TORSDAGSINTERVJU PÅ EN FREDAG.

 

Godmorgon Anna-Stina! nu var det länge sen sist! hur har du det? och hur var din jul?

Godmorgon! Jag har det bra tack, eller ja, jag är sjukt januaritrött och vill helst bara sova, ha, ha, men annars är det bra. Och julen den var…bra. Men inte mer än så faktiskt. Det här var ju första gången vi firade jul hemma jag och min lilla familj, alltså hemma i eget hus, och det blev tyvärr inte alls den softa sköna julen som jag är van att ha då vi firar i vårt hem i Thailand.  Men det beror inte bara på att vi var i Luleå, det beror även på att min jIG var inne i en väldigt hektisk jobbperiod över jul & nyår så han jobbade tyvärr 24/7 varje dag vilket var lite trist för det gjorde mig irriterad vilket bidrog till dålig stämning vilket i sin tur åt upp min energi…  Så, med facit i hand så har vi det bäst då vi firar i Phuket! 

Johannas första vita jul hemma i eget hus i hela hennes liv – Check! och se vilken fin tomtefamilj som plötsligt dök upp bakom dörren på julafton.  För Johanna var den här julen sååå mycket exotisk än att fira i Thailand. 

Och nu ligger 2018 framför oss men om du blickar tillbaka till 2017: reste du inte ovanligt mycket då?

Så lustigt att du frågar om det för jag gick faktiskt igenom hela vår väggkalender för 2017 häromdagen och noterade precis det du säger, att vi reste ovanligt mycket. Och vi reste dessutom till fler nya platser än vi tidigare gjort, som tex London, Hong Kong & Bergen.

Vårt besök i Harry Potters magiska värld är ett minne för livet.

Åh jag älskar att resa, berätta mer!

I januari var vi Thailand fram till att skolan startade, i februari hade vi en långhelg i Oslo, i mars reste jag och Johanna till Köpenhamn på sportlovet + att jag hade en Stockholms tur,  i april reste vi till Hong Kong för första gången ever och vi älskade det!!!, sen i maj blev det 17:e maj firing i Oslo, i juni hade jag en Oslo weekend och sen, i slutet av månaden så drog vi till Thailand och var där i 4 veckor, i augusti var vi i Oslo på väg hem från Thailand och då hämtade vi Gizella på vägen upp till LLA.  Sen överraskade JIG mig med en Hong Kong resa till min födelsedag i september + att vi reste till Bergen (Norge) och firade Kyrres (Kygo´s) stefar´s bursdag, i november var vi till London (det var Johannas 1:a resa till England) + att vi hade en weekend i Oslo och i december blev det också en Oslo helg för att fira jul med familj + vänner. Så ja, det blev en del resande och jag fullkomligt älskar det!  Tror föresten att jag ska fixa ett års-summeringsinlägg på bloggen en dag snart.

Att få visa Johanna Disney Land var något jag länge drömt om och då vi besökte Hong Kong i april så hände det…  

Det tycker jag att du ska göra!  Men du, jag såg att någon skrivit en kommentar om hur du reagerar på negativa / ifrågasättande kommentarer.. kan du inte berätta hur du ser på det?

Så här är det: jag är en känslomänniska. Det betyder att jag kanske tar till mig positiva och negativa kommentarer mer än andra.  Du skulle bara veta hur ofta jag sitter med tårar i ögonen då jag läser vad mina följare skriver till mig… jag gråter SÅ ofta! och det är till 99,9% glädjetårar! Men, så kommer det kommentarer ibland som sticker och då blir jag så ledsen och berörd och det är klart att det märks i mina svar.  Jag tar till mig ALL feedback jag får och tyvärr så är det ju så att vi människor oftast kommer ihåg det ena negativet ordet framför 458 positivia.  Men, jag tycker trots allt att jag är bra på att skaka av mig dumheter ganska fort. Sen önskar jag ju att min blogg ska vara en oas där mina läsare kan tanka feelgood så när det blir tråkig stämning bland kommentarerna så kan jag känna att det förstör för andra… om du förstår vad jag menar? 

Absolut. Det förstår jag. Och det här med att vara en känslomänniska.. märker du av det på andra sätt, utanför bloggen?

Åh ja, absolut! Jag kan läsa av stämningen i ett rum väldigt fort och jag känner ofta av känslor från andra…  Det är en styrka hos mig i mitt jobb som coach och jag har haft stor glädje av det i rekryterings sammanhang. Jag vågar nästan säga att det är det som har gjort mig till en så fantastiskt bra rekryterare! för jag känner väldigt snabbt av om personen i fråga är rätt för uppgiften. Mig lurar man nämligen inte så lätt… ! Ha, ha.

Men what?! , jobbar du som rekryterare?

Ha, ha nej, inte direkt men när man driver eget så kan det ju hända att man hamnar i en fas då rekrytering blir aktuell så jag kommer säkert att rekrytera igen i framtiden,  men jag har nog anställt ja… hur många kan det vara? 40 personer? eller kanske mer?  i mitt liv och om man rekryterat så många så innebär det att jag intervjuat desto fler…!  Först var det på Filmstaden då jag jobbade som biochef och sen då jag drev mina butiker.  Och jag är så otroligt stolt över alla som jag anställt!  De som jobbade i mina butiker i Oslo var riktiga stjärnor och en av de är idag min allra bästa vän. Och Jonas, du vet min vän, han som brukar hänga med oss i Thailand och jobbar som fotograf? Han rekryterade jag till SF Bio för typ 25 år sedan och han är också en av mina allra närmaste idag. Så ja, jag är bra på att plocka de bästa… !

Oj, tiden springer, jag måste iväg på ett nytt uppdrag så tack för idag! vi kan väl ses igen nästa vecka så att jag får höra mer om dina planer för 2018? Och du, en sista sak bara: jag ska iväg på en middag i helgen, VAD ska jag ha med mig till värdinnan? 

Självklart kan vi det!  Och gå bort present.. det är ju så tråkigt i butikerna just nu men, jag såg att Hemtex fått in lite kul disktrasor med text på så jag hade gått för en sån eller ett fräscht doftljus (eller doft sticks) tillsammans med en maffig tulpanbukett!  Men skynda dig nu så du inte kommer försent. och stort tack för en trevlig intervju! 

En fin disktrasa (alla har behov för disktrasor…) + vackra blomster + ett fint kort = perfekt gå-bort-present. (man får tulpanbuketter från runt 40 kr, disktrasa från Hemtex 19 kr och kortet (10kr) kommer från Lagerhaus).

Tack själv! & Trevlig helg! 

Ja, trevlig helg! tänk att det redan är fredag?! Crazy…  🙂

 

Kategori: Allmänt, torsdagsintervju | 10 Comments

10 responses to “TORSDAGSINTERVJU PÅ EN FREDAG.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Älskar dina intervjuer så kul! Älskar hela bloggen! Förstår att du tar åt dig visar bara att du är lyhörd en fin egenskap men så synd när man blir ledsen förstår precis. Stor kram till dig och tack för all härlig inspo älskar bloggen.

  • Åh så kul att höra att du gillar mina intervjuer! Tänker försöka köra på de varje vecka nu i lika olika utföranden… Och tusen miljoner TACK för magiskt fin feedback Viktoria! Jag smiler från öra till öra! 🙂

   Stor kram tillbaka och tack igen för alla fina ord. De värmer mitt hjärta och peppar mig i mig bloggande ska du veta! 🙂

 2. Ann-Sofie says:

  Åh så fint kort. Var har du köpt det? Såå roligt att du skrivit i dagens inlägg om vad man kan ge till en värdinna. I morgon ska vi iväg på en playdate/middag och tänkte fixa någon fin gåva. Borstade tänderna i morse stressad och tänkte man skulle vara som dig alltså med små gåvotips i bakfickan.

  Jag är med känslomänniska. Nära till mina känslor men har precis som du en magkänsla som är unik. ( om jag får säga det själv 🙂 ).

  Trevlig helg! Kram

  • Åh vad glad jag blir över att du gillar mitt värdinna-present-tips! och så kul att du tänkte på mig då du borstade tänderna.! 🙂 Visst är kortet fint?! jag hittade det hos Lagerhaus (en vår nyhet). Och härligt att du också har en unik magkänsla ! det har man mycket glädje av i livet…

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare och den bästa helgen! Kram! 🙂

 3. Anna says:

  Bara nyfiken på vad du jobbar med på dagarna för det är något som du ännu inte delat med dig här på bloggen. *nyfikenienstrut*
  Kram och önskar dig ett glas fredagsbubbel och en fab helg !

  • Jag har skrivit om det många gånger på bloggen men kan gärna svara igen! 🙂 Jag driver eget och jobbar bl.a. som coach och desperate houswive… också bloggar jag.

   Nu blir det fredagsbubbel på mig strax för vi ska möta upp vänner på aw inne i stan. Hoppas att du också får njuta goda bubblor och FAB helg till dig också Anna! Kram! 🙂

 4. Agneta Larsson says:

  Hej! Stämmer på pricken , som du säger, att din blogg är en oas där vi läsare kan tanka feelgood. Har faktiskt i just dessa dagar varit med dig på alla dina resor, event, fester och vardagsliv i 10 år!! Låter ju helt galet när man tänker efter….är det såååå länge sen jag först titta in till dig och efter det stannat kvar???? Ja, så är det och hos dig stannar jag så länge du än tänker blogga. Tack för alla trevliga, inspirerande, roliga och tänkvärda inlägg. Kram till dig och dina J’n <3

 5. T says:

  Det vore kul med en frågestund! Typ att vi får intervjua dig, om stort och smått tänker jag?!

 6. L says:

  Jag uppskattar verkligen sådana här inlägg!:-)

  En frågestund av oss läsare hade varit kul om du hade:-)

 7. ullis says:

  Jag gillar när du kör intervjugrej med dig själv, både roligt och med glimten i ögat 😉 Så kul att ni har möjlighet att resa så mycket. Jag gillar att resa men har inte så möjlighet men det blir skoj för vi åker om 11 dagar till Hong Kong !! 🙂 Tjoheej 🙂 Ha en trevlig helg!! Kram på dig fina du!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *