller annan tid fått avslag, vilket är väldigt vanligt har jag förstått.

    • Livet är orättvist… och jag kan inte rätta vårt liv efter alla andras. Vi har fått ledigt. Och det är det vi lever efter.

     När vi bodde i Oslo så fick vi inte ledigt 1 dag ens. Men vi reste massor ändå. Alla gör som de vill.

     Tycker det är trist att du alltid kommenterar negativt under ett anonymt namn + e-mail. Vad är det du vill dölja ? Bättre att stå för vem man är och vad man gör tycker jag !

     Trevlig kväll ! Kram! 🙂

     • Charlotte says:

      Passa på och njut er ledighet – nästa år är det ju nationella prov och då får ju J antagligen inte ledigt (hehe, vi provade att ansöka ledighet för vår son men fick avslag pga proven)!

      Och att ni inte ska vara lediga för att det finns andra som fick avslag på ansökan (vi till exempel) var det roligaste jag hört

      Jaaaa- nu är jag jättesur för att ni åkte när vi inte fick åka- haha!
      Kram o njut!

    • Amelie says:

     L, den där avundsjukan är inte vidare klädsam.
     Ska man anpassa sitt sätt att leva efter vad folk kan tycka kännas konstigt??

 2. Lena says:

  Härligt!! Njut vidare 🙂

 3. A-L says:

  Det låter som ni har riktigt ljuvliga dagar. Att dagarna flyter ihop är väl ett strålande tecken på semestermode 🙂

  Njut av lediga dagar, sol och värme… Själv tittar jag ut genom fönstret och ser snöflingor dala ner. 🙂

  • Ja exakt, det är verkligen ett tecken på semestermode! 🙂 och som jag älskar det! Men man får se upp så att man inte tappar tid när dagarna går i – ett… det är ju så mycket vi vill hinna med men samtidigt så är det allt för skönt att bara hänga hemma på terrassen…

   Och snöflingor… de känns väldigt långt bort just nu… Här är nog runt +33 i skuggan så jag är glad över att jag har en xtra fläkt vid min sida.

   Önskar dig en underbar dag fylld av feelgood! Kram! 🙂

 4. elin says:

  Åh, det ser helt fantastisk ut!

  Det virker som om en del misunner dere at dere får fri i tillegg til vinterferie/sportlov. Vi får ikke mer fri av at dere får avslag, så la oss heller glede oss over at dere har en skole som tillater dette 🙂

  Har dere forresten tenkt på å bo i Thailand lengre perioder igjen? Finnes det internasjonale skoler i området som Johanna evt kunne gå på?

  Nyt sol og varme! Klem fra Oslo

  • Ikke sant! jag är 110% enig med dig Elin. Det ser såååå olika ut från skola till skola och vi kan omöjligt rätta oss efter andra. Vi sökte och fick fri, bra så.

   Och ja, vi har absolut planer om att fortsätta att vara här nere i perioder. Nästa bokning vi har är till sommaren och idag har faktiskt JIG besökt en internationellskole för att checka olika alternativ till sommerskole. Allt är möjligt !! och vi är otroligt heldige som har en dotter som verkligen VILL gå i skole här nere. 🙂

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en strålande morgondag! Klem! 🙂

   • ida says:

    Evt kontakt Vibeke -http://www.livingdelux.com/
    Deres yngste gikk på skole i Phuket ( hvis jeg ikke husker helt feil)
    Kanskje hun har noen gode tips dere kan ta med??

    Nyt ferien – og nyt at dere har fått fri, og får litt tid sammen som familie.

    • Tusen tack för fina ord Ida! 🙂 Precis som du skriver så är det magiskt för oss att få family time ….!

     Och tack för tips om skole! Det finns många internationella skoler i Phuket + ett par svenska. Den vi checkat upp nu är den som byggs nabo med vår resort, vilket betyder att J skulle ha 2 min walk dit utan att varken åka bil eller korsa en väg (sååå bra för safety). Det vore nästan för bra för att vara sant med det nära läget ! och – det är kun i fall det blir aktuellt som vi är intresserade för vi önskar inte att J ska åka bil 40 min / väg på Thailändska vägar…

     Önskar dig en riktigt, riktigt fin kväll! Klem! 🙂

 5. Tove says:

  Hej

  Vad härligt ni har det och SKÖNT att kunna vara borta tre veckor (å vilken suris där uppe) och vad det måste berika Johanna att få öva på engelska och uppleva andra kulturer. Mina föräldrar tog mig flera gånger på långa resor under terminerna men de var hårda med att jag skulle sköta läxorna och det gick hur bra som helst.

  En liten varning angående piratkopierat smink (jag fick själv en kraftig allergisk reaktion av en ögonskugga jag köpt på marknad i bangkok) – piratkopiorna kan innehålla ämnen som aldrig skulle gå igenom den “vanliga” kontrollen för produkter. Så var lite försiktig 🙂

  • Tusen TACK för fina ord och din trevliga kommentar Tove ! 🙂 Ja, allt ordnar sig oftast om man sköter skoljobb, läxor och uppgifter. Att sen inte alla skoler ger fri det kan jag tyvärr inte ta på mitt ansvar… Och precis som du skriver så berikar det J´s liv e.n.o.r.m.t. att få resa så mycket som hon gör. Här får hon prata engelska varje dag, hon lär sig nya kulturer och hon får vänner från hela världen… !

   Och tack snälla för omtanken ang smink från marknaden. J har shoppat smink på marknaden förr och det har (peppar, peppar) fungerat utmärkt. så vi håller tummarna för att det går bra även denna gång… Hon köpte MAC ögonskugga (samma som hon köpt i flera år) och sminkborstar… Men – säker är man aldrig. Och – jag har alltid sagt till J att jag hellre betalar för dyrare kvalitets smink än för billigt hemma så ja, det här är mest en kul grej… 😉

   Önskar dig en riktigt härlig kväll! Kram!

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så härligt det ser ut! Och så roligt med marknad jag älskar de thailändska marknaderna. På tal om ledigt är själv lärare och ja det är väldigt olika mellan olika skolor. Det kan tyckas orättvist men så är det väl tyvärr med många saker. Tex vad man får för mödravård och liknande beroende på var man bor även i Sverige så skiljer det sig mellan olika städer. Som jag brukar säga till föräldrarna, jag skickar med läxor och sen säger jag ha det gott och va härligt att ni reser det lär man sig hur mycket som helst på mycket mer än i skolan ibland. Stor kram

  • Exakt så är det ! Allt handlar oftast om person. Har man tex en reseglad rektor som ser fördelarna med att barnen får uppleva världen, ja – då får man lättare ledigt ! Och precis som du skriver så kan man inte göra något med att det är olika från skola till skola, det är bara så det är !

   Du låter som en myckt klok lärare Viktoria! det är precis så det ska vara och jag önskar att fler tänkte som dig för barnen lär sig ju såååå mycket på att resa och upptäcka världen. Här pratar tex J engelska varje dag. Helt super !

   Önskar dig en riktigt härlig kväll! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *