STÄNGD SKOLA = HOME SCHOOL.

Happy monday darlings! 

BAM! så är det plötsligt måndag och första dagen för Johanna att ha Home School. Oh yes, nu har hennes skola stängt p.g.a. många frånvarande lärare och SOM min J har längtat efter detta!!! Hon tycker att det känns såå spännande att få prova på det som hennes norska vänner redan gjort i flera veckor och själv tycker jag att det känns otroligt tryggt och bra att hon inte utsätts för smittorisk.  Det är bara Johannas grundskola i hela Luleå kommun som har stängt och det gäller endast årskurs 7-9.  (J går på en Friskola) Samtliga elever erbjuds att vara på skolan på dagarna om man har föräldrar i utsatta jobb och samtliga elever erbjuds även att gå till skolan och äta lunch i restaurangen. Så – jag vill verkligen skicka DAGENS ROS till ledningen på NLV som sköter denna sak på ett imponerande sätt! Johanna var sååå förberedd och klar för hur hemundervisningen skulle gå till och det har varit så kul att se hur eleverna i hennes klass kopplar upp sig mot läraren i starten var varje lektion. Just nu pågår bild här så J sitter och färglägger en tavla.  Och strax har hon lunch så – jag ska gå ner och fixa tacos! Hemskola alltså… It´s a first time for everything!

Uppdaterar inlägget efter J´s lunch !

Då var lunchen över och J är igång med “Art & Science”, ett ämne som utmärker skolan hon går på, och jag ska blogga klart inlägget! Åhhh som jag har SAKNAT er i helgen… och förlåt min frånvaro.  På fredagen så var jag ute på handletur nästan hela dagen eftersom jag handlar både för oss själva, mamma & pappa, så det gäller verkligen att hålla koll på vilken vagn som jag lägger vad i. Blir helt svettig varje gång.  Ha, ha. Och sen på kvällen så körde vi facetime med våra bästa vänner i Oslo som skulle ha varit här hos oss i helgen men som tyvärr fick avboka resan p.g.a. corona. Vi öppnade påskpresenter och skålade i bubbel. Super mysigt!   På lördagen tog vi en walk in till stan för lite shopping innan vi gick och överraskade mamma & H med bubbel & choklad ute i solen på deras gård och då kom även kära vänner till oss som bor i samma hus ut och gjorde oss sällskap. Så trevligt! Sen igår så njöt vi girls solen ute på terrassen och sen hade vi filmkväll.  Men alltså tänk att J´s skola är stängd nu. Jag har ju som ni vet önskat mig det länge så det känns extra tryggt och bra att ha hela lilla familjen samlad här hemma i Casa Gizmolina idag!  🙂

 

 Det var såååå lyxigt för Johanna på morgon eftersom hon inte skulle iväg till skolan.  Hon startar skolan kl. 09 på måndagar så jag väckte henne kl. 08.30…

Det blev så fint uppe på J´s rum med nya tavlor och påskris!  Och eftersom jag tycker att det är sååå svårt att få körsbärskvistar att blomma ut så kör jag på fake här hemma i år.


Och J´s nya pyjamas är ett tips! Jag hittade den hos Kapp Ahl häromdagen och J fick den i tidig påskpresent. Pyjamasen har en super fräsch gul färg och den är perfekt att lägga i påskägget. 

Och hur fin är inte den här kudden?! Vi släpade med oss 2 stycken hem från Los Angeles. En till J´s rum och en till soffan nere i vår lounge.  Vi köpte den på Target. 

Sååå otroligt super bekvämt för J att bara behöva hoppa upp i stolen framför sin i-pad då skoldagen kickade igång. Klassen skulle vara inloggad 5 min före skolstart, kl. 08.55, och sen dök läraren upp på skärmen kl. 09 och startade dagens första lektion. Allt fungerade hur bra som helst ! 

… enda problemet var möjligen Gizella som var liiiite i vägen… Ha, ha. 

Efter matte och engelska så blev det dags för bild. De jobbar med att måla en orealistisk tavla så J hade med sig tavlan hon påbörjat i skolan hem så att hon kan jobba vidare med saken här hemma i veckan. 

 

Och så är klockan plötsligt 14 och  J´s första Home School day är över. Och hon summerar den med ett ord: Succé!

Nu ska hon fylla i ett utvärderings schema som hon precis fått elektroniskt från skolan så att de kan justera sånt som eventuellt inte har fungerat under dagen.  Och jag är SÅ glad att de skickat ut det och följer upp saken så bra för det här är ju en helt ny situation för alla. Varken skolledningen, lärarna eller eleverna har varit med om detta tidigare så alla lär sig under resans gång…   Planen är att de har hemskola måndag – torsdag den här veckan och att allt sedan återgår till det normala igen efter påsklovet om vi inte får någon annan information. För ja, vi har påsklov veckan efter påsk, fram till 20:e april.

Hur tycker ni i Norge att det fungerar med hemmaskola? Och är det kanske någon annan grundskola i Sverige som också har stängt? Dela gärna era erfarenheter!

Önskar dig bästa dagen !!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Johannas rum. | 5 Comments

5 responses to “STÄNGD SKOLA = HOME SCHOOL.”

 1. Jennie says:

  Spännande med heldagar via länk, mina äldsta har haft några strölektioner än så länge. Men den här v har de påsklov.

  • Ja men visst är det spännande att få uppleva något helt nytt! 🙂 Här blir det 4 heldagar för Johanna som det ser ut just nu. Sen kommer påsken + påsklovet så oklart hur det ser ut då skolan startar upp igen 20:e april… ? Time will tell !

   Önskar er ett riktigt härligt påsklov! Njuut dagarna! Kram! 🙂

 2. Maria says:

  Jag har två gymnasieelever därhemma som haft hemmaskola i tre veckor nu och det fungerar verkligen jättebra! Eleverna är disciplinerade och alla verkar trivas. Sen saknar såklart det sociala men med hjälp av “uppkopplade fikor” och liknande så löser det sig åtminstone ett tag. Jag är mest ledsen för tredjeårseleven vars hela studentfirande (bal, utspring etc) är inställd. Själv tar hon det med hyfsat lugn (tror nästan att hennes pappa och jag är mer ledsna, hade sett fram emot det) men det är väl många planer som grusas i nuläget.

  Jag hoppas vi snart kan se tillbaka på detta och ha lärt oss mycket av det, själv uppskattar jag just idag en dag på kontoret, en promenad i solen och att jag fick ett påskägg av min närmaste chef. ☀

  This too shall pass. Ha en underbar dag!

  Kramar från Helsingborg

  • Åh jag förstår att det känns otroligt trist att hela studentfirandet är inställt… Uff, det är verkligen en helt speciell tid vi får uppleva nu då många planer grusas… Det känns så overkligt alltihop så därför är det så häriigt att läsa att du håller fokus på de positiva sakerna, det är viktigare än någonsin just nu. Och att du fick et påskägg av chefen, Wow! Jag blir lycklig av att höra om sånt ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på dagen och TACK för att du sprider positiv energi genom din trevliga kommentar Maria !

   Stor tacksam kram ! 🙂

 3. Pia says:

  I Finland har vi haft stängda skolor sedan mitten av mars. Speciellt i början var det lite kämpigt, att få alla olika program att fungera etc (här kör de mest med google classroom, meets o hangout, men vissa lärare har fixat egna discord-servers o annat spännande). Lågstadiet har närvarocheck varje morgon kl 9, medan vårt högstadie checkar elevnärvaron till varje ny lektion. Gymnasie-eleven får uppgifter varje dag och har deadline kl 16 varje dag.
  Jag jobbar som bäst hemifrån (arbetsgivarens rekomendation) och saknar skolluncherna något otroligt! Att varje dag försöka hitta på ngt att äta både till lunch o middag e inte kul just nu…Skönt med lite påsklov i alla fall senare i veckan(vi har ledigt fredag-måndag o inget extra som i Sverige).

  Stor kram från Finland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *