THAT CHRISTMAS FEELING…!

Gooodmorning mina kära bloggvänner! 

06.40 har blivit min start-tid sedan renoveringen kickade igång igen i början av september och idag väcker jag J kl. 08 för kl.09 startar vi dagens PRAO inne på kontoret i stan.  Alltså som jag älskar vårt kontor!  Det är på toppen av Pingstkyrkan, jag har hela övervåningen (alla de fönster ni ser på toppen ut mot Storgatan om du går förbi…) så de som ser mig gå in / ut genom min egna entré dörr vid sidan om kyrkans entré tror nog att jag och min familj blivit Pingstvänner för mammas Hans har dessutom sin kör träning inne i själva kyrkan varje måndag så han springer också där ofta. (innan corona, nu har de ingen kör..).  Men ingen av oss är medlemmar i församlingen bara för att klargöra det, jag valde detta kontor utifrån läget, att jag har en egen entré mot Storgatan (Luleås centrala shoppinggata) som jag inte delar med någon och att själva kontoret är helt perfekt. Det är egentligen en lägenhet så det har 3 rum, kök och toalett.  Vi har haft det i flera år men jag har aldrig blivit klar med att inreda det (har egentligen bara ställt in 2 skrivbord…) så blir kul att min bror kommer dit idag och monterar ihop ett skåp + att J ska få se över vad vi behöver fixa / köpa in.

Och tänk att det är 10 november idag! Nu går det fort mot jul och jag har aldrig tidigare haft så mycket julklappar i box som i år. Och tror det eller ej men jag har faktiskt redan köpt in allt till J´s kalender. Det mina vänner är rekord! så jag är sååå otroligt super nöjd.  Nu ska allt bara packas in så att kalendern kan hänga på plats i tid till 1:a december. Och igår kväll så monterade J ihop vår Rituals kalender med ljusslinga som lyser upp alla små hus. Nej men alltså den är verkligen den finaste !!! Vi har dessutom tagit upp 2 granar och de skapar så mysig stämning här hemma nu i vintermörkret.  Den ena av dom är ny, för häromdagen så köpte jag den super super fina frostiga granen hos Clas Ohlson som jag tittade på redan förra året till J´s rum och den blev verkligen succé där uppe! (ett tips!) Och här i loungen har jag ställt in en av de fina granar med snö på från Ö&B som jag köpte förra året. Du vet den som jag gick helt bananas med och köpte 3 st av?! (tror jag, kan ha varit 2 eller 4 också, ha, ha)  Sen har vi testat allt nytt julgodis som vi hittat och vi har redan hunnit köpa hem lussebullar flera gånger + att kylskåpet är fyllt med jumust så ja, julen är absolut igång här i Casa Gizmolina och det är bara hur mysigt som helst! Jag älska verkligen julen och om det är något år som vi ska gå all in och pynta lite extra så är det i år då världen är så stökig och vi tillbringar mer tid än någonsin hemma! 🙂

 

Men hur glad blir man inte av den här tomtedräkten? Vi höll på att skratta ihjäl oss då J sprang runt med den här hemma och den känns redan som julens stora succé ! Vi hittade den hos Rusta. 

Jag älskar att dela mina tips med er och jag väljer alltid de jag tycker om men den här gången måste jag göra ett undantag och skicka ut en varning istället. Alltså de här chipsen är nog de äckligaste jag smakat.  Urk. De smakar såå mycket salted caramel att det blir en total krock med chipsa konsistensen. Så jag och J ger de här 0 i betyg, inge en enda G får de av oss. Har du testat de? Vad tycker du? 

Men de här däremot… We l.o.v.e. them!!! So far så är de här årets snacks vinnare om du frågar oss och vi ger de här Jul Stjärnorna G G G G G för de är super goda ! 

Varje år så säljs det chokladkalendrar med olika motiv för bara 10 kr / styck och av de jag sett i butik hittills så är den här klart finast!  Jag hittade den hos Dollar Store och passade, enligt tradition, på att köpa en till alla i J´s klass för de fina billiga chokladkalendrarna tar alltid fort slut… 

Och då jag ändå var igång och helt inne i mitt jul-flow så fick även ett helt gäng med chokladtomtar bli med mig hem. Och so du ser så håller de t.o.m. social distans mellan familjerna. Ha, ha.  De här är ganska stora, typ 1,5 dm hög, och du får 2 st för 10 kr. Nej men hur billigt?!?  De är perfekta att lägga i en celofanpåse och ge bort med en godjul hälsning till lärare, grannar, vänner, släkten, kollegor osv osv…   Matcha med tex en polkakäpp och några skumtomtar och du har en riktigt fin (och god!) gå-bort-present för runt 10 kr. 

 

Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

1
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 14 Comments

14 responses to “THAT CHRISTMAS FEELING…!”

 1. Lena Karlsson says:

  Oh my vilken energi du har….ja nu rusar det verkligen mot advent. Själv avvaktar jag lite med ljusslingor och granar. Det känns lagom till advent här hemma 🙂
  Kan du inte visa ditt kontor? Din bror är verkligen en klippa! Vilken toppenkille !
  Man blir på ett så oerhört gott humör när man går in här och läser dina inlägg! Vilken idéspruta du är. Det här är nog den enda blogg som jag inte tröttnar på och som jag följt längst.
  Ha en riktigt fin dag.

  • Ja min bror är verkligen en klippa ! Han lever själv så han har tid och möjlighet att hjälpa till och han är en riktig “handy man” så det är win/win och vårt sätt att umgås. 🙂 (när jag bodde i Oslo och hade butik så kom han t.o.m. och bodde där i några månader och hjälpte mig att inreda). Och tusen 1000 miljoner TACK för världens finaste feedback Lena! Nu gjorde du verkligen min dag här ska du veta !!! 🙂 och dina fina ord betyder mer än du kan ana… Sen låter det härligt att kunna se fram emot att julpynta till advent. Vi behöver ljusglimtar att se fram emot i denna speciella tid.

   Önskar dig en riktigt riktigt fin dag fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram! 🙂

 2. kerstin says:

  Har lärt mig något nytt i helgen, NOVENT, det är tiden nu före advent för sådana som vill tjuvstarta lite med julmyset..vintra är också ett bra ord.

  • Åh Novent & Vintra – vilka underbara nya ord !!! 🙂 Tusen miljoner TACK för att du delade de med mig. Jag är med andra ord 100% en Novent kind af person för det är den här tiden, förjulstiden, som jag älskar som allra mest för när sen julafton väl är här, ja, då går det det så snabbt så är julen plötsligt över…

   Önskar dig en underbar dag och en lovely Novent och när snön kommer, ja, då kan vi vintra! 🙂 Stor tacksam kram !

 3. Maria says:

  Vilket fin plats att kontoret på,jag är bara nyfiken på vad du arbetar med,du berättar inte så mycket,man kan aldrig få för mycket av granar och ljuspynt uppe i norr

 4. Linda says:

  Anna-Stina, vad är det för företag som du driver? Du har en förhållandevis hög omsättning enligt bolagsverket. Är det som livscoach du arbetar?
  Jag tillhör skaran som trodde du var “hemmafru” sedan många år. Vet ju att du drev butik när jag hittade din blogg long tajm ago 🙂

  Hoppas du vill berätta mer om Johannas p r a k t i k p l a t s…

 5. Petra says:

  Moderbolaget är ju makens. Så det säger ju en del. A-S behöver inte själv vara verksam och detta är ju möjligt av bl.a. skattetekniska skäl

 6. Ida says:

  Åh, jag som älskar allt med salted caramel blir SÅ nyfiken att testa (dock inte möjligt då jag bor i Kanada)! Sen kan jag bara hålla med om julen, detta är året att gå all in! Vi firade faktiskt jul redan i april, värsta lockdown här & vår lilla fem-åring sa gråtandes att han önskade att det var jul så att vi alla kunde vara glada igen så vi drog upp allt julpynt, drack varm choklad, bakade pepparkakor & hade julklapps utdelning med hemgjorda klappar (alla affärer var ju stängda så vi fick vara lite kreativa)! Vi kallade den där veckan för Covid Christmas & den var lätt höjdpunkten under hela den här risiga våren.

  • Åh jag blir helt lycklig då jag läser om er Covid Christmas Ida! Vilken helt fantastiskt magisk och kul sak att göra för din 5-åring! WoW! 🙂 Det kommer att bli ett minne för livet! Och sen kanske jag var lite väl hård i min chips bedömning för det hade varit mer rättvist om jag gillat Salted Caramel.. 😉 Önskar att jag kunde posta en påse till dig så att du fick smaka!

   Nu önskar jag dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! 2020 blir inte som andra år men du är ett levande bevis på att man kan skapa de bästa minnen ändå ! That makes me happy !!!

   Stor kram! 🙂

   • Ida says:

    Men tack, det hade ju varit helt fantastiskt om det minnet var något han tog med sig & inte allt det jobbiga! ❤️

    Nu fick jag precis idag veta att den pyttelilla by vi flyttade till i augusti (bodde en timme öst om Toronto innan i en stad med 120.000 pers & nu är vi en timme söder om Ottawa & här bor det 600 så lite skillnad!) har en julpyntstävling varje år så nu ryker ju alla spärrar!

 7. Linda says:

  Petra – Vilken make? 🙂 Men ja, den tanken har slagit mig oxå.

  Vad gör Johanna på praktikplatsen? Du har ju ändå gått ut med i bloggen att hon praktiserar hos Dig (på kontoret specifikt) så givetvis blir man nyfiken? Och skriver man A “borde” man skriva B osv.

  No hard feelings i övrigt Anna-Stina! Din blogg är en riktigt ´´feelgood´´ blogg och du har fina värderingar. Din & Josefines blogg var de 2 första bloggarna jag hittade. Johanna var cirkus ett halvår 🙂
  Min man jobbade i Norge på den tiden, vi var i Oslo några ggr och en gång hade jag tänkt besöka dig i din Gizmo butik men tyvärr var den stängd. Vi tog istället en tur till Bolina (efter dina inspirerande tips) och åt gott på den mysiga thairestaurangen (glömt namnet)som du ofta bloggade om 🙂

 8. Lena Karlsson says:

  Varför tar man reda på vad Anna-Stina har för årsinkomst?? Till vilken nytta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *