THAT FRIDAY FEELING!

Gooodmorning darlings! 

Ny dag – nya möjligheter och nu har jag bestämt mig för att jag inte kommer att beröra coronaviruset mer här på bloggen i inläggen framöver, OM inte läget förändras på ett sätt som bidrar till att det vore onaturligt att inte prata om det med er.  Men – innan jag lägger locket på så vill jag bara reflektera över den ENORMA skillnaden i hur Norge agerar i saken jämför med Sverige. I Norge är nu samtliga skolor + förskolor stängda (barn till föräldrar som behövs inom tex vården är udantagna, de får gå i skola så att föräldrarna kan jobba), de flesta arbetande har fått beordrat hemmakontor (med normal löneutbetalning) min bästa vän blev tex. hemskickad igår och fick information om att hon inte ska tillbaka till kontoret förren efter påsk (så overklig situation, som i en film…), samtliga idrottsaktiviteter är inställda (gäller även samtliga fritidsaktiviteter barn går på), samtliga träningscenter / gym är stängda, biografer, restauranger, frisörer, tatuerare, teatrar etc. håller stängt. Matvarubutiker m.fl. stänger kl. 18,  Burger King serverar endast mat via hemleverans + drive in osv osv. Alla som varit på utlandsresa sätts i hemmakarantän i 14 dagar, och det gäller nu även samtliga familjemedlemmar som bor tillsammans. (det beslutet ändrades under dagen). Men här i Sverige fortgår det mesta som normalt. Min dotter har dansträningar, skolorna väljer inte att stänga igen, alla går till sina jobb…  Det enda påtagliga är att det är förbjudet med sammankomster med fler än 500 personer. Det ska bli väldigt intressant att på sikt se om det var Norge eller Sverige som agerade rätt i denna situation?

Anyway –  idag är det fredag, solen stråååålar och det är ju bara hur härligt som helst! Och nu är vi samlade hela lilla familjen igen vilket känns fantastiskt mysigt för igår kväll hämtade vi upp JIG på flygplatsen efter J´s dans.  Det hade varit lite folk på flygen och på flygplatserna och ombord så hade SAS inte serverat varken dryck eller något att äta p.g.a. smittorisken.

Men nu – back to USA! Alltså vilken otroligt TUR vi hade som reste hem i lördags! för vi hade strååålade sol v.a.r.j.e. dag men sedan vi kom hem så har det regnat. Och ganska så galet hur mycket som dessutom har förändrats i världen sedan då, på bara 6 dagar! Idag får ingen från Europa resa dit, Universal Studios har stängt och samtliga NBA matchar är inställda… Så vi är extra tacksamma och glada över att vi var där när vi var där och att vi fick möjlighet att uppleva allt vi önskade! 🙂

 

Att få vakna till det här… !  Jag är så obeskrivligt GLAD över att jag hittade det här hotellet.  Först ville jag absolut bo på W där vi bodde senaste då vi var i L.A.  men det blev för dyrt så då fick jag sätta igång att googla och det jag såg efter var ett hotell i West Hollywood med fräsch pool och då dök plötsligt detta magiska ställe upp. The Hollywood Roosewelt. Skriv upp det om du planerar en Los Angeles resa i framtiden för bättre kan du inte bo om du frågar mig!  Jag kommer aldrig att bo någon annanstans då jag är i L.A. fr.o.m. nu ! Hotellet ligger på Hollywood Blvd, The walk of fame, och i samma gata om W. Du hittar mer info. om det HÄR.

Vi hade ett riktigt fint hörnrum på 8:e våningen och det första jag alltid checkar då jag checkat in är badrummet och det var hur fräscht som helst! Älskar att det hade fönster!!! det ger underbart ljus och fräsch luft !  Tyvärr så missade jag tydligen att fota själva rummet… ska se om jag hittar bild… 

Utsikten från fönstret vid hissen… Jag älskar, älskar, älskar L.A. !!! Alla palmer… att det är så “chill och soft lifestyle”, de låga husen, bergen…  Och Marshalls som synd på bilden, men  sluta vilka bra köp man kan göra där!  Butiken är lite som en “outlet” och man kan tok fynda där. Jag fyndade bl.a. påsk saker från Meri Meri där.

Att få trippa runt i flip flops… Livet!  Och underbart när man inser att outfit´en matchar poolen 100%…!  Jag har köpt allt jag har på mig + väskan i Thailand.  Väskan är en ganska ny favorit, shoppad på Surin Plaza och min sköna dress är en julklapp som invigdes i L.A.

Every morning….  Alltså fruktfaten i poolrestaurangen…  YUM!!! de får G G G G G G av mig!!!  Och vi älskade poolområdet så mycket att vi startade varje dag här från ca kl. 09 – 13. Vi beställde in frukost till solstolarna och låg sen där och bara njöt.  Sen åkte vi ut och hittade på saker på eftermiddagarna. En helt perfekt kombination för oss! 

Och hotellet var verkligen det mest insta vänliga jag någonsin bott på. De hade bl.a. stora fina speglar i den här loftgången där man kunde knipsa selfies!  Och som du ser så var det hur lite folk som helst runt poolen så ingen jobbig trängsel eller panik över att inte få en solstol…  Och jag älskar att det var dubbla solsängar med fräscha vita handdukar. Sååå snygt! och de var dessutom urmysiga och sköna att ligga i!  Nej, alltså det här hotellet har ALLA rätt ! 

Cheers to the weekend!!! 

 

Det går verkligen undan i svängarna i nyhetsflödet om dagen och plötsligt har även Frankrike beslutat sig för att stänga samtliga skolor fr.o.m. måndag. Intressant ändå att Sverige inte anser att det är nödvändigt…

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt FIN dag fylld av positiv energi! 🙂

Var rädda om varandra! Och till alla er som jobbar inom sjukvården: tusen miljoner T.A.C.K. för att ni finns!!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Los Angeles 2020 | 9 Comments

9 responses to “THAT FRIDAY FEELING!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så härligt att få se i från er resa, förstår att ni är glada att ni var i väg. Verkligen galet hur hela världen förändras så snabbt, förståeligt förstås men overklig känsla, som i en film. Här är väldigt tomt i mataffärerna. Vår Thailands resa ställdes in i går, lite trist förstås men förståeligt det med. Man hoppas att detta kan föra med sig en större förståelse, jag tycker Sverige har blivit så kallt och främlingsfientligt, allt skylls på invandringen. Så detta kanske kan ge en förståelse om hur det är att leva i ovetskap och att saker inte fungerar, att de inte finns så mycket mat osv, även om detta givetvis inte alls är samma sak. Skönt att ni alla är samlade och jag hoppas ni får en jättefin helg. Stoooor kram

 2. line says:

  Ønsker god helt fra Norge, helt rett dette er akkurat som i en film. Vi var i London i vinterferien og min mann jobber i Storbritannia forrige uke så vi er i hjemmekarantene, min niese handler og setter varene på trappa. Ungene får undervisning via nett og begge vi voksene jobber hjemme. Vi er veldig heldig som bor på landet akkurat nå for vi kan gå turer og være ute da det ikke er noen i nærheten i morgen lurer vi på om det er innafor og ta en tur i skiløypa – sjangsen for å møte noen er der, men ikke stor. Uansett er jeg glad Norge gjort som de gjort, da kan vi ikke si etterpå at vi skulle gjort annerledes. Vi prøvde. Håper du får en fin og frisk helg.

 3. Annika says:

  Även Spanien har stängt alla skolor sedan idag, och genomfört samma åtgärder som Norge. Som utlandssvensk skäms man över bristen på förhindrande åtgärder i Sverige.

  • olaconny says:

   Beundrar dig som besitter mer kunskap än välutbildat folk som viger sitt liv åt att forska inom denna vetenskap. Du och A-S har verkligen övernaturliga gåvor som vi andra dödliga inte besitter. Ungefär som när SD säger att alla andra går med foliehatt och inte förstår det som de förstår. Jag tycker det är så sympatiskt och värdeskapande. Fler borde vara som er.

 4. Anna says:

  Uppskattar SÅ din blogg i dessa tider, älskar att omge mig på nätet av personer som väljer att se det positiva och fokusera på att sprida positivitet istället för negativitet ❤️
  Tyckte att det här klippet var väldigt informativt kring varför man inte stänger ner skolor osv:
  https://www.tv4.se/efter-fem/klipp/experten-då-kan-coronautbrottet-vara-över-12532591

 5. Malin says:

  Bor i Skåne och i vår kommun så är alla aktiviteter dans, fotboll osv inställda. Dock tycker jag dem sa det bra på dagens presskonferens att det är inte bara att stänga skolorna- tänk på alla dem som är utsatta och inte har ordnade förhållanden på hemmaplan, psykisk ohälsa, utanförskap osv… så det finns många anledningar till att ha skolorna öppna. Vi har fått så att om man är minsta snuvig, förkyld så stannar barnen hemma.

 6. Carina says:

  Jag är också för att stänga skolorna. Jag tror viruset bekämpas fortare om vi går in hårt från början och ta det säkra före det osäkra. Stäng alla flygplatser, skolor, restauranger, biografer, idrottsföreningar/evenemang etc4. Jobba hemma de som kan. Blir dock mer upprörd på de som säger att de tänker resa för att de inte får tillbaka sina pengar som de betalt sin resa, än de som inte vill behålla barnen hemma för de har ej råd att stanna hemma från jobbet. tex 44444ensamstående utan barnvakt. Tror att de som har en resa ändå har pengar till mat och hyra och inte pantat bostaden för att ha råd med att resa. Vi måste sluta vara så egoistiska och naiva. Tar vi alla ansvar nu så kommer vi fortare över denna tröskel.

 7. Mia says:

  Frankrike & Belgien stänger skolor. Barn vars båda föräldrar arbetar med m vård tas om hand. Detta ses som helt självklart i andra länder.Skolans uppgift är att undervisa ej barnpassning. Det är kommunens uppgift. Bra inlägg av Anna -Stina. Här i Sverige gäller det att tänka ”rätt”…

 8. Mia says:

  Vilken är planen när lärarna insjuknar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *