COUNTDOWN TILL HALLOWEEN.

Happy torsdag sweeties! 

Idag kände jag mig sååå busig då jag gick och la mig i Johannas säng efter att jag kört henne + vänner till skolan i det ruggiga höstvädret men jag kände att jag förtjänade en sovmorgon! och jag tror inte att det hänt på en vardag på säkert 1 år att jag gått tillbaka till sängen så där efter att jag varit uppe.  Åhhh det var så skönt! och speciellt efter vår fantastiskt trevliga middag här hemma tillsammans med fina grannar / vänner igår + att jag låg vaken massor i natt p.g.a. värsta stormen som fick mig att inbilla mig att huset skulle flyga iväg… oh my vad det blåste!

Och igår så bjöd vi våra trevliga gäster på tacos också hade vi fixat pyssel till girlsen.  De fick göra varsin countdown kalender till halloween, du vet den med spöket på som vi gjort senaste åren?!  det pysslet är perfekt nu inför 1:a oktober (som är på måndag) så om du inte har planerat upp hela helgen så är mitt tips! att låta barnen göra en sån!  Väldigt uppskattat och det blir en kul grej att limma på en bommulstuss hela oktober månad så att man till slut, den 31/10, på halloween, har ett fluffigt spöke.  Denna lilla happening lyser upp i höstmörkret och uppskattas av alla, tjejer som killar!  Sen hade Johanna och hennes vän T en liten “vernissage” av ett DIY pyssel som de suttit och jobbat med v.a.r.j.e. morgon före (!) skolan i flera veckor.  Jag har varit så imponerad över att de jobbat på med detta kl. 07.30 – 08 måndag – fredag + efter skolan.  Älskar när de väljer kreativitet framför telefon!! Så, att de nu är klara med “boken” firades med tårta! 🙂

 

Det gick undan i svängarna innan gästerna knackade på dörren så jag fick inte tid att fota så mycket men, här är i alla fall en liten glimt av dukningen…  innan alla ljus var tända… (vågar inte tända i förväg pga Gizella som gärna hoppar upp på bordet…). Den fina ljusslingan ger extra fint ljus i höstmörkret och de rosa servetterna kommer från Lagerhaus.

Vi körde lite “drama lama” tema på dukningen, kände att det matchade en taco middag i slutet av september innan halloween tar helt över…   Servetterna, den söta fluffiga laman, godisskålen och pennorna (och lite annat…) som gömmer sig i presentpåsarna kommer från TGR (shoppade senast vi var i Oslo).  Sen lägger jag ofta ut bokstavskex som bordsplacering till barnen, tycker att det gör det lilla extra, plus att de så klart är goda också.

Våra fina vänner & grannar som dök upp i våra hoods för runt 1 år sedan.  Vi är så tacksam för vänskapen! och Johanna och deras dotter följs till skolan (nästan) varje dag. 

Och här ser du countdown kalendern till Halloween som vi gjort senaste åren och som vi tycker är så kul!  För att göra en lik så behöver du lite hårdare kartongpapper i A4 format (finns att köpa hos Panduro). Sen kan du teckna av vårt spöke och klippa ut en mall som barnen sen kan använda till att göra / klippa ut sina egna spöken som de sedan limmar på det svarta pappret.  Man kan klippa ut runda ögon (som då blir svarta när spöket limmas på) eller göra som vi gjort: limma på stora rörliga ögon.  (det blir billigare att skippa de rörliga ögonen). Sen får barnen rita 31 ringar och skriva in 1-31 i de. Det är på dessa ringar som de sedan limmar på en bommulstuss per dag.  (du vet såna där runda bommulstussar som ser ut som en liten snöboll). och den 31:a oktober, på Halloween, så har kalendern förvandlats till ett fluffigt spöke. Booooo….! 

 

Nu ska jag sticka ut på en väldigt sen power walk i det vackra vädret, men bättre med en sen än ingen alls! Och ja, vi vaknade till storm och regn men nu är det klarblå himmel och knallsol. Sååå lovely!!! (och plötsligt har jag ingen ursäkt till att inte köra pw… ha, ha.).

Önskar dig en magisk dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “COUNTDOWN TILL HALLOWEEN.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Tack för tipset med nedräkning kalender , de fick min flicka göra idag med hennes kusin på deras playdate. De hade så mysigt så, gjorde lite annnan variant men va tack vare ditt inlägg jag fick inspon. Borde göra nedräkning oftare är kul. Dottern brukar jag skriva ut sån nedräkning Lollo och Bernie innan vi åker till dem är kul. Önskar dig en härlig kväll stor kram

  • Men åhhh så KUL att din flicka också gjort en countdown kalender till halloween! 🙂 Och att ni brukar göra en nedräkningskalender till Lollo & Bernie är ju bara helt underbart ! Vilken fantastiskt kreativ mamma du är! din dotter är lyckligt lottad!

   Önskar dig en magisk dag Viktoria! Kram! 🙂

 2. Ida Marie says:

  har du tips på pyssel man kan gjøre med en på 1 år og 4 månder? 🙂

  forutom å tegne da hehe

  • Mitt bästa halloween-pyssel-tips till ett barn på 1 år och 4 månader är att måla pumpor! 🙂 Köp hem riktiga från blomsterbutiken eller köp de som finns i “papp” på Panduro Hobby och låt ditt barn sen gå loss med färg och pensel ! 🙂

   Önskar dig en underbar dag och lycka till med pysslandet! Kram!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Din blogg har varit jätte svår att besöka hela helgen, laddar jätte jätte sakta. Har inte detta problemet på andra bloggar sidor. Så tänkte skulle meddela dig. Prövade även på makens telefon va samma. Stor kram.

  • Åh jag fick veta det av flera andra bloggläsare också på instagram igår så kontaktade a.s.a.p. min tekniska support som är världens bästa och som fixade felet direkt ! Så – nu ska allt , tack och lov, fungera som vanligt igen ! 🙂 Och tusen miljoner TACK att du gav mig besked om saken här för när jag själv hade svårt att komma in så trodde jag det berodde på att min mac är så överfylld av bilder att den inte orkade lasta ner… kopplade det inte till ett tekniskt fel… Så – jag sätter STOR pris på att ni meddelar mig när tekniken strular ! 🙂

   Njut din dag fina du ! Kram! 🙂

 4. Maria says:

  Tack för en inspirerande blogg där du verkligen delar med dig av mycket.
  casino utan konto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *