TACKSAMHET & FRÖKEN PRESENTER.

Jag är såååå G.L.A.D. för av totalt ca 150.000 registrerade bloggar hos Bloggportalen så är min älskade blogg på plats 50! Alltså Gizmolina.com är den 50:e mest besökta bloggen i Sverige!!! Och, i min kategori, Föräldraskap & Barn, så är min blogg på plats 13!  Nu brukar jag i och för sig ligga på plats 50 men –  i min kategori så är jag oftast på 16:e plats så – detta är något jag skriver upp på min tacksamhetslista i kväll innan jag somnar och nu hoppas jag av hela mitt hjärta att vi tillsammans kanske kan sikta ännu högre ?!  För tänk:  om jag börjar att tjäna på pengar på bloggen så skulle jag kunna sitta här och blogga och bjuda på inspiration heeeela dagarna. Det vore ju helt AMAZING!!!

Jag såg föresten inne hos Bloggbevakning att vissa spekulerade i att jag inte reklam-märker mina inlägg med Lagerhaus. Alltså att jag skulle undanhålla att det är ett samarbete?  men mina vänner, jag har TYVÄRR inget samarbete med dem trots att jag av hela mitt hjärta önskar det. Så mellan oss så kan jag verkligen bli provocerad när jag ser att Lagerhaus köpt tillfälliga samarbeten med någon annan än mig, och denna dukar upp eller packar in presenter i deras produkter och skriver att de äääälskar Lagerhaus men, så är det enda gången jag ser de skriva om dem…  Jag å andra sidan skriver om Lagerhaus heeela tiden för att jag, på riktigt, älskar den butiken! (jag lägger en förmögenhet där varje månad…). Något ni kommer att se extra tydligt nu då jag tipsar om vilka presenter som jag köpt till Johannas fröken sedan årskurs 3…

Jag har varit klassförälder senaste 4 åren så de presenter som jag visar här är de som jag köpt från hela klassen. Jag har samlat in 20 kr / barn varje år men alltid skrivit att det är frivilligt för föräldrarna att bidra. 🙂

 

När Johanna gick ut 3:e klass så såg presenten till fröken ut så här!  Jag köpte ett fång med vackra pioner och gjorde presentpåsen (från Lagerhaus) extra personlig genom att klippa ut 3B från ett glitter ark (finns hos Panduro Hobby) och limma på.  En så enkel detalj gör det extra personligt.

I påsen gömde sig en fräsch och inspirerande bok från ELLE Mat & Vin som heter Härliga helg tillsammans med en liten flaska bubbel. Och chokladmedaljen (från Lagerhaus) hängde jag runt frökens hals då vi överlämnade presenterna. Att ge bort alkohol passar inte till alla men i det här fallet så passade det fröken + boken perfekt.

När det var dags för skolavslutning i 4:e klass så såg presentpåsen till fröken ut så här!  Påsen var “årets” från Lagerhaus också klippte jag ut 4B på likt glittrigt papper.  Det + blommorna + chokladmedaljen fick bli en tradition.  

Också fick hon en “hamamhandduk” att lägga på solstolen / stranden på semestern. Handduken kommer från Hemtex och du hittar en lik i årets kollektion hos de och just nu är det -40% rabatt på de så de kostar bara ca 120kr och finns i flera färger. Också fick hon ett fint fat till chokladpraliner…   Sen tycker jag att det är super svårt att hitta ett matchande kort till de här presentpåsarna så, jag har alltid gjort ett eget med stämplar som jag köpt för 100 år sen… Jag stämplar på vita kort som jag köpt hos Panduro Hobby.

För att maxa de pengar som jag samlat in från klassen så brukar jag göra buketten till fröken själv. Jag köper buntar med blommor och knyter ihop allt själv också virar jag celofan runt (celofan köper du billigt på rulle hos tex Rusta). Sen fäster jag kortet som jag gjort till fröken på en blomstjälk så att det inte försvinner på vägen…

Så här såg vi ut på skolavslutningen för ett par år sedan. Jag tycker att det är så kul att klä upp mig så att jag matchar Johanna på den stora dagen som det ändå är att avsluta ett läsår.

När klassen gick ut 5:an, förra året, så var det lite annorlunda för då slutade Johannas fina fröken som de haft i alla år för att börja på en annan skola istället. Så – det var inte bara ett tack för skolåret som passerat, det var även ett “hej då”…  Så, jag stämplade “Tack för allt du lärt oss” på ett kort (från Panduro Hobby) också köpte jag en “finare” present istället för flera små. Upptäckte att jag helt missade att fota vad som gömmer sig i paketet men , det är ett fatet Carnaby Zebra i guld från Jonathan Adler som jag tänkte att hon kan lägga sina smycken på varje kväll och då påminnas om sina elever…  Sen hängde jag den fina “You are a star” runt halsen på henne och det lustiga var att hon samtidigt gav alla elever ett kort där det stod You´re a star på + ett armband med en stjärna på… så ja, allt blev bara väldigt fantastiskt på alla sätt.

Alltså ni förstår inte hur mycket det blåste och hur kallt det var då vi tackade av fröken utanför kyrkan förra året.  Vi höll, på riktigt, på att blåsa bort. Ha, ha. Se bara på våra hår! ha, ha.  Skrattfest deluxe! 

 

När man köper presenter till läraren så tycker jag att det är viktigast att utgå från vem läraren är. Vilken typ? Vad gillar hon/han?  Så att man försöker att matcha lärarens personlighet med presenten.   Att man inte bara går och köper något utan tanke…   Och snälla, tänk dig för innan du köper fröken en vas eller en ljuslykta för du kan vara ganska säker på att hon/han redan har fått ett gäng såna av tidigare klasser…. Våga istället att tänka utanför boxen! det blir så mycket roligare då.  Jag ska ge er några fler tips i ett eget inlägg senare.  Och du, inpackningen av presenten är A&O. Kom inte med presenten i en ICA påse på skolavslutningen. Lägg istället några kronor på en presentpåse. Det blir så mycket festligare att ge bort presenten i en fin påse och jag kan lova dig att fröken blir extra glad av det!

Nu ska vi girls mysa ner oss i loungen en trappa upp och avsluta dagen med en episod av Modern Family. Det har blivit vår nya grej och vi fullkomligt älskar den serien både jag och J.

Önskar dig en riktigt fin kväll vidare! 🙂

 

Kategori: Allmänt, Sommarpresent tips! | 10 Comments

10 responses to “TACKSAMHET & FRÖKEN PRESENTER.”

 1. Marie says:

  Alltså, så fint du gör med produkterna för dig själv kan jag bara föreställa mig hur ett betalt samarbete hade sett ut, de hade fått riktig kvalite och valuta för pengarna!!

 2. Ingela says:

  Vilka fantastiskt fina presenter! Och du gör så många fina saker med Lagerhouse produkter, en riktig ambassadör (men jag ser ju att det inte är ett samarbete).

 3. Frida Prydz says:

  Åh men grattis darling till så bra placeringar bland alla bloggar!! I min värld är du ju nr 1 men plats 50 respektive 13 är ju helt fantastiskt!! Du är så värd det!! <3 Keep up the good work så ska du nog kunna klättra ännu högre (the sky is the limit you know 😉 ).

  Tack också för superbra tips på presenter! Jag är också klassförälder och ska iväg och köpa presenter till pedagogerna på onsdag så dina tips satt perfekt! Fröknarna på Theos förskola ska få prosecco, också det ett tips från dig med de där snygga vita och lite ”kristalliga” flaskorna du vet 😀 Lite bubbel kan de allt behöva efter att ha tagit hand om småttingar hela läsåret 🙂

  Kramar

 4. Kristina says:

  Vi Fick mejl från skolan idag att det är förbjudet med presenter till betygsättande mentorerna pga att dom inte vill bli anmälda för att ta mutor. Trist.

 5. L says:

  Men du är ju bara bäst! 🙂
  Jag önskar så att det snart börjar trilla in pengar på din blogg för tänk vilken lycka för oss ifall du hade kunnat blogga en massa mer!!!!

  Har du något tips på presenter till förskolepedagoger? De är 5 stycken.

 6. Mia says:

  Vilka fantastiska gåvor du fixar med relativt små medel, du lägger ner ditt hjärta i presenterna och då blir det extra fint! Du är så omtänksam, hoppas du får samma omtänksamhet tillbaka du också om du förstår vad jag menar och att övriga föräldrar visar uppskattning för det jobb du lägger ner även om du gör det för att du gillar att göra det.
  Heja, heja din blogg! Håller tummarna för att du snart då ett betalt samarbete för då får vi kanske ännu mer av bloggen, den är verkligen inspirerande! Stor kram till dig!

 7. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh nu somnar jag med ett leende ikväll för det går så bra för din blogg härligt, det är du mer än värd! Du har den absolut bästa bloggen den enda som jag fortfarande besöker varje dag (flera ggr) efter alla år, alla andra har jag slutat besöka sen länge. stor grattis kram

 8. Maria says:

  Tack för alla inspirerande tips!

 9. nilla says:

  Var skrev bloggbevakning om dig? Använde sökfältet men fick inga hits på Gizmolina, Anna-Stina etc?

  Missförstå mig rätt men det känns som att du känner dig lite “felbehandlad” som inte sitter på de stora samarbetena med diverse leverantörer etc. Men samtidigt uppfattar iaf inte jag att du gör så mycket för att göra dig attraktiv som samarbetspartner -du har skrivit otaliga gånger här på bloggen att du skall uppdatera bloggen etc men inget händer. Din snubbe bygger stora brands men har inga tips att ge till sin sambo? Du vill ju gärna framhäva att ni har mycket pengar men kan inte anlita någon som fixar blogg/hemsida: för att vara ärlig; du utstrålar inte precis att vara en partner som får saker gjorda! Man behöver nog vara lite proffsigare för att nå högre för det är många därute som producerar riktigt bra content så konkurrensen är hård -det går nog inte att luta sig tillbaka och bara vänta på ett samarbete pga att man “spenderar en förmögenhet” i en butik. Språket är en annan viktig grej för hur man framstår -du blandar norska/svenska hej vilt -bra text är viktigt tycker jag iaf! I förhållande till kvaliteten på blogg/inlägg så låter ju plats 13 kanon och det har inget med din personlighet att göra-den verkar ju fab men ditt “package” skulle kunna vara snyggare! Blev positivt överraskad när jag såg videosnuttar med dig-ditt prat är betydligt behagligare än text- varför inte satsa på rörlig bild istället-små instuktionsfilmer etc! En kurs för att komma igång är kanske ett första steg!

 10. Ulrika says:

  Hoppas verkligen du kan börja leva på bloggen med så mycket jobb du lägger ner.
  Och att du heller inte blivit den stereotypa bloggaren utan behåller din stil och koncept.
  Heja 🙂
  Kram från Ulrika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *