T.I.S.D.A.G.

Goood tisdag kära bloggvänner! 

Jag sitter och väntar på presskonferensen som stadsministern och utbildningsministern ska hålla nu kl.09.45 ang. skolan. Blir väldigt intressant att höra vad de säger!  Johanna går i skolan som vanligt men jag låter henne stå över idrotten, vi kom hem från L.A. för 10 dagar sedan, JIG kom hem från resa för 5 så vi gör det av hänsyn till hennes klasskompisar men självklart även för att jag vill minimera riskerna för att Johanna blir smittad.  Och där fick vi precis veta att samtliga gymnasieskolor, universitet, högskolor, komvux  nu stänger fr.o.m. i morgon och studenterna ska studera hemma.  Än så länge fortsätter förskolor och grundskolan som normalt tillsvidare fram till att man fått på plats en ny lagstiftning och hittat lösningar för de barn som har föräldrar som behövs i sina yrken under denna period.  (i Norge går alla barn som har föräldrar som jobbar inom vården, äldreomsorg, polis, brandkår etc..  i skola / förskola som vanligt så att de kan jobba ). 

Och idag tisdag och jag har en huvudvärk som inte vill släppa… inte p.g.a. att jag är sjuk, utan p.g.a. av alla corona nyheter vi matas med…  Alla  som driver egna företag är enormt sårbara i denna helt overkliga tid som vi befinner oss i.  Så idag går alla mina tankar till alla er som driver företag och som står inför ert livs största affärsmässiga utmaning. Till alla er som tvingats att stänga era älskade butiker i Oslo och till alla er som i dagarna får lämna era älskade jobb. Och till alla er inom vården – ni är våra hjältar!!!  Låt oss hoppas att denna overkliga mardröm som vi befinner oss i snart är över!!!  Och nu är det verkligen viktigare än någonsin att vi håller fokus på positiva tankar framför allt av hänsyn till våra barn som kan bli oroliga och rädda. Så – överraska dina barn med roliga happenings i hemmet så att de får flytta fokus från corona snacket som snurrar i skolan heeela dagarna. Spela spel! Pyssla! Sätt igång att påskpynta! Gör påskkort!  Skriv dagbok! (Johanna började att skriva dagbok då corona tog av för att kunna se tillbaka på denna helt speciella tid i framtiden).  Kör mysiga filmkvällar med ny poppade popcorn!  Och stöd det lokala näringslivet genom att handla i de privata små butikerna / restaurangerna / bagerierna så att de får en större chans att överleva. Ta hand om alla äldre familjemedlemmar, grannar och medmänniskor genom att hjälpa de att handla och att göra ärenden. Ring de ofta och visa omsorg.  Och ta tillvara all den familjetid som vi får nu då vi inte ska umgås med vänner på samma sätt som tidigare.

Herregud världen – vad är det som händer???  Det är så otroligt overkligt alltihop. Men även detta kommer att passera och fram till dess så väljer jag att tänka positivt !!! 🙂

1:a morgonen i L.A. , måndag för ett par veckor sedan, så gick ut för att handla frukost runt kl. 09 och då kryllade det av skolbussar i området. Men Johanna var “to cool for school” eftersom hon hade Sportlov.  

Vår plan var att köpa med oss frukost från Mc. D till hotellet för vi var sååå galet jetlag-hungriga men – klockan var bara runt kl. 09 och de serverade bara frukost meny fram till kl. 11.30 så – vi  fick gå hem igen och testa frukosten vid poolen istället och sedan den morgonen så åt vi frukost vid poolen varje dag. 

Det var J.LO all over L.A. för hon är ansiktet utåt för Guess kampanj just nu och resan slutade faktiskt med att jag flög hem med en fluffig underbar Guess väska i bagaget… ! 

Vi bodde på The Hollywood Blvd, The walk of fame och det är verkligen något magiskt med att promenera runt på de rosa stjärnorna… !  Tänk – då vi var där så kändes coronaviruset så otroligt överdrivet… idag, bara 2 veckor senare, påverkar viruset alla våras liv på ett skrämmande sätt.  Livet ÄR verkligen oförutsägbart. 

 

Nu frukost här, sen ska jag sticka ut och handla. Frågan är om man bör ha på sig handskar när man plockar sina varor?  Det skulle ju kännas hur märkligt som helst men å andra sidan så är ju allt ganska märkligt just nu… och plötsligt så känns ju t.o.m. en kundvagn / kundkorg ganska så läskig och ofräsch…  Har du på dig handskar då du handlar?

Önskar dig en riktigt fin dag!  🙂

Stay safe & stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Los Angeles 2020 | 5 Comments

5 responses to “T.I.S.D.A.G.”

 1. A says:

  Åhnej hoppas du inte blivit smittad men det verkar så. Jag vaknade också upp med huvudvärk och en brännande känsla i bröstet så det blir inget jobb på ett tag.
  När du nu måste hålla dig isolerad rekommenderar jag serierna på Cmore “A million little things” och “Manhunt deadly games”. Den senare är en verklig historia, mycket sevärd.
  Krya på dig. Kram

  • Åh tusen miljoner TACK för omtanken! Jag tror inte att jag är smittad, min huvudvärk kommer mer från alla tankar kring hela denna omtumlade verklighet vi hamnat vi… Det är så vårt att ta in alla nyheter kring corona som vi matas med och när hela samhället börjat “stänga” så kommer oron smygande… Och tusen miljoner TACK för serietips!!! 🙂 Men så trist att du känner dig dålig… jag kryssar fingrarna för att du kryar på dig och att du inte blivit smittad! Var rädd om dig !

   Stor kram!

 2. Katrin Lindenhall says:

  Hej!
  Nu är vi båda hemma från våra fantastiska resor. Vi kom den 6 mars efter 14 dagar i sol och värme. Precis innan allt vändes upp och ner. Nu stänger gymnasiet så vi får hoppas att alla tar ansvar. Det är så man får coronanojja får hitta allt POSITIVT SOM GÅR OCH LÖSA ALLT EFTERSOM, är riskpatient med svår astma. Otroligt på semestern med superväder mådde som en prinsessa nu i ruskväder slår det tillbaka. Ingen Corona utan bara vara inne sköta om sig??? Inte träffa fina vänner..känns tråkigt men alla måste ta sitt ansvar för man blir så sjuk om man får något. Helt galet hur allt förändras, tänker på många som planerat påsk/ledighet och nu får ge upp drömmar. Men hälsan kommer alltid först så det är bara mata filmer/serier på Cmore. Eftersom när man är riskpatient utan Corona ska vara extra varsamm och även sjukdom nära. Vi får se tillbaka på vajjande palmer/havet och härliga pooler och upplevelser som vi hann med. Lite skillnad på utsikten till frukost här hos oss än för snart 2 v sen. Sköt om er hoppas du piggar på dig sen så får vi pyssla på hemma. Ha en fin dag och hoppas varor finns kvar tydligen gapar många tomma. Media skrämmer upp men man ska ha all respekt mot detta men trodde inte det skulle bli så stort. Nu får vi tvätta händer och ta hand om oss och nära kära på distans./Mvh Katrin

 3. line says:

  Ja jeg bruker hansker når jeg er ute blant andre først, her i Norge kom ett råd om at man skulle oppføres seg som man var smittet og da tenker jeg at om jeg er smittet så skjermer jeg evt andre.
  Ser mange har anitbac i bil osv men jeg synes enklere og tryggere med hansker.
  Viktig å ha det hyggelig i disse dager. Klem

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härliga bilder, amerikanska skolbussar är så coola! Va kul det va och se dina fynd på stories idag, så mycket fint! Så fint och smart tänkt av din höna att skriva dagbok, hon verkar så klok och fin. Ja det är verkligen en speciell tid vi lever i nu. Man vet inte riktigt vad man ska tro. Fruktansvärt för de som blir av med sina jobb. Hoppas det går bra för din man trots omständigheterna. Stoooor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *