VILKEN DAG… !

Mina kära bloggvänner! 

Vilken dag! Jag är så obeskrivligt tacksam över att det provsvar som kommit ut i media idag… Och det samtidigt som min älskade JIG är på hela (!)  coveret av dagens Finansavisen.  Det mediadrev som har pågått senaste veckorna, och som fortsatt pågår,  är verkligen helt utav denna värld och ett tecken på vilken otrolig stor person Petter Northug är.  Och det att provsvaret var negativt visar hur snabbt vissa dömt och dragit förhastade slutsatser.  Det ligger ute en väldigt BRA sak om just det på Dagbladet nu som du kan läsa HÄR.  Janteloven alltså… så många som älskar att se stjärnor falla.  Så hemskt och så orättvist och jag är övertygad om att många som tyckt i denna sak själva har dragit en lina eller två men det pratas det inte om.  Men – jag ska inte skriva så mycket om saken här på bloggen men om du vill läsa den första intervjun min JIG gett i saken så hittar du den HÄR.  Petter är verkligen lyckligt lottad som har just JIG som sin businesspartner för han är den bästa!!!

Och när tillvaron stormar så märks vårt avstånd mellan Oslo – Luleå också som allra mest… Att inte kunna finnas där vid sidan av JIG och stötta och fixa “markservicen” och bara vara nära krossar mitt hjärta för det är ju i upp och nedgångarna i livet som hela poängen med att ha en familj blir extra synlig. Så att vi inte kunde få mellanlanda på Arlanda i 40 min i torsdags är fortfarande sååå trist.. Men nu blickar vi framåt och kryssar fingrarna för att vi snart kan resa så att vi kan vara samlade under samma tak!  Och på tal om att resa… Det är nu den riktigt tuffa och krävande resan startar för P och oavett hur det går så kan ingen kan ta ifrån Petter de fantastiska och helt enastående prestationer han gjort i skidspåren. Där är och förblir han kung! Sen går det inte att undgå att dra vissa liknelser till Björn Borg i denna sak. De flesta har glömt hans skandal historia (många kids vet inte ens om att han spelat tennis.. ) och har ett par Björn Borg kalsonger där hemma idag… ! 😉

Att få komma hem till detta…  på morgon sköljde en flod av tacksamhet över mig. Speciellt i de turbulenta tider som vi befinner oss i. Tänk att det här mitt hem där jag bor! det är fortfarande en overklig känsla…  Vårt hus skriver jag högst upp på min tacksamhetslista idag!  

Och idag åkte den äntligen upp på ytterdörren! Min vackra höstkrans! men SOM jag fick söka den och den är ju inte direkt så liten att den gömmer sig lätt… ha, ha.  Och fördelen med att köra på en oäkta krans, att man kan ta fram den år efter år… !  Nu får den här hänga uppe till typ slutet av november, då det blir “julkrans”. 

Mina darling inviger en ny tröja idag som jag beställt från Asos. Det står Sarcastic på den, så cool ! och vi älskar den fräscha färgen!  Märket är : Skinnydip.  (från samma märke kommer den snygga svarta väskan hon fick i födelsedagspresent).

 

Och där kom plötsligt J + ett par klasskompisar hem till oss. De sitter och gör ett NO jobb ute på terrassen, istället för i klassrummet. Alltså lyxen att vi bor så nära skolan att de lätt kan gå hit. Lyx, lyx, lyx som Pernilla brukar säga.

Nu strålar solen så nu njuter vi vår lille lördag och fyller den med positiv energi!!! 🙂

P.S den blå kappan från Zara som jag visade bild av igår kom på dörren idag och tyvärr så var den en besvikelse. Den kliar, är ofodrad och för lång för min smak så t.y.v.ä.r.r. så kommer den att returneras.  Så synd för den var såå snygg på bilden! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 32 Comments

32 responses to “VILKEN DAG… !”

 1. A says:

  Jag har inte hängt med vad som egentligen hänt med Northug och tror inte vi här i Sverige bryr oss särskilt mycket om det heller. Om det vore en svensk vore det en annan sak. Men jag förstår om det är “stort” i Norge

  • Det är absolut en större sak i Norge men det har varit, och är, en stor sak även här i Sverige… Medierna älskar då stjärnor faller eftersom det är sånt som säljer… Hemskt men sant.

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram!

 2. Lena says:

  Så klart skall han inte anklagas för något han inte gjort, men droger hittades ju i hans bostad. Oavsett så är det ju inte precis första gången han är i blåsväder, har tidigare kört rattfull och kraschat bilen.

  • Exakt, man ska inte anklagas för något man inte har gjort eller hängas ut på felaktiga grunder. Sen hade nog inte en vanlig “Svensson” som åker dit för fortkörning fått sitt hem genomsökt..

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram!

 3. Anna i Svall says:

  Övervintrar du dina olivträd och i så fall hur? Tack för bäääästa bloggen genom alla år

  • Meh åhhh vilken underbar komplimang du bjuder mig på Anna! Tusen miljoner TACK!!! You made my day! 🙂 Sen har jag tyvärr inte lyckats få mina olivträd att övervintra tidigare men i år har jag bestämt mig för att gå all in och verkligen ge det ett försök ! Jag tror trixet är att ha de stående i garaget med en värme / växt-lampa över… Min vän i Oslo lyckades med det men här uppe i norr är det ju liiite kallare… så därför lite svårare… Lovar att dela mina tips om jag lyckas !

   Önskar dig en magisk dag vidare ! Stor kram! 🙂

 4. C says:

  PN erkänner ju själv att han använt tunga droger någon dag före vansinneskörningen i 200 km/h (som han dessutom satt och filmade med mobil). Dessutom ingen engångsgrej då det även fanns mer droger att ta till hemma. Att han sedan hade ”turen” att drogerna hunnit gå ur blodet innan testning förändrar ju inget. Han är såklart numera inget att ha som förebild eller reklampelare..

 5. Cam says:

  Håller på C!
  Och att ”fler säkert dragit en lina eller två..”, som att det skulle vara okej för det!? Som att du tycker det är ok att göra det nån gång ibland..

  • Cam says:

   *Håller med C!

  • PN says:

   Håller med -konstig ”överslätning”! Snortas det på fikarasterna också eller vad vill du säga med det?! Hur kan det ens vara en förmildrande omständighet!! ?Blanda skryt om JIG, offermentalitet (drev etc) för att sen lägga med en länk till Northugs kollektion?!?!?! Osmakligt säger jag bara! Det gjordes fynd i bilen därav husrannsakan. Flera gamla skidkollegor har vetat om att han hållit på med detta en längre tid (tex Johaug som uttalat sig) – förstås olyckligt för PN som person att ha dessa problem. Ni kan säkert vara lugna :Johaug sålde ju mer efter dopingdomen, så lär även Northug göra. Speciellt när bossen får släta över på helsidor för att säkra sin feta lön. Läser ens JIG dina inlägg innan publicering? Kollektionen är fö totalt mainstream, inget nytt där! Ospännande! ! Nu kommer jag bara tänka på kokainlinor när jag ser det i fortsättningen!

 6. Majsan says:

  Han var inte drogad vid körningen.
  MEN han körde likförbannat som en djävla idiot. Igen!!
  Han må vara en djävla duktig idrottsman.
  MEN körkortet borde han lämna igen då han uppenbarligen
  inte kan köra som folk.

 7. Mia says:

  Oj, vad sura kvinnor det dök upp hör helt plötsligt! Gnäller & hackar sig svettiga på tangenterna för att skriva nedsättande kommentarer om än det ena, än det andra! Ha åsikter men tänk på hur ni formulerar er… Ni använder svordomar & versaler och utropstecken & frågetecken för att visa att ni skriker ur ur ilska & ni påstår att Anna-Stina ”skryter” & ni misstolkar medvetet… Skämmes vuxna kvinnor! Har själv ingen åsikt i frågan men ni verkar vilja slå era tankar i huvudet på oss övriga. Pinsamt!

  • Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för omtanken, stödet och för att du står upp för mig Mia! Det sätter jag så otroligt stor pris på ! Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina bloggvänner som finns där för mig och backar upp när det behövs så från hjärtat: TACK !!!

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Stor kram!

 8. Emma says:

  Word! Jag kände lika med Jouhag. Gud va folk är hemska ibland. Kram på dig och tack för bra blogg ❤️❤️❤️

  • Åh tusen 1000 miljoner TACK för omtanken och stödet Emma! Du anar inte hur mycket det betyder för mig så från hjärtat: TACK !!! Och din pepp inspirerar mig att fortsätta att blogga trots att jag tvekar dagar som dessa… Jag är lyckligt lottad som har så fina bloggvänner som dig!

   Önskar dig en riktigt fin dag! Stor tacksam kram!

 9. Sofia says:

  Ja man ska verkligen inte utgå från att man vet allt. Idiotisk händelse och beteende, vilket han tagit ansvar för och tack och lov hände inget allvarligt. Förmodligen mycket som ligger bakom och detaljer om händelsen som vi inte vet. Hur icke lämpligt det än är ska ingen bli förhandsdömd i pressen. Tyckte f.ö. han hanterade presskonferensen starkt.

  Förstår att det varit en jobbig tid för er och att du har mer info än oss andra. Tack för att du delar även det jobbiga.

  • Majsan says:

   Sofia:
   Tagit ansvar för? Han gör ju om samma sak igen? Det är väl inte att ta ansvar för. Bett om ursäkt? En gång är ingen gång.. men två ggr? Näää
   Och tur att inget hände… nä inte denna gången. Men nästa då? För han lär sig ju uppenbarligen inte av-sina misstag.

 10. Barbro Lundkvist says:

  Det sättet du slätar över Nordhugs bravader med bevisar bara vilken BLÅST BLONDIN du är A-S!
  Hoppas du inte lär din dotter att droger är något som inte är så farligt.
  Sen har Björn Borg aldrig kört ratfull eller haft MASSOR av droger hemma hos sig
  Du borde SKÄMMAS såsom du yttrar dig men samtidigt bevisar det bara något som många vet redan när de har följt dig här ett tag.
  Du är dum som en ko!

  • Lena says:

   Hur kan man skriva så till en annan människa? Elakt oavsett om du gillar vad hon skriver eller inte. Kommentera utseende och intelligens säger nog mer om dig än AS.

  • Mia says:

   Anna-Stina, kan du ta bort den här kommentaren från Barbro L? Den är inte sund…

   • Tusen miljoner TACK för din omtanke och stöd Mia ! Det värmer ska du veta! Och det är bara hemskt att mobbning ska förekomma i alla åldrar och i alla kanaleri vårt samhälle. Man önskar att vi kommit längre 2020…

    Önskar dig en riktigt fin dag ! Stor kram!

  • Caroline says:

   Barbro! Håll bara käften. Ditt inlägg tyder på ett riktigt innehållslöst liv. För du kan inte ha många vänner om det är såhär du beter dig mot dina medmänniskor.

   Anna-Stina! Fortsätt sprid din glädje, och jag förstår att det just nu kan vara en svår balansgång. Men du är grym. Som kvinna, mamma och fru. Du fixar, ordnar och tänker jämt på dina medmänniskor.
   Torsdagskram ❤️

   • Alltså om du bara visste hur stor pris jag sätter på din kommentar Caroline! Tusen 1000 miljoner TACK för stöd, omtanke, pepp och alla fina ord. Du gjorde verkligen min morgon här nu ! Lyckliga mig som har så fina bloggvänner som står upp för mig när det behövs. TACK !

    Önskar dig en riktigt fin dag ! Stor tacksam kram!

 11. Viktoria-pinkpastry says:

  Förstår att det är jobbigt att ni inte kan resa till Oslo. Men du stöttar din JIG med det absolut viktigaste, ta hand om er dotter på allra bästa sätt, mat, körning, tvätt, fixar kalas, och allt annat, det värdefullaste som finns och du gör ett fantastiskt jobb, sträck på dig och va stolt! Kan tänka mig att du genom telefon och liknande också stöttar på alla sätt du kan också. Glöm inte bort dig själv, va rädd om dig. Stoooor kram

  • Du alltså… Tusen 1000 miljoooner TACK för de finaste ord… Jag är så rörd nu att jag sitter här och gråter… Du gjorde min dag. Från hjärtat: TACK!!! Värden skulle behöva fler som du Viktoria !

   Önskar dig den bästa dagen ! Stoor väldigt tacksam kram!

 12. Kristin says:

  Hva er det du mener? Jeg er enig i at pressen kan være nådeløs, men PN har selv valgt et liv i offentligheten, han tar gjerne alle fordelene det gir ham, han må nesten ta baksiden også. Det er ikke synd på ham for denne hendelsen, den er helt selvpåført. Men jeg forstår at han trenger hjelp og det bør han få. Jeg er også enig i at det er bra at sponsorene/samarbeidspartnerene tar egne avgjørelser uten å la pressen styre – men faktum er at han (igjen) har oppført seg som en villmann og at han har hatt flaks når det gikk så bra som det gjorde.

 13. Torun says:

  Han er tidligere straffet for tilsvarende hendelse, han har vært til fare for andre med sin råkjøring og han har innrømmet alvorlig misbruk og vært i besittelse av narkotika.

  Han er en mann som gjennom hele sin karriere har gått ut i media med sine meninger og “litt på kanten” handlinger for å få blest om sin person. Nå får han det. Tøft for ham, men naturlig.

  Håper mannen din er med å bidra til at Nordthug får den støtten og profesjonelle behandlingen han trenger. Håper alle samarbeidspartnere,tenker medmenneskelighet og ikke kun fortjeneste nå.

 14. Berit says:

  Petter har løftet skisporten enormt både i Norge og Sverige. Alle de år han har engasjert og gitt oss fantastiske opplevelser, det krever en enorm vinnerskalle. Jakten på adrenalin er stor og ingen av oss vet hvordan Petter egentlig har hatt det etter at han la opp.

  Handlingene hans fordømmes, men i min verden sparker man ingen som ligger nede. Ikke mange som må sitte skolerett for hele Norge og hele skiverdenen, når man har gjort feil. (Kan tenke meg det har vært et vanvittig press på Jig fra journalister nå og skjønner absolutt at du skulle ønske dere kunne være sammen i denne situasjonen). Pressekonferansen visste en mann som var helt på bunn, som forteller at han har store problemer, men ønsker å forandre på livet sitt. Det er så lett å fordømme andre, det er lett å trå feil for oss alle, men da skal man hjelpe hverandre og ikke trykke ned.

  Blir helt sjokkert over enkelte kommentarer som spyttes ut på nettet, skam på dere, tenk over hva det gjør med et annet menneske. Snakk om å ødelegge en dag for den personen! Tilbakemeldinger må være lov, men det får være grenser til personangrep.

  Du sprer så mye glede AS, håper du klarer å «kaste» av deg sånne kommentarer. Verden er dessverre full av negative mennesker. Takk for at du er en motpart mot dette, med ditt herlige vesen.

  Håper du og din datter får en BRA dag, for det fortjener du ❤️

  • Jag kunde inte ha skrivit en bättre kommentar själv… Tusen1000 miljoooner TACK för din omtanke, ditt stöd och din väldigt kloka reflektion i saken Berit ! Du anar inte hur stor pris jag sätter på varje ord du skrivit till mig så från hjärtat mitt allra största: TACK !!! Jag tror få i Sverige kan förstå vidden av saken eller omfattningen av Petters storhet i Norge.. Och ja, det har varit, och är!, en enormt stor påfrestning för JIG så mitt hjärta blöder över att vi inte kan finnas där hos honom…

   Du gjorde min dag Berit och jag skickar all min tacksamhet din väg. Önskar dig också en riktigt BRA dag för det förtjänar du og ! Stor klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *