STOCKHOLM DAG 1.

Gooodmorning my friends! 

Vilken intressant natt det har varit! Jag fick verkligen kämpa med att hålla mig vaken och satt här och hoppade mellan kanal 5 & 4:an men landade mest på 4:an eftersom jag tycker att Markus är så otroligt härlig i sitt sätt att förklara med sin helt unika inlevelse.  Men det blir ju väldigt mycket “bla, bla, bla…” i väntan på siffror och resultat så jag somnade typ 378 gånger så till slut, runt kl. 03, så gick jag upp och la mig…zzz…  Och då jag klev upp strax före 07 så blev jag glad över att jag inte missat the big moment då det var klart vem vinnaren blev och just nu så är “ställningen” Biden 224 – Trump 213 så detta är riktigt spännande! Sen kan jag fascineras över att media till 100% har ett negativt fokus kring Trump. Fakta är ju att det är många amerikaner som röster på honom så det hade varit intressantare analyser om man belyst båda sidor av saken. Och sen så känns Biden så otroligt gammal, man kan vara 78 år och ha en “ung” utstrålning, men han framstår verkligen som sin ålder så jag hade önskat att de valt en yngre kandidat i stil med Obama.  Med det sagt så har båda hållit tal på morgon där de lyfter fram sig som vinnare, trots att valet inte är klart, och själv så tror jag att Trump kommer att få sitta kvar som president för han har trots allt påverkat ekomin för många i USA och när amerikanerna går till val så tittar de mest “inåt”, till sig själv och sin närmaste vardag. Har du också följt valet i natt? Vem tror du blir USA´s nya president?

Och idag onsdag, lille-lördag!, och det pågår fogning uppe på badrummet (stooort TACK!!! för er hjälp med att välja färg på min insta story igår! jag är så tacksam!) och jag har precis kört J till skolan (hon har idrott en bit bort, annars bor vi så nära skolan att hon går dit på morgonen). Sen väntar en dag med nya badrumsbeslut, vippe-fix också ska jag hjälpa pappa att handla / fixa ärenden. för även om man har öppnat upp för att de som är 70+ kan röra sig ute som oss andra nu så fortsätter jag ändå att handla till både mamma & pappa. Det känns tryggast & bäst så! 🙂

 

Det blev en ny erfarenhet att resa med munbind / ansiktsmask då vi flög till Stockholm men jag måste säga att det gick överraskande bra. Det kändes mest bara väldigt tryggt!  Och vi hade beställt matchande munbind i somras då vi hoppades att vi skulle kunna resa till Oslo som kändes bättre att ha på sig än de där “sjukhus blå”.  Vi hade take off från Luleå till Stockholm kl. 13.10 i torsdags och det var ett 100% fullt flyg så vi hade bokat platser på rad 2 för att minimera risken att trängas med andra passagerare och det är jag väldigt tacksam för att vi gjorde!   för det visades lika lite hänsyn här som i matbutiken… 

Alltså har du sett en finare chokladkalender?!? Den är verkligen heeelt magisk! Vi hittade den på NK Konfektyr  då vi gick dit för att köpa NK Mint och nu står den här hemma och väntar på 1:a december.  Den är en av årets kalendrar till Johanna (lyckan att hitta en kalender med hennes absoluta favorit choklad i!) och den är dagens tips till dig! 

 

Jag uppdaterar det här inlägget senare under dagen med fler bilder från vår 1:a dag i Stockholm för nu måste jag fixa ett par saker här innan jag ska iväg.

 

Önskar dig en riktigt inspirerande & festlig lille-lördag fylld av positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Stockholm 2020 | 19 Comments

19 responses to “STOCKHOLM DAG 1.”

 1. Lena says:

  Hoppas verkligen INTE att Trump kan sitta kvar. Tänk att en av världens största ledare är en galen clown som skrattar på andras bekostnad, har en fruktansvärd kvinnosyn mm. Tror att listan kan göras ganska lång på hans vansinnigheter.

 2. Bodil says:

  Åh tack för dina insiktsfulla polititska analyser, det borde vara valtider jämt! Den enda som kommer tycka de är intelligenta är Rosa kakan-Viktoria.

  • A-L says:

   Och på vilket sätt tycker du Bodil att du bidrar med ett men konstruktivt klimat med din kommentar? Det är rätt uppenbart att du inte uppskattar varken den här bloggen eller vad som står i den, så mitt tips till dig är: Läs nån annans blogg!

  • Svar till Bodil:

   Nu räcker det. Jag kan ta skit, det är jag ganska så van vid efter 13 års bloggande men att du pratar negativt om en av mina fantastiskt fina bloggvänner är helt oacceptabelt !

   Och sen så tror jag inte en sekund på att du heter Bodil. Du väljer bara att ta namnet till en vän av mig. Det är oacceptabelt det också.

   Jag tycker att du ska lägga din negativa energi på hyllan och göra saker som gör dig lycklig idag. Tror att du behöver det.

   Kram! Anna-Stina

 3. Elisabeth says:

  Hei Bodil! Det finnes mange institusjoner man kan jobbe som frivillig, man kan stelle dyr, bli besøksvenn for eldre, bistå innenfor rusomsorg… Listen er lang og behovene store. Du som har så mye fritid at du gidder å gå inn på blogger du åpenbart ikke liker innholdet i og kommentere spydig oppgulp, burde virkelig vurdere å omdisponere tiden din til å heller hjelpe andre.

 4. Pia says:

  Vilken vacker kalender. Vilken choklad? kanske kan man smyga ner på NK och köpa.

 5. Anna says:

  Bästa Anna Stina

  Vill bara sända massor av pepp, kärlek och oändligt många kramar! Jag tycker mycket om både dig och din blogg. Du sprider så mycket kärlek och glädje, inspiration och tips. Skulle jag få önska så hade jag dock önskat mer av allt 🙂

  Visst, jag delar inte dina åsikter om allt. Men det gör jag inte heller alltid med min make, mina väninnor, kollegor eller barn. Inte älskar jag dem mindre för det.

  Du är fantastisk! Kom alltid ihåg det.

  Stor kram till dig <3
  Anna

  • Lena Karlsson says:

   Bästa jag läst på länge bland kommentarerna här på denna blogg. Instämmer i precis ALLT!!
   Du tog orden ur munnen på mig Anna.
   Allt gott till dig och till dig Anna-Stina 🙂

  • Mia says:

   Bästa & klokaste kommentaren! Tack Anna! Och tack för dina inspirerande inlägg Anna-Stina!

  • Annie says:

   Bra och fint skrivet Anna, vi är många som håller med dig. Jag är innerligt trött på de där fulingarna som spyr onödig skit härinne, kram till dig och till vår kära Gizmolina! <3

 6. Anna says:

  Jag instämmer också! <3

 7. Annie says:

  Tack för en härlig blogg! Tänk vad du engagerar och folk lägger sig i och har åsikter om dig och ditt liv! Anna-Stina, tänk så här: ”Nät-trollen” bryr sig så mycket på grund av att de är avundsjuka på dig, missunnsamma och har antagligen själva ganska tråkiga liv. Klart att man inte behöver tycka lika om allt, och vissa saker tycker jag också är ”fel” prioriteringar men jag har väl mer vett än vara en elak mobbare. Ha en fin kväll ! Kram

  • Orolig says:

   Det är verkligen inte avundsjuka och missunnsamhet från min sida i alla fall. Har dock väldigt svårt att förstå varför man inte kan följa de rekommendationer som FHM går ut med, speciellt som smittspridningen ökar dramatiskt.

   • Annie says:

    Klart att man ska följa rekommendationer, det tycker jag med, men bara för att Anna-Stina gör “fel”, det behöver man ju inte vara elak i sina kommentarer eller uttrycka sig som en mobbare. Det bidrar ju inte någon bättre situation för någon i vår omvärld. Bara att man framstår som korkad eller avundsjuk.

    • Orolig says:

     Nu har ju jag inte skrivit något elakt. Tycker dock att om man skriver att alla bör följa de råd som kommer från FHM uppfattas man som avundsjuk, mycket konstigt.

     • Annie says:

      Vad bra att du inte skriver något elakt! Då behöver du ju inte heller ta åt dig 🙂 Kommentaren var ju riktad till de som skriver elaka saker och nät-mobbar.

 8. Elin says:

  Jeg er helt enig i at man ikke skal være frekke og ufine, og absolutt avstå fra å kommentere barn! Likevel synes jeg man har lov til å stille spørsmål på en fin måte når man mener at noen ikke følger retningslinjene som myndighetene har gitt. Dette på samme måte som man kommenterer firmaer/butikker som har dårlig service.

  Her i Oslo blir det stadig strengere tiltak. Krysser fingre for at skolene ikke stenger ned igjen.
  Været er heldigvis fint, vi er friske og det er snart helg! Det er viktig å ha fokus på det positive <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *