TANKAT ENERGI…!

Gooodmorning mina darlings! 

Vad hände? Jag har plötsligt inte tittat in till er på ett par dagar och jag har inte ens någon bra förklaring. Ibland försvinner energin och då gäller det att hitta knep för att få den att komma tillbaka. Så – tisdag + onsdag har jag varit ute på härliga power walks och det har varit såååå fantastiskt super skönt!!! Frisk luft + strålande sol alltså…. WOW!  I looove it!!!  Och efter mina walks så har jag suttit ute i solen och funderat över livet…  Livet som plötsligt inte är som det brukar och mina tankar om framtiden känns väldigt oklara…   Och hur kommer världen att se ut efter det här? Jag är sååå obeskrivligt tacksam över alla magiska resor som jag fick uppleva det senaste halvåret.  Från oktober 2019 till mars 2020 så reste vi till: Dubai, Oslo, London, Thailand och Los Angeles. Då fanns inte en pandemi på kartan och hela världen låg öppen och bjöd in till magi.  Idag är precis allt stängt och det är nog den känslan jag upplever som värst. Det att man inte har möjligheten att resa någonstans… utan att man sitter “fast” där man är. Sen får jag inte helt ihop hur skolan kan vara öppen samtidigt som det står en smittskyddsläkare i TV och säger att vi alla borde leva som de över 70.  Hur kan det då samtidigt vara OK att mitt barn ska vara i skolan tillsammans med flera hundra andra varje dag? och dessutom äta lunch och ha idrotts tillsammans med en massa andra elever?  Den är svår att ta in och ganska så svår att förklara för sitt barn när man inte själv får ihop logiken…

Och hur positiv jag än är så kan även jag åka ner i svackor p.g.a. världsläget. Sen är det även ett förändrat läge här hemma eftersom hela familjen är samlad sedan 5 veckor tillbaka. Det är en ny situation och allt tar sin tid att vänja sig vid… Jag kan bli tokig på att jag plötsligt har 2 stycken att plocka efter och det är skillnad på att fixa mat till mig och Johanna mot till hela lilla familjen så ja, det är en omställning det också men : this to shall pass !!!! Så det är bara att bita ihop, gilla läget och tänka positivt!!!  Och det är så klart fantastiskt att vi kan bo under samma tak alla 3. Förstår mig rätt. Det är bara ovant och en stor omställning för på de 15 år som jag har varit tillsammans med min JIG så har vi aldrig levt på det här sättet.  Så häromdagen roddade jag runt här hemma som om jag var Home Alone och möblerade om vardagsrummet. Och igår kom J hem tidigt från skolan (de fick sluta kl. 12) och då satte hon igång att baka skoleboller och sen hade hon tid hos frisören så vi fick en riktigt härlig mor & dotter dag! och plötsligt så är de dagarna så mycket mer värdefulla eftersom de inte är lika vanliga längre. Livet alltså, det tar oss verkligen med på oväntade resor ! 😉

Och nu då vi tillbringar mer tid hemma än någonsin tidigare så vaknar lusten att göra om precis överallt! Åh jag vill byta ut och möblera om såååå mycket. The corona effect alltså… den sätter sig på ALLT. Ha, ha. Så här såg det i alla fall ut i vår “lounge” häromdagen. Men ser det ut så idag? Nope. Jag har redan hunnit flytta runt både tavlor och möbler.  Och lampan ska självklart få en kompis, det ska vara 2 ! så att det blir symmetri!  (älskar symmetri, måste ha de för att få ro…).

Det var då jag satt där i soffan häromdagen som jag plötsligt kom på att fåtöljerna självklart ska ha sitt vita trekk / överdrag på sig igen så – nu är de vita!  och – jag har även möblerat om vardagsrummet och fåtöljen som stod i loungen är borta.  Ni ska få se bilder av hur det blir en annan dag…   

Nu saknas bara en sån här i Casa Gizmolina och mitt stay-home-corona-liv är komplett! Ha, ha, ha. 

 

Om man ska hitta något positivt med corona så är det att vi får möjlighet att rensa, fixa och ta tag i allt det där som “borde göras” hemma så när den här fasen är över så kommer vi nog att ha finare och mer städade hem än någonsin tidigare! Och idag är det “världsboksdagen”. Åh jag älskar böcker men läser mest på resor så nu då vi inte reser så behöver jag komma in i någon bra läsa bok rutin här hemma och det kan väl inte vara en mer passande dag att komma igång med det än på just värlsboksdagen?! Men frågan är var och när jag ska läsa? När läser du själv böcker? Endast i sängen på kvällen? eller hittar du andra tillfällen?

Nu önskar jag dig en MAGISK torsdag!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 16 Comments

16 responses to “TANKAT ENERGI…!”

 1. A-L says:

  Tycker det är så skönt med att du är så ärlig med att även du reagerar och tycker denna omställning är jobbig. Alla har vi fått ställa om livet och jag är övertygad om att de allra flesta tycker det är riktigt tufft. Jag med! Från att åka till jobbet varje dag, träffa olika människor. Möta människor från hela världen på IRL och digitalt till att jobba hemifrån. Klart mindre kontakt med andra människor eftersom det är lockdown i flera länder. Missförstå mig rätt (innan någon hoppar på mig eller A-S här) vet att många drabbats hårdare än mig. Men man måste få sörja och reagera på förändringen. Alla har rätt till sina känslor och reaktioner 🙂

  Och till dig A-S, hang in there… tillsammans får vi peppa varandra framåt! 🙂

  • Åh tusen 1000 miljoner TACK för härlig pepp A-L !!! You made my morning! 🙂 Ja, vi får verkligen peppa varandra framåt i detta och hang in there du också… ! Det är en tuff tid nu på så många olika sätt och den sätter oss alla lite på prov. Och precis som du skriver så tycker nog de allra flesta att det är tufft. Och jag förstår dig i din omställning, vi har behov av att vara sociala och att umgås, det ger oss sååå mycket härlig energi och betyder så otroligt mycket för vårt välmående.

   Nej, låt oss nu hoppas att detta snart är ett avslutat kapitel och fram till dess får vi hålla hårt i positiva tankar och finnas här för varandra !

   Önskar dig en underbar dag! Stay safe!!! Stor kram! 🙂

 2. Mia says:

  Hej! Det jag är mest intresserad av under Corona och då är jag lärare i Svenska och undervisar i argumentationsteknik och källkritik, det är hur vi hanterar information som kommer från olika forskare och hur vi hanterar olika åsikter och hur åsiktsutbyten sker under en kris. Det jag har sett och upplevt är skrämmande…
  Tack för en underbar feel good -blogg!

  • Åh tusen miljoner TACK för härlig feedback Mia! Nu blev jag riktigt glad!!! 🙂 Och ja det är verkligen intressant hur vi möts av så otroligt olika meningar och åsikter just nu att det precis som du skriver är skrämmande… För man vet inte vem man kan lita på och vad man ska tro?

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 3. Tina says:

  Jag läste alltid överallt pre-kids. Post-kids not so much. För även om dom tonåringar nu så hinner jag bara tänka tanken “läsa bok” så är det någon som har behov av att prata.

  Träffade en vän (på avstånd) häromdagen som så att han aldrig varot så utvilad efter ett påsklov som iår. I vanliga fall flänger dom hit och dit. Vi kom fram till att det här kanske är bra för oss (- själva smittan förstås) Mer tid till eftertanke och reflektion, tid för oss själva och närmaste familj. Fundera över värderingar och livsstil. Vi ser ju hur jordklotet försöker reparera sig nu, havssköldpaddor lägger en massa ägg när dom fått stränderna för sig själv, delfiner i Venedig osv osv. Kanske moder jord visar oss vägen till framtiden här?

  Vi ägnar vår tid med social distansering till att skriva listor på projekt utomhus till sommarsemestern, måla lite, snickra lite, gräva lite… Umgås med barnen. Tar långa promenader tillsammans. Vi har nog aldrig haft det så bra och gemytligt ut den synvinkeln. Ingen stress att hinna med kompisar, hänga på köpcentret och köpa det “senaste” osv. Utan mer… bara vara..
  Fast visst kan jag också bli lite galen ibland och önska att allt var som vanligt! Det är en underlig tid vi lever i. Ja det blev en rörig kommentar. Ha en fin dag!

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Tack för ditt inlägg. Så skönt och läsa
  jag försöker med hålla mig positiv men ibland känns det bara som ett stort svart hål. Förstår verkligen att det kan va jobbigt även om det är trevligt att va tillsammans. Många som träffas på kvällarna efter jobbet, sitter ju hemma i hop hela dagarna nu med, sen har man ju inte så mycket annat så det blir ju en väldigt märklig vardag, då man lätt kan tappa det. Tänker på de som lever i destruktiva förhållanden så mycket nu måste va fruktansvärt! Sen det här med man har ju liksom ingen tidsgräns för det här, svårt att se fram emot och boka nånting. Har med tagit tag i massa projekt här hemma, rensa, sälja, städa och städa. En kompis han sa att de gjorde med så de har trädgård och allt men han sa att han redan nu känner att de ger honom inte så mycket att måla om ett rum att städa en garderob, rensa i trädgården, att han va på väg mot en riktig depression av detta att inte kunna planera , träffa folk, resa, även det lilla inom Sverige. Allt från det lilla till det stora. Alla är ju olika men jag håller med honom det är en väldigt speciell tid och jag som person blir inte heller så lycklig av att bara “vara” och plocka hemma jag behöver lite annat, typ en sån löjlig sak som kommunens nationaldagsfirande tycket jag är kul, att stå på loppis i sommar och sen större saker som att åka till Thailand förstås. Sen som han sa det hade ju varit skillnad om det va självvalt då kan man ju må bra av såna perioder, eller om man visste när det tog slut, samt hur det ska gå, långa känner nog en oro med. Jag va faktiskt på biblioteket i går för jag kände med nej asså jag behöver nått att läsa, håller på att bli tokig. Jag gillar verkliga böcker typ självbiografi (lånade ju han Northugs bok efter ha läst om han här) denna gången blev det Thailands svenskarna som jag slukade i går kväll, trodde förstås männen skulle va as men fy asså blä vilka as. Sen lånade jag grottdykningen som jag ska börja på i kväll som handlar om räddningen av pojkarna i grottan, va ju i Thailand då och ja tänkte det kunde va intressant, sen lånade jag crazy rich asians efter hört så gott om filmen, men brukar aldrig komma igång med den sorters böcker då jag vill ha verkligt. Tack för ett jättefint inlägg som alltid och tack för att du delar med dig! Stoooor kram

 5. Saknar mitt Thailand SÅ mycket, kanske får man vänta till nästa år…..oroande tid vi lever i….
  Numera läser jag mest när vi är ” hemma i byn”.
  Olika pocketböcker.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Solen skiner i alla fall!

 6. H says:

  Ja, vi kommer alla att behöva anpassa oss till en ny långsiktig verklighet efter Corona. Mindre resande, mindre konsumtion, sämre ekonomi i samhället och större osäkerhet. Som Lottie Knutsen sa i förrgår, flygbiljetter har varit alldeles för billiga och kommer på sikt att bli minst dubbelt så dyra. Och det tror jag är bra, det är nog enda sättet att minska vårt (obs även mitt) alltför omfattande resande. Ingen kommer att ändra sig frivilligt. Kanske blir mer lokala utflykter till små hotell i närheten i framtiden? Själv tycker jag ändå att det är härligt när varken jag eller sambon nu behöver åka på tjänsteresor utan kan ha en vanlig vardag tillsammans.

 7. Mia says:

  Hej! Ja, alla dessa tjänsteresor med flyg är ju ett otyg som måste bort från arbetslivet. Vet många som tar (tog!) flyget över dagen för möten… Detta borde ju kunna lösas med mötet över nätet. Och även internethandel som fraktar paket över hela världen nonstop… Ja, det är verkligen dags för en nystart!

 8. Sara says:

  Men som du nyligen reste runt, är extremt. Och det är inte hållbart. Förhoppningsvis kommer människor inte kunna/vilja resa på samma sätt. Det förstör vår miljö och det sprider (uppenbarligen) pandemier. Jag kan hålla med om att logiken brister på vissa punkter. Jag jobbar inom tandvården, vi har jobbat på HELT som vanligt, det har kommit lite restriktioner nu, men vi är i munnen på folk, så utsatta för att bli smittade och sprida smitta. Varför har vi ens öppet?

 9. C says:

  Ja, verkligen hemskt läge just nu!
  Den känslan jag upplever värst är känslan av att vården inte räcker till, att det känns som att vem som helst kan dö av Covid-19 och känslan av att inte kunna träffa mina föräldrar!
  Och du upplever det som värsta känslan att inte kunna resa – tänk vad olika man är 🙂

  • Ja, det är självklart värst med känslan att vården inte räcker till, med alla som blir sjuka och dör och att inte kunna umgås som vanligt med sina föräldrar och vänner. Men just nu blev det fokus på just resandet eftersom vi har hem i både Thailand och Norge och jag har vänner där som jag saknar så enormt.

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram! 🙂

 10. Des says:

  Mest längtar jag till att umgås med vänner som vanligt med en middag o massa bubbel en lö kväll haha. För övrigt så har vi i familjen haft en massa kvalitetstid tillsammans som vi inte haft förut så ofta pga träningar och andra kvällsaktiviteter så på så sätt är det mysigt! Jag o min man promenerar mkt på kvällar o helger o det är mysigt. På jobbet jobbar jag nära Corona patienter varje dag så jag blir påmind om att vi inte får slappna av än och jag är förberedd på att inte ens få semster när jag ska ha. Så kämpa på alla o ge inte upp! Kram

 11. Veronica says:

  Du borde säka di inre ro i stället för att möblera om och köpa en massa prylar.
  Det märks helt klart att du saknar en riktig mening med livet, inte prylar utan något annat!

  • Mia says:

   Men sluta nu, Veronica….det här är ju en blogg med fokus på pyssel, dukning, inredning. En blogg visar ju inte allt om bloggaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *