VACKER DAG & VÅRKÄNSLOR.


Happy tisdag darlings! 

Vecka 3 2021 är igång och idag har Henrik namnsdag! Jag har för första gången på väldigt m.å.n.g.a. år en svensk kalender så plötsligt ser jag alla namnsdagar. Lite kul! Tidigare har jag haft utländska kalendrar från Ban.do + Paperchase men nu då inte kunnat resa så har jag inte fått köpt och jag har dessutom en feeling av att Ban.do har dragit ner på sitt sortiment och slutat att producera sina planners för jag har inte hittat några snygga 2021 kalendrar från dom på nätet i år. Har du? Tipsa mig gärna om var du hittat i så fall! Jag älskar att ha en “riktig” kalender (både en egen + en vägg-familje-kalender) att skriva och klistra in stickers i. Det har jag gjort helt sedan jag var på Johannas ålder. Så att ha kalendern på telefon är i.n.t.e. min grej.  Och jag blev så glad då vi var i Stockholm på Louis Vuitton och J plötsligt säger att hon önskar sig en kalender från dom i julklapp så – så fick det bli!  och nu har hon världens snyggaste (och lyxigaste) kalender som hon bara kan byta ut inmaten i varje år för resten av sitt liv (om hon vill). Åh jag tror att jag önska mig en lik till jul faktiskt för jag dras till den som en magnet då hon har den liggande här på köksbordet efter skolan på dagarna…  Den är verkligen den finaste!!!  Och lite kul att jag då sitter här brevid med en rosa kalender från Stora COOP som kostar runt 90 kr. Ha, ha.  Men jag älskar den också!  för att ha en hel sida  med mycket plats varje dag passar mig som gillar att skriva listor på allt som ska göras. Jag kan verkligen inte leva utan mina listor.  Skriver du också listor varje dag?

På min lista idag står: städa!!!  Alltså hjälp vilket kaos det är överallt känns det som…  Jag behöver röja som en TOK så att det blir fint här och sen måste jag erkänna att det lockar mer och mer att ta bort julen helt så – för att vara i mål med att allt är borta den 2:a februari, som är om exakt 2 veckor idag!, så är det bäst att jag kör på och tar bort lite varje dag för ja SÅ mycket jul har jag framme i vårt Casa.  Som igår tex så bäddade jag rent J´s säng och då åkte både jul örngotten och granarna på hennes sängbord bort… och vips! så fick vi härliga vårkänslor där uppe och fick lust att fylla upp med fräscha gröna växter överallt! Och då passar det ju perfekt att det är -50% på alla gröna växter på Blomsterlandet just nu. Dagens tips! Men jag har faktiskt börjat byta ut äkta blomster mot fake både här och där här hemma. Det blir dyrare där och då men – i längden så lönar det sig verkligen massor! Och idag finns det så fantastiskt fina fake blomster både hos tex IKEA och Rusta så jag kör på med det i de rum som vi inte är i lika ofta. Men säg det inte till någon för alla kan gärna få tro att de är äkta… ! 😉

Alltså vår gata här hemma i stan idag…. Det är såå magiskt vackert ute just nu med vit frost som täcker precis allt så mer winter wonderland än så här blir det inte! 

Jag hade nästan glömt att det såg ut så här hos oss förra året!  Såå städat! (till skillnad mot dagens status… oh my) Och här ser man tydligt vilken skillnad gröna växter gör till ett rum! Men man ser också hur ledsen en äkta växt kan se ut efter en stund. Alltså den i hörnet… Ha, ha. jag kan säga så mycket som att den har lämnat oss…  Den i fönstret däremot har växt sig mega stor! så stor att den inte riktigt får plats i fönstret längre så just nu bor den i källaren… 

Sen måste jag tipsa om den här bänken också. Jag har tittat på den hur länge som helst men haft lite hat kärlek till den p.g.a. att den inte har avslutande ärmstöd. Men, plötsligt så var den nedsatt -50% och då slog jag till så då jag postat det här inlägget så ska jag bära in den från bilen och montera. Jag tänker att den blir perfekt att ha som kompletterande sittplats vid matbordet! Speciellt nu i corona tider så man ska sitta långt från varandra och behöver sprida ut gästerna. (vi som familj kan sitta tillsammans på soffan – de andra på stolar på avstånd).  Den passar även bra i gången / hallen..  och det bästa är att den bara kostar 1.500 kr hos Jysk nu. (kampanj).

 

Nu fångar vi dagen och du, du missar väl inte Sverige mot Norge på TV4 kl.21? Programmet gick i Norge förra året men hade svensk premiär förra veckan.  Petter Northug är en av programledarna och Frida Karlsson, som är sponsrad av Northug, är med och programmet är riktigt BRA ! (och det säger jag inte bara för att jag är partisk. Det ÄR bra!).

Önskar dig BÄSTA tisdagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

75
Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “VACKER DAG & VÅRKÄNSLOR.”

 1. Har en hel del fejkväxter, snygga, från både IKEA och Rusta. Praktiskt.
  Även buketter.
  Vackert men kallt ute.
  Får bli en kort sväng till soprummet!
  Ha en fortsatt fin tisdag.

  • Ja men visst är det praktiskt med fejkväxter! och nu är de ju så snygga att man nästan inte kan se att de är oäkta. Låter skönt med en innedag för det är verkligen kallt nu. -17 hos oss.

   Önskar dig också en riktigt fin fortsättning på dagen! Kram! 🙂

 2. C says:

  Tips tips tips – jag har LVs Deskagenda, den stoppar man valfri A5-kalender i !
  Hade deras ringkalender förut men gillade den hör bättre – med deskagendan kan man välja vilken kalender som helst men ha LV som typ book cover❣️

  • Åh det var dagens bästa tips! Tusen miljoner TACK! 🙂 Jag ska genast checka deras Deskagenda för den har jag inte sett. Så otroligt snällt av dig att tipsa mig om den.

   Önskar dig en magisk vecka fylld av happiness! Stor kram!

 3. Nina says:

  Kan inte du posta ett inlägg med dina val till badrummet? Det ser absolut lovely och lyxigt ut. Då vi själva renoverar ett badrum nu skulle jag bli så glad ☺️

  Kram

  • Åh tusen miljoner TACK för fina ord om badrummet!!! och så kul att du efterfrågar ett badrumsinlägg! Det är klart att jag ska posta info. om mina val! 🙂 Och så fantastiskt kul att ni också renoverar! Det är ju sååå många beslut som ska tas hela tiden i en stor omfattande badrumsrenovering så håll ut och fokusera på målet!

   Önskar dig en magisk vecka och ett stort LYCKA TILL med renoveringen! Stor kram! 🙂

 4. The forest in snow is truly a snow/frozen paradise at -17 despite the global warming. We have been lucky to have much snow this year. your room with that furniture is neat and clean, indeed lovely and luxurious.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *