COPY-PASTADE DE MIN IDÉ…?

Kommer du ihåg det möte som jag var så pepp & laddad för för en stund sedan? Jag visade bilder av att jag haft med mig min Gizmo & Co påse + ballonger och jag berättade för er att jag försökt att få till det mötet i typ 7 månader? Men, jag avslöjade aldrig för er vad mötet handlade om men nu ska ni få höra…

Mötet var med de som driver de 3 shopping galleriorna här i stan: Shopping + Strand + Smedjan och anledningen till att jag ville få till ett möte med den som är ansvarig för alla dessa gallerior var att jag efter mina snart 4 år här i Luleå känner att det är dags att göra den lokala handeln mer inspirerande, levande och kul!  Och det vill jag hjälpa till med! Jag sålde bl.a. in en idé om att jag skulle få tillgång till en av alla de lokaler som tyvärr gapar tomma (p.g.a. konkurser) och använda det som ett showroom där jag bjuder på inspirerande dukningar, födelsedagspresent-tips, pyssel för barnen och tips på hur man packar inför sommarens resor etc etc. Listan kan göras hur lång som helst… Min poäng är att jag vill vara en “local personal shopper” för alla kunder på tvärs över alla butikerna i deras 3 stora gallerior.  Allt med målet att öka intäkterna för de lokala butikerna och för att få möjlighet att bjuda Luleåborna på så inspirerande handel att de väljer att åka in till stan istället för att sitta hemma och klicka på nätet.  Jag föreslog dessutom att jobba gratis (!) med detta över tex en 3 månaders period, som en test så kunde de utvärdera sen om de ville gå vidare och se på ett samarbete.

Men tyvärr fick jag ett mejl efter en stund om att de inte var intresserade av något som jag presenterat.

Och hur man har “råd” att tacka nej till något så BRA i en tid då butik efter butik bommar igen och kunderna lämnar cityhandeln övergår mitt förstånd och jag hade inte tänkt att skriva om det här på bloggen men då jag nu, nyss, såg att de ska köra e.x.a.k.t. en sån aktivitet som jag gav som förslag  i ett av sina shoppingcenter nästa helg så kan jag inte låta bli.  Och nej, det finns så klart ingen patentlösning på det jag satt och sålde in,  att köra aktiviteter för kunder har gjorts i alla år, men – jag har inte sett ett enda inspirerande shoppingevent här uppe sedan jag flyttade hit.  Men nu ska de plötsligt bjuda på både pyssel och paketinslagning och ja, det kan så klart vara en tillfällighet och inte alls ha med mina förslag att göra men det blir upp till var och en att tolka…

Och nej, man ska inte berätta för mycket om sina idéer innan man har ett kontrakt, jag vet det, men jag var så klart tvungen att berätta övergripande vad min idé var och då även ge exempel…  det var liksom hela poängen med mötet.

Så  – detta är vad de nu gått ut med:

 

Tillfällighet eller min idé? Oavsett så är det BRA att det händer något för det behövs.

 

Anyway – deras “nej tack” stoppar inte mig. Jag kommer självklart gå vidare med min idé för jag brinner verkligen för att bjuda alla er shopping-glada på inspirerande handel. Och om du jobbar på något företag i Luleå där ni skulle vilja bli bjudna på tips på packning inför sommarens semester resor eller tips på sommar-presenter etc. Ja, då är ni mer än välkomna att kontakta mig på annastina@gizmolina.com  för att bjuda på kreativa present-tips eller tips på hur du får den perfekta sommar garderoben är det bästa jag vet!

Nu blir det sen middag här. Jag blev så inne i denna sak att jag heeelt tappat bort tiden. Trodde klockan var typ runt 18 men den närmar sig ju 20…  oh my…  Livet alltså. Man ska hålla sina idéer i sin “innersta krets” fram till att man realiserar dom. That´s for sure.

Trevlig kväll kära du! 🙂

 

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “COPY-PASTADE DE MIN IDÉ…?”

 1. Elisabeth says:

  Fy fan Supert at du skriver dette på bloggen!!!! Håper ingen møter opp i helgen
  Stå på fantastiske menneske❤️

 2. Emma says:

  Fy vad trist! Tycker din idé lät toppen men riktigt tråkigt att de snodde den. Tror tyvärr inte på tillfällighet…

 3. Lena says:

  Fy va surt – riktigt dålig stil och nej jag tror inte heller på att det var någon tillfällighet. Känns ju som de snott idén rakt av 🙁
  Önskar även dig en trevlig kväll kära du.

 4. Ellen says:

  Fy faen sier jeg også. Så utrolig frekt gjort. Det er helt klart at de har tatt ideen din. Du er så utrolig flink og det er en fryd å lese bloggen din. Ønsker deg alt godt.

 5. Madeleine says:

  Tror inte det var någon tillfällighet heller. Så otroligt dåligt. Jag är i Luleå då och då och hade verkligen varit så roligt om din idé fanns, jag hade älskat det och jag tror det hade blivit succé!
  Kram

 6. Petra says:

  Så surt! Bra idé, inte konstigt att de tar efter en del av konceptet. Kanske var de inte redo att signa upp på hela paketet, kanske var det personkemin, kanske var det någon i beslutskedjan som inte var med på bollen. Sånt vet man aldrig! Hoppas att du inte ger upp så lätt, kämpa på

 7. Mia says:

  Så trist…. Bor inne i stan men shoppar ofta i Boden då det är mysigare & personligare….

 8. Elin says:

  What!! Det virker veldig frekt, spør du meg…
  Stå på videre! Jeg håper fortsatt at du lager en bok med tips til borddekning, innpakning av presanger, vertinnegaver etc. Den hadde jeg garantert kjøpt, selv om den var på svensk 🙂

 9. Frida says:

  Funderat mycket på det där med egen design och hur nån bara kan komma in och kopiera en liten designer som inte har råd att stå emot de stora. Detta känns som en kapad idé. Du borde om du har möjlighet starta eget igen, nån kombinerad inspirations-shop.

 10. Frida says:

  Funderat mycket på det där med egen design och hur nån bara kan komma in och kopiera en liten designer som inte har råd att stå emot de stora. Detta känns som en kapad idé. Du borde om du har möjlighet starta eget igen, nån kombinerad inspirations-shop.

 11. Pia says:

  Eftersom de måste ha inspirerats av dig så finns du i alla fall i deras tankar.
  Synergi effekt som ökar försäljning har de nog aldrig tänkt på.
  Mitt gratis tips till dig kolla av entréerna till butikerna. Är de inbjudande eller hindrar de kunderna att komma in? En av mina favvostudier när jag går i ett shoppingcenter för det finns affärer som verkligen stoppar.
  Hoppas solen lyser på dig som den gör här Sthlm

 12. Emma says:

  Gud va sur jag hade blivit. Dålig stil av dem <3

 13. Viktoria-pinkpastry says:

  Nämen fy så trist! Fast underbart för Umeås handel att du kom och presenterade en magisk idé, himla synd att du inte fick förverkliga den! Har en känsla av att de kommer va som med de mesta kopior ganska trist. Du la fram värsta smörgåsbordet som de sen själva plockade godbitar i från och serverade, nej så trist! Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *