STÄNG SKOLORNA !

 

Gooodmorgon på er! 

Jag har försökt att fortsätta att sprida glädje och positivitet i den oförutsägbara coronavirus värld vi lever i med hopp om att min blogg ska förbli en härlig oas där man kan fly verkligheten en stund för att tanka positiv energi. Jag har även, på efterfrågan från bloggläsare, berättat om hur jag upplevde coronaviruset på vår resa Luleå – Los Angeles med hopp om att det skulle hjälpa de som ska iväg ut på resa. Men – när jag nu läser igenom de kommentarer jag fått så verkar min positiva inställning uppfattas som att jag är naiv och att jag inte är realistisk.

Så här är det: jag kommer aldrig att släppa mitt fokus på att sprida positiv energi och glädje för det är det som är “jag” och hela poängen med min blogg.  Men bara för att jag är över snittet bra på att hålla fokus på positiva tankar så utesluter inte det att jag med största allvar tar till mig allvaret kring coronaviruset.  Min positivitet får mig inte att vara naiv inför det allvar vi befinner oss i och en positiv inställning innebär inte att jag är egoistisk och struntar i de utsatta. Tvärtom!

Min älskade pappa som är 84 år och astmatiker är i riskgruppen, om han får corona så kan det gå riktigt illa. Min mammas mann och min moster är under cancerbehandlingar, även de är i riskgruppen. Så även min älskade mamma. Att då påstå att jag skulle vara naiv och inte bry mig om de utsatta är obeskrivligt ofattbart.

Jag gör det jag kan för att bidra till att förhindra spridningen av coronaviruset vilket innebär att jag i måndags skrev till rektorn på Johannas skola om vår USA resa av hänsyn till utsatta elever. Jag frågade om Johanna skulle stanna hemma från skolan eftersom inkubationstiden för viruset är 2-14 dagar och vi därför inte med 100% säkerhet vet om vi blivit smittade ännu.  Viruset smittas dessutom under denna period OM vi skulle fått det.

Med anledning av detta så lät jag dessutom Johanna stå över idrotten i skolan på morgon eftersom smittorisken är som störst vid kroppskontakt / kroppsvätska (svett).  Jag skrev även precis ett mejl till rektor, lärare och skolchefen på Johannas skola att jag anser att man ska 1. stänga skolan under en 14 dagars period, 2. att man OM man inte stänger skolan i alla fall ska ställa in idrotten av hänsyn till utsatta elever.

I Danmark har skolorna stängt. I Norge har det Norska idrottsförbundet gått ut och stoppat samtliga idrottsaktiviteter för barn vilket betyder att samtliga basketträningar, simträningar, fotbollsträningar etc. är inställda,  SATS / gym har stängt, föräldrar håller barn hemma från skolan och skolorna stänger med största sannolikhet till veckan.

Uppdatering kl.11.30: skolorna i Norge stänger på måndag!

Vi ligger lite efter i Sverige men låt oss hoppas att man följer Danmark och Norge och att skolor och idrottsaktiviteter stänger under en 14 dagars period för att bidra till att sprittan inte sprids av hänsyn till de utsatta. (detta har jag även mejlat och påpekat till Luleå Rytmik & Balettförening där min dotter dansar 4 dagar / veckan).

Vi befinner oss på okänd mark i en allvarlig märklig oförutsedd situation så låt oss respektera att vi alla reagerar olika. Jag är helt övertygad om att vi alla gör vad vi kan för att förhindra smittspridning.

Var rädda om er och visa hänsyn.

Let´s stay safe but let´s also stay positive.

Miss.G.

♥♥♥

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “STÄNG SKOLORNA !”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Toppen inlägg som vanligt och även alla dina inlägg även om resan och Corona. Om man läser bloggen så är det uppenbart att du alltid tänker oerhört mycket på din omgivning och är väldigt omtänksam. I allt från det stora till det lilla. Upplever inte dig som naiv, stor kram till dig och Keep Up the Good works!

  • Åh du anar inte hur mycket du lyste upp min morgon nu Viktoria! Tusen miljoner TACK för magisk feedback och underbart fina ord. You made my day! Och jag tänker på er med anledning av er bokade semesterresa… Om ni inte kommer er iväg nu så får ni se fram emot att resa senare då allt lugnat ner sig… !

   Stor tacksam kram!

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Det är ju du som alltid lyser upp! Va gullig du är som tänker på oss. Ja man får se hur det blir. Ja vi pratade om det här hemma att det är verkligen en speciell tid vi lever i nu och hur det kommer påverka längre fram. Stort tack och stor kram

 2. Anna says:

  Och hur ska jag och som sambo som arbetar heltid kunna vara hemma med vår son i två veckor? Ska jag ta semester eller? Jag förstår smittorisken, men smittorisken fortsätter väl efter en stängning av skolan i två veckor?

 3. Linda says:

  Håller med! Vi måste stoppa detta NU och ALLA måste ta sitt ansvar. Stäng skolorna åtminstone 2 veckor.och gör detta samtidigt som övriga länder. Absolut inga resor in och ur Sverige, och helst inte inrikes om det går att undvika. Vad jag förstår så är det endas Oslo som stänger skolorna? Tycker vi bör göra som Danmark och Grekland och stänga hela landets skolor. Och jag tror det kan komma att ske. I wuhan är viruset nästintill utrotat tack vare karantän. Och ja, ekonomin kommer drabbas hårt men ju snabbare vi får stopp på det ju mindre skador på både människor och ekonomi.

 4. Pia says:

  Dina tankar är nog som de flestas tankar. Minska risken för alla ! Läste t o m sura kommentarer ang at tSATS stänger.

 5. A says:

  Nu har alla skolor och förskolor i Norge och Danmark stängt tills vidare. Sverige borde absolut göra detsamma.

 6. Anna i Sundsvall says:

  Stor kram till dig vi alla kämpar på så gott vi kan i denna situation. Håller tummarna för din familj

 7. Linda says:

  Ser nu att Norge sätter alla som rest utanför Norden i karantän. Vilket jag förstår innebär att din man hamnar i karantän nu. Det är det Sverige också behöver göra, samtidigt som man bör stänga skolorna.
  Att stänga skolorna men tillåta resande är ju egentligen meningslöst. Då har vi ju en ny våg igen efter påsklovet.

 8. Line Thirud says:

  I Norge er alle skolene stengt fra i morgen og minimum en uke frem. Blir trolig lenger. Jeg har barn i banrneidretten og der er alle aktiviteter avlyst, både treninger, kamper og annet både innendørs og utendørs aktivitet – ut April. Det er lenge. Så nå håper jeg alle tar dette på alvor.

 9. A says:

  Du har fel ang skolorna i Norge, dom är stängda från och med imorgon bitti.
  Inte från Måndag.

 10. Olaconny says:

  Ursäkta mig! Men vad exakt får dig att tro att du är i position att GE RÅD om hur skolor skall agera? Alla kommuner håller tät kontakt med EXPERTER på området och även om det säkert pågår en del gissning även för dem är de iallafall i bättre stånd att göra kvalificerade gissningar. DU kan väl rapportera och vara positiv så mycket du vill men sluta upp med att GE RÅD till folk som ska resa eller till folk som ska besluta (de sistnämnda ska inte behöva lägga tid på ’förståsigpåare’. Vad som är rätt tidpunkt i ett land är inte samma i ett annat och att stänga ner funktioner får andra negativa konsekvenser. (Jag har bott i Norge själv 10 år och mitt intryck är inte att de ligger längre fram i utveckling än Sverige om man säger så, säger inte att de gör fel nu men jag är säker på att de fattar beslut efter vad deras EXPERTIS anser riktigt!). Fortsätt inspirera men sluta ge råd som självutnämnd expert, DET är mitt råd!

 11. Emma says:

  Jag är sjuksköterska och vi är livrädda för att skolorna ska stängas. Vi går på knäna ändå och att skolorna stänger skulle innebära att vi blir färre personal. Eftersom kollegor måste vara hemma med barn. Har grov ångest för detta.

 12. Marie Å says:

  Vill verkligen berömma dina trevliga och sakliga svar de här dagarna. Du svarar hövligt utan att gå i affekt på ett väldigt proffsigt sätt!

  • Cecilia says:

   Det är bara för att hon raderat inlägget där hon hotade med att lägga ner bloggen pga att alla var så negativa som du tror att det är så.

   • Majsan says:

    Hotat m att lägga ner bloggen ?
    Ja visst gör det.
    Med det här att stoppa huvudet i sanden så fort AC blir ifrågasatt kan vi nog alla vara utan. Det var likadant när hennes resor till Dubai kritiserades. Livet är INTE rosa fluff o shoppa,shoppa,shoppa.

 13. Josefine says:

  Bra och respektfullt inlägg som svar på de sura kommentarerna!
  Kramar!

 14. Maria says:

  Hmmm… nu blev det väl lite tokigt åt andra hållet AS. De flesta barn i för- och grundskola har föräldrar som arbetar, många av dem inom vård och omsorg. Väldigt få är hemmafruar som du är och många behövs om möjligt ännu mer på sin arbetsplats nu. Så snälla håll dig till att inspirerande inlägg om tips om paket & dukningar vilket du är otroligt duktig på. Resten får vi lämna över till de sakkunniga. Trevlig helg önskar jag dig å de dina… Med vänlig hälsning,. Maria ( sjuksköterska i 27 år varav 11 i Oslo)

 15. lisa says:

  Vad hände med din underbara feel-good blogg? Det låter så enkelt att säga att alla kan “jobba hemma”. Men för väldigt många människor och yrkesgrupper är det en omöjlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *