VÄLKOMMEN DECEMBER!

 

Gooodmorgon mina darlings! 

Vilka dagar! December fick verkligen en flying start för mig med fullspäckade dagar så därför min tystnad här inne på min älskade blogg…. Livet kom helt enkelt mellan och jag var tvungen att prioritera och nu har vi plötsligt välkomnat den 3:e december! Tänk, 3:e d.e.c.e.m.b.e.r.! Helt otroligt att vi redan är här och samtidigt sååå magiskt!!!

Vi startade december med att Johanna fick ett uppdrag för den förening som jag är med i på skolan: Nya Läroverkets Vänner. Eftersom ingen av oss föräldrar har lov att röra oss i skolan p.g.a. corona så steppade hon in och tog över uppdraget att dela ut chokladkalendrar i samtliga 23 klasser, från förskoleklasserna och helt upp till 9:orna i klädd vår coola tomtedräkt. Nej men jag var så stolt att jag höll på att spricka över hennes enorma mod!!!  och då jag på avstånd hörde hur klasserna jublade när hon klev in och körde sitt “HO, HO, HO finns det några snälla barn här?”  så kom tårarna… Åh jag blev så rörd! och det var så otroligt stort av henne att bjuda så mycket på sig själv !  Inte alla 14-.åringar som hade vågat så jag hoppas att hennes insats kan inspirera!!!

Sen fortsatte vi att sprida december-magi genom att köra till både mamma & pappa och vänner med en julkalender / december present.  Och igår så startade jag dagen på J´s skola igen! När de hade idrott så passade jag på att juldekorera klassrummet som en överraskning + att jag placerade en chokladkalender på varje elevs bänk.  Åh det är såå kul att sprida glädje!  Men alla happenings har samtidigt ätit upp min tid så nu ligger jag efter med Johannas kalender. Uff, jag får såå dåligt samvete så nu har loooovat att få den på plats idag. Men hon fick i alla fall öppna 1:a paketet 1:a december sent på kvällen + att vi är igång med Rituals kalendern. Men vi har konstaterat att det bara blir stress att öppna på morgonen så J har öppnat sina kalendrar i lugn och ro efter skolan isället och samma sak med julkalendern, vi har sett den också på kvällen men vi vet inte riktigt vad vi tycker om den so far… ?  Ingen WOW feeling direkt men vi tänker att den får G G G.  Men detta betyg kan absolut justeras när vi sett några fler avsnitt. Har du sett? Vad tycker du?

Nu rullar Nyhetsmorgon i bakgrunden och de pratar om att skridskoåkning med pannlampa på kvällen i mörkret har blivit en stor trend och vet ni vad Johanna gjorde igår kväll? Hon åkte skridskor med pannlampa! Våra kära grannar bjöd med sig henne till en insjö i närheten och då vi körde ner för att se så såg vi deras lampor lysa lååångt ute på vattnet i mörket.  Alltså jag hade aldrig vågat mig på det!  jag tyckte det var tillräckligt läskigt bara att stå och se på. Ha, ha.  Så jag är SÅ glad över att hon fick bli med våra vänner på äventyret för det var verkligen en upplevelse! 🙂

I söndags, på 1:a advent, så tog vi en promenad med mamma som var ensam hemma då H var på behandling i Finland. Det är ett fint sätt att ses på nu då vi inte ska umgås inomhus men det var freezing… så det blev ingen lång stund men mysigt ändå. 

Vilken stjärna hon är!!!  Så här gick Johanna runt till samtliga 23 klasser (från förskoleklass och upp till 9:an) på Nya Läroverket Bergviken i tisdags på 1:a december och delade ut chokladkalendrar. Klassserna får sedan  öppna en lucka varje dag i december så då jullovet startar så kommer alla elever att ha fått 1 chokladbit var.  Jag körde även till NLV Bergnäset och lämnade kalendrar till samtliga klasser där. 

Och igår så var jag tillbaka på skolan för att dekorera upp klassrummet och det är inte alltid så lätt att få till det fint men jag tycker ändå att det blev bra så här. Jag fäste en glitter girland runt “svarta tavlan” + hängde upp ballonger ovanför, placerade en gran på “katedern” och hängde upp en ballong i fönstret för att ta upp det röda…  Sen placerade jag kalendrar på allas bänkar innan jag smet iväg före eleverna kom tillbaka från idrotten…  Men jag känner att jag kan piffa lite mer så jag körde faktiskt ut och köpte några till detaljer igår… 

En chokladkalender + ett adventsljus är 2 perfekta december presenter till mamma & pappa. Det har blivit en tradition att vi ger det till dom varje 1:a december och så även i år.  Och du, nu kostar den här fina kalendern plötsligt bara 79,90 hos Rusta upptäckte jag igår så passa på att köpa om du inte redan gjort det för man kan absolut ge bort kalenderar idag också! 

Och nu då de har sänkt priset på kalendrarna ute i butik så får du dessutom köpt chokladkalendern som vi delade ut på skolorna för bara 5kr på Dollar Store och den lilla super cute adventskalendern hos Lagerhaus för bara 10 kr. Så – du kan ge bort 3 kalendrar för bara 100 kr tillsammans. Dagens bästa tips!!!  för då jag köpte de så kostade de 149 kr + 30 kr st.

Och lyckliga jag som har fått den finaste adventskalendern av min bästa vän K! Åh den lyckan då vi packade upp påsarna med julklappar och kalendrar från våra vänner då JIG ankom Luleå. Han hade så mycket julklappar med sig att han var tvungen att köpa en ny resväska för att få med allt upp! ha, ha.  (tusen miljoner tack för de finaste kalendrarna kära bästa K & Co.).

Och min älskade Johanna som fick sin 1:a kalender present av mig & JIG seeent tisdag kväll. Uff, jag har så dåligt samvete över att den inte hänger färdig uppe på väggen…  Men jag får tänka att det blir desto roligare när den äntligen är på plats! 

Är det inte på tiden att vi får vår egna reality show nu? Tänk så mycket kul ni hade fått hänga med på i vår crazy stökiga och fantastiskt roliga tillvaro.  Vi pratar sååå ofta om det eftersom vi älskar Wahlgrens Värld (alltså Pernillas kaos rum… exakt så såg det rum som idag är min walk-in-closet ut innan jag satte igång att röja, ha, ha…) och inte hade haft något problem alls med att bli filmade 24/7. Kanske vi får starta upp Youtube så länge? Jag tror det! Eller vad tycker du? Hade du följt oss där i så fall?

Och torsdag idag = nästan helg så nu fångar vi dagen och betar av våra to-do´s med ett stort smil!  🙂

Önskar dig en magisk dag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

89
Kategori: Allmänt, Julen 2020 | 18 Comments

18 responses to “VÄLKOMMEN DECEMBER!”

 1. A-L says:

  Jag håller helt med dig, vilken modig tjej!! Jag är så imponerad över att man som 14-åring vågar bjuda på sig själv på det sättet din J gjorde! Har själv en tonåring hemma och vet vilket mod som krävs för nåt sådant. Så inspirerande!

  • Åh nu blev jag rörd… Tusen miljoner T.A..C.K. för den fantastiska feedback och dina fina ord! Ja, det kräver verkligen stort mod och jag är så otroligt imponerad över att Johanna genomförde uppdraget även till sina klasskompisar i 8:e klass och till 9:orna. Hon hade tänkt byta om till de klasserna men så fick hon feeling och körde på. Hoppas att det inspirerar andra att våga !

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram! 🙂

 2. Anna says:

  Alltså jaaaa!! Youtube. Kör bara kör! Hade ÄLSKAT!!!

  Såå glad när du bjuder på ett nytt inlägg här, love it!
  Ha en strålande dag! Kram

 3. Carina says:

  Modigt av Johanna! Det gjorde hon bra och vilken häftig tomtedräkt!
  Jag och barnen tyckte tvärtom att årets julkalender är bra!
  Vi har dock inte sett dagens avsnitt ännu.
  Vore roligt att följa er på youtube. Som en levande blogg

 4. V says:

  Åhh ja börja gärna med Youtube, hade varit jätte roligt!!!

 5. Anna i Sundsvall says:

  Jaaaaaa Youtube! Jag är 47 år och älskar vloggar

 6. Lena Karlsson says:

  Ja jisses så modigt av Johanna. Jag är mäkta imponerad av henne. Tummen upp 🙂
  Och jaaaaa, tummen upp för Youtube också. Va kul det vore.
  Tack för fantastiskt fina tips återigen.

 7. Linda says:

  Verkligen modigt gjort av Johanna!! Tomtedräkten är fantastisk 🙂
  Jäääääs, jag röstar oxå tummen upp för att Du (eller Du & Johanna) börjar med youtubeklipp igen! Minns dom du lade ut för några år sedan. Vore ännu mer feelgood att få se & höra Er live!!

 8. Lisel says:

  Hejsan!
  Vad arbetar du med? Tänker att man i din blogg läser så lite om ditt arbete. Vad beror det på? Känns hur dom som ett fritt arbete

  • Ida says:

   Hon är VD för Gizmolina o har omsättning på 750’ (publikauppgifter) konsultar inom företagsorganisation :D:D:D

   • Nilla says:

    Hmmmm märkligt ändå! Har nu kikat på alla bolags officiella uppgifter. Oväntat få samarbeten i blogg och på insta för att kunna leva på va?
    Så himla nyfiken på vilka företag som coachas! Måste ju absolut vara en del iom kassalikviditet och omsättning..,

 9. Elin says:

  Stemmer også JA for youtube

 10. L says:

  Jaaaa till Youtube! Jag hade blivit så glad och älskat det för älskar er❤️

 11. Marlene says:

  Ett rungande JA för Vlog-formatet! Hade absolut följt er! 🙂

 12. Madde says:

  Oj så olika man kan tycka. Jag och mina 14-åriga tjejer ÄLSKAR årets julkalender. Så många bra och roliga skådespelare och en riktigt spännande och lovande handling.

 13. Camilla says:

  Jaa så roligt att följa er!

 14. Susanne says:

  Oh JA det skulle vara roligt att följa er
  Har följt dig på bloggen och insta länge
  Ni har en fin dotter och vågar man tomta som på skolan
  som hon gjorde… hon har en stark trygghet inom sig ❤️
  Önskar er en härlig julledighet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *