THAT FRIDAY FEELING…!

Happy fredag darlings! 

Förlåt att jag inte skrev till er igår. Min dag försvann…  Jag hade tid för att styla håret på morgon, sen handlade jag klart till min pappa + att jag var inom Jysk som just nu har super super BRA priser på ting till uteplatsen. Bl.a. alla blomsterlådor / korgar etc. Mer än halva priset! så det får bli dagens tips! Sen sladdade jag förbi Lindex också som har -20% på allt hela helgen, ett tips det också! för -20% på hela kosmetik avdelningen är riktigt bra nu då vi ska fylla påskägg med godsaker. Jag tänker tex produkter från Ida Warg, nagellack, ansiktsmask, kanske solcreme… eller varför inte ett par snygga solbrillor, en fin tröja eller lounge wear nu då vi ska vara hemma så mycket och chilla i påsk? Hur som helst – jag var ute på en runda och sen hem och fixa spaghetti & köttfärssås till tidig middag innan jag & J landade framför Big Brother + Wahlgrens Värld.

Alltså ser du på Big B.? Jag såg min första säsong förra året och både jag och J älskade programmet så det var en självklarhet för oss att se det igen och vi tycker att den här omgången är riktigt, riktigt bra!  Jag gillar att det är fler studioprogram och tycker att mixen av människor är perfekt. (de som castar programmet är verkligen super duktiga på det de gör!) Sen älskar jag såna här “sociala experiment” program där vi får se hur människor agerar och reagerar i olika situationer. Tycker att det är super intressant!

Och jag fredag och det är dags för mig att dela ut veckans glitterbomb till veckans stjärna + en bajskorv. Men jag måste komma på ett bättre ord än bajskorv… för det låter så.. skitigt? ha, ha. Någon som har ett förslag ?

Okej, så – veckans stjärna, alltså den som jag imponerats mest av utifrån ett kundservice perspektiv, är: tjejen i charken på COOP Bergnäset!!! Jag blir nämligen sååå glad när de jag handlar hos lärt sig vad jag vill ha och jag slipper stå där och förklara samma sak om och om och om igen… Hon bara vet ! Och på COOP Bergnäset är jag ganska ofta nu eftersom jag handlar till min pappa sedan 1 år tillbaka och han bor så att jag kör förbi den butiken varje gång jag ska till honom. Men den stora handeln till honom gör jag alltid på Stora COOP på Storheden, här stoppar jag mest bara p.g.a. charken för J ä.l.s.k.a.r. Samiskt Rökt skinka och den handlar jag bäst här eftersom tjejen i charken vet exakt hur tunn vi vill ha den.  Så – veckans glitterblomb går till denna chark-stjärna! Stort G.R.A.T.T.I.S.!!!

Och veckans bajskorv då? Well, den går till ICA Kvantum. Jag är inom där minst 2 gånger / vecka eftersom jag handlar där både till mamma och till oss själva och jag slutar inte att förvånas över hur otroligt dåligt de har corona anpassat butiken. Det är KAOS!!! Det är mixade ut / ingångar vilket gör att då jag går in och ska ta min kundvagn så passerar 378 personer mig som ska ut. Det saknas plexiglas mellan platserna både då man packar sina påsar om man betalar i kassan och då man självcannar?!  Sen saknar jag det glada smilet från personalen som jag alltid fick då vi flyttade upp hit och jag började att handla där. Jag som är stammis och lägger så otroligt mycket pengar där både för oss och för mamma borde absolut mötas av ett litet igenkännande smil av personalen.  Det är liksom så otroligt lite som ska till. Och sen får jag “check” på självscanningen sååå många gånger (trots att det alltid stämt 100%) och varje gång får de mig att känna mig som att jag begått ett brott i sättet de hanterar det på. Så – skärpning ICA Kvantum om ni ska få behålla mig som stammis-kund i framtiden!

Alltså SOM jag älskar att prata kundservice så det här blogg-inslaget med bajskorvar & glitterbomber känns helt rätt för mig! men jag borde som sagt kanske byta ut bajskorv till något annat ord? Eller? Kom gärna med tips! 🙂

 

Nu finns det super fina påsk-choklad harar ute i butikerna och priset skiljer sig väldigt mycket. Dyrast är de hos Hemmakväll, billigast hos Ö&B och Lidl. Och på Lidl finns de i många olika storlekar och i både vit, mörk och mjölkchoklad till jätte billigt pris!  Och de där Påsk hare skum godisarna hittar du hos Rusta för “3 för 10 kr.”.

Igår såg jag att de har fått in de här stora äggen på Stora COOP ute på Storheden. Och så här såg J´s påskägg ut förra året! 

Sen lovade jag er bilder av den tallrik som skymtade under min Mac.D. mat och jag har tyvärr inte fått till att fota min shopping ännu, men – jag hittade dessa image pics på nätet så här ser du bättre bild av tallrikarna / faten / asietterna. Jag tycker att de är sååå vårligt fräscha och jag blir lycklig varje gång som jag dukar upp med de här hemma!  Allt kommer från danska Rice och jag beställde de från en webbshop som jag aldrig tidigare beställt ifrån: och hjälp, nu har jag glömt vad den heter!? men det var i en av butikerna hos Köpstaden.se

Jag köpte de ovala tallrikarna (den på bilden) och asietterna i både vitt + grönt för jag gillar att mixa färger då jag dukar.  Kan uppdatera inlägget med bilder av vad jag köpte senare för nu är jag på väg ut… 

 

Nu strålar solen så otroligt vackert här och jag vaknade till -5 men nu är det +1 så detta blir en looovely day.

Önskar dig BÄSTA dagen! Fredagskänslan är verkligen magisk!!! 🙂

P.S ett sista tips: Kapp Ahl har -25% rabatt på alla dam- & herrplagg i helgen.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

60
Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “THAT FRIDAY FEELING…!”

 1. Elin says:

  I Norge deler man ut “ukens kaktus” de de man ikke er fornøyd med, kanskje det kan være en ide?
  God påske til dere!

 2. Lena says:

  Vet att det inte är förbjudet att handla, men nöjeshandla på bland annat Lindex och Jysk och annat låter i mina ögon konstigt i dessa pandemitider. Sen förstår jag inte hur du tänker med tjejen på Coop, menar du att hon skall veta vad alla skall ha på förhand? Inte lätt att komma ihåg, dom har väl ett antal kunder. När det gäller butiker som inte är Corona-anpassade, håller jag helt med dig.

  • Anna says:

   Nej precis Lena det är inte förbjudet att handla. Däremot ska vi kolla butiken om det är mycket folk innan samt hålla avstånd. Det har ju till och med Tegnell sagt. Vi behöver handla lite i våra butiker. Pandemin har trots allt pågått ett år och hur tänker du att butikerna ska gå runt med hyra personal etc om alla tänkte som du? Nej vi ska se till att handla på tider då det inte är så mycket folk samt ensamma, barn undantagna. Studier visar ju att covid spritt sig mest på arbetsplatser samt socialt umgänge alltså inte specifikt varuhus.
   Covid har stor påverkan på oss men att komma med pekpinnar kring de som inte följer just fina val är väldigt snävt. Var och en behöver göra vad den kan för att undvika spridning men också psykisk ohälsa som är effekt av pandemin genom bland annat arbetslöshet.

   Jag är så trött på alla covid-poliser som kommenterar allt Anna-Stina gör. Hon är generös och delar med dig av din vardag och tips men ni kommer med kritik! Gör det ni kan för att undvika spridning men kom inte med pekpinnar till de som inte väljer att göra precis som du eller tolka saker på sitt eget färg. Håll er till fakta

   • Lena says:

    Som jag skrev, det är inte förbjudet att handla. Vänder mig mer mot att nöjeshandla. Matvaror och apoteksvaror är för mig nödvändiga, mycket kan jag också beställas på nätet. Såklart man måste kunna kritisera i dessa tider då risken för smitta är väldigt stor. Tror säkert att A-S är noga med både avstånd och munskydd.

 3. Lena says:

  Tillägg till mitt inlägg ovan; När det gäller hur man blir “utvald ” för att kolla att självskanningen är korrekt är nog helt och hållet slumpartat. Säkert inget man kan styra över, stammiskund eller ej.

 4. Madde says:

  Kanske “Veckans bottennapp”? Jag handlar också mycket på Ica (Maxi) och får nästan aldrig kontrollavstämning. De gånger jag fått det har nästan alltid varit preciiiis de dagar jag av någon anledning är stressad och har en tid att passa vilket känns typiskt. Men det positiva med det är att varje gång jag fått det har det stämt och då blir man “belönad” med en 5%-rabatt som kan användas antingen då eller vid ett annat tillfälle. Det är ju superbra tycker jag!

 5. Fija says:

  Men är man verkligen ”stammis” om man handlar 2 ggr i veckan på en matbutik? Är det någon barnfamilj som inte handlar MINST två ggr i veckan? Tänker det är ju flera hundra, tusentals kunder som handlar flera ggr i veckan på matvaruaffärerna. Tror det är att ställa lite väl höga krav att dom ska känna igen alla. Jag jobbar med patienter, har ca 20 om dagen, skulle inte känna igen ens hälften av dom om jag träffade dom en vecka senare. Det är mänskligt. Eller hur tänker ni andra?
  Solig helg

 6. Lena says:

  Tack för fina tips 🙂
  Alltid kul att titta in här i din inspirerande blogg där du delar med dig av både det ena och det andra.
  Ha en fortsatt fin fredag.

 7. Siv says:

  Neeej, tycker denna typ inlägg blir totalt ointressant för alla som inte bor i Luleå plus upplevelse blir totalt subjektivt-säger inget och alla kan ha en dålig dag-även hon i kassan, vad vet man? . Tycker du ska satsa på att lära dig göra youtubeklipp med dina presenter/stylings/dukning/interiör etc istället. Skippa allt vardagligt tjafs om hur negativa och taskiga dina läsare är. Renodla till det du gör bra och det de flesta gillar. Berätta hur du tänker i en styling och hur du går till väga; som en tutorial etc. Där tror jag du kan finna din nisch! Då behövs inte heller inlägg varje dag…

  • Emelie says:

   Helt enig med Siv – du burde virkelig prøve deg på YouTube!! Både tutorials, før/etter og oppussing av rom i huset og «hauls». Du har en SÅ behagelig stemme å høre på så jeg tror du hadde gjort deg godt i videoformat!! Og tenk så gøy å få prøve seg på noe helt nytt!! 🙂

  • I. says:

   Åh Siv, jag håller med dig. Anna-Stina, du är ju i grunden en positiv person, håll dig till den linjen och inspirera som du gör så fantastiskt bra! Att ständigt be om ursäkt för uteblivna inlägg, kommentera negativa kommentarer och börja skriva “veckans bajskorv/tumme ner” gör bara din blogg mer negativ och bjuder in till mer negativitet.

 8. Caroline says:

  Veckans stjärna och veckans ogärna!

 9. A-L says:

  Jag läser gärna om hur du upplever kundservicen på de butiker eller andra ställen du besöker!

  Känner så igen mig i känslan jag som kund får när det känns som personalen faktiskt SER mig och ger det där extra leendet. Eller gör det där lilla extra. Coop hos oss är en katastrof på det. Absoluta bottennappet är nog när en i personalen (arbetsklädd) går i butiken, blir stoppad av en kund (jag står precis bredvid) kunden frågar vart de har en speciell vara och får svaret: “Fråga nån annan, jag är på rast”

  Vill du ha en hel personalstyrka att coacha i kundbemötande, kan du med fördel coacha min lokala Coop Forum!

  • Siv says:

   Jag tror alla redan vet hur bra kundservice känns och hur dålig känns. Kommer bli tjatigt och same same och allt i Luleå. Och veckans bajskorv i knät varje fredag. Nej tack. Men visst, tycker ni det är kul att läsa om så är det klart Gizmo skall göra det, kanske bara jag som är udda fågel här.

 10. Jessica says:

  Har jobbat i kassan på en matvarubutik, håller med om att corona anpassning är nödvändigt men funderar på när du egentligen handlar när det passerar 300 kunder förbi dig, alla måste ju tänka på att handla vid tider när man undviker trängsel. Sedan att personalen ska känna igen dig blir kanske lite egocentrerat, jag handlar flera gånger i veckan i samma butik men personalen är olika i kassan från gång till gång, tänk på att personalen träffar hundratals kunder under sitt arbetspass, ett hej och tack kan man förvänta sig som kund men inte att röda mattan rullas ut för varje “stamkund”. Hur kan man förvänta sig att charken ska veta hur varenda kund vill ha sin skinka skivad? Nej, nu tycker jag förväntningarna börjar bli orimliga. Förstår service tänk i butiker som har en begränsad kundkrets som kanske en blomaffär, inredningsaffär etc att stamkunder blir igenkänd och personal vet vad just hen efterfrågar men i mataffären blir det nästan en orimlig förväntan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *