STRIKE A POSE…

Nu har vi precis ätit tacos till after-school och det är ju verkligen bara såå gott. I vanliga fall brukar vi köra det som fredagsmys mat men nu hade jag köttfärs som går ut på datum så då fick det bli idag istället.  Alltså jag är sååå nojig på datum på mat och kan absolut inte äta något som gått ut igår. Min JIG är exakt likadan, eller nej han är värre,  så ingen risk att det finns gammal mat här hemma. Ha, ha.

Äter du mat som gick ut på datum i går? eller åker det rakt i soporna? 🙂

Jag försökte fota mig själv genom att ställa telefon på staketet men då jag tittade på bilderna så insåg jag att jag måste träna lite mer…. Hur som helst – mina Chloé briller har gått sönder (det ska vara guld-detaljer i hörnen) men de är de skönaste och snyggaste solbriller jag äger så jag änvänder de ändå. Blusen + jackan är gamla… 

Stike a pose, ha, ha. 

Och här kommer ännu ett fancy mat-tips från mig. Mamma Scan´s färdiga köttbullar som jag bara värmer i stekpannan och sedan serverar tillsammans med potatissallad och burkmajs. Också en smoothie till det.  Det här var min dagens frukost / lunch. Sååå gott!  Servera på en snygg frukostbricka (denna kommer från Lagerhaus) för en lyxigare känsla. ha, ha.

 

Den här brickan är föresten ett tips till morsdag men ska visa er några olika morsdags-present-tips senare (i morgon) så visar mer av den då.

Önskar dig en riktigt fin dag vidare! 🙂

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “STRIKE A POSE…”

 1. Maria says:

  Har inga problem att äta mat efter bäst före datum det är bara en rekommendation, lukta på maten den är oftast ok. Just köttfärs är jag dock väldigt försiktig med.

 2. Köttfärs bäst vara försiktig med och kyckling.
  Annat som t.ex. ägg håller långt över sista datum-märkning.
  Luktar på t.ex grädde och mjölk.
  Vi slänger nog alldeles för mycket i onödan.
  Kram Titti från kyliga Umeå

 3. Karin says:

  Jag har inga problem att äta något där bäst före datum gått ut. Om det inte luktar illa äter jag det med god aptit. På tal om annat : din jacka är jättesnygg och du klär väldigt bra i den.
  Kram från Karin.

 4. Madeleine says:

  Vi i Västvärlden slänger alldeles för mycket mat och jag slänger absolut inget bara för att datumet gått ut. Jag tycker att det är extra viktigt i dagens slit och slängsamhälle där det bara ska köpas nytt och konsumeras till överdrift. Använd lukt-och smaksinnet. Är det gammalt så smakar/luktar det illa. Ägg t ex som förvaras i kylen håller i månader efter bäst-före-datum då datumet är satt för att äggen ska förvaras i rumstemperatur. Ibland kan saker bli dåliga före bäst-före och då får man ju tyvärr slänga. Sen finns det såklart en del livsmedel som är extra känsliga såsom kyckling och skaldjur, men där litar jag på min näsa och jag har hittills aldrig blivit dålig….peppar, peppar….

 5. Petra says:

  Så roligt att du bloggar mer frekvent just nu! Jag blir alltid glad och inspirerad när jag kommer in här. 🙂
  Och jo- jag är likadan. Maten går ut på TOLVSLAGET, haha. Vet att det många gånger är onödigt men försöker att planera så det äts upp innan datumet. 🙂
  Hälsningar, Petra

 6. A-L says:

  Tyvärr är jag likadan… Helnojig över datumet. Även om jag VET att det inte är något fel på maten så kan jag verkligen inte äta det. Bara vetskapen om att datumet gått ut, gör att jag hittar alla möjliga fel på smakerna. Men tack och lov har jag blivit bättre (finns fortfarande förbättringspotential dock) på att äta upp maten i tid. För hur kinkig jag än är med datumet, så ogillar jag verkligen att slänga mat.

 7. Islandsmamma says:

  Jag säger bara, sæta fína þú 🙂

 8. Anna says:

  Kött kyckling fisk äta jag inte efter utgångsdatum men ägg yoghurt ost är ok. Precis som en del måste tvätta rena kläder för de har haft på sig en dag o ibland t o m mindre totalt slöseri på resurser. Resurser som vi skall ge våra barn. Vi måste ta tillvara det vi har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *