UTEMÖBLER ON MY MIND…!

Gooodmorning mina kära darlings! 

Här uppe i norr strååålar solen från en klarblå himmel på morgon och jag är på väg ut på en power walk. Det är den + att jag gör en hel del ärenden för mina föräldrar nu p.g.a. corona då de är i riskgruppen (jag är så obeskrivligt tacksam över att jag får möjlighet att hjälpa dom, det värmer mitt hjärta enormt!!!)  och att jag plötsligt har 2 barn i huset (ha, ha, jo, men det ÄR mycket mer fix och plock när vi är 3 här hemma) som “äter upp” den tid som jag i vanliga fall sitter och bloggar så – det är alltid med en bit dåligt samvete som jag går iväg på morgonen…  Men jag behöver verkligen mina walks just nu så det gäller bara att landa i detta nya “corona livet” och den nya vardag som pandemin har bidragit till och skapa nya rutiner som gör att jag alltid har tid till min älskade blogg varje för det här är den absolut finaste dagboken jag har! och i år har jag bloggat i 13 år!!!

Och nu ska jag plötsligt köra JIG till kontoret,  så bye, bye power walk…  Det ska inte vara lätt alla gånger alltså. Ha, ha. Men jag har lovat Johanna att vi ska gå ett varv runt sjön efter skolan idag så jag får oavsett min walk då.  Det blir perfekt!  Och du – jag skulle verkligen behöva din hjälp !!! Jag har sökt och sökt och sökt efter den perfekta loungegruppen till vår terrass och ger snart upp för det är såååå svårt att hitta “the one”. Eller saken är att jag egentligen har hittat precis det jag söker, i en butik som i.n.t.e. skickar varor till Sverige (Home & Cottage i Norge) så – jag måste helt enkelt hitta något inom Sverige, som finns i lager, så att jag kan få det levererat till 17:e maj !  Och nu har jag landat i några olika alternativ som jag skulle bli SÅ glad om ni kan hjälpa mig att välja mellan !  🙂

 

Jag tror att jag har landat i den här soffan från Artwood som jag visade er en bild av häromdagen.   Den är bara så otroligt fräsch och snygg och jag älskar allt med den!   Men smakar det så kostar det… så – jag har fått tips om den här…

… som är ett billigare alternativ till den från Artwood. Den kommer från Trademax! Har någon av er beställt därifrån? och har kanske någon av er den här soffan hemma? Den heter Hillerstorp Edsklinta.  Men, så vore det samtidigt härligt med en hörnsoffa… 

Och då dök det här alternativet upp! Från Jysk. Men – frågan är hur låg den är i ryggen? och om den är skön att sitta i? Också har den inte vita kuddar… men de kan så klart sys om…  Om någon av er har detta loungeset från Jysk som heter BASTRUP så får ni väldigt, väldigt gärna skriva vad ni tycker om det till mig! Tuuusen miljoner TACK!!! 

Sen har jag alltid haft en dragning till Tine K Home´s bambu möbler… Och förra året köpte jag en kopia på deras dubbla solsäng på Stora Coop så – det skulle matcha fint med det här Bambu lounge settet…. 

… men frågan är om det är så skönt att sitta i?  Eller om den första soffan, från Artwood, blir härligare att chilla i?  Sen tycker jag att vår solsäng i bambu blivit ganska så ful efter bara 1/2 sommar så frågan är hur bra detta material tål regn och rusk?

Sen dök plötsligt den här gruppen upp mitt i natten då jag låg med telefon under täcket och googlade… Från K-rauta, av alla ställen…  Sååå billig ! men jag har samma funderingar här som jag har kring den från Jysk… blir det stenhårda kuddar och för låg rygg? Alltså ser den större ut på bild än den är i verkligheten? Någon av er som har den här gruppen ?

Nej men huuur kunde jag missa denna från IKEA ? Tusen miljoner tack för tipset !!! Den här är ju riktigt, riktigt fin + att jag kan bygga ihop den precis så som jag önskar. Åh jag ska genast surfa in hos IKEA och checka lagerstatus i Haparanda. Har någon av er denna ?  Uppdatering: denna kan tyvärr i.n.t.e. köpas online och den finns inte i Haparanda så då kan jag tyvärr glömma den… och den blir istället ett tips till er som har IKEA i samma stad ! 

 

Det är såååå svårt att välja tycker jag! så – snälla, snälla bästa bloggvänner! Hjälp mig! Vilket alternativ tycker du att jag ska gå för? Och OM du har tips på någon annan super fin och fräsch lounge grupp till mig så ge mig namn, länkar och tips!!!  Och det ska vara vita dynor! det är “ett must” men är de i en annan färg så går de så klart att sy om… men enklast vore om allt är 100% klart att ställa ut då jag får det!

Åh nu är jag så förväntansfull på era utemöbel tips!!!  och innan dagen idag är över så är målet att jag ska ha klickat hem en super fin och mysig grupp till vår terrass! 🙂

Önskar dig en magisk tisdag!!!

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt | 34 Comments

34 responses to “UTEMÖBLER ON MY MIND…!”

 1. Emilia says:

  Jag har beställt från trademax, men då var det en u-soffa till vardagsrummet och den är jag supernöjd med. Det är bra leverans från dom och bra kvalité på soffan,så det är det enda jag kan komma med.

  • Åh tusen mijoner TACK för feedback på Trademax Emilia!!! 🙂 Jag sätter stor pris på att du tog dig tid att svara mig !

   Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! Kram!

 2. Carola says:

  https://www.bauhaus.se/horngrupp-sunfun-arrakasta-konstrotting-natur Den har vi, väldigt skön och funkar bra att även sitta bekvämt och äta mat.

  • Åh tusen miljoner TACK för tipset Carola! 🙂 Den soffan ser otroligt skön ut!!! 🙂 Jag ska absolut ta en närmare titt på den ! och jag är så tacksam över att du tipsar mig !

   Önskar dig en magisk dag fylld av feelgood ! Kram!

 3. Sara says:

  Tycker det sista från K-rauta var absolut finast av “budgetalternativen”, gillar divanen och extra plus om den var billig med. Bambu tror jag som du säger inte är så hållbart och känns inte lika “chill lounge” som du verkar vara ute efter.

  Lycka till!

  • Åh tusen miljoner TACK för din feedback Sara !!! 🙂 Ja men visst är den gruppen fin! Och såå billig… Lite därför jag blev skeptisk… kan en så billig soffa vara rätt liksom? Men ja, kanske ! 🙂

   Önskar dig en underbar dag fylld av solsken! Kram!

   • Lotta says:

    Vi har denna soffa från K-Rauta och den är rätt liten. Klädseln är HEMSK, fruktansvärt material så vi har sytt om påslakan från H&M för att slippa den statiska plastiga känslan. Man sitter ok i den, men om jag hade haft pengarna och utrymmet hade jag definitivt gått för något större! Hoppas det kan vara till någon hjälp!

 4. Mia says:

  Hej! Vill bara tipsa om Coop Arenas B-hall där det säljs jättefina utemöbler till bra priser! Där får du provsitta också! Gå dit vid öppning eller stängning så är det inga andra där och lokalen är jättestor!

  • Tusen miljoner tack för tipset Mia ! 🙂 Jag har varit dit flera gånger men tyvärr aldrig hittat stilen som jag gillar på någon loungegrupp där… Men – jag köpte vårt fina parasoll där förra året ! 🙂 och jag håller med dig om att det är en enormt stor butik med stort utval.

   Önskar dig en magisk dag fylld av solsken! Kram! 🙂

 5. Caroline says:

  Mio tycker jag kan ha en del fina utemöbler, ett tips om du inte redan tittat där. Såg att dom hade rea på utemöbler nu med.

 6. D says:

  Ikea har jo faktisk også ganske mange fine, også kan du lage din egen kombinasjon + flytte rundt. Der har de også puter i ulike farger. Jeg kjøpte vår Ikea lounge for 3-4 år siden (sort rotting med beige puter) og den har holdt seg SÅ fint!

  Enig med deg i rotting, ikke såå deilig å sitte i, og ikke så “holdbart”.

  Håper du har det fint, skjønner godt at det er stor omveltning med alle i familien hjemme. Betyr jo ikke at man ikke er glad i hverandre. Og så mye mer mat det går når man er så mye hjemme feks. Syns jeg handler SÅ mye mat, haha:)

  Ha en fin dag – og blogg når du har tid og lyst, ikke bruk tid og energi på å få dårlig samvittighet! 🙂

 7. D says:

  bambus mente jeg ikke holder så lenge, ikke rotting:)

 8. Ida Marie says:

  Vi har bestilt alle våre utemøbler fra trademax- kjempefornøyde 🙂 Å så kan du som regel kjøpe putetrekk i andre farger om de blir slitt eller angrer deg.

  Vi har en hjørnesofa som er 3×2 m fra trademax og det er kjempedeilige puter å sitte på og i ryggen. Der sitter/ ligger vi å slapper av med bubbel på sommeren 🙂

 9. Carina says:

  Jag älskar verkligen stilen på den första bilden
  Men jag tycker att de är lite väl dyra så jag lägger min röst på den från Hillerstorp på Trademax.
  Har aldrig handlat därifrån men Hillerstorp har bra kvalité på sin saker vad jag vet. Såg att den säljs på flera olika ställen så ett tips kan ju va att googla för att få fram det bästa priset och bästa leveranstiden

  Den från Krauta ser lite enkel och billig ut tycker jag (har dock inte sett den live)

 10. Kerstin says:

  Den ser ut att finnas i Umeås Ikeavaruhus. Styr kosan söderut istället.

 11. Kerstin says:

  26 mil till Umeå…men du gillar ju att resa.

  • Caroline says:

   Men snälla Kerstin! Vilken onödig kommentar! Har man inte något snällt att säga kan man faktiskt bara knipa igen. Eller hur?

   • Kerstin says:

    Men herregud! Nu tolkar du in något som inte var menat. Ingen ond tanke i ett enda ord i den kommentaren. Jag menar att eftersom det är lite längre till Umeå än Haparanda kan man se det som en resa. En enligt mig exakt samma typ av resa som om det varit till Haparanda…man sätter sig i sin bil, kör och kommer fram…Och att Miss G gillar att resa är det väl ingen som missat och eftersom inga flygturer till varmare plats kan göras kan ju en miniutflykt vara nog så kul. Så snälla Caroline, tänk dig själv för innan du hoppar på någon. Alla har inte onda baktankar.

 12. H says:

  Tycker bloggen blir så mycket sämre om alla som inte tycker exakt som du eller frågar om saker som inte passar dig nu helt plötsligt ska raderas bort. Om man bloggar väljer man att bli en delvis offentlig person och bör kunna ta att läsare uppskattar bloggen men ändå har andra uppfattningar. Det blir ju bara plastigt om alla bara hurrar åt precis allt som skrivs i bloggen. Diskussion och olika uppfattningar berikar…

  • Majsan says:

   H ..
   Nämen nu är du.
   Stay Safe & Stay Positive
   *ironisk*

   Skoja lite Håller med dig helt o du har så rätt

 13. Katta says:

  Folkhemmet har mycket fina utemöbler.

 14. Ida says:

  Ja det är också märkligt att publika uppgifter från Alla bolag deletas – varför är det känslig info?

  • Mia says:

   Ida, Jag förstår att dut är ledsen och besviken över att du inte får veta allt ( full ekonomisk insyn är en privat angelägenhet…)om en bloggare du tycker om och ha följt länge men sånt är livet! Fyll din tid med annat än bloggläsning: skaffa ett jobb, vänner, partner!

   • Ida says:

    Har man följt bloggen länge är det intressant att se att A-S är VD o omsätter 600’ på datorer! Apropå att många brukar fråga vad hon gör på jobbet men som aldrig får ett svar! Ser inget fel med det!

 15. Majsan says:

  Dags att uppdatera infon om familjen ?
  Dottern är väl inte 6 år längre.

 16. Lena Karlsson says:

  Jag har bara gott att säga om Trademax. Vi köpte soffa – dock till vardagsrummet – och vi är supernöjda. Mycket trevlig personal och kunniga. Lycka till med köpet – det finns ju en hel del att välja på. Min favorit är från Artwood, men ja jag vet… priset känns ju sådär förstås. Blir kul att se vad du/ni väljer till slut.
  Ha en fin kväll.

 17. Jennie says:

  Kika in på Ellos, de har rätt mycket utemöbler.
  Lycka till!

 18. Anna says:

  Ditt Ikea kan säkert ta hem från annan butik. Allt brukar ju gå att lösa. 🙂

  Tack för fin blogg och härlig inspo. Så himla glad i dig!
  Tusen kramar <3

 19. Camilla says:

  Som vanligt piggar du upp med dina tips och din goda smak! Är själv på väg att köpa nytt och nu fick jag ännu mer att klura på. Förvånar mig inte att du ställer upp för dina föräldrar nu i dessa tider. Du har verkligen ett stort hjärta!
  Många kramar och tack för att du förgyller mina dagar!

 20. Heidi says:

  Sjekke chilli.no også, eller chilli.se for deg! Masse fint!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *