VAD VÄGER JAG?

Happy fredag mina solstrålar! 

Åh vilken härlig energi vi har här inne på bloggen nu! Jag blir sååå glad!!! och jag älskar era kommentarer, feedback, önsk. och komplimanger. Det är tack vare att jag hör från er som jag fortsätter att blogga dag efter dag… ! så från djupet av mitt hjärta: världens största T.A.C.K. !

Och idag fredag, solen strååålar, JIG hart lyft mot Oslo (han hade super tidig take off …) och jag har precis gjort mig klar för dagen efter mitt varv runt sjön. Ni är många som frågar hur långt varvet är? och svaret på det är ca 5 km så det tar mig bra precis 45 min. att gå runt i väldigt snabb takt till bästa party musiken i lurarna. Jag fixar inte att gå utan BRA musik, det är den som ger mig energin till att köra på.  Och nu när jag tränar så mycket så har jag fått frågan om jag gått ner i vikt? Men alltså det här med vikt… vilken kroppsfokusering det är på vissa bloggar ibland, jag blir både lite chockad, besviken och överraskad….  Det är ju faktiskt inte så viktigt med en platt mage, viktigast är ju hur vi känner oss, hur vi mår och att vi feel GOOD!  Men visst, jag tränar för att komma i min garderob, det gör jag, men den är en size 40 på byxor, så inte något pinnsmalt direkt. Och på frågan om vad jag väger? så är svaret att jag inte har någon som helst aning?!???  Jag har inte stått på en våg på säkert 12 år! eller jo, de vägde mig efter graviditeten, då man gick på kontroll… men nu fyllde ju Johanna precis 12 så det är som sagt en stund sen.  Så jag vet faktiskt inte! och jag bryr mig inte alls. Äger inte en våg och har inga som helst planer om att låta en siffra på en våg styra mitt liv.  Jag märker av det på kläderna istället och har som mål att komma i ett par ursnygga byxor från Zara, som är i size XL (!) som jag ännu inte får på mig…  jag är inte där än, men jag får upp dragkedjan på dem lite längre nu än före Thailand så fingers crossed att jag snart är där! 🙂

Det är ju ganska så fantastiskt att Luleå Kommun har planterat rosa blommor på den bro där jag varje morgon startar min power walk.  De gör mig lycklig varje morgon! 

Jag är så glad i de träningskläder som jag shoppade på Nike butiken i L.A. Men, nu, 2 år senare, då jag plötsligt tränar mer än någonsin, så behöver jag shoppa lite nytt, toppar och ett par byxor… Provade en super snygg Nike hood i Thailand som jag ångrar sååå att jag inte köpte, var och frågade efter den på Nike butiken i Oslo utan lycka…  Det är ofta så med stora märken, att du inte hittar samma plagg i olika länder. I like it! (men inte då man ångrar något som inte går att få tag i hemma…)

 

En spontan bild efter dusch på morgon.  Det viktigaste med mina morgonrundor är att jag känner att de ger mig energi, massor med energi! och att jag känner mig fräschare i kroppen.  Och jag har aldrig lagt mig under någon kniv för skönheten och har inga planer om att göra det heller.  Och ja, jag har trosor på mig. Ha, ha. 

Och på tal om det här med vikt och storlekar… det varierar ju enormt mellan butikerna vilken storlek man är och i vissa butiker, som tex Zara, kan jag inte ha XL på alla byxmodeller, men på tex Gina Tricot fick jag byta en XL till en L häromdagen. Sen blev jag SÅ glad då jag läste på Min Mote (norska avisen VG) att Bik Bok ska justera storleken på sina storlekar så att de blir mer OK efter att tjejer stått och gråtit i deras provrum över att de inte kommer i en XL…  Så dagens ros till Bik Bok!!! (du hittar saken HÄR).  Och en puss till min JIG för att han sa att jag har färre dubbelhakor nu då han var hemma,  alltså hallåååå?! färre?!  då sa han att ja, jag har haft ett helt gäng…  Tack för den liksom. Ha, ha. men det är ju så sant.

Oj, oj, tiden går, min plan var att köra till IKEA kl. 09 och nu är klockan över 10 så om jag ska komma mig iväg så är det bäst att jag sätter fart… !  annars får det bli i morgon…

Önskar dig bästa dagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “VAD VÄGER JAG?”

 1. Jennie says:

  Åh vilken sund inställning du verkar ha.
  Jag känner lite som du att min vikt verkar mer vara andras problem än mitt eget. Så länge jag kommer i mina kläder och håller min dagliga vardags motion så känner jag att jag är värd mitt glas med fredagsbubbel och chokladbiten om jag vill. Är inte heller pinnsmal utan har mellan 40-44, samt L-XL. Har ju trots allt burit tre barn i min mage och har förstått att den aldrig kommer bli lika fast och platt som när jag var ung. Sen mår ju alla bra av motion och jag märker att jag blir rastlös de dagar jag inte har tid att röra mig så mycket som jag vill. Blir så glad av att läsa din blogg och jag älskar alla tips på kläder och pyssel som hör Johanna till då jag har en 12 årig tjej jag med. Ha en fin fredag nu, kram från mig!

  • Åh tusen miljoner TACK för underbart härlig feedback och fina komplimanger Jennie! Nu gjorde du min fredag ännu soligare!! 🙂 Precis som du skriver så ska vi självklart unna oss både bubbel & choklad när vi har lust till det, allt handlar om balans, och välmående. Jag har ju som sagt inte tränat så här mycket i hela mitt liv så peppar, peppar att det håller i sig, för det är ju såååå svårt att komma igång men hur lätt som helst att sluta… så jag får se upp! 😉 Och så kul att vi har barn i samma ålder. Finns inget som gör mig så glad som då jag får höra att jag inspirerar så : TACK, igen !

   Önskar dig en underbar fredag och en weekend fylld av solsken! Kram! 🙂

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow! Snyggo! Sån power Wiman, härlig bild tycker den va så stark och vacker på nått sätt. Nej livet är verkligen för kort för att stirra på vågen och dessutom vilket föredöme du är för din lilla höna super viktigt. Stor kram

  • Men du alltså… TUSEN TACK för feedback Viktoria! Och power woman… vilken komplimang! 🙂 Sen är jag tyvärr kanske inte alltid världens bästa föredöme för Johanna då jag klagar över kläder jag inte kommer i… men, när det kommer till att inte fokusera på siffror på en våg så är jag bra….

   Önskar dig den allra bästa dagen och en helg fylld av feelgood & solsken! Kram! 🙂

 3. Mia says:

  Älskar din inställning! Lever med en 17-årig bonusdotter med svår anorexia, sjukdomen har hängt i i två år och är en berg- och dalbana som sliter vansinnigt hårt på hela familjen. Hon får hjälp av BUP, terapeut och annat, men ibland när sjukdomen tar över saknas orken och viljan hos henne själv att försöka bli helt frisk och då är man sååå maktlös.

  Hennes sjukdom har verkligen gjort att man inser hur sociala medier och många personer överlag även i verkliga livet sätter likhetstecken mellan smal och lycklig. “Går jag bara ner tio kG”, “kommer jag bara i den klänningen” etc…jag förstår SJÄLVKLART att många har en trivselvikt, det har också jag (eller snarare en trivselstorlek, jag känner mig piggast och starkast i mitt normalintervall där jag kan pendla några kg upp och ner), men den sanna lyckan har verkligen inget med vikt och hur smal man är att göra.

  Tack för att du förmedlar en sund och skön bild i kontrast till all hysteri rörande utseende som finns idag. Stor kram från Mia

 4. Maken “råkade” väga oss på en våg utanför apoteket i Huay Yang i vintras!!
  Ha ha visst väger vi lite mera än för 20 år sedan…..
  Det där med storlekar är hopplöst.
  Jag har allt från small-extralarge.
  Ja t.o.m xs på kaftan från Lindex!
  Ha en fin helg.
  Strålande sensommarväder i Umeå.

 5. Maken och jag “råkade” väga oss ska det stå!
  Någon våg hemma äger vi inte, jo i källaren.
  Där får den stanna.

 6. elisabeth says:

  Vad glad jag blir när jag läser dina sunda ord om kropp och träning. Heja!

 7. A-L says:

  Härlig inställning till både vikt och livet. 🙂

  Du gör det så bra och jag tänker att mår man bra, så är man även fin!

  Jag är själv en “late bloomer” vad gäller träning och jag förstår precis vad du menar att det kan vara vansinnigt svårt att komma iväg och igång. Men väldigt lätt att sluta eller stanna kvar i soffan. Så jag är klart imponerad av dig och vill skicka iväg ett stort “Hejja Dig!”

  Trevlig helg 🙂

 8. Tove says:

  Zara-byxor i XL är som “vanliga” byxor i typ storlek 40 haha, de är så hopplöst små!! Träning gör också MYCKET för måendet, men ska man åt vikten är det främst kosten… Men jag prioriterar också av att njuta av choklad vin och andra gottigheter ibland 🙂

 9. Maria says:

  Underbart inlägg! Tack!

 10. Lena says:

  Vettig inställning!!
  Du är både klok och vacker 🙂

 11. Cissi says:

  You go girl! Träning är en sådan kick för ens välmående♥️ Vågen kan man kasta ut, den ger ju bara de flesta ångest. Ju fler vi är som visar sunda värderingar kring kost och träning desto bättre. Trevlig helg

 12. S says:

  Du är alltid fin. Men kommentaren av din man? Den skulle aldrig komma från min mans mun. Dåligt.

  • Izabela’s says:

   Tänkte precis som du, väldigt elak kommentar från en partner tycker jag. Tycker han att det är ok om du kommenterar hans utseende på det sättet?

 13. Monica says:

  Flotte bein altså Jeg sliter selv med dørstokkmila! Kanskje jeg kan bli inspirert av deg Og kommentaren fra mannen din var søt syntes jeg Han har vel kanskje litt humor han også Lykke til med fortsatt trenings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *