TILLBAKA TILL MIDSOMMAR.

För första gången så gjorde vi egna kransar och det var så kul att vi bestämde oss för att det ska bli vår nya tradition. Att starta midsommarafton med kransbindning.

 

Telefonen är tom för batteri, JIG har rest till Oslo, hjärtat sover, Gizella leker och jag sitter och bläddrar igenom mina bilder för att se om jag hittar någon jag inte bloggat? och det är då jag kommer på det…!  jag har ju inte bloggat bilderna från Midsommarafton! Ha, ha. (och inte J´s  kalas eller min födelsedag i Hong Kong heller…) Så nu lämnar vi julen och förflyttar oss tillbaka till sommaren istället och eftersom det här var vår allra 1:a midsommarafton här uppe i norr så ville jag gå all in. Jag ville se alla festligheter som arrangerades runt omkring, eller ja, inte alla, men de mest kända, också ville jag dansa runt en midsommarstång, binda kransar och bjuda hem familjen på 5-kamp och klassisk midsommar mat som tex sill, lax och jordgubbar och precis så blev det! Det enda som saknades var blå himmel, sol och värme. Men, man kan inte få allt… ! 😉

 

Vi girls åkte först ut till Brändön eftersom jag hört så mycket om deras firande och vänner till oss + mamma & Hans skulle ut dit.  Och jag firade dagen i en gammal favoritklänning (shoppad hos Monroe i Sturegallerian i S-holm för typ 100 år sedan), jacka Zara, skor Swedish Hasbeens och sommarens favoritväska.

 

Där blev det dans runt midsommarstången tillsammans med mormor i kylan för ja, som ni ser så hade många riktigt varma kläder på sig och jag och Johanna var nog de enda jag såg i vita klänningar…

.. det kom t.o.m. fram en dam till mig och frågade om jag skulle gifta mig?!?  Nej, inte vad jag vet? svarade jag. Ha, ha.  Så ja, vi var mer uppklädda än de flesta men är det midsommarafton så är det.   (och nu ser jag faktiskt en till i vitt på bilden! damen till höger om oss! så festligt! då var det oss 3 då…).

Johanna körde en aktivitet (som by the way är en klassiker på skolgården på 17:e maj, att slå ner spik på tid) men sen var vi nöjda och tackade Brändön för firandet och åkte vidare till…

…fantastiskt vackra Hägnan i Gammelstad där vi mötte upp våra fina grannar. Och här måste jag säga att jag kände mig mycket mer “hemma” för de bjöd på kransbindning, en riktigt fin midsommarstång och ja, hela settingen var lite mer inbjudande…

Och hjärtat hoppade t.o.m. i hö tillsammans med sina kompisar. Bara en sån sak! det kände som att vi befann oss i en Emil i Lönneberga film typ… Ha, ha.  Så, om vi firar midsommar i Luleå nästa år så blir det absolut Hägnan för oss.  Men – jag är väldigt glad över att vi även fick sett hur det var ute i Brändön eftersom det här var vårt 1:a firande här uppe i norr. För om vi inte varit där så hade jag undrat hur det var… !

Och med det tackar jag för den här dagen som tack vare DIG blev riktigt fin och som gick från jul till midsommar (ha, ha ibland blir det snurrigt!) . Nu ska jag vira in mig i min cashmere pläd och slå på The Bachelorette och eftersom jag både varit på resa och varit utan TV så har jag flera avsnitt att se i kapp. Sååå lyxigt härligt!  Och tänk att vi har TV igen!!!  i fredags eftermiddag ringde plötsligt en kille från Com Hem och bad mig flytta en kabel och vips så fungerade allt.  Att det sen tog 11 dagar för dem att komma på att det bara var en kabel som skulle flyttas det är en helt annan sak som vi absolut inte ska gå in på här… (grrrrr…jag har fått vara sååå arg….).

Sweet dreams sweeties! I morgon är en annan dag…! 🙂

Kategori: Midsommarafton, sommaren 2017 | 6 Comments

6 responses to “TILLBAKA TILL MIDSOMMAR.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fina ni var! Så roligt med nya traditioner. Den klänningen är så fantastiskt fin så den kunde man lika gärna gifta sig i. Det ser ut som ett super kul midsommar firande. Finns inget kul här nere, vi har tyvärr inga midsommar traditioner men vill försöka hitta några.

  • Åh tusen miljoner t.a.c.k. för fina ord Viktoria! 🙂 Den där klänningen är ett av mina bästa köp någonsin, har haft på mig den varje julafton senaste åren nere i Thailand.. Och jag håller med dig om att man hade kunnat gifta sig i den!

   Önskar dig en magisk weekend! och ang. midsommar… det här var första gången jag och Johanna firade midsommarafton tillsammans för man firar inte dagen i Norge och oftast har vi dessutom varit i Thailand. Därför var det xtra kul! Kram! 🙂

 2. Pia says:

  Härligt med lite sommar nu i hösterusket.

  Läste ditt förra inlägg och det är så härligt att du är du och du står för vad du gör, fast det inte alltid stämmer med mina värderingar.
  Är så trött på alla bloggar med sina sponsorer där man inte kan lite på ett enda inlägg. Är något bra så är det och det skall man inte ha betalt för att tycka kram på dig 🙂 och fina Johanna

  • Åh tusen 1000 miljoner TACK för underbar feedback Pia! Nu gjorde du verkligen min dag här ska du veta! 🙂 och det värmer mitt hjärta att du uppskattar frånvaron av sponsrade inlägg. Sen håller jag med dig om att trovärdigheten hos vissa som kör på med sponsrade inlägg heeela tiden blir lite knepig… gillar de saken? eller säger de så bara för att få pengar? igen som vet…

   Önskar dig en underbart härlig helg fylld av lyckliga stunder! Kram! och tack igen för din ärliga härliga feedback! 🙂

 3. Astrid says:

  Vakre er dere Ha en fin kveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *