THAT FRIDAY FEELING…!

Happy friday darlings! 

Dagarna flyter verkligen ihop när det är jullov men fredagskänslan, den är alltid 100% på en fredag! och idag ska dagen njutas lite extra eftersom det är jullovets sista helg som startar nu innan vardagen gör sin entré på måndag. Men vi får väl se hur vanlig vardagen blir? Jag läser att de kommunala skolorna förbereder för att eleverna ska ha fjärrundervisning 2 dagar i veckan i 1 månad med start på måndag så blir intressant att höra hur J´s skola, som är en friskola, gör ? Räknar med att vi får mejl om det under dagen idag så Johanna väntar i spänning… !

Nu har jag lovat darlingen Mc.D. frukost / lunch efter en soooft förmiddag med sovmorgon och hårtvätt. Jag tvättar mitt hår ca 1 gång i veckan och när det händer så är det ett litet prosjekt, speciellt nu då det behöver klippas till efter att jag satte i nya Hair Talk före jul så jag mejlade precis min frisör och hoppas på att jag får komma dit snart och fixa till.  Och på tal om att göra saker som inte är helt Corona friendly så är jag sååå överraskad över hur m.å.n.g.a. det är som rest iväg på semester under jullovet. Och flera blogg-kollegor reser iväg till fjällen  också droppar de att uppdatera bloggen så länge för att slippa elaka spydiga kommentarer men blir det inte bara värre då?  Jag förstår inte helt vikten av att man måste resa någonstans just nu? Detta trots att vår livs-stil ÄR att resa eftersom vi har hem i både Norge & Thailand men vi gillar verkligen corona-läget och tar att det här jullovet inte blev som något annat även om jag så klart såååå gärna hade rest iväg både till fjällen, Oslo, Stockholm, Phuket osv…    Oj, jag fastnade lite här så nu måste jag sticka ut och handla, klockan var mer än jag trodde. Ska hämta mat i Drive In…

Uppdaterar med Bilder efter att vi ätit.

En sneak peak av mina julklappar 2020.

Önskar dig en loooovely day!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

76
Kategori: Allmänt | 32 Comments

32 responses to “THAT FRIDAY FEELING…!”

 1. Tina says:

  Jag tycker också det märkligt att folk reser så mkt! Särskilt då man aldrig vet när man riskerar att belasta sjukvården. Vare sig med corona, benbrott eller annan sjukdom. Även bland mina vänner åks det skidor över hela världen, kindpussas på bilder, reses över hela Sverige. Dom flesta med ursäkten “vi sköter oss ju så bra annars ” – jag tror tyvärr inte att det räcker så jag och min familj håller i och utanför en stund till. Så länge det behövs. Men jag längtar också efter min familj, och att doppa tårna i ett varmt hav och en drink vid en pool. Men, var sak har sin tid.

 2. Caroline says:

  Bare e.l.s.k.e.r bloggen din! Har fulgt deg i maaange år, og det er alltid like hyggelig å kikke innom her for å se om du har postet nye innlegg<3
  Jeg er like glad i magasiner som deg, og lurte på om du kan lage et innlegg om dine favoritter? Hadde vært gøy med litt inspirasjon på den fronten!
  Ønsker deg og familien en herlig fredag!!! Nyt helgen…
  Klem via nettet fra Caroline

 3. Ida says:

  Nej jag begriper inte heller, hur kan det inte ha sjunkit in vid det här laget att vi befinner oss i en situation då det inte längre går att leva som vanligt/sätta sina egna önskemål först?!

  Här i Ontario där jag bor är vi i lockdown sedan annandagen, men det var tänkt att lågstadiebarnen i alla fall skulle få komma tillbaka till skolan den 11e. Fast så firade för många jul ihop så igår åkte vi på två veckor till av hemundervisning. Ska vara ärlig & säga att jag grät. Med en sex-åring hemma, som får betyg, är det en daglig kamp att vara lärare samtidigt som man ska försöka få sitt eget jobb gjort.

  Så nej, tar en paus från de bloggare som verkar skita i att det fortfarande är en pågående pandemi & hänger här istället. Tycker att du gör det fantastiskt bra hela den här svåra balansgången, peppar & tar ansvar samtidigt som du också är ärlig med dina känslor. Kram!

 4. Det vet vi väl att reglerna inte gäller för “vissa personer”, de lever efter sin egen agenda.
  Varje dag året om.
  Vi “fotfolket” ska följa regler/restriktioner, inte resa o.s.v. verkar det som.
  Trist verklighet tyvärr.

 5. Tillägg till ovanstående kommentar.
  Ha en fin helg på hemmaplan.
  Kramar.

 6. C says:

  Du har helt rätt i att det är värre att ”smyga” än att i alla fall stå för de val man gjort. Särskilt om man är en offentlig person/bloggare bör man tåla andras åsikter. Och i påsarna fanns…. :)?

 7. Anna says:

  Tack för att du är du! Uppskattar så dina inlägg och när du så ofta tar dig tid att svara på kommentarer.

  Blir alldeles matt av alla som reser kors och tvärs just nu. Precis som att vi lever i helt parallella världar. Vissa sätter livet på paus och gör det bästa av situationen medans andra skiter fullständigt i allt annat än det egna egot. Oerhört ledsamt om du frågar mig.

  Nåväl. Tack för all glädje du sprider här! Det muntrar upp och jag blir alltid så glad av att titta in här hos dig!

  Trevlig helg
  Kram Anna

 8. Mian says:

  Många studenter som kommer hem under jul efter att ha rest långt i tåg eller buss… Känner en som kom hem och dagen efter fick han symptom och det var Corona….

 9. Lotta says:

  Hej Miss G,

  Jag förstår inte riktigt vad du menar med ditt inlägg om resor till fjällen mm.

  Du reste ju själv till Stockholm när det också var samma restriktioner.

  Vore gulligt av dig att ge din syn på detta 🙂

  Trevlig helg
  Lotta

  • Lollo says:

   Håller med! Passligt att sätta sig själv på höga hästar nu. Som vanligt när det gäller ”miss G”!
   ”Trump är även en frisk fläkt” och ”vem har inte dragit lite kokain?” Andra hål-i -huvudet uttalanden….

   • Anna says:

    Fast en viss skillnad ändå. Restriktionerna kom när de redan var på plats. Då är det svårt att göra något åt det. Som jag förstod det gjorde de vad de kunde av den redan, höll avstånd etc men har inte bokat någon ny resa. Ska jag vara ärlig gjorde vi likadant. Hade resa till Stockholm inbokad. När vi var söder om Stockholm kommer restriktionerna. Hotellet tog inte en avbokning så nära inpå. Vi åkte dit. Höll oss på hotellet och hälsade inte på släkt som planerat. Tilläggas också att detta var i början av vända nummer 2 och nu har vi haft det så en tid utan ljusning att då planera in en resa tycker jag är helt befängt! Och stor skillnad på Stockholm och utlandet ändå med allt vad det innebär. Flera stora influensers har ju rest kors och tvärs. Trots att de inte har andra hem eller familjemedlem i annat land som Anna-Stina!

 10. Johanna says:

  Håller med dig, nu får vi hålla oss hemma! Jag håller på att bli helt crazy, inte träffat många sedan mars och jobbar hemma. Resa är livet och längtar något enormt till man vågar resa – men nu stannar vi hemma för allas bästa! <3 Kämpa på fina du!

 11. Sofie says:

  Jag tycker att mycket beror på hur man reser och vad man gör på resmålet. Vi har gjort resor med bil och inte träffat folk på resmålet .. Kan lätt köra hem vid minsta lilla symtom på Covid.. För mig har det varit jätteviktigt med miljöombyte då jag jobbat hemifrån sedan i mars.. Kan man göra det det på ett ansvarsfullt sätt ser jag inte riktigt problemet. Men reser självklart inte kollektivt, besöker inte köpcentrum etc.

  • A-L says:

   Jag håller med dig Sofie, men förstår oxå att det sticker i ögonen på andra.

   Vi tillhör de som rest till fjällen över nyår och jag ber inte om ursäkt för det. Vi har vårt eget boende, hyr inte ens. Utan det är vårt eget. Vi har rest i egen bil, inte handlat mer än vissa kompletteringsvaror på plats (och det har vi handlat på de tider när det är så lite andra människor som möjligt i butiken) och vi har inte umgåtts med några andra. Precis som här hemma.

   • Tessan says:

    Åh så härligt ett låter. Åkte ni skidor? Då tänker jag att ni söker var i liftkö, toalettbesök, köpa liftkort etc. Dessutom är covid främst en beskattning för sjukvården nu som är helt slut. Krisavtal upprättas i många kommuner vilket innebär 12 timmars pass på en redan slutkörd personal. Skidåkning utger en risk för benbrott etc och det utgör en risk på belastad sjukvård, Inte bara att man inte träffar folk man ska tänka på nu hur härligt det än låter. Å andra sidan var ni inte ensamma att resonera så. I Åre var det 1% mindre besökare över nyår och jul jämfört med förra året.

    • Lena says:

     Liftkö? Liftkort? De kanske åkte längdåkning? Bara en tanke…..

    • A-L says:

     Jodå, jag åkte skidor. Både längd och slalom! Men om du gjort din hemläxa ordentligt, så hade du oxå sett att det var rejält uppstyrda liftköer. Inte en annan människa (förutom din egen familj) inom en stavlängds avstånd) Jag går inte på offentliga toaletter i vanliga fall och definitivt inte nu. Jag använde min egen, för sådant läge har vi på vårt boende. Mat åt vi hemma och liftkort löstes digitalt.

     MEN jag kan inte argumentera emot att ett benbrott eller annan allvarlig skada hade belastat vården ytterligare. För där har du helt rätt. Men det var en risk vi var medveten om som vi valde att ta. Sen får man tycka vad man vill om det.

   • Lena says:

    Handlar nog inte så mycket om eget boende och inte träffa andra. Skulle olyckan vara framme med tex en skada i skidbacken blir man tvungen att belasta sjukvården på en plats där man inte bor och helt i onödan.

   • Des says:

    Men ni tänker inte på allt?! Olyckor o andra sjukdomsfall? Toabesök liftkö bensinstationer? Det är just det här tänket som gör att det sprids…mvh hon som tar hand om patienterna på sjukhuset.

    • Sofie says:

     Ja för vår del skulle det då vara andra sjukdomsfall … Men ja, jag väger in det också i vårt beslut att åka i egen bil till hus på landet … Men psykiskt välmående är ju också en aspekt, och att sitta i samma rum som din arbetsplats varje dag i nästan ett år fungerar inte heller .. Jag hade definitivt gått in i väggen och då hade sjukvården fått ta hand om mig på annat sätt 🙁 Känslan att aldrig kunna koppla av för att man konstant är på jobbet. Känner att det finns två sidor av det mesta..

     • Anna says:

      Går du in i väggen så sjukskrivs du. Du belastar möjligen primärvård. Men om du tänker att du går in i väggen av att jobbat hemifrån behöver du nog tänka på dem som jobbar sedan mars, livegna i skyddsutrustning och utan möjlighet till semester. Gå med Tiki-mask en dag så kommer du nog njuta av din hemmiljö

     • Sofie says:

      Det finns alltid folk som har det värre, det går inte att jämföra… Och tro mig, jag tänker på dem som jobbar inom vården, det är därför jag jobbar hemifrån/ inte besöker gym/köpcentrum/inte träffar folk utanför hushållet etc etc.. Så tro mig, jag tar mer ansvar än många andra oavsett ett par resor.

 12. Tessan says:

  Belastning

 13. S says:

  Men är det inte så att du hade åkt till Thailand och Norge om man kunde resa? Du har ju hela tiden skrivit att du hoppas att Norge öppnar upp osv? Gör du en Löven?

 14. Magnolia says:

  Ursäkter ursäkter ursäkter…..
  O sen undras det över varför folk är irriterade i kommentarsfältet.
  Allt slätas över, massor med rosa fluff o sen tycker alla är sååå dumma

  • Eva Rydin says:

   “Rosa fluff”?? Upplever inte att något slätas över. Ingen som sagt att någon är dum. Men, har man bara negativt att skriva kan man låta bli. Eller sluta läsa bloggen….
   Detta är Miss Gizmolinas blogg och hon skriver vad hon vill, och tycker vad hon vill.
   Kram och trevlig helg Miss Gizmolina.

 15. Mian says:

  Hej Anna-Stina! Det är först när man får ett drev av coronspoliser som skriver hysteriska inlägg som man kan räkna sig till de stora bloggerskorna i Sverige! Grattis! Tack för en inspirerande blogg med så fina bilder!

 16. A says:

  Jag förstår om du tappar lusten till att blogga. Herregud vilka bittra människor det finns. Rent elaka!
  Och jag syftar så klart på vissa kommentarer om någon inte förstod det!

 17. C says:

  Hoppas inte du slutar blogga..älskar dina bilder/inspo speciellt!

 18. pinglan says:

  Corona har påverkat oss mycket o just nu är smittspridningen som högst. Vi är rädda, frustrerade o det rör upp mycket känslor. Men visst går det att diskutera utan att vara elak som i vissa kommentarer. Till påhopp säger jag nej!! Det är inte okej!!
  Kram till dig Gizmolina o tack för en fin blogg!

 19. Elin says:

  Vi reiser ikke noe, men vil ikke kritisere andre. Noen har hatt covid-19 og har anristoffer.
  Som dere, har vi diverse oppussings/ryddeprosjekter hjemme. Skulle ønske vi hadde mulighet for treningsrom hjemme.
  Ha en fin søndag!

 20. Anne says:

  Man kan tycka och diskutera hur mycket som helst kring hur vi bör leva i en pandemi. Jag aktar mig oerhört noga för att ta fram en pekpinne och berätta vad som är rätt och fel. Varför? För jag tror inte det leder någonstans. Jag tror nämligen att de flesta gör det bästa de kan, och att ingen får näring av att självutnämnda coronapoliser dikterar reglerna. Själv reser jag till fjällen eftersom jag har en stuga som bör ses efter då och då, men har inte satt in extensions i håret (eller varit hos frissan öht) på snart ett år (ja, gissa hur jag ser ut). Men inte skulle det falla mig in att berätta för andra hur de ska göra, det är ju FHM och övriga instanser bättre på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *