DAGS FÖR TUTT CHECK.

Glad tisdag sweeties! 

It´s that time of the month… då naglar + vipper ska fixes så, igår var jag på nagelfix och idag var det vippefix, så nu är de 2 sakerna under kontroll de närmaste 3/4 veckorna. Såå skönt ! och jag känner mig alltid xtra fräsch då allt är nygjort.  Och nu ska jag strax iväg på ett till fix för häromdagen så kom det en kallelse till mammografi i posten (i Sverige blir man kallad automatiskt) så jag ska köra dit om en liten stund.  Det är alltid fint att få checkat sånt och det här blir min 2:a gång, så det är fortfarande lite nytt för mig…

Annars så har det varit en lite turbulent skolstart… och mitt mamma hjärta brister då jag ser hur barn kan vara mot varandra…  TACK gode gud för att mitt hjärta har en så stor dos av sunt förnuft och social kompetens säger jag bara.  Hon är en stjärna! och jag har så mycket att skriva om ang. det här med våra barn och sociala medier att det ska få ett helt eget inlägg senare.  Har nämligen en sak ang. det som jag gärna vill höra er åsikt om…   🙂

Jag startade min dag med ännu ett varv runt sjön… Så härligt! och jag är så otroligt stolt över mig själv att jag tränar så mycket om dagen!  Never happened before… ! 

Och igår trippade jag runt så här, i min coola Will kiss for champagne tröja som jag shoppade hos favoriten Åpent Hus innan vi reste till Thailand men som jag invigde först nu.  Jeansen är nya (med bootcut) från Zara och väska + solbriller från Chloé.  Och ni som studerar detaljer ser kanske att mina solbriller tyvärr gått sönder…  såååå trist!!!  upptäckte det en av sista dagarna i Phuket så ska se på möjligheten att lämna in de i butiken på Arlanda där jag köpt de nästa gång jag är ute och flyger för finns tyvärr ingen som säljer Chloé i Luleå…

Och det händer i.n.t.e. ofta men igår hände det…. Jag & JIG var ute och lunchade ihop, på Hemma Gastronomi, och jag åt en magiskt god torsk.  (ni som ser Sveriges Mästerkock på TV kommer kanske ihåg en tjej som heter Emma Laiti, det här är hennes restaurang). 

Resturangen ligger så fint vid vattnet, under Dansmagasinet där Johanna kickar igång höstens danstermin idag. (hennes balett startade egentligen igår men hon droppade den… p.g.a. att det var lite mycket…).

Och på tal om vatten… på eftermiddagen så hamnade vi plötsligt och väldigt spontant här! På Nordpoolen! som är ett stort inomhus äventyrsbad i Boden. Johanna och en fin vän hade så kul! och själv satt jag och svettades i jeans… puh… nästa gång badar jag också!  Och det var helt perfekt att vara där runt kl.16 på en måndag för de hade i princip alla pooler & rutschkanor etc. helt för sig själva.  Lyxigt! 

 

Oj, tiden flyger, strax dags för tutt check! Men först vill jag skicka ett stort lass med kärlek & omtanke till er som går igenom en tuff skolstart med era barn.  Att få känna sig utanför eller att inte trivas i den miljö där man tillbringar hela dagarna är inte lätt, speciellt inte om man är liten…  så samtalen hemma blir enormt viktiga och det är inte alltid så lätt att vara mamma (eller pappa) och att säga de rätta sakerna…   Så alla kred & pepp till er föräldrar där ute!!! Och om vi föräldrar ser att något barn är utanför så tycker jag att det är allas vår skyldighet att visa omtanke, att inte bara gå förbi, vi har alla ett ansvar.

 

Önskar dig en magisk dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “DAGS FÖR TUTT CHECK.”

 1. Hoppas allt med skolan ordnar sig.
  Inte alltid lätt vara barn/ungdom i dagens samhälle.
  HemmaGastronomi har jag ätit en jättegod middag hos för några år sedan.
  Satt då utomhus.
  Idag har jag varit till IKEA/Avion.
  Bl.a. hämtat paket ( nattlinne) hos Hunke Möller, köpt jättefina roas champagneglas/IKEA och fikat på Le Croissant.
  Kram Titti i soliga Umeå.

  • Tusen tack för omtanken Titti! Och så härligt det låter med rosa champagneglas ! hoppas att du får inviga de i helgen! 🙂 Och nej, det är verkligen inte så lätt att vara ung i dagens samhälle med alla sociala medier… uff, jag önskar sååå att vi slapp snap och andra app´ar och att min dotter fick växa upp som jag gjorde, utan telefoner där man ser vad alla gör hela tiden… ! Men, så kommer det ju aldrig att bli så nu gäller det att hitta ett bra sätt att leva med tekniken…

   Önskar dig en underbar dag och en härlig weekend! Kram! 🙂

 2. Rosa champagneglas ska det förstås vara!

 3. Deseree says:

  Å den tröjan vill jag också ha! Vet du om den finns att beställa ngn stans?

  • Åh så kul att du gillar den! 🙂 Jag vet tyvärr inte om den finns att beställa någonstans… ? Har köpt min hos butiken Åpens Hus i Oslo, de har sååå mycket fint .

   Önskar dig en magisk weekend fylld av solsken! Kram! 🙂

 4. Astrid says:

  For et kult antrekk Og man kan se at du er godt trent, så det har gitt resultater Du er en glede og inspirasjon Jeg elsker også å trene, nå blir det svømming og styrke Og som du skriver, viktig å lære barn å være snille mot hverandre. God kveld Klem fra Oslo

  • Åh tusen miljoner TACK för de finaste ord, underbar komplimang och härlig feedback Astrid! Nu gjorde du verkligen min dag här ska du veta! 🙂 Och så flink du är som tränar!!! och tack snälla du för att du skriver att det syns att jag tränat, det inspirerar mig till att köra på… !

   Önskar dig en strålande fredag och en underbar weekend fylld av feelgood! Stor klem! 🙂

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så roligt det badlandet såg ut, härligt att krydda vardagen. Stor kram

  • Ja men visst är det underbart härligt att krydda vardagen! 🙂 Jag hade aldrig besökt det här badlandet tidigare så jag var så imponerad över hur fräscht det var!

   Happy fredag och jag önskar dig en magisk weekend! Kram! 🙂

 6. Maria says:

  Så fint badland! Var ofta där när barnen var små! Kram!

  • Så kul att du varit där! 🙂 Det här var mitt första besök på Nordpoolen! Johanna har varit där tidigare med JIG och vänner men jag brukar hålla mig undan såna här ställen… 😉 Men, det här var ju riktigt, riktigt fräscht!

   Njut din fredag och jag önskar dig en härlig weekend Maria! Kram! 🙂

 7. Camilla says:

  Åh snälla berätta mer om eran turbulenta skolstart!! Been there done that så att säga… Våran dotter har också börjat sexan, och det har inte varit smärtfritt tyvärr. Vore skönt att höra om era erfarenheter och hur ni har löst problemet…

  Kram

  • Åh jag får ont i hjärtat då jag läser att din dotter också har haft en lite tuff skolstart… Uff, våra mammahjärtan klarar nästan inte när våra barn får vara ledsna… Samtidigt så känns det skönt att det inte bara är vi som har det så. Det verkar som att det är något speciellt när de börjar sexan.. som att alla tjejer plötsligt är så annorlunda… Det Johanna fått uppleva är tyvärr att hon känt sig utanför, att en bästa vän har vänt henne ryggen och att det dessutom börjat nya tjejer i klassen som “rört om” i grupperna.. . Vill inte gå in på några detaljer här ifall några av de som detta berör läser men helt kort så handlar det om att det är lite knepigt med vissa kompisar i klassen… Och Johanna är en sån som är lojal sin bästa vän och när andra då inte är likadana så blir det tokigt… och tråkigt…

   Förlåt luddigt svar men vill som sagt av respekt för andra inte hänga ut någon här eller gå in på detaljer… hoppas du förstår… Och jag skickar massor med kärlek till din dotter !!

   Önskar dig en riktigt fin fredag och en underbar weekend också hoppas jag att allt ordnar sig till det bästa i skolan. Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *