SNÖIG START PÅ VECKAN.

Happy New Week sweeties! 

Sorry för lite peppande quote idag men alltså vi har snöstorm här uppe i norr och det var sååå inte vad jag förväntade mig efter en helt magisk weekend med strååålande sol från den blåaste himmel jag sett och t.o.m takdropp i fredags. SÅ underbart och jag fick så härliga vårkänslor också bara BAM! snöstorm deluxe.  Men så är det ju trots allt bara februari fortfarande och här i norr så ligger ju snön kvar till slutet av maj (förra året hade vi snö till mitten av juni på gården…) så det varma vädret var nog ett undantag men ändå… bara känslan av att våren är i sikte var SÅ looovely!!!

Och på tal om lovely… jag skrev ju om att vi varit på SPA i förra inlägget och det kryddade verkligen vår family weekend och var en riktigt fin present till JIG som annars lever ett väldigt hektiskt liv och sällan tar sig tid till avkoppling.  MEN, servicen på Clarion Sense SPA var tyvärr inte alls speciellt imponerande… så utan att gå in på detaljer här (även om jag är bra sugen…) så undrar jag bara nyfiket om det är fler än vi som upplevt att ni inte fått den där extra lyxigt härliga SPA känslan när ni varit där? (alltså på Hotel Clarion Sense SPA i Luleå) och att servicen inte varit helt topp…? Och med lyxigt härlig så menar jag det l.u.g.n. man förväntar sig att få på ett SPA… att alla pratar tyst och att det är rent & fräscht…  Dela gärna era erfarenheter för jag är igång och ska skriva ett mejl till dom och något säger mig att vi nog är fler som tycker samma sak… Hur som helst – jag glömde mitt super fina favorit hårspänne i min morgonrock när vi var där så nu har jag precis varit ute och shoppat ett nytt eftersom de inte kunde svara på om de hittat det förren senare i veckan (även det var lite märkligt om du frågar mig…) så tokigt och något säger mig att jag not inte får tillbaka det så TUR jag fick tag i ett nytt. Nu var det ingen dyr grej men tänk om det var en diamantring jag glömt? inte kul att vänta en hel vecka på svar då om du frågar mig…  Anyway, att gå på SPA är oavsett en härlig idé och vi kommer absolut att göra om det fler gånger med hopp om att allt är bättre då! 🙂

Här uppe i Johannas lounge ska vi chilla i kväll…  Jag är fortfarande inte riktigt klar med inredningen, väggskåpet bakom sjeselongerna med nagellack ska flyttas och dörrarna i väggen ska döljas med tyg + ljusslingor… , tavlor ska upp osv… Men tar en sak i taget…  Och det rum som skymtar i spegeln (med rosa stolar) är Johannas sovrum så vi brukar säga att hon nästan har en egen lägenhet i huset med sina 2 så stora rum. Ha, ha. 

 

Men alltså hur lyxigt skönt ser inte det här ut? Jag hittade vår älskade Gizella så här i lördags morse och jag fick lust att ligga så där jag också… mitt bland Johanas alla kuddar inne på hennes lounge.  Den nyaste kudden i samligen är föresten den som det står Dreamer på.  Den var en av hennes Valentine´s Day presenter.  (hälften av dessa kuddar är i vanliga fall på J´s säng, jag lägger de bara här på kvällen då hon ska sova…).

Måste föresten tipsa om mina fluffiga tofflor som jag trippar omkring i här hemma om dagen.  De är som ett par håriga Birkenstock typ men – kostar nästan ingenting och kommer från Din Sko.  Jag blev så kär i de då jag fick se de att jag köpte likadana till både mamma, Johanna och min bästa vän, 4 par på studs!  ha, ha, och alla fick de i julklapp av mig så jag vet tyvärr inte om de finns kvar i butik fortfarande? Men checka!  dagens tips! 

 

Nu ringde precis JIG från Oslo, han hade super tidigt take off på morgon så taxin kom kl. 05 vilket resulterade i att jag var uppe och vaken från typ strax efter kl. 04…zzz… (har så svårt att sova när jag vet att han ska iväg…) så i kväll blir det ett extra skönt måndagsmys på mig och min darling. Vi ska hänga uppe i J´s lounge och se klart Talang (var på vift och såg basket i fredagskväll så vi missade…) också ser jag fram emot premiären av Bonusfamiljen på SVT 1. Åh de serien är så bra tycker jag! och kul att Christer Lindarw dyker upp i nya säsongen. Någon fler än jag som ska se?

Önskar dig en riktigt FIN start på veckan! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Johannas rum. | 18 Comments

18 responses to “SNÖIG START PÅ VECKAN.”

 1. Anna says:

  Önskar dig en härlig start på veckan trots snöstorm….

  tyvärr så tror jag att många spa:n lever på att ha extra personal som inte fått riktig intro och att man vill hålla upp en glättig fasad, i alla fall är det min erfarenhet. Grejer skickas till tvätt direkt och att få tillbaka något man glömt brukar var omöjligt.
  Antar att du i sann gizmolina anda skickar ett mail med kreativa lösningar på de brister i service som du råkade ut för.

  • Tusen tack Anna! 🙂 och ja, jag kommer självklart att skicka de ett mejl i sann Gizmolina anda med kreativa lösningar för det är så otroligt lite som ska till många gånger för att ge kunden det där lilla extra… ! Och jag trodde precis som dig att allt skickades till tvätt samma dag men – tvätteriet hämtar på måndagar blev jag informerad om så ingen hade gått igenom fickorna på badrockarna… vilket är lite märkligt för i min värld så hade det så klart underlättat för alla (även tvätteriet) som personalen gjort en snabb fick-check innan de gick iväg… Men, så är tydligen inte deras rutiner. Så – hon sa att jag får vänta ca 1 vecka på svar… och de kunde heller inte återkoppla till mig utan jag måste ringa upp själv..

   Jag ska berätta vad de svarade på bloggen när jag fått svar från dem och jag tror också att det är mycket extra personal men den ska självklart bjuda på lika bra service som den ordinarie personalen, annars har man i min mening gjort en miss i upplärningen…

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av feelgood! Kram! 🙂

 2. Cissi says:

  Tyvärr är inte Clarion Sense Spa kända för härligt bemötande och god service, snarare tvärtom. Jag kan verkligen rekommendera KUST Hotel och Spa i Piteå. Det är pure perfection rakt igenom! Dessutom mkt större Spa, med takpool utomhus året runt.

  • Jag har tyvärr också hört av flera att de inte tyckt att servicen levt upp till förväntningarna på detta SPA, eller deras restaurang också för den delen… så känns som att de har en del att jobba med här… ! Och tusen tack snälla du för tipset om Kust SPA i Piteå !! det vore kul att testa det en gång!! och en takpool året runt låter FAB… ! Men – jag hoppas att Clarion steppar upp lite för det är ju så otroligt nära, smidigt och enkelt att gå dit… för oss är det 4 min med buss… vilket är perfekt om man vill krydda besöket med ett glas bubbel. 😉

   Njuuut din dag och fyll den med lyckliga stunder! Kram! 🙂

 3. Frida Prydz says:

  OMG, yes, självklart ska jag se Bonusfamiljen! Jag älskar den serien! Och apropå serier så såg jag första avsnittet av Colin Nutleys nya serie “Bröllop, begravning och dop” och det var riktigt bra så det kan jag rekommendera. Fick jag önska så skulle jag ha en lounge lik Johannas (eller allra helst hänga där med er) så jag måste nog ta och piffa upp övervåningens vardagsrum lite så att det blir min lounge 🙂

  Ha en fin dag trots snöstorm.
  Kramar

  • Ja men visst är Bonusfamiljen BRA?! 🙂 Nu var vi girls så galet trötta igår att jag tyvärr inte orkade se hela…zzz… (att vakna 04 är inte helt min grej alltså…) så ser fram emot att se gårdagens premiäravsnitt idag istället! Man måste ju älska Play funktionen, tänk förr… missade man så missade man… Och tusen tack för tipset om Colin´s nya serie! Jag tyckte trailern för den var så skrikig att den inte lockade mig men nu då du tipsar så ska jag absolut ge den en chans. 🙂

   Och TACK snälla du för härlig feedback ang. Johannas lounge. Klart att du också ska ha en sån! 🙂 eller så får du komma upp hit och hänga i vår! ha, ha. Vi älskar att ligga där uppe och mysa på kvällarna innan J ska lägga sig..

   Önskar dig också bästa dagen fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 4. Helena says:

  Jag har nyss varit på clarion och har inget att klaga på. Vi var där en söndag direkt de öppnade så det var lugnt och vi fick information om spa-rutinerna och vad de rekommenderar. Mer förväntar jag mig inte. Kust är säkert lite lyxigare, vilket är rimligt med tanke på att det är ett par hundralappar dyrare än Clarion.

  • Men åh så härligt att du var så nöjd med ditt besök Helena! Inget är bättre än det!!! 🙂 Och jag har också varit super nöjd med mina tidigare besök , men den här gången levde det tyvärr inte upp till våra förväntningar… Sen är det så klart otroligt stor skillnad på vilken tid man är där, vid öppning en söndag är nog en betydligt bättre idé än runt 12 en lördag… 😉

   Önskar dig en härlig dag vidare! Kram!

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så fint hon har det din höna. Min lilla höna har börjat säga att hon har för litet rum och att hon vill ha större, även om hon har ett sjukt stort rum, men lite roligt. Stor kram

  • Ha, ha så söt hon är som vill ha större fast det är stort! Barn har ju inte alltid riktigt samma uppfattning om storlek på saker… 😉 Och tusen miljoner TACK för fina ord ang. Johannas rum. Vi är så glada över att vi gjorde om pysselrummet till lounge, det blev bästa lösningen! Sen drömmer vi om soffa etc… men inte heller Rom byggdes ju på en dag… så en dag kanske… 😉

   Önskar dig bästa dagen !! Kram!

 6. Lena says:

  Jag var där i lördags och har bara rosor att dela till personalen. Mycket tillmötesgående och trevliga!

  • Åh ja, var det inte du som skrev att du var i omklädningsrummet samtidigt som mig och Johanna? OM det var du så kom du och din väninna dit i helt rätt tid!!! för det hade lugnat ner sig e.n.o.r.m.t. från då vi kom dit kl. 12.30… Det var STOR skillnad och mycket mindre folk. Så, att gå dit sent på eftermiddagen på lördagarna är nog en god idé… Och så bra att ni var nöjda med servicen också! Inget är bättre än det! 🙂

   Hoppas att ni hade en riktigt härlig lördag på SPA´et och nästa gång du ser mig får du lova att du kommer fram och hälsar !

   Önskar dig en riktigt fin tisdag fylld av solsken! Kram! 🙂

 7. Veronica says:

  Kan rekommendera Savoys spa. Lugnt och mysigt. Har inte varit på Clarion så
  Kan inte uttala mig om det.

  • Tusen tack för tipset om Savoy´s SPA Veronica! Jag har också hört att det ska vara bra! 🙂 Men det jag gillar bäst med Clarion är den magiska utsikten… jag är svag för utsikter och gillar bäst ställen där jag kan se ut… och helst långt… 😉

   Önskar dig bästa dagen! Kram!

 8. Lena says:

  Är det inte åldersgräns på spa?

  • Alla SPA har olika regler när det kommer till åldergränser. På Clarion Sense SPA var det ingen åldergräns när vi flyttade hit för 3,5 år sedan men idag har de en åldersgräns på 12 år.

   Happy tisdag Lena!!! Kram! 🙂

 9. Anitha says:

  Den enda snö som fanns i mitten av Juni i L-å var rester av de stora snötipparna. Redan i början av Maj brukar vi ju ha snöfritt.
  I Sundsvall t.ex tinade aldrig snötippen ens, men det räknas ju inte som om snön låg kvar hela sommaren

  Luleås bästa SPA tycker jag finns på Savoy. Nya nöjesstället Alcatraz har också ett SPA som snart ska besökas av mig och väninnorna ♡

  • Jag kan berätta att vi hade snö in i juni på vår gård på vissa ställen så nej, tyvärr inte bara på snötipparna… även om jag hade önskat det.. 😉 Och så kul att du också tipsar om Savoy SPA. Jag har som jag skrev till en annan här ovanför lite svårt för ställen som inte har härlig utsikt så därför har tyvärr inte det SPA som finns på Savoy lockat mig… Men kanske har de också en lovely view ? får kanske göra ett “studiebesök”.. Och det SPA som finns på Alcatraz har jag tittat in på och nej, det kändes tyvärr allt för mycket “Finlands färja” för min del.. Förstår mig inte alls på alla “100” soffgrupper de ställt in så nej… det har tyvärr ingen “mysfaktor” alls… Då är Clarion, med eller utan bra service, betydligt finare och mysigare att besöka ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin kväll Anitha! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *