VÅGA STICKA UT…!

Gooodmorning darlings! 

Men hur härligt att få vakna upp till lille-lördag?! Tänk – snart är det helg igen! En härlig känsla!!!

Och i måndags var jag till J´s skola för att vara med på klassrådet och prata om den kakförsäljning som klassen ska igång med för att tjäna ihop pengar till en klassresa i 9:an.  Jag dök upp i en vanlig outfit och sen körde jag lite rollspel inför klassen för att tipsa om hur man väcker nyfikenhet och intresse när man går runt och knackar dörr… Så, efter att jag knackat på dörren i vanliga kläder så gick jag ut och bytte om till en helt annan outfit för att visa vilken skillnad en detalj som ett crazy hårdiadem eller en kul tröja kan göra i kombination med vilken öppningsreplik man använder. Och – igår hade J med sig en klasskompis hem och de kickade igång försäljningen med att gå runt i vårt kvarter piffade enligt mina tips och det blev succé!  Tänk på det alla ni som jobbar inom försäljning att det är de små detaljerna som överraskar som bättre leder till avslut så våga ta ut svängarna inom ramarna för vad som passar produkterna du jobbar med.  Jag bjöd tex alla som klev innanför dörren till min butik Gizmo & Co. på godis och det pratar mina kunder sedan 10 år tillbaka om än idag! Varför? Jo, för att ingen annan gör så!  Det gäller att hitta “sin grej” inom handeln om överträffar kundens förväntningar för att sticka ut och skapa en lust hos kunden att komma tillbaka…! 🙂

 


Men hur glad blir man inte när man öppnar dörren och möts av dessa fina försäljare?  Det gäller som sagt att sticka ut mängden här i livet för att inte försvinna i massan… !   

 

Nu ska jag hoppa i duschen och sen väntar en inspirerande kontorsdag på mig + att jag ska uppdatera förra inlägget med bilder & bildtexter för det fick jag tyvärr inte till igår. Fixat! inlägget är uppdaterat !

Önskar dig en magisk onsdag fylld av positiv energi!!! 🙂

Och till alla er som jobbar med försäljning av något slag: Kom ihåg att se varje kund som en potentiell livslång relation. Bemöt de så som du själv drömmer om att bli bemött, bjud på ett smil och hälsa de hjärtligt välkomna tillbaka även om du inte lyckades komma till avslut med din kund idag för den kanske kommer tillbaka i morgon…. !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “VÅGA STICKA UT…!”

 1. Cecilia says:

  Vilken kul idé! Du är så himla kreativ, kul att se! Tyckte inte Johanna det var pinsamt? Jag hade dött om min mamma hade gjort så i min klass i den åldern hahaha. Men du är så jävla cool så det är väl skillnad visserligen

  • Åh tusen miljoner TACK för din härliga feedback Cecilia! Nu gjorde du min morgon här! 🙂 Och ja, alltså Johanna tycker att jag är sååå pinsam, ha, ha. Men samtidigt så köper hon min galskap och låter mig bjuda på den för hon ser att de runtomkring henne uppskattar det . Sen har jag lärt Johanna sedan hon var liten att man ska våga sticka ut.. , det tror jag också spelar in.

   Önskar dig den allra bästa dagen ! Kram! 🙂

 2. Des says:

  Så bra idé! Nu kom jag på en sak till du kan göra haha åka runt o ha föreläsningar om hur man blir en bättre säljare!

  • Men ÅH vilken komplimang!!! Tusen miljoner TACK Des!! 🙂 Det vore en dröm att åka runt och föreläsa om försäljning och jag har haft förmånen att få göra det ibland. Men skulle gärna ha mer av det i mitt liv så tack för peppen !!!

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 3. Pia says:

  Toppen att ge tips om försäljning för ofta är det någon som bestämmer at nu skall det säljas t ex kakor och varje skall sälja 20 burkar punkt slut. Ma måste göra det till något kul

  Sen hoppas jag att du påminde om att ma alltid går 2-3 st och aldrig går innanför dörren. Tyvärr är livet sådant.

  Hoppas onsdagen är vackra i norr ån Stockholms november gråa regn. Önskar dig en härlig lill-lördag !

  • Tusen miljoner TACK för härlig feedback Pia! 🙂 Ja, det gäller verkligen att göra kakförsäljningen till något kul och att inte ställa för hårda krav som bara gör att eleverna tycker att det känns jobbigt och tungt… Jag gav de som mål att sälja 3 boxar var och tänker att allt över det är helt fantastiskt !

   Och här i norr är det plötsligt +2 grader så dagen bjuder på dropp från taket och snögubbe vänlig snö på marken. Önskar dig också en riktigt härlig lill-lördag! Kram! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh det hade jag velat se, kan tänka mig att du kom med super tips! Så fina små försäljare! De hade man inte kunnat motstå. Vet du var Johannas kompis diadem kommer ifrån? Så fint! Önskar dig en toppen dag stor kram

  • Ha, ha. Jag får sända live nästa gång! 😉 Och tack snälla du för fina ord om de små försäljarna! jag var såå imponerad över hur fint de stylade sig helt själva med jul make-up och allt! Och Johannas kompis fick låna diademen av oss ! Det är 2 stycken och det med granen på tror jag att jag köpte hos Rusta förra året ? och den med paketen hittade jag hos Lindex. Det är så kul att ha fina diadem liggande inför julens festligheter och fantastiskt kul att de nu även kommer till användning till kakförsäljningen !

   Önskar dig en riktigt festlig lill-lördag! Och det är så kul att höra om allt ditt julpysslande, i dina kommentarer till mig – tack för att du delar! Stor kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Men vilket toppen tips att ha dubbla diadem, det har jag aldrig tänkt på! Har typ likadana, så det är enkelt fixat. Ja det är så kul med diadem, har massor! Stor kram och tack för super super tips

 5. Camilla says:

  Vilket underbart tips och kul att tjejerna anammade detta, hoppas klassen får sälja ordentligt!
  Kram

  • Åh tusen tack för din härliga feedback och positiva kommentar Camilla! 🙂 Jag hoppas också att försäljningen blir succé, det vore så kul !

   Önskar dig en magisk dag vidare och en riktigt festlig lille-lördags kväll! Kram! 🙂

 6. Nina says:

  Så fin idé att lära sina flickor och pojkar att våga sticka ut redan från det att de är små. Hur har du gjort? Några tankar och idéer? Tycker det är viktigt men samtidigt svårt i praktiken.
  Kloka du! Tack! ❤️

 7. Ninni says:

  Haha modigt! Av både dig å din tjej. Min 13 åring å 15 åring hade verkligen dött om jag försökte mig på något liknade. Go girl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *