TANKAT ENERGI…!

Happy weekend mina kära vänner! 

Alltså Nina, Nina, Nina… Vem är du som skriver så otroligt pricksäkra kommentarer i mitt förra inlägg?!? Jag tar av mig min lilla hatt och tackar från djupet av mitt hjärta för varje ord för du har så rätt i dina reflektioner och jag är så otroligt tacksam över att du tagit dig tid att engagera dig i saken. Och tusen miljoner T.A.C.K. till alla er andra som också skickat så mycket kärlek, pepp och omsorg till oss efter inlägget. Jag är otroligt lyckligt lottad som har så fantastiska bloggvänner där ute! Vilken skatt! Närhat (kräkningar, mobbing osv…) är ett så otroligt viktigt ämne att lyfta så jag kommer absolut att beröra det fler gånger här på bloggen eftersom vi alla berörs av det på ett eller annat sätt.

Och igår så tog jag en paus från bloggen och hade en riktig “tanka-energi-och-ta-hand-om-mig-själv-dag” som startade med en looovely power walk runt sjön. Min första på m.å.n.a.d.e.r. (!) och alltså känslan… Nej men det var SÅ skönt!!! Sen tog jag tillvara energin från min walk och körde massor med sopor till återvinningen. En sån där sjukt tråkig sak som är super skönt att kunna checka av innan helgen gör entré. (städar aldrig så bra som då jag är upprörd över något). Och sen checkade jag in hos min frisör kl.13 och där blev jag till kl.16.30.  Det var dags för “8-veckors-lyftet” (när man har extensions från Hair Talk så ska de lyftas var 8:e vecka) och då passade jag som vanligt på att slinga mitt egna hår också här löshåret var av så nu är jag vår-/ sommar- fräsch runt huvudet och det känns bara hur härligt som helst! Och det blev verkligen maxat med personligt fix i veckan för onsdag var jag på fransfix, torsdag nagelfix, fredag frisören och idag har jag solat på terrassen och samlat fräknar. Och – jag var ute på power walk på morgon – igen! redan kl. 08.30 (bästa starten på dagen!!!) så ja, det är lite som att jag blivit “ny”! JIG sa precis att han knappt  känner igen mig. Ha, ha.

Och efter att J har haft den mest hektiska skolveckan ever så hade jag lovat henne en lördag med maxat chill så – vi har bara varit hemma hela dagen och chillat i solen ute på terrassen och det har varit helt fantastiskt härligt för idag är första “riktiga” vårdagen med strååålande sol från klarblå himmel och så där varmt att man kan sitta i solen i linne…  Underbart! Och när jag postat det här inlägget så ska jag fixa tacos till middag innan vi landar i vardagsrummet framför Big Brother & Let´s Dance. Jag kan lätt bli rastlös av att vi “bara” är hemma men idag,  då jag startade med en power walk, så fixar jag det så mycket bättre! 🙂

Jag har startat min fredag + lördag här! med en power walk runt sjön. 100% feelgood deluxe och bästa starten på dagen! 

About yesterday. Det är så otroligt lyxigt när håret är fixat och det känns så fräscht när utväxten är borta. 

Jag avslutade min eftermiddag på terrasen så här för en stund sedan innan jag gick in för att blogga.  Strålande sol + kalla bubblor = a perfect saturday match!  Och British Vogue är ett av mina favorit magasin. (älskar att de har en modell med smil på sitt cover! it makes me happy!).

Jag har t.o.m. fått stjärnor i ansiktet i veckan. Inte konstigt att JIG inte känner igen mig! Ha, ha.  (man måste ju bara älska snap när man inte orkat smika sig).

 

Tusen miljoner T.A.C.K. igen för att 99% av er som tittar in här är så fantastiska bloggvänner, det värmer mitt hjärta!

Nu önskar jag dig en underbar weekend fylld med solsken &  härlig feelgood!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

84
Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “TANKAT ENERGI…!”

 1. Marie Å says:

  Vilken underbar lördag! Håller med om att Nina var klok i förra inlägget!

 2. Karin says:

  Vilken härlig dag ni haft. Här nere i Skåne har solen värmt så gott. Träd och buskar börjar spricka ut.
  En underbar tid att gå till mötes.
  Kram till er däruppe.

 3. Lena says:

  Härliga bilder! Så mycket piggare man blir när man kommer ut i naturen.
  Instämmer allt i Ninas kloka och vettiga inlägg.
  Ha en fin dag – här skiner solen för fullt – så härligt.
  Älskar håret btw…. 🙂

 4. Nina says:

  Tack snälla ni för alla positiva ord efter mina kommentarer. Mina kommentarer är sprungna delvis ur en förundran över den tid vi lever i men också att jag arbetar som psykoterapeut. Att vi är så noga med att påpeka för andra hur de ska leva eller ej att vi gärna vill komma med pekpinnar etc, och det är lättare att göra när vi sitter bakom en skärm. Men det vi ska ha med oss är att vi som gemene man vet väldigt lite kring varför folk grundar sina beslut på. Vi får bara veta en liten del och bara personen det berör vet hela bakgrunden till beslut fattas. Därför ska vi vara försiktiga att utan filter berätta för andra hur de ska leva sitt liv.

  Vi får inte heller glömma att den enda vi kan förändra är oss själva i allt förändringsarbete så vi får börja där 🙂

  Anna-Stina du kan se mina inlägg som tack. Tack för den oas du bjuder in oss till. Jag har läst i många år. Köper jag allt du tipsar om? Nej! Lever jag ett liv som du? Nej. Men det gör jag inte ens med mina bästa vänner heller. Och det är ju just det som berikar. Våra olikheter.

  Njut dagen! Kram

 5. A says:

  Lite Dolly Parton känsla över den frisyren. Snyggt!

 6. Vilken skillnad när solen är framme 🙂

 7. Linn says:

  Jag tycker att flera kommentarer i föregående inlägg har sina poänger. Visst ska vi alla tänka på hur vi uttrycker oss på nätet och tänka en extra gång skulle jag sagt detta i ex ett fikarum på jobbet. Det är självklart! Men vi är alla olika, vissa tar dessa diskussioner och gör det med finess utan att göra sig ovän eller behöva byta bekantskapskrets hela tiden som någon uttryckte sig. Men skillnaden med A-S är att hon med sin blogg når ut till betydligt fler än vad du gör på ditt jobb, hennes leverne influerar andra och om du då tycker att det är provocerande med överdriven konsumtion, brist på miljötänk, Dubairesor (som alla större influenser också blivit ifrågasatta för) eller vad det nu kan vara anser jag att du måste kunna få framföra dessa synpunkter. Det är nog få som tror att hens kommentar får A-S att omedelbart ändra sig. Och vad gäller miljön, självklart vet alla att de stora företagens utsläpp behöver regleras, det ger givetvis större effekt än att några privatpersoner ändrar sig och lever mer miljömedvetet. Men fram tills att vi har denna lagstiftning som värnar om miljön så kan vi alla dra vårt strå till stacken.
  Att däremot ställa frågor om A-S jobb och få det till att jag är ju bara nyfiken vad du gör om dagarna är genomskinligt att de inte ställs av välvilja. Dessa kommentarer är rentav taskiga.

  • Emma says:

   Du verkar ju inte läst Ninas inlägg? Hon har ju försökt förklara kring detta?
   Och man måste ju tänka på hur det blir för någon annan innan med fin känslighet säger något? Tycker det Nina skrivit varit väldigt bra. Nästa på länge. Sakligt och hon har ju skrivit om att inte komma med pekpinnar kring hur andra ska leva för att ingen förändring börjar så? Men det kanske du inte förstod vad hon skrev? Eller inte håller med om heller men jag tyckte det var sakligt och inte bara ett allmänt tyckande som ditt inlägg är.

   • Linn says:

    Jodå Emma och Anna S jag har läst men håller inte med i allt.

    Hon berättar att ingen förändring börjar med pekpinnar och det låter rimligt att det är så, men ex frågor om miljötänk/konsumtion kan ställas av nyfikenhet hur A-S ser på det och hur hon brottas med tankar om hur våra barns framtid ska se ut för vi alla vill ju det bästa för våra barn. Hon kanske kan bidra med en ny infallsvinkel som får min klimatångest att minska. Frågor kan också ställas i ren frustration, jag säger inte åt A-S hur hon bör göra men jag kan bli frustrerad över att det inte finns ett miljötänk och kommentera det

  • Anna S says:

   Du förstod alltså inte Ninas inlägg?

  • Madeleine says:

   Linn jag håller helt med dig! Jag tycker jättemycket om A-S blogg, men att på ett vänligt sätt fråga hur man tänker kring klimatet när vi lever i en klimatkris som kommer påverka våra barn ser jag inte alls som något konstigt. Där tycker jag alla ska kunna svara för sig. Vi behöver inte helt sluta flyga, shoppa mm men vi måste verkligen dra ned på dessa vanor samt äta vegetariskt till största delen.

   Att vi alla har våra anledningar till hur vi lever som Nina skriver är en helt annan sak när det kommer till fritidsaktiviteter, hur vi väljer att arbeta, ta ut vår föräldraledighet mm. Det är något helt annat än klimatkrisen. När det kommer till klimatet ska vi ALLA ta vårt ansvar. Så är det bara. Det är ffa alla fattiga på vår jord som får lida av västvärldens beteende.

   Sådana här kommentarer är INTE elaka utan man skulle bara vilja veta hur A-S ser på sådana här frågor. Jag tycker klimatfrågan alltid är intressant oavsett om jag ”pratar” med en vän, kollega, familjemedlem eller någon bloggerska osv.

  • Madeleine says:

   Sådana här kommentarer är INTE elaka utan man skulle bara vilja veta hur A-S ser på sådana här frågor. Jag tycker klimatfrågan alltid är intressant oavsett om jag ”pratar” med en vän, kollega, familjemedlem eller någon bloggerska osv.

   • Nina says:

    Linn och Madelene.
    I sak håller jag med er. Klimatfrågan är viktig. Om vi dock vill ha en förändring i den frågan måste vi börja med oss själva och det vi kan göra. Vi kan dessvärre inte tro att någon förändring ska komma med att vi ifrågasätter andras val. Förändring börjar inte så. Det är inte min känsla utan fakta. Inom psykologin finns mycket att läsa om förändringsarbete om man är intresserad.
    Hoppas ni nu förstår min andemening bättre.

    • Madeleine says:

     Nina: Jag menar inte att A-S måste förändra sig (även om vi alla måste det i denna frågan förr eller senare) utan jag är mer ute efter hur hon ser på sådana här frågor. Jag har verkligen börjat med mig själv och äter enbart vegetariskt, flyger väldigt sällan osv.

     Jag vet att förändring måste komma från en själv, har själv läst kurser i tex MI.
     Så där håller jag helt med dig! Jag menar egentligen bara att det vore intressant att höra från A-S hur hon ser på klimatfrågan. Det är svårt att inte ifrågasätta när man vet att det handlar om en sådan allvarlig fråga. Jag hade inte undrat om det var en person som reste utomlands 1
     gång per år.

     Som sagt jag är väl medveten om att förändring kommer inifrån men att fråga ”hur ser du på detta” oavsett vad det handlar om ser jag inte som kritik.

     Och jag tycker att A-S har en underbar blogg och verkar vara en jättefin människa!

 8. Elin says:

  Jeg synes stort sett kommentarene her på bloggen er ganske snille, men det er klart at en ekkel kommentar blant 100 hyggelige, gjerne er den som man legger merke til!
  Vi er mange som har fulgt bloggen lenge og synes at vi kjenner A-S. Når jeg spør om dagene hennes, er det slett ikke for å være slem, men for at jeg er genuint nygsjerrig. Akkurat som jeg ville spurt en venninne om hennes dager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *