T.I.S.D.A.G.

Glad tisdag girls! 

Solen strååålar och jag insåg precis att det är exakt 1 månad sedan jag fyllde år! Herregud – har det redan gått 4 veckor sedan jag kom hem från Hong Kong?!? Hjälp vad FORT tiden går! Och jag har inte ens bloggat klart min underbara magiska weekend som min älskade JIG överraskade mig med.  Så hög tid för det nu!

Men först ska jag styra upp min morgon (ha, ha jag började på inlägget kl.08 men sen kom saker mellan…och nu är klockan snart 12…) här och sticka in till kontoret.  Och ni är så många som undrar och frågar vad jag jobbar med? och ni tycker att jag är så hemlighetsfull och t.o.m. min mamma frågar ofta vad det är jag gör? Men så här ligger det till: bara JIG vet vad jag sitter och spånar på för grej som jag kom på för en tid sedan. Och jag berättar inte om det för någon annan förren jag landat i om jag kommer att gå mot lansering.  För det blir bara dumt om jag pratar om något som inte blir av. Och förutom det så öppnar jag som ni vet snart upp för coach samtal här uppe i norr + att jag hjälper företag med att bli världsbäst på kundservice, är back office till JIG, bloggar, och däremellan är jag en desperate houswive. Funderar på att lansera Svenska Norskafruar och bli en ny Maria Montazami. Ha, ha.  🙂

Det ser fortfarande lite tomt ut där bort på mitt fina kontor men efter mitt IKEA besök så har i alla fall en stor grön växt (min favorit by the way, har flera här hemma..) flyttat in + att jag köpt en till kontorsstol som väntar på montering.  Och idag ska husgranarna få krukor också ska nya lampor till fönstren monteras (även de shoppade jag på IKEA men – jag tror tyvärr att det är för stora… så får nog gå på lampjakt.. för de från Tine K, som jag tidigare hade på kontoret, de har jag tagit hem).

Jag älskar att se liv och rörelse och från mina fönster ser jag rakt ner på Storgatan som är Luleås shopping-gå-gata.  Och ja, en till lik lampa ska också med hemifrån idag!  också ska jag köpa med mig lite blomster till bordet.  Lokalen har föresten 3 rum och planering av inredning till det rum som jag kommer att ha till coachsamtal pågår och som jag koser mig med det! 

 

Nej, nu ska jag packa ihop mig här så att jag kommer mig iväg.  Men det är ganska intressant det där hur upptagna vi är av vad de vi möter / känner jobbar med.  När vi möter en ny människa så är det oftast en av de allra första frågorna vi ställer: vad jobbar du med? och efter det skapar vi mer eller mindre medvetet oss en bild av personen. Jaha… han är rörmockare då är han säkert sån…  eller åh är du VD för ett stort företag? ja, då är han säker si. osv osv.  Och det är lätt att placera människor i “fack” utifrån yrke.  Så just precis därför så försöker jag ställa andra frågor när jag möter nya människor innan jag kommer till det där med jobb. Testa du också! men det är inte lätt alltså, för man faller snabbt ner i vad-jobbar-du-med frågan helt omedvetet. Den bara kommer…

Önskar dig en riktigt härlig dag! 🙂

P.S vi kör den HÄR låten på repeat här hemma om dagen. J´s favorit… Vi älskar den!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “T.I.S.D.A.G.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Tycker definitivt du skulle starta ett norska svensk fruar show hade nog varit jättekul att se. Du är så positiv och sprider så mycket glitter omkring dig så det hade nog blivit en succé

 2. Berith says:

  Ja faktiskt så frågar en del vad man jobbar med,jag säms inte att säga att min man tjänar så bra så att jag får göra vad jag vill bara jag sköter hus och hem,när han reser mycket i sitt jobb.Jag trivs med min tillvaro och har mycket egentid eftersom våra barn är ganska stora.Sen har jag också bra pensionsförsäkringar i framtiden.Det sticker i en dels ögon men det struntar vi i!

 3. Kerstin says:

  …frågar aldrig vad folk jobbar med som jag träffar,man får oftast en hint om vad folk gör när man pratar med dom. Och i långa loppet är det ju personen som är viktig och inte själva jobbet.Men just i ditt fall tror jag de flesta är nyfikna just därför att det inte går att utläsa mellan raderna. Vi har fått vara med på utbildningstiden för några år sedan som var det bästa du gjort men sen blev det tyst. Och vi är med när du får kontor osv, men sen blir det inte så mycket mer.Däremot får vi ofta höra om dina gamla jobb typ Gizmobutiken nr 1 inte den senare varianten och när du jobbade
  inom SF. Alla behöver inte jobba p.g.a bra ekonomi osv eller så kan man inte jobba p.g.a något men man är inte bekväm med att gå ut med det. Jag har båda varianternas min sfär av vänner. Hur som är ju det viktigaste att du mår bra och får dagen att gå( och det verkar ju du inte ha svårigheter med, som du fläktar runt i sista minuten jämnt;) ) Att maten finns på bordet och hyran e betald och att du somnar med ett leende på läpparna….eller hur?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *