STAY POSITIVE!

Gooodmorning mina kära vänner! 

Jag fastnade ute i snön igår så förlåt min frånvaro. Det startade med att jag tog en spontan promenad ute på isen som slutade med att det kändes som att jag skulle gå igenom isen. Men alltså hjälp så läskigt det var! Så, blir det inte kallare nu, ja, då är isvägen over and out för i år.  Sen, då jag kom hem, så fortsatte jag att skotta terrassen och på den vägen blev det. Och nu då vi helst ska umgås med familj & vänner utomhus så försökte jag mig på att skotta till en isbar så att vi kan bjuda in till bubbel ute i solen i helgen. Den blev kanske inte så snygg, men lite kul ändå…

Och idag fredag och jag har en enorm Oslo saknad… och känner rent allmänt att hela den här coronasaken gärna får ta och packa ihop sig själv och försvinna… Jag blir frustrerad över alla människor som inte visar hänsyn då jag är ute och handlar, som ställer sig tätt, tätt bakom mig i kön, som går runt och hostar rakt ut i luften osv osv…. Men det hjälper inte att sitta här och deppa över saker som inte går att påverka istället så gäller det att hitta sätt att pigga upp sig själv!

Och en sak som i alla fall jag hittar så enormt mycket glädje i nu är PÅSKEN! Och alltså tusen 1000 miljoooner T.A.C.K. för alla fantastisk feedback som jag fått från er på de påsktips som jag lagt upp både här och på min instagram. Jag blir såååå GLAD över att mina tips uppskattas så jag passar på att köra på med några till nu innan jag sticker ut och helghandlar! 🙂

 

Det var en sååå vacker dag igår men alltså check sprickorna i isen…  Hur läskigt som helst och om du sett min insta story från turen så hörde du att jag fick lite panik då mina fötter sjönk ner i isen… Oh my.  Ha, ha. 

VAD ska man lägga i påskäggen? Well, så här såg ett par av de ägg som jag gjorde iordning förra året ut. En mix av godis och söta små påsksaker som sudd / visklær, en hoppade påskhare och ett spel.  Sen är äggen som man själv kan färglägga perfekta till de som gillar att pyssla!  Färglägg ägg, fyll de med mormor / morfars favoritgodis och lämna de sedan utanför dörren till de som en överraskning till påsk nu då vi tyvärr inte ska besöka våra äldre familjemedlemmar.  De små chokladkalendrarna från Lagerhaus är också riktigt söta! men de är dyra… 

… du får tex 4 st. chokladpåskharar till samma pris som chokladkalendern. Och nu finns liknande påsk-choklad-harar ute i butik, jag har sett de hos Ö&B!  Så – ett ett alternativ till kalendern är att köpa 4 st chokladharar och sedan knyta fast en lapp runt halsen på de där det står: skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen så har du plötsligt en helt egen kalender. Placera allt i en celofanpåse (finns billiga hos Dollar Store, 10 kr) och fäst ett kort som du gjort själv på toppen. 

Jag tror att vi är många som växlar mellan hopp och förtvivlan kring coronasaken men det är viktigt att landa i en acceptans. Nu är läget som det är och då gäller det att göra det bästa av situationen. Så – ta tillvara familjetiden i helgen, spela spel, kör en mysig filmkväll, ta en härlig promenad, skriv kort och brev till nära och kära,  baka, påskpyssla… ! Gör sånt som ni blir glada av och som får alla där hemma att flytta fokus en stund.

Nu fångar vi dagen och håller hårt i de positiva tankarna !!!  🙂

Stay saye & Stay positive!

Love,  Miss.G.

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “STAY POSITIVE!”

 1. Tina says:

  Shoppingtips- jag handlar all mat på nätet, leverantören lämnar den på trappen. Slipper människor som inte tar ansvar och vistas sjuka ute. Får alltid fräschare frukt och grönt tex än vad jag själv kunde hitta i butiken. Hoppas er helg blir solig!

 2. Elin says:

  God helg til dere! Vi skal lage vafler, påskepusle og bare nyte familietid etter en for oss voksne hektisk uke med jobb og hjemmeskole. Var en tur i Slottsparken i går, lite mennesker ute, Oslo er nesten som en spøkelsesby!

 3. Josefine says:

  Visst pendlar man mellan olika känslor i allt som sker med corona… Själv jobbar jag som vanligt och behöver vara närvarande i ännu högre grad än vanligt (jobbar som chef i äldreomsorg). Tillsammans med medarbetarna så gör vi vad vi kan för att skydda de äldre som bor hos oss.
  Men i helgen ska jag bara vara ute i trädgården, pyssla, dricka vin och umgås med familjen.
  Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *