STAY POSITIVE!

 

Mina kära bloggvänner! 

Jag har varit iväg och fixat mina fransar på morgon och slås av olikheterna mellan vårt grannland där samtliga frisörsalonger, SPA, nagelsalonger etc. är stängda. Och idag så är det bara Sverige & Island som inte har stängt grundskolorn av alla länder i hela Europa. En ganska speciell känsla… ! Sen är det ju helt fantastiskt att det börjat komma lite positiva news mitt i allt, som tex att  delfinerna har börjat att simma i kanalerna i Venedig igen för första gången på 60 år (kan det verkligen stämma? låter nästan för fantastiskt för att vara sant…) och att luften runt omkring i världen börjar att bli renare (Greta måste vara så tacksam). Vi får försöka tänka att det är en mening med allt som händer och att det kanske är mother earth som ber oss alla om att stoppa upp en stund för att alla ska få en chans till återhämtning.

Jag är i alla fall så otroligt tacksam över att mina föräldrar tar situationen som råder på allvar och undviker matbutiker och låter mig handla åt dom. Igår var jag på en handletur för mamma och nu ska jag iväg på en för pappa. Aldrig förr har det känts så otroligt värdefullt och fint att få hjälpa till! Och på tal om att allt har en mening så var det nog en mening med att vi skulle bo i Luleå i just den här fasen av livet så att vi kan finnas nära familjen.  Jag väljer att tänka så! 🙂

Jag var ute på en såå härlig walk i solen igår till en liten ö mitt i Luleå älven. Det var så otroligt skönt att komma ut. Frisk luft alltså… så underbart!  Och här ser du Luleå långt där borta, eller långt och långt, det tar ca 15 min att gå ut till ön och lite coolt ändå att vår isväg är med på CNN´s travel bucket list. För många människor i världen är det super exotiskt att vi kan gå på vatten… ! 

Jag hade tänkt att ta massa bilder av hur vackert det var men sekunden efter att jag tog den här så dog mitt batteri. I-phone + kyla är verkligen inte den bästa kombinationen… 

Efter min walk var jag och shoppade till mamma & H. Påsarna leverade jag utanför deras dörr, sen tog jag hissen ner och ringde att meddelade att: mission completed.  

Hittade den här kartan hos Dagens Nyheter som visar vilka länder som har stängt sina skolor. Rött = länder där samtliga skolor har stängt,  orange länder som delvis har stängt  och turkos land som inte stängt några skolor alls.  Ganska så intressant att vi står själva med öppna grundskolor i hela vår del av världen idag då även Storbritannien stängt samtliga skolor.  Ska bli väldigt spännande att se hur länge det dröjer till även Sverige är röd… ?

Darlingen hade besök av en bästa vän efter skolan så jag körde ut och hämtade MAX till middag. Så skönt att slippa diska ibland.. ! 

 

Önskar dig en riktigt, riktigt FIN dag! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “STAY POSITIVE!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härlig bild med max påsen och Gucci väskan älskar matchningen. Så sugen jag blev på max nu. Gjorde en jätte sats thai gryta i lördags som jag har ätit hela veckan lite som tröst att vi inte kom i väg i tisdags ;), så lite max som variation hade inte varit dumt. Tyvärr får jag nog inte till så snygg matchning till maxpåsen som du. Stor kram

 2. Caroline says:

  Du är jättefin! ❤️❤️

 3. Karin says:

  Fin vinterbild. Här i Malmö börjar det knoppas, massor av gröna buskar och igår såg jag ett körsbärsträd som nästan stod i blom. Stor skillnad på väderlek men lika vackert vilket som.

  • Pia says:

   Tanken att moder jord vill att vi skall lugna ner oss har också slagit mig. Men det borde inte blivit så här drastiskt.

   Hoppas ni får en fin helg och ta hand om dig och de dina.

 4. S says:

  Var det kritik över att allt är öppet i Sverige? Du har ju inga problem att gå ut och göra onödiga saker? Och sen Mother earth. Du har gjort absolut ingenting där. Flyger hela tiden och konsumerar sjukt mycket. Ledsen men blir provocerad över att du tycker att jorden är viktig men att det bara är tomma ord? Eller förklara gärna vad du själv gör för jorden?

 5. Ulla says:

  A-S är ytligheten personifierad något som hon lämnar över till sinndotter också.
  Konsumera och ligga 2 månader före i tid när det gäller att köpa pynt till huset. Påskpynt i februari och julpyntar i oktober. Skrattretande att hon skulle bry sig om ModerJord

  • Emma says:

   Men på riktigt Ulla. Vi kommer inte komma någonstans om man sitter bakom en skrån och fördömer andra hur de lever ditt liv. Var en förebild istället för de i din närhet, Anna-Stina är knappast moder jord största hot, liksom Corona har Kina en hel del att göra först där. Var snäll istället. Stör du dig håll kommentaren för dig själv. Sitt på händerna, gå en promenad eller säg/gör något snällt för någon du tycker om. Du kommer garanterat må bättre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *