THAT SUNDAY FEELING…!

Good söndag! 

Det blev en tur & retur till IKEA på oss girls igår för första gången på ja… 6 månader! Och det var så otroligt mycket skönare att köra dit nu jämfört med på vintern men 26 mil är ändå 26 mil och det tar tiiid. Så därför extra härligt när det är gjort! och det ska bli så kul att tömma bilen och ta tag i att fixa till vårt hemmakontor idag! Fler Billy hyllor ska upp, nya skrivbord ska monteras och förvaringsboxar ska fyllas. Åh det kommer att bli en DRÖM att få ordning i kaoset och jag kan inte vänta till allt är på plats!

Och vårt mål var att vara tillbaka i vårt Casa till Let´s Dance igår kväll sprack lite (vi stängde IKEA…)  så vi såg starten, de första 20 min.,  på min telefon i bilen och vilken final det var! Aldrig har väl de 2 finalisterna varit så BRA och aldrig har vi känt att det verkligen inte spelar någon roll vem av de som vinner men – så dansade Filip & Linn sin showdans och då var det bara: WOW!!! De är 100% kvällens vinnare!!!  Så rätt kille vann om du frågar mig och visst vore det väl ändå lite fantastiskt om de blev ihop Filip & Linn… för de ser ut som en match made in heaven… 😉

Nu ska jag ta tag i prosjektet “nytt-hemma-kontor” och det passar perfekt att fixa med det idag då solen gömmer sig bakom molnen. Också ska jag så klart förbereda huset inför i morgon då vi ska fira 17:e maj! Åh tänk att årets festligaste dag redan är här och att vi för 3:e året på rad firar dagen i Luleå… Så otroligt otippat att det skulle bli så! för då vi flyttade till Luleå så sa vi att 17:e maj är helig och alltid ska firas i Norge.  Men livet kom mellan + en pandemi så bara att gilla läget. Sen är det första gången som inte JIG varit i Oslo och kunnat köpa med sig kransekake, lompe och andra detaljer så vår firning blir inte riktigt som den brukar men jag ska se till att morgondagen blir riktigt festlig ändå! 🙂

 

Det här blir vår 1:a 17:e maj utan kransekake, denna norska kaken som verkligen förgyller 17.e maj bordet.  Och nej, jag är inte den som ställer mig och bakar en men jag ska nog hitta något annat att dekorera på ett liknande sätt. 

På 17:e maj får man äta hur mycket glass man vill! det är sen gammalt, men det passar även perfekt med popcorn och godis i norska flaggans färger som tex: Plopp, klubbor / kjærlighet på pinne, Marianne etc. 

Och ingen 17:e maj utan ballonger! och får man inte tag i norska flaggan ballonger så funkar siffer ballonger också.

Så här såg vi ut då vi firade dagen 2019. Johanna har alltid på sig sin festdräkt / bunad på dagen men på kvällen byter hon om… (lättare att hoppa studsmatta i jumpsuit).  Och själv så kommer jag tyvärr inte i min Kalix dräkt längre men i 16 år var den på varje 17:e maj. 

Så, så här brukar vi se ut på 17:e maj! Och det ska bli väldigt spännande att se om J kan ha sin festdräkt i år? för jag tror att hon var 9 år då vi köpte den?  Annars så hamnar nog en bunad på önskelistan till årets konfirmation.  Och alltså SOM vi saknar vårt Oslo hem… tänk att vi inte kunnat vara där sedan 1:a advent 2019…  ALL fingers crossed för att vi kan resa dit i sommar! 

 

Åh som vi ser fram emot i morgon! Lite märkligt så klart att J har vanlig skoledag men hon har festliga planer så det blir som sagt oavsett en riktigt fin dag. Hur ska du själv fira dagen?

Önskar dig en super super mysig söndag fylld av härlig feelgood!!! 🙂

Det är verkligen så något helt speciellt med söndagskänslan… Love it!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

59
Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “THAT SUNDAY FEELING…!”

 1. Line says:

  Her er det også litt forberedelser til 17 mai – jeg har kjøpt kransekake (er heller ingen baker) . Synes egentlig det er en dag med mye mas med klær, kaker u her, skole, dugnader og styr men vi nå for andre året skal sitte hjemme savner jeg det veldig..

  Du og din datter som er så glad i Oslo bør jo ha Oslo bunaden https://larsenhusflid.com/collections/oslo-dameblad jeg synes den er så fin 🙂

  God 17 mai og takk for mange fine innlegg siste tiden

 2. Lena says:

  Jag har också handlat på Ikea, dock med upphämtning utanför, väldigt smidigt och Corona säkert. Har inte varit i några butiker sedan mars 2020, matbutik och apotek undantaget. Handlar alltid ensam, som rekommenderas och med munskydd. Nästan så att man bara längtar efter att strosa runt på ett köpcentrum!

 3. Sofie says:

  Du får köpa donuts, dekorera och stapla som en kransekage 🙂 Håller tummarna att allt är som vanligt nästa år och att ni kan fira i Oslo igen 🙂

 4. Frida says:

  Kan vi bara respektera att Peg och Filip är ett par? Tänk dig själv att höra ”åh Jig passar så bra med xxx, hoppas de blir ett par!” Kul?! Behandla andra så som…. eller hur var det nu igen?

  • Emma says:

   Måste hålla med om detta. Min kille sen 12 år är fd dansare(balett) och i början kunde jag va Avis när jag såg bilder men han har fått mig att förstå att dans inte är passion utan ett jobb!

  • Madde says:

   Måste också hålla med dig Frida. Desdutom har det varit mycket skriverier om detta då bpde Filip och Peg varit väldigt ledsns över alla spekulationer. Linn har pojkvän också.

  • Marit says:

   Det var exakt min första tanke när jag läste texten. Även om hon ”skojar” så är det inte särskilt respektfullt att skriva så när det varit så mycket skriverier angående det på andra ställen och att dem själva gått ut med att dem inte gillar det överhuvudtaget.

 5. Elin says:

  Måtte google her, er norsk og ikke helt oppdatert på svenske kjediser. Må si meg enig med Frida over her, om Filip har kjæreste, føles det helt feil å spekulere om han er sammen med dansepartneren.
  Håper dere har hatt en fin 17.mai. Her er vi halvvaksinerte og har feiret sammen med svigerforeldre men har holdt avstand.

 6. A says:

  Nämen… Hur kan du hoppas dom ska bli ihop?? Filip har flickvän sen flera år, Peg Parnevik och Linn har sambo också det sen flera år.
  Vad skulle du tycka om nån hoppas att din sambo/pojkvän ska bli ihop med någon annan än dig?

  • Frida says:

   Vi är många som tycker samma. Vi kommer dock inte få någon förklaring till detta i vanlig ordning utan det skall tigas ihjäl. Men lägger det till boken av knäppa åsikter….och fascineras fortsatt av att det alltid skall läggas stor vikt vid hur vi ska vara mot varandra å ena sidan, vara förebilder för våra unga m.m. , för att å andra sidan visa helt motsatta beteenden/åsikter där detta är ytterligare ett exempel. Så när Johanna får pojkvän är det helt OK för de elaka tjejerna i klassen att säga att någon annan eg passar bättre med pojkvännen??? FÖr så har vi ju nu visat våra unga att vi kan göra. Vad tycker Johanna?

   • A says:

    Frida, nu går ju du till rent personangrepp mot A-S. Jag är inte ute efter att slå ner någon och jag står absolut inte bakom dina ord om du nu hoppades på det. Förmodligen visste inte A-S att Filip och Linn hade varsin respektive där hemma. Men nu vet hon. Visst förstod du också det?

    • Frida says:

     Hur skulle man kunna missa det? Jag hänger nog på sociala medier 1/100 av vad hon gör o följer inte ens Let’s dance och har ändå snappat upp några av de headlines som skrivits om detta så det låter som en ganska otrolig ursäkt. Hade det varit så hade hon nog svarat alt redigerat inlägget och tagit tillbaka vad hon skrev.

    • Marit says:

     Men varför satte hon en sådan smile efter meningen då? I mina ögon betyder det att hon vet om vad som skrivits om dem men vill skämta om det. Jag har sett enstaka avsnitt av lets dance men det poopar upp inlägg och artiklar var och varannan dag om den här diskussionen så det kan inte gått att missa.

 7. Jenny says:

  Snark….
  Detta dissekerande av texten i bloggen. Måste man svara på allt? Kan inte kommentarerna i bloggen anses vara en åsikt som ingen måste svara på? Måste en människa vara 100% korrekt hela tiden. Handuppräckning: Vem säger/uttrycker något som du sedan ALLTID följer och lever efter till 100%?

 8. Maria says:

  I min värld så är en blogg inte bara en envägskommunikation.
  Bloggar lever av sina läsare. Kommunikation mellan läsare o bloggare.
  MEN här.. så svara AS endast om det är positiva kommentarer.
  All ”kritik” och ifrågasättande skiter hon i att svara på.
  Och tycker att de är nättroll.
  Trist , väldigt trist …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *