TILLBAKA PÅ RUTA 1.

Mina kära bästa bloggvänner!

Uff,  nu har jag tyvärr 2 tråkiga besked i ett och samma inlägg…

1. jag har problem med mitt högra öga.  Det startade i fredags. Jag var helt övertygad om att en av mina ögonfransar / vipper lossnat och fastnat bakom ögonlocket (de fake jag har är extra tjocka). Exakt så kändes det. Men – då jag provat att få ut skräpet med både ögondroppar, att hälla ögonvatten i ögat +  att använda ögonbad och inget fungerade så körde mina J mig till vårdcentralen. Där slutade besöket med att de inte heller kunde hitta något skräp så – de skrev ut en ögonsalva på recept som jag ska placera i ögat 6 ggr / dag i upp till 7 dagar. (en antibiotikakur för ögat).  Efter det har jag tyvärr inte märkt någon som helst skillnad. Jag har blivit sämre i ögat, haft super ont, och de senaste 2 dagarna har jag varit så ljuskänslig att jag inte kunnat sitta vid min Mac, skriva sms eller surfa på telefon… Så egentligen har jag bara kunnat sitta ner och blunda.  Extremt jobbigt och enormt frustrerande.  Så det är DEN lyckan här nu då det känns lite bättre i ögat och jag kan sitta här och blogga igen. Men jag vågar inte sitta för länge, så små steg framåt… och ALL fingers crossed för att det fortsätter att gå åt rätt håll !!!

2. igår eftermiddag får jag veta att hemtjänsten plötsligt dykt upp hos min pappas sambo. Hon vaknade av att en främmande man stod vi hennes säng kl. 08.25 på morgon och hon blev ju så klart livrädd !!!  Jag misstänkte direkt att det blivit en miss på sjukhuset. Att de glömt att justera pappas utskrivningsdatum i Life Care till “om 2 veckor” (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) så – jag ringer de på morgon och får då veta att nej, det stämmer. Han är medicinskt utskrivningsklara IDAG !?!?! Jag trodde att jag skulle tappa det helt…   Det kom en ny stafettläkare till avdelningen i går och han skrev ut pappa idag och ALLT som sades i mötet som vi blev inkallade till på sjukhuset i torsdags var som BORTBLÅST !  Plötsligt är – enligt honom –  pappa frisk, kan klara sig själv, alla värden var toppen, han var i bra form osv osv osv.  Allt detta enligt en bedömning som en läkare som har träffat min pappa 1 dag (!) på ronden gjort. (han checkar så klart journalen också men pappas dagsform har varit otroligt varierande).  Det är för mig helt obegripligt !!!  Jag bad så klart att denna läkare skulle ringa mig, något han också gjorde, men det var det mest osympatiska samtal jag varit med om. Det var 0% medmänsklighet, värme, omtanke eller känsla för situationen och 100% fokus på värden, diagram, att lyfta sig själv med fokus på att han minsann jobbat 35 år i branschen (den andra läkaren som vi hade mötet med var yngre)  så det var inget snack om saken enligt honom: pappa ska hem! och det omgående.

Jag är så klart fortfarande i CHOCK över detta. Att först bli inkallad till ett möte på sjukhuset tillsammans med min pappa och min bror på torsdag då 3 (!) läkare medverkar och ingående berättar om anledningen till att det är viktigt att pappa bli kvar under pågående medicinering minst 2 veckor till. Och sen – av en tillfällighet – få information om att pappa är medicinskt utskrivningsklar IDAG och ska avsluta behandlingen hemma. Det är en 360 gradig förändring gjord av en person som mött min pappa i ja, hur lång tid tar ronden? 15 minuter ?  Hur kan det ens vara möjligt att det får gå till så ???

Jag har just nu världens absolut sämsta magkänsla och jag tror tyvärr att det att min pappa blir utskriven så här plötsligt kommer  att sluta riktigt illa… precis som de 2 tidigare utskrivningarna gjort så – det känns som att vi  är tillbaka på ruta 1…  Det är dessutom så många viktiga frågor som jag önskade svar på och så mycket information om vilken vård han behöver framåt som jag inte fick. Istället kastade ännu en läkare på luren i örat på mig.

 

Sorry mina vänner för trist inlägg men jag var bara tvungen att få skriva av mig för så här ska det INTE gå till !!! och det borde ligga lika mycket i läkarens som i mitt intresse att pappa ska få det så bra som möjligt hemma för att,  på så sätt, minimera risken att han får åka in igen. Ett av många exempel : min pappa har – i förra veckan – fått en rullstol på sjukhuset , och vi har inte ens fått information om ifall han är rullstolsbunden då han kommer hem?!

 Jag kan bara be en bön för min älskade pappa nu för det finns tyvärr inget mer jag kan göra. Sen ska jag, så fort ögat blivit bättre, sätta mig och skriva en rapport om hela den cirkus som vi fått uppleva kring sjukhuset / Luleå Kommun i sommar för en sak är väldigt säker: samspelet mellan dessa fungerar i.n.t.e. och lösningen med stafettläkare som kommer och går fungerar inte heller.

 

Nu strålar solen och jag ska passa på att sätta mig ute och tanke energi en stund. Det behövs efter en så här omtumlande dag. Oh my, allt man ska vara med om…

Önskar dig en magisk afton!!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

32
Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “TILLBAKA PÅ RUTA 1.”

 1. Camilla says:

  Vilken tråkig läsning ;( Skickar en riktigt stor styrkekram till dig och hoppas att det löser sig på allra bästa sätt för din pappa.

 2. Pia says:

  Men igentligen vet jag inte vad jag skall säga blir bara så ledsen när människor behandlas som gods.

  Styrkekram till dig.

 3. Helt otroligt SÅ tråkigt det blivit för din pappa.
  Måtte han klara hemgången.
  Hur kan läkare bedöma SÅ olika????
  Skickar dig och din familj många KRAMAR

 4. Lea says:

  Ja fy tusan så här får det inte gå till! Har varit med om samma sak av staffetläkare på sunderbyn som tror sig vara bäst och dem andra 6 läkarna hade fel dem kunde ingenting! Sååååå frustrerande. Meen en sak Anna stina, tänk att du är nära din pappa ändå å kan hjälpa så gott det nu går. Känpa på å hoppas ditt öga snart blir bra.

 5. Karin says:

  Bedrövligt. Du och din bor bör genast anmäla händelsen till patientombudsmannen. Ta ut alla journaler och bifoga dem och spara en kopia som ni har. Detta handlar ju om patientsäkerhet. Kräv ett möte med ansvarig sjukhuschef snarast och be om en förklaring.
  Detta är helt oacceptabelt. Antar att dte inte heller finns privata alternativ i “närheten”

 6. Carina says:

  Oh herre min gud! Blir helt bestört av att läsa detta! 🙁 vilket heltidsjobb för dig att slåss för din käre fars rättigheter.
  Skickar styrka och omtanke till dig och familjen och håller tummarna att det vänder och framförallt att din pappa kryar på sig ordentligt!

 7. Nina says:

  Man blir alldeles mållös!!! Stackars er alla i denna situationen! Jag hoppas verkligen att det ska ordna sig på ett bra sätt, allt låter ju bara helt galet.. håller alla tummar för er! Man blir var trött av hur illa man behandlat både din pappa och dig som anhörig!
  Jag vill dock be dig ta kontakt med din vårdcentral igen eftersom du inte blivit bättre och har ont, de bör ta en ny koll på ditt öga! (Jag jobbar som distriktssköterska)
  Stor kram till dig i denna tuffa tid ❤️

 8. Des says:

  Men hjälp! Nästa gång du pratar med denna stafettläkare så berätta att du kommer göra en anmälan över hur han gjort sin bedömning. Så snälla gör en anmälan genast! Och hoppas ditt öga blir bättre snart. Jag håller tummarna att allt löser sig till det bästa. Och du..att gå ut i tidningen och berätta hur illa det sköts kan få dom att vakna till lite också.

 9. C says:

  Usch vad tråkigt att det blev så för din pappa! Tänk också på alla som inte har anhöriga som kämpar för dom….vad händer med dom?

  Vill dock påpeka att just användandet av stafett/hyrläkare kan jag lova att inte sjukhus vill….det finns inte en enda person inom vården som tycker det är ett bra alternativ- tyvärr är det enda alternativet då läkare tjänar mer på att jobba så än att vara fast anställda på ett och samma ställe….

 10. S says:

  Jo tack har varit med om så många missar i vården. Har fått fel brev skickat till mig gällande min cancer i gallgången (efter operation av gallblåsan) och jag hade inte cancer. Det brevet kom innan jul och förstörde hela julen. Min mor vårdades för cancer och ville inte med svåra smärtor skickas till annat sjukhus för provtagning i forskningssyfte. Hon sa nej. Ändå fick jag veta att de släpat henne dit döende. Detta var inte i Luleå men ja jag litar inte alls på vården.

 11. Karin says:

  Det är fruktansvärt att man “bollar” med gamla och sjuka patienter på det viset. Din pappa är lyckligt lottad som har dig som hjälper honom.
  Jag har jobbat i vården i många år i en nattpatrull. Man skickar iväg vårdtagaren ensam, sen får de ligga på akuten flera timmar. Åtta timmar är inte ovanligt.
  När läkaren har undersökt patienten/vårdtagaren blir hen hemskickad till sin lägenhet. I bästa fall kan vi komma och möta upp.
  Man mår så himla dåligt av att se detta och man känner sig maktlös.
  Det handlar såklart om pengar. Våra gamla ska inte kosta eller ligga samhället till last.
  Jag har jobbat 38 i hemvården och ser en jättestor försämring!
  All heder till dig som kämpar för din pappa.
  En stor kram till er båda.

 12. C says:

  Har liten erfarenhet av vården men i de få fall min familj behövt sjukhusvård har den verkligen fungerat jättebra. Mycket tråkigt och oroande att så många verkar ha sämre erfarenheter. Vi får väl dock precis vad vi betalar för. Skulle nog behöva kraftigt öka alla skatter om vi vill ha bättre vård men det brukar ju sällan vara populärt när den frågan väcks.

 13. Sanne says:

  Jag är sjuksköterska i Gävle på ett boende och tyvärr är jag inte ett dugg förvånad. Jag jobbar på ett väldigt välfungerande boende och ofta när vi får någon från sjukhus förundras man över brist på empati och information och då har vi ändå möjlighet att ordna saker då vår läkare är toppen. Men tycker det är så sjukt hur det fungerar ibland,

  Skickar styrka och pepp och bra att du skriver avvikelse ❤️❤️❤️

 14. Elin says:

  Vil bare legge igjen litt gode tanker her. Håper det går bra med faren din.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *